ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

drži se božjih zapovijedi i prestani odjećom dekoncentrirati dječake

Go down

 drži se božjih zapovijedi i prestani odjećom dekoncentrirati dječake Empty drži se božjih zapovijedi i prestani odjećom dekoncentrirati dječake

Post by debotoijusto 28/5/2022, 17:42

Ugledna klinička psihologinja i psihoterapeutkinja prof. Volga Švorinić podijelila je na Facebooku situaciju u kojoj se našla jedna 14-godišnjakinja, koja joj se obratila za pomoć. Radi se o učenici sedmog razreda u osnovnoj školi u dolini Neretve, u kojem je razrednica održala predavanje o tome kako se djevojčice trebaju odijevati “u njihovoj dobi”.
Učenice je, među ostalim, upozorila da “ne dekoncentriraju” dječake koje “drmaju hormoni”, a pozivala se pri tom i na Božje zapovijedi.
Tema “predavanja” bila je tzv. dress code za djevojčice u njihovoj dobi. Detaljno im je objasnila koje odjevne predmete smiju nositi, a koje ne, s obzirom na tjelesne promjene karakteristične za njihovu dob. Nema kratkih hlačica, dresova, otkrivenih ramena, majica ni odjeće koje ocrtavaju ženske atribute. Istovremeno, dečki mogu dolaziti u školu i u potkošuljama – “kanotjerama” i kratkim hlačicama, to nije nikakav problem.

Nakon navođenja propisane odjeće, profesorica, razrednica, koja, usput ne predaje vjeronauk, već neki sasvim “nevezani” predmet, posvetila je djevojčicama, ponavljam u prisustvu dječaka, moralku o samopoštovanju. Koje se stječe i potvrđuje skrivanjem “ženskih” atributa i izrijekom istaknula:
Djevojčice moraju stalno imati na umu šestu božju zapovijed: Ne sagriješi bludno! Djevojčice moraju voditi računa o dječacima, da ih svojim odijevanjem i ponašanjem ne uznemiravaju i ne dekoncentriraju. Djevojčice moraju imati obzira prema dječacima, jer dječake njihove dobi “drmaju” hormoni.
Djevojčica, o kojoj je riječ, od tada trpi noćne more. Majka i cijela obitelj zbog toga su uznemireni. Ali, toliko su zastrašeni da bi izašli s tim u javnost, da su to povjerili samo meni. Dali su mi dozvolu da se obratim novinarima i nadležnim institucijama, pod uvjetom da se ne spominju njihova imena.

Krenula sam u to, sve koja sam kontaktirala pristali su uključiti se, ali na žalost, traže kontakt s majkom, da krenu u postupanje. Majka za sada nije spremna javno izložiti sebe i svoju djevojčicu. Svjesna mogućih reakcija, kako škole tako i ostatka javnosti, boji se reperkusija. Ima pravo na izbor, izbor mora biti samo njen i suzdržavam se od svih nagovaranja i sugestija da to učini.

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/razrednica-naredila-ucenici-sedmog-razreda-da-se-drzi-bozjih-zapovijedi-i-prestane-odjecom-dekoncentrirati-djecake/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27185
2014-04-12


Back to top Go down

 drži se božjih zapovijedi i prestani odjećom dekoncentrirati dječake Empty Re: drži se božjih zapovijedi i prestani odjećom dekoncentrirati dječake

Post by debotoijusto 28/5/2022, 17:47

crtica iz afgana neretljanskog
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27185
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum