ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Macronova vlada pretrpjela prvi poraz u parlamentu

Go down

Macronova vlada pretrpjela prvi poraz u parlamentu Empty Macronova vlada pretrpjela prvi poraz u parlamentu

Post by RayMabus 13/7/2022, 12:33

Rezultat glasanja 219 protiv i 195 za pokazao je da su se sve oporbene stranke, krajnje desna Nacionalna fronta (RN), krajnje lijevi LFI i desni republikanci (LR), ujedinile protiv manjinske vlade. "Okolnosti traže od vlade da sluša oporbene stranke u čemu, u ovome trenutku, ima određenih teškoća", rekao je zastupnik republikanaca Olivier Marleix radiju Sud.

Premijerka Elisabeth Borne osudila je opstrukciju i udruživanje ekstrema s desnice i ljevice. "Jasan dosluh između ekstrema, jedni drugima plješću", napisao je Maud Bregeon iz Macronove Republike na Twitteru uz videosnimku. Njegov kolega Remy Rebeyrotte kritizirao je "atmosferu s nogometne utakmice" tijekom rasprave u kojoj su se govornici nadvikivali.

Unatoč tome što granične kontrole nisu prošle, cijeli zakon koji uređuje kako će se vlada nositi sa sedmim valom pandemije covida-19 usvojen je s 221 glasom za i 187 protiv. Nakon što je u travnju izabran na drugi mandat, predsjednik Macron suočen je s teškoćama u provedbi unutarnjih reformi.

Analitičari kažu da će se morati osloniti na desnu Republikansku stranku čija će 62 zastupnika biti ključna za usvajanje zakona.

Macronova vlada pretrpjela prvi poraz u parlamentu

pirat
RayMabus
RayMabus

Posts : 148063
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum