ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p> Aja Nijazova

Go down

Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p>  Aja Nijazova Empty Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p> Aja Nijazova

Post by catabbath 31/5/2022, 23:58

Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p>  Aja Nijazova 1fc4de13-15b4-470b-a1c8-0dd92f4c408a
Foto: YouTube

Autor je neovisni vojni analitičar i autor nekoliko stručnih knjiga iz domene naoružanja i vojne opreme
AKO JE išta nekonzistentno u ovih više od tri mjeseca rata u Ukrajini, onda su to izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Ovisno o dnevnom stanju na bojištu, Zelenskij najavljuje ukrajinsku pobjedu ili upozorava na teške gubitke i poraz.
Ako vam je posao da, između ostalog, svakodnevno pratite izjave ukrajinskog predsjednika, vrlo brzo ćete zaključiti da ih, kao prvo, daje previše, kao drugo, da su često u kontradikciji.
Tako će nekoliko dana uzastopce Zelenskij davati izjave u stilu "slomili smo kralježnicu ruskoj vojsci", "oslobođenje Ukrajine sve je bliže", "Donbas će ponovno biti ukrajinski", da bi onda dao poduži intervju nizozemskoj televiziji (a koji je prenio austrijski Der Standard i britanski The Guardian) u kojem je imao sasvim druge stavove: "Ne vjerujem da ćemo cijeli naš teritorij biti u stanju vratiti vojnim sredstvima."
Glavni argument predsjednika Zelenskog je da bi vojno oslobađanje cijelog teritorija Ukrajine od okupacije Rusije koštalo stotine tisuća života. Ukrajinski gubici u tako velikoj ofenzivi zasigurno bi bili vrlo veliki, iako isto tako zasigurno ne bi bili sto tisuća vojnika.

Što će se dogoditi krenu li pregovori Zelenskog s Putinom?

Po ukrajinskim procjenama ruska vojska je do sada u Ukrajini izgubila više od 30 tisuća vojnika, dok zapadni obavještajni izvori te iste gubitke procjenjuju na upola manje. Stoga je za očekivati da bi i ukrajinski gubici u velikoj ofenzivi bili otprilike isti ili manji nego dosadašnji ruski. Sve bi ovisilo o spremnosti ruskih postrojbi da se bore ili bi se izmučeni ruski vojnici odlučili na bježanje.
Ono što je sigurno krene li predsjednik Zelenskij sada pregovarati s Putinom, Ukrajina će trajno izgubiti nadzor na 20 posto svog nacionalnog teritorija. I sa svakim danom, mjesecom ili godinom primirja ruska će vojska biti sve jača i spremnija da ponovno napadne. Nikad više ruska vojska neće biti ovako slaba i iscrpljena da na prve crte mora slati 60 godina stare tenkove T-62.

Ukrajina dobiva milijarde dolara pomoći

Ukrajina je do sada dobila više od 30 milijardi dolara vojne pomoći. Vrijednost te pomoći bi se u narednih nekoliko mjeseci mogao i udvostručiti ako se ostvare sve najave. Samo za usporedbu, ruski vojni proračun za 2021. godinu bio je 65.9 milijardi dolara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa


U Ukrajinu, besplatno, dolaze deseci haubica M777 (s kojima se tamošnja vojska baš i nije nešto pomogla jer borbene odlike tih haubica nisu puno bolje od topništva koje Ukrajinci već imaju) te tisuće granata za njih. Daleko najvredniji dio te pomoći su pomoću GPS-a navođeni projektili koji se ispaljuju iz cijevi haubica M982 Excalibur, a kojima preciznost ne opada s daljinom.
U Ukrajinu su već došle i samovozne haubice Zuzana, Panzerhaubitze 2000 i CAESAR. Nije ih došlo puno, zasigurno ne koliko bi Ukrajinci željeli, ali najavljen je dolazak dodatnih. Ukrajinska vojska je dobila stotine tenkova, borbenih vozila pješaštva i drugih oklopnih vozila. Uz desetke tisuća protuoklopnih projektila (uključujući i supermoderne britanske radarski samonavođene projektile Brimstone) nedavno su dobili i protubrodske projektile Harpoone.

Ogromna pomoć, a što će Ukrajina dati zauzvrat?

Takva ogromna vojna pomoć istovremeno i obvezuje. Amerikanci imaju poslovicu "nema besplatnog ručka".
SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Poljska, Slovačka, Estonija, Latvija i druge države daju Ukrajini desetke milijardi vojne pomoći sretne da u rat ne moraju slati svoje vojnike jer se to očekuje od Ukrajine. Da u borbu pošalje stotine tisuća vojnika sve više naoružanih zapadnim oružjem i da, ako treba, poginu u borbi za svoju domovinu.
Jer, ako se predomisle, možda bi se na Zapadu mogli dosjetiti da bi Ukrajina mogla dio te ogromne pomoći i platiti.
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12155
2015-08-22


Back to top Go down

Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p>  Aja Nijazova Empty Re: Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p> Aja Nijazova

Post by Krasimir 1/6/2022, 07:50

catabbath wrote:shebao sam naslov sorry

bogami ti kad rokneš, onda rokneš.

;) :D

_________________
Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p>  Aja Nijazova Bez_na13
Krasimir
Krasimir

Male
Posts : 1272
2022-02-24


Back to top Go down

Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p>  Aja Nijazova Empty Re: Nastup Pussy Riota u MSU-u, kako smo još sinoć izvijestili, pao je u sjenu jer je jedna od djevojaka koja je putovala s članicama benda uhićena na granici. Piše: Jutarnji.hr Objavljeno: 31. svibanj 2022. 22:16 <p>Aja Nijazova</p> Aja Nijazova

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum