ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rusija i Iran dogovorili integraciju platnih sustava i plaćanje u nacionalnim valutama

Go down

Rusija i Iran dogovorili integraciju platnih sustava i plaćanje u nacionalnim valutama Empty Rusija i Iran dogovorili integraciju platnih sustava i plaćanje u nacionalnim valutama

Post by RayMabus 25/5/2022, 14:47

Iran je, suočen sa zapadnim sankcijama, stvorio platni sustav Shetab, na koji su povezani bankomati u Iranu, Bahreinu, Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kuvajtu. Iranske banke izdaju Shetab kartice, koje su već prihvaćene u spomenutim zemljama, kao i u Armeniji i Turskoj.
S tim u svezi, Rusija, i sama izložena u povijesti nikad snažnijim zapadnim sankcijama, dogovorila je s Iranom integraciju platnih sustava Shetab i MIR, izjavio je u srijedu potpredsjednik ruske vlade Aleksandar Novak.
Takva mjera će potaknuti gospodarski rast i povećati cirkulaciju novca između dviju zemalja tijekom gospodarskih sankcija.
Strane su se također dogovorile da će u međusobnoj trgovini prijeći na nacionalne valute.

U međuvremenu, središnja ruska banka – Banka Rusije, namjerava u ljeto postići dogovor s još dvije zemlje o prihvaćanju kartica Mir, kazala je Olga Skorobogatova, prva zamjenica predsjednice te banke.
“Uz deset zemalja, u radnoj su raspravi još dvije zemlje. To su najpoznatije turističke zemlje. Planiramo se na ljeto dogovoriti kako će postupno organizirati svoje infrastrukture za primanje Mir kartice”, kazala je Skorobogatova.

Podsjećamo da su nedavno Rusija i Kina postigle dogovor o međusobnom priznavanju platnih kartica – ruske MIR i kineske Union Pay.

Rusija i Iran dogovorili integraciju platnih sustava i plaćanje u nacionalnim valutama
:tu
RayMabus
RayMabus

Posts : 146739
2014-04-11


Back to top Go down

Rusija i Iran dogovorili integraciju platnih sustava i plaćanje u nacionalnim valutama Empty Re: Rusija i Iran dogovorili integraciju platnih sustava i plaćanje u nacionalnim valutama

Post by melkior 25/5/2022, 15:50

Za Ruse se stvarno može primijeniti izjava Mao Tse Tunga da je i noga u guzicu korak naprijed. Sami nikad ništa ne bi bili u stanju realizirati da ih se na to doslovno ne natjera.

_________________
avatar
melkior

Posts : 15890
2015-08-09


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum