ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE RUSIJE

Go down

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE RUSIJE Empty ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE RUSIJE

Post by mentalitet 3/6/2022, 06:21

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da u slučaju da Ukrajina upotrebi višecevne bacače raketa koje je dobila od SAD za napade na objekte na ruskoj teritoriji, ruske Oružane snage neće imati drugog izbora nego da deluju po centrima koji donose odluke.„Potrebno je razumeti da se krajnji centri donošenja odluka u ovom slučaju, na žalost, ne nalaze čak ni na teritoriji Kijeva. Zbog toga je to opasnost koju treba uzeti u obzir“, rekao je Medvedev u intervjuu za TV „Al Džazira“.

On je precizirao da se, kada je reč o centrima donošenja odluka, to odnosi na ministarstva odbrane i generalštabove.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden juče je saopštio da će Amerika uputiti novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 700 miliona dolara. Pomoć obuhvata i četiri sistema višecevnih bacača raketa HIMARS.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je s tim u vezi rekao da je Ukrajina uverila SAD da neće koristiti te sisteme za napade na objekte na teritoriji Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva ne može da se pouzda u te izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog jer nije ispunio nijedno obećanje po pitanju rešavanja konflikta u Donbasu mirnim putem.

O pregovorima Moskve i Kijeva
Medvedev je ocenio da se šanse za političko rešavanje konflikta u Ukrajini pogoršavaju pod uticajem Vašingtona i Brisela.

„Šanse se, na žalost, ne poboljšavaju već pogoršavaju i to je nemoguće ne primetiti“, istakao je Medvedev.

Podsetio je da je Kijev pre nekog vremena pokazao u izvesnoj meri želju za dogovorom o ključnim pitanjima, i to na realističnoj osnovi koja se ogledala i u spremnosti da se priznaju Krim i Donbas, odustane od članstva u NATO i izvrši delimična demilitarizacija.

„Ali, onda, očigledno pod uticajem tih poziva koje Kijev čuje iz Vašingtona i Brisela, ti pregovori su obustavljeni. Situacija se, međutim, nije popravila, u izvesnoj meri se pogoršala. Situacija se odvija po sasvim drugačijem scenariju. Tj. dalje se razvija specijalna vojna operacija, mada su imali šansu da pokušaju da se dogovore s nama po tom pitanju“, zaključio je Medvedev.

Ukrajinske vlasti moraju da shvate da odbijanje dogovora za njih predstavlja opasnost od gubitka nacionalnog suvereniteta i o tome treba čiste glave da razmisle a ne pod uticajem narkotika.

„I na kraju krajeva to – odbijanje dogovora – je opasnost po Ukrajinu od gubitka nacionalnog suvereniteta. I to je apsolutno očigledno. To treba da shvate vlasti u Kijevu. I da odluke o nastavku ili obustavljanju pregovora donesu nakon što malo porazmisle, a ne pod uticajem kokaina ili drugih stimulansa koje tamo koriste, nego čiste glave“, rekao je on.Pa nece valjda po Washingtonu?Nek rokaju po Kijevu i Briseluu.

_________________
Vladimir Putin: "Ili je država suverena, ili je kolonija... Kolonija nema povijesne perspektive, nema šanse za opstanak u ovoj žestokoj geopolitičkoj borbi."
mentalitet
mentalitet

Posts : 1788
2020-07-05


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum