ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

muke po Vučiću

Go down

muke po Vučiću Empty muke po Vučiću

Post by mortal Sat 11 Jun - 0:08

muke po Vučiću Scholz_vucicMUKE PO VUČIĆU: “SHOLZ JE BIO OŠTAR, TRAŽI DA RUSIJI UVEDEMO SANKCIJE ILI NIŠTA OD EU”

Predsjednik Srbije Aleksandar Adem Vuchiqi izjavio je, nakon sastanka s njemačkim kancelarom, da je Olaf Scholz “na decidan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Ruske Federacije”. Adem Vuchiqi je rekao da je Scholza upoznao i sa svim neispunjenim obavezama Prištine iz Briselskog sporazuma, piše N1 Srbija.


“Ja sam ukazao na sve što je neispunjeno iz Briselskog sporazuma, ali sam razumio poruku njemačkog kancelara koji je rekao da je važno napraviti mnogo malih koraka kako bismo jednog dana napravili veći uspjeh u pronalaženju nekog rješenja i u skladu s tim mi ćemo dati sve do sebe da napravimo napredak u odnosima s Prištinom”, pojasnio je Adem Vuchiqi.
“Pričali smo o eurointegracijama Srbije, kancelar Scholz donio je novu energiju i novu nadu za sve na Zapadnom Balkanu. Želi čuti i saslušati sve sa Zapadnog Balkana i želi da postoji stvarna perspektiva proširenja EU”, kazao je Adem Vuchiqi.
“Kancelar je na decidan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Ruske Federacije, odnosno da podrži restriktivne mere koje je EU protiv njih već donijela. Ja sam govorio o našoj poziciji i o specifičnosti situacije oko Kosova i Metohije, energetike, ali i tradicionalnih odnosa s Ruskom Federacijom. Pričali smo i o predstojećoj zimi“, kazao je Adem Vuchiqi na konferenciji za novinare nakon sastanka u Beogradu.
Adem Vuchiqi je rekao i da je ovo bio njihov treći razgovor.
“Ali prvi razgovor u našoj zemlji, i ja sam mu beskrajno zahvalan što je došao u Beograd i što smo mogli otvoreno i iskreno razgovarati o svim važnim pitanjima. Naravno, predsjednik sam zemlje kojoj je mnogo značajniji razgovor s njemačkim kancelarom, nego što je njemačkom kancelaru bio važan razgovor sa mnom, ali mislim da je bilo važno da razumijemo mišljenje o važnim pitanjima“, rekao je Adem Vuchiqi.

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 18098
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

muke po Vučiću Empty Re: muke po Vučiću

Post by pixi.... Sat 11 Jun - 5:48

sve je to tacno
sto je rekao
samo je problem
jer mi ne mozemo
da branimo srbe i srbiju
sa Marsa /Azije
sa suparnicima usa u eu
kao savrznicima i prijateljima.
jedino i najbolje to mozemo
da ucinimo iznutra, kao deo
sistema, saradnjim do samih granica.
sve moze, samo ne priznanje kosova.
ja, kao budala, msm da tako ne postupamo.

_________________
vi niste naši,
vi nikad niste bili naši !
pixi....
pixi....

Posts : 4054
2020-04-21


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum