ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Poduzetnik kojem Đakovačka biskupija ne vraća dug nastavio spektakularnu akciju: 'Svi će čuti za nepravdu koji mi čini Crkva'

Go down

Poduzetnik kojem Đakovačka biskupija ne vraća dug nastavio spektakularnu akciju: 'Svi će čuti za nepravdu koji mi čini Crkva' Empty Poduzetnik kojem Đakovačka biskupija ne vraća dug nastavio spektakularnu akciju: 'Svi će čuti za nepravdu koji mi čini Crkva'

Post by debotoijusto 23/5/2022, 07:35

Osječki poduzetnik Marijan Ravlić ovog vikenda nastavio je neobičan performans kojim prosvjeduje protiv Đakovačko-osječke nadbiskupije, koja mu, unatoč pravomoćnoj i ovršnoj sudskoj presudi, nije platila dug za radove na izgradnji nekadašnjeg Duhovno-rekreacijskog centra Emaus, nadomak Osijeka.
Prikolice s jumbo plakatima na kojima je lik Svetog oca Franje, te dvojice đakovačkih biskupa, aktualnog nadbiskupa Đure Hranića i njegovog prethodnika, biskupa u mirovini Marijana Srakića i napisom ”Oče, oprosti im jer ne znaju što čine’, na hrvatskom i talijanskom jeziku, postavio je u Đakovu, Županji, Vinkovcima i Vukovaru.

U Đakovu, sjedištu biskupije, prikolicu s jumbo-plakatom parkirao je najbliže moguće Katedrali Svetog Petra koja se nalazi u pješačkoj zoni. “S obzirom na to da nisam mogao prići bliže Katedrali, prikolicu sam nekoliko sati ostavio na parkingu tik do đakovačke Policijske postaje. Policajci su me zamolili da je maknem dalje, da ne bude u blizini njihove postaje, no objasnio sam da je to najbliže Katedrali s obzirom na to da se ne može prići Strossmayerovom trgu, gdje se Katedrala nalazi, jer je ondje pješačka zona”, kaže Ravlić za Telegram
Pojašnjava kako je to nastavak prosvjedne akcije koju je započeo još u ožujku. Tada je Jumbo-plakate istog sadržaja postavio u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, ali ih je tvrtka u čijem su vlasništvu oglasni panoi uklonila nakon nekoliko dana s obzirom, kako su objasnili Ravliću, pritisaka iz crkvenih krugova.
”Iako je Visoki trgovački sud u sporu koji sam vodio protiv Caritasa Đakovačko-srijemske biskupije presudio u korist moje tvrtke RAMS, iako je ta presuda bila ovršna, sutkinja Općinskog suda u Osijeku Mira Brnjevarac prihvatila je žalbu Biskupije da se isplata odgodi do okončanja revizije koju je Biskupija uložila Vrhovnom sudu.
To cijelu stvar može produžiti i za nekoliko godina. U međuvremenu, Caritas Đakovačko-osječke biskupije gurnut je u ekspresni stečaj, brisan je iz sudskog registra kako mi nikada ne bi platili dug oko 1,8 milijuna kuna. Pod sličnim imenom, Caritas Đakovačke biskupije nastavio je poslovati, s istim ravnateljem, Dragom Tukarom i na istoj adresi”.

Objasnio je i zašto je mobilne jumbo-plakate s likom Pape i đakovačkih biskupa postavio pred Trgovačkim sudom i ODO-om Osijek. Kaže kako je predsjednica Trgovačkog suda u Osijeku, Nada Roso, otvorila stečaj nad njegovom tvrtkom RAMS zbog duga od oko 400.000 kuna koji je nastao zbog sudskih troškova u još jednom sporu protiv Đakovačke biskupije.
”Znala je da Biskupija meni pravomoćno duguje 1,8 milijuna kuna i da im je sud na čijem je čelu dopustio ekspresni stečaj kako mi ne bi morali platiti dug, a moju tvrtku u stečaj je otjerala zbog 400.000 kuna koje bih bez problema namirio da mi je dugovanje podmireno”, kaže. Što se pak Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku tiče, veli kako nisu reagirali na njegove kaznene prijave protiv Biskupije, dvojice đakovačkih biskupa i ravnatelja Caritasa. Sve njih smatra odgovornima za postupke koji su doveli do propasti njegove tvrtke RAMS.

Na pitanje je li time njegov prosvjed okončan ili kani poduzeti nove akcije, Ravlić po običaju ne otkriva svoje daljnje korake. “Cilj mi je upoznati što veći broj građana s nepravdom koju svjesno čini dio Crkve, konkretno vodeći ljudi Đakovačko-osječke biskupije, koji propovijedaju jedno, a čine nešto sasvim drugo”, kaže Marijan Ravlić i najavljuje kako prosvjednu akciju nastavlja.


https://www.telegram.hr/politika-kriminal/poduzetnik-kojem-dakovacka-biskupija-ne-vraca-dug-nastavio-kampanju-s-plakatima-svi-ce-cuti-za-nepravdu-koji-mi-cini-crkva/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27110
2014-04-12


Back to top Go down

Poduzetnik kojem Đakovačka biskupija ne vraća dug nastavio spektakularnu akciju: 'Svi će čuti za nepravdu koji mi čini Crkva' Empty Re: Poduzetnik kojem Đakovačka biskupija ne vraća dug nastavio spektakularnu akciju: 'Svi će čuti za nepravdu koji mi čini Crkva'

Post by debotoijusto 23/5/2022, 07:35

sretno
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27110
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum