ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

evo ga opet

Go down

evo ga opet Empty evo ga opet

Post by debotoijusto 2/7/2022, 18:24

- Nisam kriv za prekršaj koji mi se stavlja na teret. Alkotest mi je izmjerio u organizmu 2,3 promila i to ne poričem, ali tom radnjom nisam ugrozio ni sebe ni druge sudionike u prometu. Te zgode sam bio s prijateljima iz Istre na benzinskoj postaji u Vrpolju. Došli smo puno ranije, a trebali smo ići na utakmicu Hajduk - Dinamo u Splitu koja je počinjala u 18 sati. Konzumirali smo alkohol, pili vino i bio sam svjestan da sam alkoholiziran pa u takvom stanju nisam želio ići u Split. Taman sam htio zvati rođaka i sestru da dođu po mene. Išao sam samo preparkirati auto na prostor benzinske, odnosno odmorišta Vrpolje. Možda sam bio u prometu pet metara premještajući auto kad su mi pristupili policajci i alkotestirali me - uvjeravao je u sudnici Mladen Grdović šibensku sutkinju, napominjući da "do tada šest mjeseci nije taknuo alkohol te da nema šanse da nastavi s činjenjem istovrsnih prekršaja".
Unatoč svemu sutkinja njegovu obranu ne smatra osnovanom jer je riječ o nizu navedenih okolnosti koje nisu takve da bi mogle isključiti pjevačevu prekršajnu odgovornost. U trenutku kad je "pao" alkotest, Grdović je napuhao zapravo 2,40 promila, no ta mu je koncentracija umanjena za 0,1 promil, odnosno za granicu dopuštene pogreške prilikom mjerenja.
Rezime tog proljetnog prometnog grijeha je novčana kazna od 10 tisuća kuna koju je Grdoviću izrekao šibenski sud, no od te kazne u roku od 90 dana od njezine pravomoćnosti mora podmiriti 9700 kuna jer mu se uračunava vrijeme uhićenja u sankciju. Naloženo mu je i plaćanje 380 kuna sudskih troškova te mu je određena i zaštitna mjera četveromjesečne zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, a i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola.
Iz potvrde Ministarstva pravosuđa, priložene u spisu, iščitava se kako Grdović u protekle dvije godine iza sebe ima dva osuđujuća prekršajna pravorijeka zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir iskazano žaljenje, obećanje da će se kloniti činjenja istih prekršaja, ali i činjenicu da u posljednje tri godine nije bio osuđivan zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Otegotnih okolnosti, pak, sud pronašao nije.
Pa mu je stoga izrečena minimalna propisana novčana kazna, a uzete su u obzir i njegove imovinske (ne)prilike jer je, među ostalim, naznačio da mu je godišnja zarada oko 60 tisuća kuna.https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/grdovica-za-volanom-uhvatili-s-2-3-promila-alkohola-ma-isao-sam-preparkirati-auto-nisam-kriv-15217585
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

evo ga opet Empty Re: evo ga opet

Post by debotoijusto 2/7/2022, 18:25

na zalost sve vodi k tome da zgazi nekoga a prica o sinkopi potrosena
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum