ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Go down

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Empty Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Post by debotoijusto 12/7/2022, 18:12

PAVLA VUJNOVCA, jednog od najmoćnijih hrvatskih poduzetnika, uhvatila je carina na zagrebačkom aerodromu 25. lipnja ove godine s neprijavljenom ogrlicom od dragog kamenja i bijelog zlata vrijednom čak 507.436 eura - odnosno 3.812.421,47 kuna - te mu je izrekla prekršajnu kaznu od 50 tisuća kuna.
Vujnovac se sa skupom ogrlicom vraćao iz Züricha, a carinski službenik koji je sastavio prekršajni nalog smatrao je nužnim napisati i ovo: "S okolnostima prekršaja telefonskim putem upoznato je ODO Velika Gorica, državna odvjetnica gđa. Sanja Dlačić Jakovina, te je odlučeno da se protiv putnika pokrene prekršajni postupak, a ne kaznena prijava."

U prekršajnom nalogu čitamo i da su carinici Vujnovčevu ogrlicu spazili "neposrednim opažanjem/obavljanjem nadzora".

Carinu smo upitali smatra li da je protiv Vujnovca ipak trebao biti pokrenut kazneni postupak zbog, recimo, kaznenih djela utaje poreza ili carine i izbjegavanja carinskog nadzora za koja je zaprijećena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. Evo odgovora: "U konkretnom slučaju se ne radi o kaznenom djelu, nego o postupanju na koje je primjenjivo prekršajno zakonodavstvo. Ovo stoga jer je za kazneno djelo Izbjegavanja carinskog nadzora iz članka 257. Kaznenog zakona potrebno, između ostaloga, da se radi o robi koja je predmet zabrana ili ograničenja, što u konkretnom predmetu nije bio slučaj.
S obzirom na veću vrijednost robe izvršene su konzultacije s nadležnim državnim odvjetništvom, što je redovna praksa u sličnim predmetima, a nakon čega je proveden prekršajni postupak koji je pravomoćno okončan te je izrečena novčana kazna plaćena.
Roba koja je predmet postupanja privremeno je oduzeta radi osiguranja naplate carinskog duga."

Vujnovcu smo poslali niz pitanja. Zanimalo nas je zašto na granici nije prijavio ogrlicu, gdje je bila u času kad su je carinici otkrili, kad je i gdje kupio, što je čini tako vrijednom, što namjerava s njom te je li platio kaznu.
Dobili smo jako kratak i, najblaže rečeno, neobičan odgovor: "G Vujnovac  žali zbog previda koji se dogodio iz neznanja. Sva davanja i porezi bit će plaćeni sukladno važećim pravnim propisima." Dakle, iskusni poslovni čovjek nije znao da na granici treba prijaviti vrijednost od pola milijuna eura.
Pavao Vujnovac na čelu je moćnog i tajnovitog Prvog plinarskog društva. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i, kako smo pročitali u uvodu intervjua koji je s njim lani napravio Tportal, zaposlio se u veljači 2006. godine preko natječaja u PPD-u u Vukovaru. PPD je tada bio mali regionalni distributer plina u vlasništvu njemačkog E.Ona. Tvrtka je posjedovala 600 kilometara plinske mreže izgrađene kreditom od 17 milijuna eura. Posao nije išao, kredit je sve više gušio.
Prema Tportalu, Nijemci su bili voljni prepustiti tvrtku nekome tko će preuzeti njezine povelike dugove, a Vujnovac je odlučio riskirati. Preuzeo je PPD, ali je i dalje ostao u vezi s E.ON Ruhrgasom, jednim od najvećih trgovaca plinom u Europi, pripremajući se za liberalizaciju tržišta plina u Hrvatskoj. Prvi veliki ugovor Vujnovac je u suradnji s E.ON-om sklopio krajem 2011. sa zagrebačkom Gradskom plinarom, a već iduće godine PPD je počeo opskrbljivati dva najveća potrošača prirodnog plina u Hrvatskoj – HEP i kutinsku Petrokemiju.

Krajem 2012. PPD postaje lokalni partner moćnom ruskom Gazpromu, što mu omogućava još konkurentniju cijenu plina. Sve to dovodi do superbrzog rasta poslovanja.
Preko holding kompanije Energia naturalis Vujnovac upravlja s dvadesetak tvrtki s različitim portfeljima - od nabave i veleprodaje plina, do logistike, željezničkog kargo prijevoza, otkupa i prerade voća i povrća. U 2020. godini PPD je imao 9.7 milijardi kuna prihoda i 226.5 milijuna kuna dobiti, a prema prometu treća je najveća domaća tvrtka, iza Ine i Konzuma.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-carina-na-aerodromu-uhvatila-sefa-ppda-s-ogrlicom-od-507436-eura/2379312.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Empty Re: Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Post by debotoijusto 12/7/2022, 18:13

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 37ed4903-fe16-4aca-b057-0735d52b7e99


ima cunku za " nisam znao "
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Empty Re: Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Post by mentalitet 12/7/2022, 20:24

debotoijusto wrote:Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 37ed4903-fe16-4aca-b057-0735d52b7e99


ima cunku za " nisam znao "

Pravi krvat ciiganskog izgleda a mozda je i zidov porijeklom:::)))Pa jebo te bog ,ja sam takvima koji su sada na vlasti osamdesetih prodao stotiine ispita sa ekonomskog fakulteta i tako sam pomogao hrvatskoj drzavi da se strmopiiizdi prje u provaliju.Imali su love a zeljeli su da maju akademski papir.Jebi ga platii pa klati.Od toga sam kupio stan.Isto kao ovdje na forumu nekii analitichari sa zavrshenim ekonomskim a chude se shto shtampanje love u EUi USA dovodi do inflacije.Nema shta sve moj do moga struchnjak a kladim se da se ne znaju ni potpisati nego palcem stiskaju papir.

_________________
Krvati i rvatiici su najhrabriji narod na svijetu jer se ničega ne stide(.Freuud)
mentalitet
mentalitet

Posts : 2132
2020-07-05


Back to top Go down

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Empty Re: Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum