ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by mentalitet 4/6/2022, 06:12

Tokom poslednjih nekoliko meseci, Putin je uvukao Bajdenovu administraciju u beskrajne taktičke igre koje su stavile Sjedinjene Države u defanzivu. Ovoga puta, Putinov cilj je krupniji od zatvaranja „otvorenih vrata“ NATO-a za Ukrajinu i zauzimanja teritorije — on želi da izbaci Sjedinjene Države iz Evrope, navela je u članku za Njujork tajms Fiona Hil, nekadašnja članica spoljnopoličkog tima bivših predsednika Džordža Buša i Baraka Obame i Donalda Trampa.

– Na NATO samitu NATO u aprilu 2008. godine. Putin je bio besan: Upravo je najavljeno da će se Ukrajina i Gruzija na kraju pridružiti alijansi. To je tada bila kompromisna formula koja će ublažiti zabrinutost naših evropskih saveznika — otvoreno obećanje da će se pridružiti bloku, ali bez određenog vremenskog okvira za članstvo.U to vreme, bila sam obaveštajac za Rusiju i Evroaziju, deo tima koji je obaveštavao predsednika Buša. Upozorili smo ga da će Putin korake za približavanje Ukrajine i Gruzije NATO-u smatrati provokativnim potezom, koji će verovatno izazvati preventivnu rusku vojnu akciju. Ali naša upozorenja nisu poslušana.U roku od četiri meseca, u avgustu 2008, Rusija je izvršila invaziju na Gruziju. Ukrajina je jasno i glasno shvatila poruku Rusije. Odustala je od članstva u NATO-u narednih nekoliko godina. Ali 2014. Ukrajina je želela da potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom, misleći da bi to mogao biti sigurniji put ka Zapadu. Moskva je ponovo udarila, optužujući Ukrajinu da želi da na zadnja vrata uđe u NATO, anektirala Krim i započela rat u regionu Donbasa. Slabe reakcije Zapada na invazije 2008. i 2014. ohrabrile su Putina.

Ovoga puta, Putinov cilj je krupniji od zatvaranja „otvorenih vrata“ NATO-a za Ukrajinu i zauzimanja više teritorije — on želi da izbaci Sjedinjene Države iz Evrope, kako bi mogao da kaže: „Zbogom, Ameriko. Pazi da te vrata ne udare na izlazu”.

Kao što sam shvatila tokom dve decenije posmatranja Putina i analiziranja njegovih poteza, njegove akcije su svrsishodne i njegov izbor da baci rukavicu u Ukrajini i Evropi je vrlo NAMERAN. On je lično opsednut istorijom i godišnjicama. Decembra 2021. navršilo se 30 godina od raspada Sovjetskog Saveza, kada je Rusija izgubila dominantnu poziciju u Evropi. Putin želi da Sjedinjene Države osete ukus istog gorkog leka koji je Rusija morala da proguta 1990-ih. On veruje da su Sjedinjene Države trenutno u istoj situaciji u kojoj je Rusija bila nakon raspada Sovjetskog Saveza: ozbiljno oslabljene kod kuće i u povlačenju u inostranstvu. On takođe misli da NATO nije ništa drugo do produžetak Sjedinjenih Država. Ruski zvaničnici i komentatori rutinski poriču bilo kakvu nezavisnu stratešku misao drugim članicama NATO-a. Dakle, kada je u pitanju alijansa, svi potezi Moskve su usmereni protiv Vašingtona.Devedesetih godina prošlog veka SAD i NATO su primorali Rusiju da povuče ostatke sovjetske vojske iz svojih baza u istočnoj Evropi, Nemačkoj i baltičkim državama. Putin želi da Sjedinjene Države urade slično. Iz perspektive Rusije, domaći problemi nakon četiri godine katastrofalnog predsedništva Donalda Trampa, kao i razdori koje je napravio sa saveznicima SAD, a potom i brzo povlačenje Amerike iz Avganistana, signaliziraju slabost. Ako Rusija bude dovoljno snažno pritiskala, Putin se nada da će moći da sklopi novi bezbednosni sporazum sa NATO-om i Evropom kako bi izbegao otvoreni sukob, a onda će doći red na Ameriku da ode, noseći sa sobom svoje trupe i projektile.

Ukrajina je i meta Rusije i izvor uticaja protiv Sjedinjenih Država. Tokom poslednjih nekoliko meseci, Putin je uvukao Bajdenovu administraciju u beskrajne taktičke igre koje su stavile Sjedinjene Države u defanzivu. Rusija premešta snage na granice Ukrajine, pokreće ratne igre i pojačava visceralni komentar.

U nedavnim zvaničnim dokumentima, zahtevala je čvrste garancije da Ukrajina (i druge bivše republike SSSR) nikada neće postati članica NATO-a, da se NATO povuče sa pozicija zauzetih posle 1997. godine, kao i da Amerika povuče sopstvene snage i oružje, uključujući svoje nuklearne rakete . Ruski predstavnici tvrde da Moskvi „ne treba mir po svaku cenu“u Evropi. Neki ruski političari čak predlažu mogućnost preventivnog udara na ciljeve NATO-a kako bi bili sigurni da znamo da su ozbiljni i da treba da ispunimo zahteve Moskve.Nedeljama su se američki zvaničnici okupljali da bi razmislili o ruskim zahtevima.A svo vreme, Putin i njegovi punomoćnici su pojačavali svoje izjave. Zvaničnici Kremlja nisu samo doveli u pitanje legitimnost američke pozicije u Evropi, već su postavili pitanja o američkim bazama u Japanu i njihovoj ulozi u azijsko-pacifičkom regionu. Oni su takođe nagovestili da bi mogli da isporuče hipersonične projektile na Kubi i Venecueli kako bi oživeli ono što Rusi nazivaju Karipskom krizom iz 1960-ih.

Putin je majstor da drugog prinudi da vuče poteze pod prisilom. On proizvodi na način koji mu omogućuje da pobedi, bez obzira šta iko drugi uradi. Pretnje i obećanja su u suštini jedno te isto. Putin može ponovo da izvrši invaziju na Ukrajinu, ili može da ostavi stvari tamo gde jesu i da samo konsoliduje teritoriju koju Rusija efektivno kontroliše na Krimu i Donbasu. Može da izazove nevolje u Japanu i pošalje hipersonične projektile na Kubu i Venecuelu. Ili ne, ako u Evropi stvari budu po njegovom.

Putin igra dužu, stratešku igru i zna kako da pobedi u taktičkoj borbi. On je Sjedinjene Države postavio tamo gde želi. Njegovo držanje i pretnje postavili su dnevni red u evropskim bezbednosnim debatama i privukli našu punu pažnju. Za razliku od predsednika Bajdena, Putin ne mora da brine o izborima na sredini mandata ili odbijanju sopstvene stranke ili opozicije. Putin se ne brine zbog loših članaka u štampi ili lošeg rejtinga u anketama. On nije deo političke stranke i razbio je rusku opoziciju. Kremlj je uglavnom ućutkao lokalnu, nezavisnu štampu. Putin će biti ponovo izabran 2024. godine, ali njegov jedini održiv protivnik, Aleksej Navaljni, zatvoren je u kaznenoj koloniji van Moskve.Dakle, Putin može da se ponaša kako želi, kada želi. Osim lošeg zdravlja, Sjedinjene Države će morati da se bore sa njim godinama koje dolaze. Upravo sada, svi znaci ukazuju na to da će Putin zaključati Sjedinjene Države u beskrajnu taktičku igru, uzeti još delova Ukrajine i iskoristiti sva trvenja i lomove u NATO-u i Evropskoj uniji. Za izlazak iz sadašnje krize potrebno je delovati, a ne reagovati. Sjedinjene Države treba da oblikuju diplomatski odgovor i da Rusiju usmere na uslove Zapada.

Naravno, Rusija ima neke legitimne brige o bezbednosti, a o evropskim bezbednosnim aranžmanima bi svakako moglo da se razsmisli na nov način posle 30 godina. Vašington i Moskva imaju mnogo tema za razgovor, o konvencionalnim i nuklearnim snagama, kao iu sajber domenu i na drugim frontovima. Ali dalja ruska invazija na Ukrajinu i rasparčavanje i neutralizacija Ukrajine ne mogu biti pitanje za američko-ruske pregovore niti stavka u evropskoj bezbednosti. Na kraju, Sjedinjene Države treba da pokažu Putinu da će se suočiti sa globalnim otporom, a agresija gospodina Putina će ugroziti političke i ekonomske odnose Rusije daleko izvan Evrope.

Suprotno Putinovoj premisi iz 2008. da Ukrajina „nije prava zemlja“, Ukrajina je punopravni član Ujedinjenih nacija od 1991. Još jedan ruski napad bi doveo u pitanje ceo sistem UN i ugrozio aranžmane koji garantuju članstvo u Ujedinjenim nacijama. suverenitet država od Drugog svetskog rata — slično invaziji Iraka na Kuvajt 1990. godine, ali u još većim razmerama. Sjedinjene Države i njeni saveznici, kao i sama Ukrajina, treba da iznesu ovo pitanje pred Ujedinjene nacije i iznesu ga pred Generalnu skupštinu kao i Savet bezbednosti. Čak i ako Rusija blokira rezoluciju, budućnost Ukrajine zaslužuje globalni odgovor. Sjedinjene Države takođe treba da izazovu zabrinutost u drugim regionalnim institucijama. Zašto Rusija pokušava da svoje sporove u Evropi odnese u Aziju i zapadnu hemisferu? Kakve veze ima Ukrajina sa Japanom,Gospodin Bajden je obećao da će Rusija „platiti visoku cenu“ ako bilo koja ruska vojska pređe granice Ukrajine. Ako gospodin Putin izvrši invaziju na Ukrajinu bez kaznene akcije Zapada i ostatka međunarodne zajednice, mimo finansijskih sankcija, onda će on postaviti presedan za buduće akcije drugih zemalja. Putin je već uračunao dodatne američke finansijske sankcije u svoje proračune. Ali on pretpostavlja da će neki saveznici u NATO-u nerado slediti ove sankcije i da će druge zemlje gledati na drugu stranu. Cenzura UN-a, široko rasprostranjeno i glasno protivljenje međunarodne zajednice i akcija zemalja van Evrope da pokvare svoje odnose sa Rusijom mogli bi da ga zaustave. Kovanje ujedinjenog fronta sa evropskim saveznicima i prikupljanje šire podrške trebalo bi da bude duža igra Amerike.

Fiona Hil je bila obaveštajni službenik za pitanja Rusije i Evroazije za predsednike Džordža Buša i Baraka Obamu i radila je u Savetu za nacionalnu bezbednost pod predsednikom Donaldom Trampom.

_________________
"We liberated Europe from fascism, but they will never forgive us for it" — Marshal Zhukov,ja bih dodao.srbi su oslobodili hrvate od fashizma zato ih hrvati mrze cijelim svojim bicem.
mentalitet
mentalitet

Posts : 3978
2020-07-05


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by RayMabus 4/6/2022, 06:31

Putin ovo, Putin ono...Putin se zajebo pa sad nešto pretače iz šupljeg u prazno kako bi ispalo kako je on eto jako pametan i vuče nekakve šahovske poteze.

Ma.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160627
2014-04-11


Vorpatril and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by mentalitet 4/6/2022, 06:34

RayMabus wrote:Putin ovo, Putin ono...Putin se zajebo pa sad nešto pretače iz šupljeg u prazno kako bi ispalo kako je on eto jako pametan i vuče nekakve šahovske poteze.

Ma.


Pa jebo te generale on ima stotine ljudi oko sebe i tih 100 glava zna vishe od njega,pa onda sjednu i dumaju panjimajesh?

_________________
"We liberated Europe from fascism, but they will never forgive us for it" — Marshal Zhukov,ja bih dodao.srbi su oslobodili hrvate od fashizma zato ih hrvati mrze cijelim svojim bicem.
mentalitet
mentalitet

Posts : 3978
2020-07-05


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by RayMabus 4/6/2022, 06:39

Pazi ja sam punih mjesec dana ovdje na forumu napisao u detalje šta će mu se desit ako napadne cijelu Ukrajinu i kako će se rat odvijat i upravo sam cijeli ovaj scenarij opisao di će dobit po pički a na kraju će se čačkat tamo s njima na istoku Ukrajine.

Kako ja to znam a tih njegovih sto pametnih glava oko njega ne zna ?
RayMabus
RayMabus

Posts : 160627
2014-04-11


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by mentalitet 4/6/2022, 06:45

RayMabus wrote:Pazi ja sam punih mjesec dana ovdje na forumu napisao u detalje šta će mu se desit ako napadne cijelu Ukrajinu i kako će se rat odvijat i upravo sam cijeli ovaj scenarij opisao di će dobit po pički a na kraju će se čačkat tamo s njima na istoku Ukrajine.

Kako ja to znam a tih njegovih sto pametnih glava oko njega ne zna ?
Razvalit ce on i zapadni Ukrajine pa ce ostaviti njima da obnavljaju kao shto su azovci unishtavali istochni dio pa ostavili rusima da ga obnove.To za zapadni dio nitko nije rekao ,samo tvrdite da ce do Dnjepra.A o broju sam samo karikativno rekao,ima ih na tisuce .Nije to Hrvatska jebo te gdje na svakih sto tisuca ljudi naidjesh na jednog pametnog.

_________________
"We liberated Europe from fascism, but they will never forgive us for it" — Marshal Zhukov,ja bih dodao.srbi su oslobodili hrvate od fashizma zato ih hrvati mrze cijelim svojim bicem.
mentalitet
mentalitet

Posts : 3978
2020-07-05


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by RayMabus 4/6/2022, 06:49

A pa nije mu ih problem gađat raketama.

Poanta je da se on zajeba jer njemu je bio vojni i geopoliitčki cilj nešto drugo tj cijela Ukrajina a ne ovo. Sad je zapeja i spasila ga Elvira ( šefica ruske centralne banke ) jer inaće bi odma Biden pobjedio a ja izgubio u BiH a ovako pat pozicija i Germani jedu govna.

Ja sve to predviđam i nariktavam kako meni odgovara.

Evo sad ćemo jebavat Francuze u Africi preko žita jer im crnci gladuju pa će im napravit dole kaos i navalit u Pariz.


Last edited by RayMabus on 4/6/2022, 06:53; edited 3 times in total
RayMabus
RayMabus

Posts : 160627
2014-04-11


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by debotoijusto 4/6/2022, 06:50

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Ee6ff2595411e724bad5eb57f6afcf4f
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 28954
2014-04-12


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by RayMabus 4/6/2022, 06:56

Kmeči ima par dana da mu se ukinu nekakve sankcije na đubrivo i onda kad je vidija da ga nitko ne jebe sad priča kako eto nek ukinu samo Lukašenku.

Ma nećemo nikome. Nek crnci gladuju i naprave kaos dole i navale u Pariz.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160627
2014-04-11


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by RayMabus 4/6/2022, 07:05

Ne možeš izbacit Ameriku iz Europe al možeš nešto drugo samo to njemu vjerovatno i nije bio cilj al meni odgovara.

Fino napraviš ekonomsku krizu i navale ti gladni iz Azije i Afrike u zapadnu Europu i onda se tamo stvori neki Hitler il tako nešto a muslimani i crnci u Europi dođu ko onda ko nekakvi Jerveji.

To njemu baš i nije neka šema al meni savršeno odgovara.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160627
2014-04-11


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by mentalitet 4/6/2022, 07:17

RayMabus wrote:Ne možeš izbacit Ameriku iz Europe al možeš nešto drugo samo to njemu vjerovatno i nije bio cilj al meni odgovara.

Fino napraviš ekonomsku krizu i navale ti gladni iz Azije i Afrike u zapadnu Europu i onda se tamo stvori neki Hitler il tako nešto a muslimani i crnci u Europi dođu ko onda ko nekakvi Jerveji.

To njemu baš i nije neka šema al meni savršeno odgovara.


Ma jashta radi,zaobice Dalmaciju u shirokom luku.I sve ono shto vrijedi u Europi zgibat ce u USAsa lovom pa ce mi podici cijenu nekretnina kao sada ovi shto su navalili iz Kalifornije i NY koji bjeze od Bajdenovih .Samo necu schwabe ovdje ,ako treba i cigani da dodju svi iz EU ali schwabe nix.

_________________
"We liberated Europe from fascism, but they will never forgive us for it" — Marshal Zhukov,ja bih dodao.srbi su oslobodili hrvate od fashizma zato ih hrvati mrze cijelim svojim bicem.
mentalitet
mentalitet

Posts : 3978
2020-07-05


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by pizzon 4/6/2022, 07:28

goloigra,
ocajnik...
prvo cega se setio
imamo atomsku...
selac :)

_________________
ne znam ko ce da pobedi
ali znam ko nece da izgubi !
pizzon
pizzon

Posts : 4887
2020-04-21


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by RayMabus 4/6/2022, 15:09

pixi.... wrote:goloigra,
ocajnik...
prvo cega se setio
imamo atomsku...
selac :)
Točno. Sad prijeti zapadu koji ima pšenice kako je neće dat crncima. Pa šta nas brige za crnce ? Cijena pšenice raste i mi zarađujemo a Ukri su dobili toliko para od zapada da mu mogu komotno i poklonit iduću turu pšenice za oružje a šta će on s 50 miljona tona žita a iduća žetva mu u kolovozu ? Bacit će ga jel ga nema gdje skladištiti jel ? Da kako da ne.
RayMabus
RayMabus

Posts : 160627
2014-04-11


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by mentalitet 5/6/2022, 05:25

RayMabus wrote:
pixi.... wrote:goloigra,
ocajnik...
prvo cega se setio
imamo atomsku...
selac :)
Točno. Sad prijeti zapadu koji ima pšenice kako je neće dat crncima. Pa šta nas brige za crnce ? Cijena pšenice raste i mi zarađujemo a Ukri su dobili toliko para od zapada da mu mogu komotno i poklonit iduću turu pšenice za oružje a šta će on s 50 miljona tona žita a iduća žetva mu u kolovozu ? Bacit će ga jel ga nema gdje skladištiti jel ? Da kako da ne.


Ukri su "dobili" toliko love da sliijedecih 100 generacija to nece moci vratiti zato im je bolje da nestanu kao drzava.Pa izrachunaj samo koliko Hrvatska odvaja za servisiranje svoga duga.E od toga zapad lijepo zivi kao shto i sitni bankari lijepo zive od pohlepniih potroshacha.Bivsha YU je bila duzna 20 milijardi dolara a danas samo Hrvatska duuguje 40 milijardi dolara pa to pomnozi sa minimalnom kamatom i docesh do iznosa koji ce ti zalediti lice.Valjda sada shvacash da planeri nashih buducnosti i buducnosti nashe djece konstantno rade na tome da te buducnosti ne bude.

_________________
"We liberated Europe from fascism, but they will never forgive us for it" — Marshal Zhukov,ja bih dodao.srbi su oslobodili hrvate od fashizma zato ih hrvati mrze cijelim svojim bicem.
mentalitet
mentalitet

Posts : 3978
2020-07-05


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by Ringo10 5/6/2022, 06:31

Njima bi najbolje bilo da u cjelini udju u sastav Ruske Federacije
Pitanje je koliko je Rusija uopce zainteresirana za to.
Ringo10
Ringo10

Posts : 20963
2015-09-24


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by mentalitet 5/6/2022, 06:33

Ja sam protiv povlachenja americhkih vojnika iz Njemachke jer ako americhkuu kujicu pustish sa lanca opet ce napraviti sranje ,zato to treba drzati na lancu josh najmanje 1000 godina.


Warum es so viele US-Soldaten in Deutschland gibt
https://www.youtube.com/watch?v=x89EvbjWftE

_________________
"We liberated Europe from fascism, but they will never forgive us for it" — Marshal Zhukov,ja bih dodao.srbi su oslobodili hrvate od fashizma zato ih hrvati mrze cijelim svojim bicem.
mentalitet
mentalitet

Posts : 3978
2020-07-05


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by veber 5/6/2022, 08:35

kada se čedomir pobjegulj uznoji, di ćeš bolje.
a još 10kre iz australije daje "mišljenja"

znaš da je dan lijepo počeo.

a početnike žulja njemačka, kao i hrvatska.

peče dok gutaju, a bogme peče ih dok ide van.

(četnik, daj jednu lovačku o sefirama, nijazama i đemalicama koje si jebo. i začini s citrus nožem i ustaškim vratom. i još malo začini kako "tučeš" silne milijune u US)

_________________
SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU 01-nov14
veber
veber

Male
Posts : 52076
2014-12-30


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by Vorpatril 5/6/2022, 11:07

Jako krupnu...


Pokušava održati Rusiju u jednom komadu...

_________________
Tito je bio Bog i Kralj za radnike i seljake...
Vorpatril
Vorpatril

Male
Posts : 137
2014-04-18


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by mentalitet 6/6/2022, 05:10

Vorpatril wrote:Jako krupnu...


Pokušava održati Rusiju u jednom komadu...


Nisu to europljani,zvanichna ispitivanja kazu da je popularniji nego ikad prije,chak i checheni na njegovoj strani a muslimani se prvi puta ujedinili oko nechega pa 1,5muslimana iz cijelog svijeta je na njegovoj strani osim bosanskih muslimana koji su ionako izapranog mozga pa ne kuze o chemu se ovdje radi i vjeruju da ce im zapad pomoci kao i Ukrajini da izginu do zadnjeg za americhku stvar,mada ja ovdje u USA sluusham drugachiju prichu od muslimana barem ove mladje generacije.

_________________
"We liberated Europe from fascism, but they will never forgive us for it" — Marshal Zhukov,ja bih dodao.srbi su oslobodili hrvate od fashizma zato ih hrvati mrze cijelim svojim bicem.
mentalitet
mentalitet

Posts : 3978
2020-07-05


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by mentalitet 6/6/2022, 05:56

veber wrote:kada se čedomir pobjegulj uznoji, di ćeš bolje.
a još 10kre iz australije daje "mišljenja"

znaš da je dan lijepo počeo.

a početnike žulja njemačka, kao i hrvatska.

peče dok gutaju, a bogme peče ih dok ide van.

(četnik, daj jednu lovačku o sefirama, nijazama i đemalicama koje si jebo. i začini s citrus nožem i ustaškim vratom. i još malo začini kako "tučeš" silne milijune u US)


Nema mene shta zuljati ni Hrvatska niti Njemachka.U prvoj sam prozivio svoje najljepshe godina i kada bi se ponovo rodio birao bi isto mjesto zbog najljepshih zena na svijetu i ne samo najljepshih nego i najzenstvenijih,jebi ga shto cu kad smo kompatabilni,ali kada su doshli "razni borci za slobodu" iz legije stranaca i kada su svi kriminalci pushteni iz zatvora fino sam upalio svoj MB 350scl linija W116 (googlaj)i odvezao se u tu tvoju jebenu Njemachku i nikad nisam prezalio (bolje da sam otishao uu Albaniju) gdje mi nisu dozvoljavali da radim nego su mi nudili da zivim u Hajmu i dobijam socijalnu pomoc koju sam odbio i zivio na crno radeci kod italijana a stanovao u jednoj maloj garsonjeri od jednog poznatog berlinskog kriminalca koji je bio osudjen na 10 god.zatvora a ja mu je ustvari cuvao i snosio troshkove stanovanja plus toga bio zashticen kao bijeli medvjed jer su mnogi mislili da mi je brat.U toj tvojoj Njemachkoj ne bi zivio sada da mi placaju jer ste jedan odvratan dvolichni narod koji je kroz svoju birokraciju sachuvao fashizam.Poznajem vas dok zinete shto hocete reci i shto smijerate,a ti si chisti primjer svoga naroda,Iskompleksirana shupchina koja ne zna sloziti dvije smislene rechenice od svoje ljubomore kako drugi zive a ti ne mozesh.Jarane(ovo jarane ti je novi nadimak jer poznajesh muslimanska imena za koja ja nikad chuo nisam pa pretpostavljam da su te ti muslimani guzili pa su ti zato ostali u sjecanju jer si genetska kujica) .Dakle americhka kujice,dao sam ti video na njemachkom jeziku koji ne mozesh komentirati jer znash da je sve istina ,a ja sam to sazeo u dvije rijechi,"americhka kujica" i taj video je dokaz da ne izmishljam i ne lazem kao ti.Ako ne znash njemachki mogu ti prevesti ing.raketne turbo tehnologije i 3D shtampach pichaka u koji gurash to malo svoje zljundrice jer te chak ni njemice najvece kurvetine na svijetu ne zele jer zensko odma prepozna shmokljana a i onog koji ima pune hlache zato 90% zena mushkarca prvo odmjeri dole.A 90% mushkaraca je iskompleksirano zbog malog kurca.Eto dao sam ti dijagnozu pa se javi nekom plasticharu da ti napravi kakvu protezu i da te rijeshi toga kompleksa.Plus toga nisi ni mashtovit a ni orginalan.Sluchajno sam naletio na temu koju si otvorio pod nazivom idiot koji ne zna ukljuchiti kako kaze vesh mashinu a u Zagrebu to zovu perilica jarane.Mislish da su hrvatice glupe pa cesh ih navuci na sazaljenje i na lovu.Jarane,one vole dobar kurac i po mogucnosti da ih ne jebesh nego da vodish ljubav sa njima shto ti ne mozesh jer si opsjednut mrznjom prema svemu zivom oko i u sebi.Za voditi ljubav jarane morash imati brdo emocija i mashte.A sada cibe kujice i ako ti ovo nije dovoljno dodji po josh jer me ovo pochinje zabavljati.:::::))_________________
"We liberated Europe from fascism, but they will never forgive us for it" — Marshal Zhukov,ja bih dodao.srbi su oslobodili hrvate od fashizma zato ih hrvati mrze cijelim svojim bicem.
mentalitet
mentalitet

Posts : 3978
2020-07-05


Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by immortal 6/6/2022, 15:52

teška glupost
igra s putinom trebala je biti velika
 sve je doslovno zasro napadom na Ukrajinu

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 20612
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU Empty Re: SVI U ŠOKU: PUTIN IGRA MNOGO KRUPNIJU IGRU

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum