ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by catabbath Wed 8 Jun - 10:55

SCENARIJ IZ NOĆNE MORE
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija?
Poslovni lideri predviđaju proboj cijene nafte na 150-175 dolara, što implicira nova dramatična poskupljenja
Piše:
Gojko Drljača
Objavljeno: 08. lipanj 2022. 09:39
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna%2C a o%C4%8Dekuju nas i restrikcije plina i recesija%3f&url=https%3A%2F%2Fwww.jutarnji.hr%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fu-drugom-dijelu-godine-litra-goriva-ide-iznad-20-kuna-a-ocekuju-nas-i-restrikcije-plina-i-recesija-15207676][/url]

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija K_24979443_640

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija JL_Photo_icon


Ilustracija


 Spencer Platt/AFP
 

Vezane vijesti
 


CHRISTIAN LINDNER Najmoćniji financijaš u EU: ‘Ljudi, hitno se dovedite u red, znate li što nam svima prijeti?!‘‘NEDOPUSTIVA SITUACIJA‘ UGP traži istu tarifu za struju za poduzetnike i građane: ‘Mnogi neće preživjeti enorman val poskupljenja‘Sudeći prema najavama globalnih poslovnih lidera, analitičara te šefova ključnih regulatornih agencija u drugoj polovini godine možemo očekivati skok cijene sirove nafte na 150-175 dolara, nestašice plina s racionalizacijom potrošnje kod velikih industrijskih potrošača i, naravno, recesiju. Mogli bi dakle imati zadnji kvartal 2022. iz ekonomske noćne more.
Zadnji je s alarmantnim upozorenjima javno izišao glavni izvršni direktor Trafigure, Jerremy Weir. Trafigura je jedan od vodećih svjetskih trgovaca sirovinama, a Weir se pribojava da bi, kako je rekao, tržište nafte moglo ući u „paraboličko stanje“ u drugom dijelu godine, što znači da će cijena nafte premašiti rekordnu te inicirati usporavanje globalnog gospodarskog rasta.
„Imamo kritičnu situaciju. Doista mislim kako imamo problem u sljedećih 6 mjeseci… jer jednom kad tržišta dođu u to paraboličko stanje (cijene, op. a.) mogu narasti zaista puno“.
Paraboličko kretanje tržišta definira situaciju kad cijena dosegne ranije neviđenu razinu, oponašajući lijevu stranu paraboličke krivulje. Prema Weirovim procjenama, vrlo je vjerojatno da bi barel nafte u mjesecima koji dolaze mogao premašiti cijenu od 150 dolara. Do sada je rekordna cijena nafte iznosila 147 dolara, a zabilježena je tijekom financijske krize 2008. godine. Trenutačno je nafta na razini oko 120 dolara. Ako se ostvari Weirova vizija energetske krize, to implicira vjerojatnu cijenu benzina i diesela na hrvatskim crpkama iznad 20 kuna za litru goriva.
OGLAS


Još prošli tjedan lider JPMorgana Jamie Dimon najavio je recesiju te predvidio cijenu nafte između 150 i 175 dolara. U drugoj velikoj investicijskoj kući – Goldman Sachsu – također se pribojavaju recesije, ali su nešto optimističniji po pitanju cijene nafte; očekuju da će rasti iznad 140 dolara za barel. Podsjetimo kako je vječno optimistični Elon Musk prošli tjedan također izjavio kako se pribojava stanja američke ekonomije u drugom dijelu godine, te je naložio zaustavljanje zapošljavanja u Tesli, kao i otpuštanje onih koji nakon pandemije odbijaju redovito dolaziti na posao.
Inače, Weir upozorava kako je proizvodnja ruske nafte već pala za 1,3 milijuna barela dnevno, što je više od 1 posto globalne potražnje. Pritom je prodaja ruskog dizela i benzina pala u sličnom omjeru, a tek se očekuju posljedice europskog embarga na uvoz ruske nafte.
Pri ovome se ne primjećuje usporavanje potražnje za sirovom naftom, benzinom i dizelom, bez obzira na cijene. Posebno je izraženi pritisak na rast cijena derivata jer je zatvoreno nekoliko starih rafinerija, nije investirano u nove, a transportne rute su produžene, što dramatično spušta učinkovitost.
Iako nema embarga na uvoz plina, izvršni direktor Međunarodne energetske agencije, Fatih Birol, tvrdi kako Europi prijeti opasnost racionaliziranja plinske potrošnje tijekom ove zime. Ne smije se zanemariti utjecaj rasta kineske potražnje, tvrdi Birol, a racionalizacija bi mogla biti usmjerena prema velikim industrijskim proizvođačima.

Sve što morate znati

‘Armada duhova‘ pomaže Putinu u financiranju ratnog stroja: ‘Koriste staru igru...‘


Mračne vijesti iz Donbasa: ‘Ukrajinska vojska gubi tlo pod nogama, gubici su im strašni‘


Oligarsi uzvraćaju udarac: Roman Abramovič poveo milijardere u rat protiv Europske unije!


Macron je u pravu kad upozorava da Rusija ne smije biti ponižena. No, pod jednim uvjetomSada, prema Birolovoj teoriji, ulazimo u kritičnu fazu jer su epidemiološke restrikcije u Kini usporile ekonomski rast, pa tako i potražnju za plinom. Međutim, sada se Kina ponovo otvara, njezina potražnja snažno raste, pa se europske države jedino mogu osloniti na dizanje učinkovitosti dobave i opskrbe. Pri ovome treba voditi računa kako je ruski plinski div, Gazprom, već prekinuo isporuke Poljskoj, Bugarskoj, Finskoj te od prošlog tjedna Nizozemskoj i Danskoj jer se nisu pokorile ruskom zahtjevu za plaćanje u rubljima.
Birol nije jedini visokopozicionirani dužnosnik u energetici koji je javno govorio o mogućnosti racionalizacije potrošnje plina. Takve najave stigle su i iz Njemačke te Austrije. Još u ožujku Nijemci su naglasili kako će u slučaju akutne nestašice iz plinske mreže isključivati dijelove industrije kao bi osigurali opskrbu kućanstava. Danski ministar klime Dan Jorgense također je spominjao hitne planove za racionalizaciju energetske potrošnje, a šefica EK za energetiku, Kadri Simson, izjavila je kako EU priprema planove za slučaj zaustavljanja ruske opskrbe plinom.
OGLAS


Ovome dodajmo kako su statističari u Sjedinjenim Državama zabilježili iznenadni pad rekordnog trgovinskog deficita u travnju na 87,1 milijardi dolara. Taj pad iznosio je 10,1 milijardi dolara, što je smanjivanje najveće zabilježeno u povijesti, te mnogi ekonomisti zaključuju kako upravo svjedočimo početku recesije u Americi. Jedna grupa analitičara smatra da je do uravnoteženja ogromnog deficita, što ukazuje na duboke strukturne probleme ekonomije, došlo zbog inflacije na potrošače i kompanije.
Ispod je grafikon koji prikazuje iznenadno smanjivanje američkog trgovinskog deficita
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija 25054555
Grafikon koji prikazuje iznenadno smanjivanje američkog trgovinskog deficitaSlužbeno će se recesija statistički proglasiti nakon dva kvartala uzastopnog gospodarskog pada, ali već postoje ozbiljni indikatori usporavanja.
Svemu ovome dodajmo kako je Svjetska banka čak za trećinu srezala prognoze globalnog rasta, i to na samo 2,1 posto u 2022 te 1,5 u 2023. godini. Pri tome bi se rast BDP-a per capita globalno potpuno zaustavio. Prema tumačenjima Svjetske banke ovo usporavanje značit će recesiju za mnoga tržišta u razvoju. Predsjednik Svjetske banke David Malpass poručio je kako bi rat u Ukrajini, lockdown politika u Kini, kao i zastoji lancima opskrbe, mogli biti uvod u duži period stagflacije; razdoblja s niskim rastom i visokom inflacijom, što podsjeća na 1970-te. Prognoze rasta Svjetske banke za razdoblje 2021. – 2024. godine tako su sada nalik već viđenim stopama između 1976. i 1979. godine.
Uz sve to, u Svjetskoj banci eksperti očekuju niz nacionalnih dužničkih kriza poput onih iz 1980-ih zbog zaoštravanja uvjeta financijskog poslovanja.
OGLAS


Ispod je grafikon Svjetske banke koji lijepo zbirno ilustrira niz povezanih problema: promjene u cijenama dobara, razina izvoza dobara iz Rusije i Ukrajine, alternativni izvori nafte, realni troškovi energije tijekom najvećih poskupljenja
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija 25054561
Grafikon Svjetske banke

_________________
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12156
2015-08-22


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by catabbath Wed 8 Jun - 10:56

E da, slava Ukraini i EUhljebima

_________________
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12156
2015-08-22


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 11:03

Tako i treba da ode jer ovi su naumili instalirat Komšića po četvrti put 2.10 ove godine.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by catabbath Wed 8 Jun - 11:05

Predlažem da se umisto "Ode radosti" kao službena EU himna ovede ona neka ukrainska.

_________________
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12156
2015-08-22


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 11:06

Oće Komšića pa će fino dobit slom sistema.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 11:12

Christian Schmidt nametnuo odluku o finansiranju izbora

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Lastpo10 by RayMabus Yesterday at 19:52

Sad će oni nagaziti na minu jer u zadnjih trideset godina i ostatak svijeta se razvio i treba mu nafta i plin za industriju. Nisu ovo 90-te pa Rusija nema kome prodat naftu, plin i ostale energente a ovi ako ih budu htjeli morat će ih plaćati u rubljama jer Putin ne prima dolare.

U najmnogoljudnijoj državi svijeta prošle godine je proizvedeno više od 26 miliona vozila, u SAD-u 9,1 milion, a u Japanu 7,8 miliona. U Njemačkoj, koja se smatra automobilskom nacijom, je 2021. proizvedeno 3,3 miliona vozila. Više je proizvedeno u Meksiku i Južnoj Koreji.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by vuksadinare Wed 8 Jun - 11:21

catabbath wrote:E da, slava Ukraini i EUhljebima
koliko to ima sa ovim sto si naveo ostaje za vidjeti ali prije 5,6 godina predvidjeno je da dolazi vrijeme kad hrana i energenti vise nece biti jeftini...
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 97994
2015-09-08


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 11:28

Kina vam je po broju auta na 1000 stanovnika ispod Kirgistana.

Na dnu ljestvice je :

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_vehicles_per_capita

I sad gle ovo :

U najmnogoljudnijoj državi svijeta prošle godine je proizvedeno više od 26 miliona vozila, u SAD-u 9,1 milion, a u Japanu 7,8 miliona. U Njemačkoj, koja se smatra automobilskom nacijom, je 2021. proizvedeno 3,3 miliona vozila. Više je proizvedeno u Meksiku i Južnoj Koreji


Njemačka ima ukupno 47 miljona auta u državi dakle ovi u jednoj godini podignu broj auta u državi koliko je tržište pola Njemačke.


Eto plače Putin šta ste mu udarili sankcije na gorivo.


Kina će dobijat 30% jeftiniju naftu a vi se vozite na 20 kuna litar.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by catabbath Wed 8 Jun - 11:30

vuksadinare wrote:
catabbath wrote:E da, slava Ukraini i EUhljebima
koliko to ima sa ovim sto si naveo ostaje za vidjeti ali prije 5,6 godina predvidjeno je da dolazi vrijeme kad hrana i energenti vise nece biti jeftini...

Pogotvo kad vodiš usamoubilačku politiku. Mi ćemo jesti travu ako treba, samo da Ukraina dođe pod američke skute. Naravno ne mislim na Plenkija i Ursuli i ostale EUhljebe i parazite

_________________
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12156
2015-08-22


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by catabbath Wed 8 Jun - 11:32

Btw čitao sam da Ursulina obitelj ima neke naftne bušotine u USA tako za da nju nema zime.

_________________
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12156
2015-08-22


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 11:38

Ovo vam je popis svega šta Ukrajina prozvodi s količinama i koja je u svijetu po proizvodnji toga.

Ukratko ovo vam je popis onoga što treći svijet neće vidjeti ako mu ne maknete sankcije na pšenicu i gnjojivo.

U 2014., ukupni ukrajinski urod žitarica procijenjen je na rekordnih 64 milijuna metričkih tona. Međutim, 2014. Ukrajina je izgubila de facto kontrolu nad dijelovima nekoliko regija nakon što su te regije proglasile neovisnost od Ukrajine, što je rezultiralo ratom u Donbasu i krizom na Krimu, stoga je stvarni raspoloživi prinos usjeva bio bliži 60,5 milijuna metričkih tona.

U 2018. godini:

Bio je 5. najveći svjetski proizvođač kukuruza (35,8 milijuna metričkih tona (35,200,000 dugih tona; 39,500,000 kratkih tona)), nakon SAD-a, Kine, Brazila i Argentine;

Bio je 8. najveći svjetski proizvođač pšenice (24,6 milijuna metričkih tona (24,200,000 dugih tona; 27,100,000 kratkih tona));

Bio je treći najveći svjetski proizvođač krumpira (22,5 milijuna metričkih tona (22,100,000 dugih tona; 24,800,000 kratkih tona)), drugi nakon Kine i Indije;

Bio je najveći svjetski proizvođač sjemena suncokreta (14,1 milijun metričkih tona (13.900.000 dugih tona; 15.500.000 kratkih tona));

Bio je 7. najveći svjetski proizvođač šećerne repe (13,9 milijuna metričkih tona (13.700.000 dugih tona; 15.300.000 kratkih tona)), koja se koristi za proizvodnju šećera i etanola;

Bio je 7. najveći svjetski proizvođač ječma (7,3 milijuna metričkih tona (7.200.000 dugih tona; 8.000.000 kratkih tona));
Bio je 7. najveći svjetski proizvođač uljane repice (2,7 milijuna metričkih tona (2.700.000 dugih tona; 3.000.000 kratkih tona));
Bio je 13. najveći svjetski proizvođač rajčice (2,3 milijuna metričkih tona (2.300.000 dugih tona; 2.500.000 kratkih tona));
Bio je 5. najveći svjetski proizvođač kupusa (1,6 milijuna metričkih tona (1.600.000 dugih tona; 1.800.000 kratkih tona)), nakon Kine, Indije, Južne Koreje i Rusije;
Bio je 11. najveći svjetski proizvođač jabuke (1,4 milijuna metričkih tona (1.400.000 dugih tona; 1.500.000 kratkih tona));
Bio je treći najveći svjetski proizvođač bundeve (1,3 milijuna metričkih tona (1.300.000 dugih tona; 1.400.000 kratkih tona)), drugi nakon Kine i Indije;
Bio je 6. najveći svjetski proizvođač krastavca (985 tisuća metričkih tona (969 000 dugih tona; 1 086 000 kratkih tona));
Bio je 5. najveći svjetski proizvođač mrkve (841 tisuća metričkih tona (828 000 dugih tona; 927 000 kratkih tona)), nakon Kine, Uzbekistana, SAD-a i Rusije;
Bio je 4. najveći svjetski proizvođač suhog graška (775 tisuća metričkih tona (763 000 dugih tona; 854 000 kratkih tona)), drugi nakon Kanade, Rusija i Kina;
Bio je 7. najveći svjetski proizvođač raži (393 tisuće metričkih tona (387 000 dugih tona; 433 000 kratkih tona));
Bio je 3. najveći svjetski proizvođač heljde (137 tisuća metričkih tona (135 000 dugih tona; 151 000 kratkih tona)), drugi nakon Kine i Rusije;
Bio je 6. najveći svjetski proizvođač oraha (127 tisuća metričkih tona (125 000 dugih tona; 140 000 kratkih tona));
Proizvedeno 4,4 milijuna metričkih tona (4,300,000 dugih tona; 4,900,000 kratkih tona) soje;
Proizveo je 883 tisuće metričkih tona (869 000 dugih tona; 973 000 kratkih tona) luka;
Proizvedeno 467 tisuća metričkih tona (460 000 dugih tona; 515 000 kratkih tona) grožđa;
Proizveo je 418 tisuća metričkih tona (411 000 dugih tona; 461 000 kratkih tona) zobi;
Proizvedeno 396 tisuća metričkih tona (390 000 dugih tona; 437 000 kratkih tona) lubenice;
Proizvedeno 300 tisuća metričkih tona (300 000 dugih tona; 330 000 kratkih tona) trešanja;


--


NATO je planira od Ukrajine napravit svoju žitnicu i izbaciti Rusiju iz igre i sad ovaj 20% njegovo, blokirane luke i tuće silosi i tvornice za preradu.


PA PA
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by T. Wed 8 Jun - 11:46

te mjere, 7., 8. ili 4. svjetski proizvođač ne znače ništa...
ukrajina je u 2020. proizvela cca 3% svjetskog uroda žitarica...
dakle gotovo zanemarivo...
dakle još jedna, u nizu lažnih vijesti, da će (navodno) zbog nemogućnosti izvoza žitarica iz ukrajine svijetom zavladati glad...

_________________
U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Fpqnn410
T.
T.

Posts : 15990
2014-04-14

Age : 82

Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 11:48

ČELNICI europskih institucija osudili su u Europskom parlamentu u Strasbourgu rusko "hladno, bešćutno i proračunato" korištenje hrane kao oružja.
"To je hladna, bešćutna i proračunata opsada (ruskog predsjednika Vladimira) Putina nekih od najranjivijih zemalja u svijetu. Hrana je postala dio arsenala terora koji koristi Kremlj", rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u raspravi u Europskom parlamentu.

"Rusija koristi hranu kao oružje, plodna polja pretvara u bojna polja"

Ursula von der Leyen i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel razgovarali su sa zastupnicima Europskog parlamenta u Strasbourgu o rezultatima samita čelnika EU-a, koji je održan krajem svibnja i bio posvećen ruskoj invaziji na Ukrajinu i njezinim globalnim posljedicama.
"Rusija koristi hranu kao oružje, plodna polja pretvara u bojna polja", rekao je Charles Michel. Milijuni tona žitarica i ostalih poljoprivrednih proizvoda blokirano je u ukrajinskim silosima zbog ruske blokade ukrajinskih crnomorskih luka. Zbog toga postoji strah da bi dijelovi Afrike i Bliskog istoka mogli ostati gladni.
"Milijuni ljudi diljem svijeta boje se da neće moći zagrijati svoje domove i i prehraniti svoju djecu", istaknula je von der Leyen. Ona je iznijela podatak da bi  samo ove godine oko 275 milijuna ljudi diljem svijeta vjerojatno moglo biti izloženo nesigurnosti u opskrbi hranom.
-

Von der Leyen: Treba raskrinkati ruske dezinformacijske kampanje

Veliki rizik za sigurnost opskrbe hranom predstavlja i inflacija. Prema procjenama Svjetske banke, svako povećanje cijena hrane za jedan posto gura oko 10 milijuna ljudi u krajnje siromaštvo.
Rusija je optužena za granatiranje silosa u Ukrajini i krađu žitarica. Trenutačno je oko 20 milijuna tona žita blokirano u Ukrajini, a Rusija istodobno optužuje zapad zbog problema u opskrbi hranom, tvrdeći da je to posljedica uvođenja sankcija protiv Moskve.
Stoga, Ursula von der Leyen ističe potrebu za raskrinkavanjem ruske dezinformacijske kampanje.
"Neka bude jasno: dok Rusija aktivno koristi glad kao oružje, sankcije EU-a su pozorno osmišljene kako bi se izbjegao negativan učinak, s jasnim izuzećem za prehrambene proizvode. Naše sankcije ne dotiču cijene osnovnih prehrambenih proizvoda", rekla je von der Leyen.
-
Kad ogladne doći će k vama u Europu pa ćete vidit koliko vas košta jebavanje mene u zdrav mozak ( Komšić ).
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by AssadNaPodmornici Wed 8 Jun - 11:51

T. wrote:te mjere, 7., 8. ili 4. svjetski proizvođač ne znače ništa...
ukrajina je u 2020. proizvela cca 3% svjetskog uroda žitarica...
dakle gotovo zanemarivo...
dakle još jedna, u nizu lažnih vijesti, da će (navodno) zbog nemogućnosti izvoza žitarica iz ukrajine svijetom zavladati glad...

Ukraina je tek mali kotačić u ovome što nam ekipa guštera pokušava uvaliti (you will own nothing and be happy)
Sa druge strane Putin je napadom na Ukrainu toliko išao u korist te ekipe guštera da se ja pitam da li je lik njihov igrač cijelo vrijeme ili korisna budala.

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 19078
2018-06-14


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 11:52

T. wrote:te mjere, 7., 8. ili 4. svjetski proizvođač ne znače ništa...
ukrajina je u 2020. proizvela cca 3% svjetskog uroda žitarica...
dakle gotovo zanemarivo...
dakle još jedna, u nizu lažnih vijesti, da će (navodno) zbog nemogućnosti izvoza žitarica iz ukrajine svijetom zavladati glad...
Kina je najveći proizvođač žitarica pa opet uveze 10 miljona tona godišnje.

Kad oduzmeš takve koji proizvode a pojedu dakle ne izvoze onda onih 3% od Ukrajine nije više 3% nego malo više.

Uostalom možda žita i bude al ga siromašni crnci neće moći kupiti. Žito se može držati u silosu dvi godine najmanje i svak će čuvat svoje rezerve radi ove situacije.

Najbitnije je dan nama crnci ogladne i da im želudac zakrulji pa lipo put Italije i Europe.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 12:14

 - wrote:Najbitnije je dan nama crnci ogladne i da im želudac zakrulji pa lipo put Italije i Europe.
Čovjek može bez hrane 30 dana, vode tri dana i kisika 3 tri minute.

Meni samo trideset dana triba za ono šta ja oću ( da unutrašnjost Afrike ne dobije pšenicu i krene masovno prema Libiji tj Italiji ).
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 12:29

Prostor i vrijeme , to vam je jedna cijelina kao tunel koji teče u kojima se odvijaju nekakvi događaji koji na prvu mogu biti totalno nepovezani a na drugu jedan određuje drugi i tako je sve poput domino efekta.

Onda imate ovaj fizički svemir koji je ograničen brzinom svjetlosti i ima ja to zovem energetski svemir ( a ovaj prvi zovem fizički zovem materijalni kad objašnjavam ove pojmove ) i to je svijet duša a isto tako i telepatije jer se ona odvija na tom nivou.

Sve vam ide prema totalnom mraku 2.10 na jesen kad vi meni mislite instalirat Komšića.

Čak vam je i napad na Ukrajinu došao par dana nakon šta ste me na sastanku EU odjebali o tome a mjesec dana prije napada sam reagirao na premijera Bavarske kad je rekao da je njemu Rusija prijatelj dakle surađuju i tamo opisa šta će se desit Putinu ako napadne Ukrajinu a u međuvremenu sam ga namjerno izaziva da vidim koliko je glup.

AJMO.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 12:37

RayMabus wrote:Prostor i vrijeme , to vam je jedna cijelina kao tunel koji teče u kojima se odvijaju nekakvi događaji koji na prvu mogu biti totalno nepovezani a na drugu jedan određuje drugi i tako je sve poput domino efekta.

Onda imate ovaj fizički svemir koji je ograničen brzinom svjetlosti i ima ja to zovem energetski svemir ( a ovaj prvi zovem fizički zovem materijalni kad objašnjavam ove pojmove ) i to je svijet duša a isto tako i telepatije jer se ona odvija na tom nivou.

Sve vam ide prema totalnom mraku 2.10 na jesen kad vi meni mislite instalirat Komšića.

Čak vam je i napad na Ukrajinu došao par dana nakon šta ste me na sastanku EU odjebali o tome a mjesec dana prije napada sam reagirao na premijera Bavarske kad je rekao da je njemu Rusija prijatelj dakle surađuju i tamo opisa šta će se desit Putinu ako napadne Ukrajinu a u međuvremenu sam ga namjerno izaziva da vidim koliko je glup.

AJMO.
Liliputin. :dramaq :dramaq :dramaq :dramaq :dramaq :dramaq

Putin kreleee kreleeee Putin kreleeeeeeee lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 12:42

Sad fino uživajte u Komšiću i šta oćete svoju volju nametnit meni.

Taj prostor i vrijeme se kreće upravo tako kao da ide prema jednoj točci di će napraviti totalni mrak i slom sistema.

Stiže jesen.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by RayMabus Wed 8 Jun - 13:23

Komšić je građanska BiH a koja će pošto poturica ima najviše prerast u tursku državu u srcu Europe.

Kad nisu shvatili zašto ne nego turaju svoje sad će biti uništeni.

S druge strane, mnogi građani i politički faktori podržavaju Kakabaveh, smatrajući da nedemokratski Erdoganov režim ne može postavljati nikakve uvjete Švedskoj. Ni sama Kakabaveh nije zadovoljna taktičkim uspjehom u švedskom parlamentu od utorka i kaže kako je zabrinuta zbog ustupaka koje su švedski lideri spremni učiniti Erdoganu zbog članstva u NATO-u.
"Što je Erdogan agresivniji, to mi postajemo tiši. Gdje su naše temeljne slobode i prava? Ne možemo šutjeti pred ugnjetavanjem", rekla je Kakabaveh, čiji će glas u parlamentu Socijaldemokratima biti neophodan i sljedeći tjedan kad se bude odlučivalo o proračunu.

Analitičari: Ovo je kraj švedske prijave za članstvo u NATO-u
RayMabus
RayMabus

Posts : 160765
2014-04-11


Back to top Go down

U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija Empty Re: U drugom dijelu godine litra goriva ide iznad 20 kuna, a očekuju nas i restrikcije plina i recesija

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum