ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by debotoijusto 12/7/2022, 15:10

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved nakon koalicijskog sastanka objavio je završetak koalicijske suradnje sa šefom Reformista, Radimirom Čačićem. Kazao je da je Čačić “zahvalio na suradnji i čestitao na dosadašnjem obliku i formatu koji je po njemu izrazito sadržajan”.

“Čačić očekuje korektan odnos iz položaja opozicije, odnosno otvoren je za suradnju s pozicijom na raznim projektima”, dodao je Medved. “U petak će to biti na glasovanju i pritom okončavamo našu suradnju”, poručio je.

“Mi smo jasno pokazali da koalicija sa 76 ruku vrlo dobro funkcionira”, rekao je Medved i dodao da će to biti čvrsta i stabilna većina.
Podsjetimo, Čačić je u nedjelju najavio da Reformisti na jesen izlaze iz koalicije s HDZ-om, rekavši da je jedan od najvažnijih razloga neispunjavanje koalicijskog dogovora oko željezničkog projekta Sjever, vrijednog oko 4,5 milijarde kuna.
“Mi smo to potpuno jasno iskomunicirali u javnosti, rekli smo premijeru i partnerima”, rekao je Čačić u emisiji Studio 4 HRT-a. Ustvrdio je da stranka na vlasti, a to je HDZ, svoj najprizemniji stranački interes do razine lokalnih organizacija stavlja ispred interesa građana Hrvatske, i da to upravo čini jer sprječava projekt za cijelu regiju Sjever.


https://www.telegram.hr/politika-kriminal/medved-potvrdio-gotova-je-koalicijska-suradnja-s-radimirom-cacicem-raskidamo-u-petak/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by debotoijusto 12/7/2022, 15:11

cacic se zaigrao a nije bitan pored jeftinih zetoncica
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by vili40 12/7/2022, 17:11

Iako Čačića ne šmekam previše već je bilo krajnje vrijeme da se makne od nakupine koja se godinama maćehinski odnosi prema sjeveru hrvatske i to se da dokazati na dosta primjera.No za taj odnos plenki će odozgora dobiti još veću figu,dobro mu je Puljak poručio da nek malo vježba poraze jer će mu trebati.
vili40
vili40

Male
Posts : 10112
2015-08-02


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by vuksadinare 12/7/2022, 18:39

vili40 wrote:Iako Čačića ne šmekam previše već je bilo krajnje vrijeme da se makne od nakupine koja se godinama maćehinski odnosi prema sjeveru hrvatske i to se da dokazati na dosta primjera.No za taj odnos plenki će odozgora dobiti još veću figu,dobro mu je Puljak poručio da nek malo vježba poraze jer će mu trebati.
ovaj put se slazem sa vilijem...inace me cudi da plenki oteze gradnju s obzirom da hdz na posljednjim razlicitim izborima u tom kraju ostvario solidne rezultate...mozda je ovo plenkijeva osveta cacicu zbog onog dramoleta cacica kad je bila korona i kapricirao plenkijeu i stozeru..a plenki bas kritike ne voli
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 95567
2015-09-08


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by RayMabus 14/7/2022, 12:01

Ne volim Čačića al ako ima iti malo istine u ovome šta čitam onda HDZ kao stranka spriječava razvitak Hrvatske tamo di oni nisu na vlasti misleći da će tako dobiti izbore po sistemu glasajte za nas da vam bude dobro.

Tu stranku triba jednostavno politički uništit da više ne izmigolji glavu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by RayMabus 14/7/2022, 12:10

Iz Varaždina se u Zagreb vlakom još uvijek ne može stići za manje od tri sata, uglavnom za tri i pol sata ili 210 minuta. Jednako ‘brzo‘ kao što su tih 70 kilometara putovale bake današnjih studenata, koji se ne sjećaju kad su zadnji put vidjeli peron Željezničkog kolodvora. Na varaždinski kolodvor studenti dolaze samo s prednje strane, gdje je uobičajeno mjesto polaska BlaBlaCara. Iako su roditelji isprva strahovali pustiti djecu s nepoznatim vozačima, izbora i nije bilo. Autobusi su rijetki i skupi, vlak prespor. BlaBlaCarom se od Zagreba do Varaždina autocestom stiže za 50 minuta i po cijeni od 35 do 45 kuna, svakome priuštivo. Isti prijevoz koriste i ekonomski dnevni migranti.
Valjda najsporiji vlak u državi, presudio je partnerstvu Radimira Čačića i njegovih Reformista s HDZ-om. Nakon što je nekoliko puta upozoravao da će izaći iz koalicije ako Vlada ne ispuni njegov uvjet dogovoren prije potpisivanja koalicijskog sporazuma.

- Sad je zaista kraj - rekao je bivši potpredsjednik Vlade prije nekoliko dana za Jutarnji. Zagrepčanin Čačić, koji se u Varaždin ‘priženio‘ prije više desetljeća i odonda ga pokušava približiti Zagrebu. Auto cesta je sagrađena, ali željeznica kaska. Kad će, ne zna se. Iako je još 2017. godine, upravo na Čačićevo inzistiranje, pruga Čakovec-Varaždin-Zagreb, čija bi prva stanica bila u deset minuta udaljenom Čakovcu, uvrštena u prometnu i prostornu Strategiju. Projekt je prihvaćen izrijekom i u Saboru. Svejedno se ništa nije pomaknulo s mrtve točke. Prošle su godine Jutarnjem iz HŽ infrastrukture odgovorili da će studijska dokumentacija, vrijedna 6,2 milijuna kuna bez PDV-a i koju najvećim dijelom plaća europski fond, biti gotova do ljeta. Prošlog.

Lepoglavska spojnica

Iako će namjernik u voznom redu HŽ-a naići na podatak da putovanje od Zagreba do Varaždina traje 2 sata i 40 minuta, putnici se upozoravaju o mogućnosti odstupanja od objavljenog voznog reda. A odstupanje nije iznimka, već pravilo. Zato ne čudi da se putnike koji se u Varaždinu ukrcaju u vlak za Zagreb može prebrojati na prste. Vlak do Zagreba stoji na 30 stanica.
Zanemarimo li nebrigu, nevjerojatno zvuči podatak da skraćivanje putovanja s više od tri sata na 40 minuta, ovisi o 20 kilometara pruge ili takozvanoj Lepoglavskoj spojnici koju treba izgraditi. Sjever je od Zagreba poslije pandemije udaljeniji no ikad. Autobusni prijevoznici iskoristili su manjak putnika u pandemiji da drastično srežu broj linija i nikad se nisu vratili na staro. Pa novi Autobusni kolodvor Varaždin uglavnom služi za lokalni, unutaržupanijski prijevoz. No, autobus se ionako smatra (pre)skupom varijantom. Putovanje u jednom smjeru košta 85 kuna, tamo i natrag 170. Istovremeno, vlak je u jednom smjeru uglavnom 61 kunu, nekoliko puta dnevno cijena se penje na 71 kunu, ali HŽ za povratne karte odobrava određeni popust.
Tko želi stići ujutro na posao u Zagreb, a radi od 7 sati, treba krenuti vlakom u 3.28. Po voznom bi redu trebao stići u 5.28, iako će, prema našemu iskustvu, vjerojatno kasniti.
Sjevernjaci, poznati po svojoj letargičnosti kad se treba pobuniti i izboriti za sebe, potiho su navijali za, nakon autoceste, najvažniji projekt prometne infrastrukture sjevera. Za sad, uzaludno.

Nevjerojatna sporost

Radimir Čačić koji ovu prugu, kako se čini, smatra kulminacijom svoje političke karijere, kaže da je sporost HŽ-a ‘nevjerojatna‘.
- Projekt nove pruge vrijedan je 450 milijuna eura, financiran primarno europskim novcem i komunicira se direktno s Europskom komisijom. Od Jaspersa smo dobili novac za studije, koje su davno trebale biti napravljene. Nevjerojatna je ta namjerna sporost HŽ-a. Nominalno su projekt prihvatili i stavili u Strategiju pa i u Program Vlade, ali kako se ne bi meni mogli pripisati politički poeni, projekt je namjerno na ledu. Da budemo potpuno jasni. Pomoći si nismo mogli, osim kad nam je puknuo film i kad smo rekli - dečki, tako ne možemo razgovarati – rekao je Radimir Čačić lani, a sad je iznova najavio prekid suradnje od jeseni.
- Za nas je ta pruga od krucijalnog značaja. Trebamo li vrhunske stručnjake, možemo ih dobiti iz Zagreba, jer na posao dolaze za 50 minuta. Pročitaju novine, popiju kavu i na poslu su. Godinama se ništa nije radilo, bez obzira na to što je Europa dala novac. Dvije su godine samo ugovarali Studiju. Preglupo je to da bi se komentiralo. Sad su se stvari počele tek mic po mic pomicati – bio je ljutit je Čačić.
Danas je još i ljući. Ostaje pri stavu da se s projektom odugovlači isključivo kako njemu ne bi pripale zasluge.
- Jad i bijeda, ne shvaćam da je vrh HDZ-a spreman zgaziti svoju riječ i interese građana zbog sitnih interesa lokalnih HDZ-ovaca. Lokalni HDZ na čelu s Anđelkom Stričakom sprječava taj projekt kako se u najvažnijem projektu za građane sjevera ne bi prepoznao moj doprinos i doprinos Reformista – rekao je za Jutarnji Radimir Čačić.

Patetični izgovori

Prozvani Stričak koji ga je naslijedio na mjestu župana kaže da je Čačić u izvršnoj vlasti, bilo županijskoj ili državnoj, punih 22 godine. Kaže da je valjda u tom roku mogao barem nešto idejno pripremiti, a ne da mu je sad on kriv.
- To su patetični izgovori. Očigledno mu je toliko stalo do te pruge da prošle godine, kad je HŽ u Županijskoj palači prezentirao moguće opcije izgradnje, nije došao na prezentaciju. Projekt nitko ne opstruira, osobito ne s lokalne razine jer to ni nije moguće. Varaždinska županija to je podržavala prije, a podržava i sad. Zapelo je jer svih predviđenih trasa nema u prostornom planu, odnosno potencijalnih pravaca pruge pa je ispalo da najisplativijih pravaca u planovima nema. Zato smo u siječnju pokrenuli inicijativu za nove izmjene i dopune prostornog plana, o čemu svi gradovi i općine moraju dati svoje prijedloge. Pa smo ponudili HŽ-u da sve moguće trase ugradimo u prostorni plan kako ne bi bilo zastoja kad HŽ odluči krenuti s prugom ili dobije novac. Također, sve državne tvrtke, HŽ, HEP... trebaju dati mišljenje mora li se plan nadopuniti s nečim. Svi koji to trebaju znati, znaju – kaže Stričak.
Kako je možda i najsporiji vlak u državi presudio Čačićevom partnerstvu s HDZ-om: ‘Jad i bijeda!‘
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by RayMabus 14/7/2022, 13:00

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Croatian_railways_high_speed_01

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' 1280px-Railway_map_of_Slovenia

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Railway_map_of_Hungary
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by RayMabus 14/7/2022, 13:06

Željeznička pruga Državna granica–Lendava je 5,2 kilometara duga željeznička pruga u Sloveniji i Hrvatskoj koja povezuje hrvatsku željezničku prugu L101, povezujući Čakovec i Lendavu međusobno te je povezana s daljnjim željezničkim prugama u Čakovcu. Ruta je neelektrificirana i jednotračna. Trasa je izgrađena 1889. godine kao željeznička pruga Zalaegerszeg–Čakovec, ali je 1945. godine, nakon Drugog svjetskog rata, trasa između Lendave i Rédicsa ukinuta. Slovenske željeznice planiraju obnoviti dionicu između Lendave i Rédicsa.

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' 1280px-Lendava_train_station
Željeznički kolodvor Lendava

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' 1280px-End_of_Cakovec-Lendava_rail_line
Sjeverni kraj željezničke pruge državna granica-Lendava

https://en.wikipedia.org/wiki/State_border%E2%80%93Lendava_Railway
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by RayMabus 14/7/2022, 13:23

Objavljeno: 09. prosinac 2021
Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' F_23004691_1024Na cijeloj se trasi nalazi devet željezničkih kolodvora i 17 stajališta, a planirana je i izgradnja dva željeznička tunela u duljini pet kilometara te 51 cestovni prijelaz.

Uz izgradnju 23 kilometara nove dionice pruge, Lepoglava-Bedekovčina, modernizirat će se i elektrificirati 92 kilometra željezničke pruge, što će omogućiti brzim vlakovima brzinu od 120 kilometara na sat.

Dosadašnja željeznička trasa, preko Novog Marofa, bila je tek neznatno dulja, ali znatno teža, pa je doći sa sjevera Hrvatske do Zagreba vlakom, bila prava avantura. Na nekim bi se mjestima, osobito od Varaždina do Novog Marofa, preko Varaždin Brega moglo brže pješice nego vlakom. Tu se prugu, kaže Marko Car, nije isplatilo obnavljati.

Projekt obuhvaća i moderniziranje pruge od Zaboka do Krapine, što će put iz Zagreba do srca Zagorja, brzom vlaku skratiti na 40 minuta.
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by RayMabus 14/7/2022, 15:18

Kad vidin onoga HDZ-ovca sa sinom kako krade željeznu armaturu na državnoj prometnici u izgradnji, odma mi je jasno šta se ovdje dešava a ovo ima skoro pola miljardu eura koje daje EU i sad planiraju kako će pokrast te pare i sebi zamračiti u đep.

Ovo nema dok ih politički ne ubiješ za sva vrimena nećemo naprid. Ovo je projekt koji ima veze s razvojem države al to njih ne zanima nego kako će oni krast i obogatit se na tome jer ako to ne mogu onda će sve blokirat pa nek propada sve i boli njih k.

To triba počet klat po ulicama i nema tu rasprave s kriminalcima a preuobučene u političku stranku.
RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by vili40 14/7/2022, 19:10

RayMabus wrote:Kad vidin onoga HDZ-ovca sa sinom kako krade željeznu armaturu na državnoj prometnici u izgradnji, odma mi je jasno šta se ovdje dešava a ovo ima skoro pola miljardu eura koje daje EU i sad planiraju kako će pokrast te pare i sebi zamračiti u đep.

Ovo nema dok ih politički ne ubiješ za sva vrimena nećemo naprid. Ovo je projekt koji ima veze s razvojem države al to njih ne zanima nego kako će oni krast i obogatit se na tome jer ako to ne mogu onda će sve blokirat pa nek propada sve i boli njih k.

To triba počet klat po ulicama i nema tu rasprave s kriminalcima a preuobučene u političku stranku.
kako sam i napisao,željeznica je samo jedan od stotinu primjera kako se HDZ odnosi prema područjima gdje ne prolazi najbolje.To se vidi i još će se vidjeti na primjerima Zagreba,Rijeke i sada Splita,baci koru od banane,podmetni nogu,vrijeđaj i omalovažavaj.I kod Plenkovica se vidi koja je to nervoza i očaj da kako netko uopće može pomisliti na druge pravce osim svetog i veličanstvenog njegovog a on kad hoda tim odmetnutim krajevima kao da hoda po okupiranim dijelovima njihove im najdraže.Oni bolesni a jadni ljudi bespomoćno odlaze.
vili40
vili40

Male
Posts : 10112
2015-08-02


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by debotoijusto 14/7/2022, 19:22

dilizansa s 2 kljuseta prije bi stigla u zagreb nego HZ bez redovnog kasnjenjaMedved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' 1280px-Concord_stagecoach_1869
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by vili40 14/7/2022, 19:46

debotoijusto wrote:dilizansa s 2 kljuseta prije bi stigla u zagreb nego HZ bez redovnog kasnjenjaMedved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' 1280px-Concord_stagecoach_1869
mi na sjeveru smo imali sreću da nam je za vrijeme austrougarske napravljena željeznička mreža i u ono vrijeme je bila u boljem stanju nego danas,da se čekao HDZ još bi jahali na konjima.Jednostavno od jednog od najnaprednijih krajeva u bivšoj jugi postali smo potpuno nebitni i za to smo si sami krivi,ne volimo HDZ.
vili40
vili40

Male
Posts : 10112
2015-08-02


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by debotoijusto 14/7/2022, 21:01

vili40 wrote:
debotoijusto wrote:dilizansa s 2 kljuseta prije bi stigla u zagreb nego HZ bez redovnog kasnjenjaMedved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' 1280px-Concord_stagecoach_1869
mi na sjeveru smo imali sreću da nam je za vrijeme austrougarske napravljena željeznička mreža i u ono vrijeme je bila u boljem stanju nego danas,da se čekao HDZ još bi jahali na konjima.Jednostavno od jednog od najnaprednijih krajeva u bivšoj jugi postali smo potpuno nebitni i za to smo si sami krivi,ne volimo HDZ.
svi ljudi koje poznajem iz tih krajeva vrijedni obiteljski ljudi 
treba se rijesit HDZ na drzavnoj razini i SDP da ne sudjeluje u koaliciji koja preuzme kormilo da bi taj kraj ostvario puni potencijal
gazimir je proslost
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak' Empty Re: Medved potvrdio: 'Gotova je koalicijska suradnja s Radimirom Čačićem, raskidamo u petak'

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum