ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Erdogan: Ovakva Finska i Švedska neće u NATO dok sam je predsjednik

Go down

Erdogan: Ovakva Finska i Švedska neće u NATO dok sam je predsjednik Empty Erdogan: Ovakva Finska i Švedska neće u NATO dok sam je predsjednik

Post by Hektorović 29/5/2022, 15:54

Erdogan protiv Švedske i Finske u NATO-u: Dok sam ja predsjednik Turske...
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da prošlotjedni razgovori s delegacijama Švedske i Finske "nisu bili na očekivanoj razini", dodavši da Ankara ne može odobriti njihov zahtjev za ulazak u NATO.
"Sve dok je Tayyip Erdogan na čelu Turske, definitivno ne možemo reći 'da' zemljama koje podržavaju terorizam", rekao je Erdogan. 
Bez podrške svih članica NATO-a, Švedska i Finska ne mogu ući u taj vojni savez. 
I Švedska i Finska niječu da podupiru kurdske militante, koje Erdogan smatra teroristima. No i Finska i Švedska su se priključile uvođenju embarga na oružje Turskoj nakon što je Erdogan naredio operacije protiv kurdskih skupina u Siriji.
Hektorović
Hektorović

Posts : 24519
2018-04-10


Back to top Go down

Erdogan: Ovakva Finska i Švedska neće u NATO dok sam je predsjednik Empty Re: Erdogan: Ovakva Finska i Švedska neće u NATO dok sam je predsjednik

Post by RayMabus 29/5/2022, 16:20

Pa ništa, nek čekaju iduće izbore u Turskoj koji su za godinu dana il tako nešto pa možda netko drugi bude predsjednik pa ih primi.

Do tada Hrvatska nije obvezna braniti Finsku i Švedsku a Britanci jesu jer su s njima potpisali obrambeni savez u ovim danima euforije kad je ruska vojska bila na koljenima.

Sretno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 146503
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum