ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Turska blokirala Svedsku i Finsku

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 Empty Re: Turska blokirala Svedsku i Finsku

Post by RayMabus Thu 19 May - 22:33

Kako im se sve to fino vratilo ko bumberang: Švedska je glasala protiv prijedloga Hrvatske da se izbori u BiH odgode dok se ne riješi izborni zakon a ovi podržali SDA dakle malog od Erdogana i sad im ga taj isti Erdogan zavukao.

Eto van sad na odjeb od tih vaših u Bosni.

RayMabus

Posts : 146569
2014-04-11


Back to top Go down

Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 Empty Re: Turska blokirala Svedsku i Finsku

Post by omni Thu 19 May - 22:33

Turci ne bi trebali pripadati ni europi ni NATO iskreno receno, bolje im je da se okrenu Rusiji, vise spadaju u to okruzje, mada po meni najvise na bliski istok medju svoje.
omni
omni

Male
Posts : 6541
2014-04-12

Lokacija: : 9 krug

Back to top Go down

Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 Empty Re: Turska blokirala Svedsku i Finsku

Post by RayMabus Thu 19 May - 22:36

omni wrote:Turci ne bi trebali pripadati ni europi ni NATO iskreno receno, bolje im je da se okrenu Rusiji, vise spadaju u to okruzje, mada po meni najvise na bliski istok medju svoje.
Tko jebe Bajdenove komunjare koji podržavaju Komšića i SDA.

Blokada Finske i Švedske u NATO i završena priča.
RayMabus
RayMabus

Posts : 146569
2014-04-11


Back to top Go down

Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 Empty Re: Turska blokirala Svedsku i Finsku

Post by RayMabus Thu 19 May - 22:48

Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 Thumbs_b_c_b88952f4db2992c72e44b969521b5503

Teroristička organizacija PKK-a koristila je protutenkovsku raketu AT-4 švedske proizvodnje u brojnim napadima na turske snage sigurnosti u zemlji i u prekograničnim operacijama, pokazuju sigurnosni izvori, a javlja Anadolu Agency (AA).
Prema informacijama koje je reporter AA dobio iz sigurnosnih izvora, teroristička PKK-a je uveliko koristio protutenkovsku raketu AT-4 proizvedenu u Švedskoj koja je zajedno sa Finskom ove sedmice podnijela zahtjev za članstvo u NATO-u te se prethodno oglušila na zahtjeve Turkiye za izručenjem pripadnika terorističkih organizacija FETO i PKK-a.
Prema sigurnosnim izvorima, teroristička PKK-a je jednokratno protutenkovsko oružje pod nazivom AT-4 koristila u domaćim i prekograničnim napadima na snage sigurnosti Turkiye.
Nedavno je protivtenkovska raketa AT-4 bila među oružjem zaplijenjenim u pećini koju su koristili teroristi PKK u zoni operacije "Kandža-Katanac".
Postoje brojne operacije u kojima je AT-4 zaplijenjen kao i napadi u kojima je korišten.
Protutenkovska raketa AT-4 zaplijenjena je tokom pretresa obavljenog nakon što je 24. septembra 2018. godine otvorena vatra na snage sigurnosti na području planine Hisar iz pravca Avasin-Basyana na sjeveru Iraka.
Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 20220519_2_53593568_77130356

Ukupno sedam protutenkovskih raketa AT-4 ispaljeno u selu Dayla u regiji Hakurk u sjevernom Iraku 11., 15., 23. i 28. decembra 2018. godine.
Protutenkovska raketa AT-4 pronađena je u skloništu u kojem se nalaze teroristi PKK u regiji Gasinor u Sirnaku 7. aprila 2019. godine.
Protutenkovska raketa AT-4 zaplijenjena je tokom pretresa nakon napada na snage sigurnosti na obilaznici Sirnak-Silopi 26. jula 2019. godine.
Također, 19. augusta 2019. godine dvije protutenkovske rakete AT-4 korištene su u napadu na snage sigurnosti na putu između Cizrea i Sirnaka.
Dana 26. oktobra 2019. godine zaplijenjene su četiri protivtenkovske rakete AT-4 kod terorista koji su se pokušali infiltrirati u Turkiye sa sjevera Iraka te su tom prilikom neutralizirani.
Protutenkovska raketa AT-4 zaplijenjena je tokom pretresa u regiji Ras Deresi na sjeveru Iraka 24. jula 2020. godine.
Tri protutenkovske rakete AT-4 pronađene u operaciji u selu Ogul u Hakkariju 19. septembra 2020. godine.
Dvije protutenkovske rakete AT-4 otkrivene kod mjesta Derecik u Hakkariju 14. oktobra 2020.
Protutenkovska raketa AT-4 otkrivena u selu Kirca u Hakariju, 4. novembra 2020. godine.
Tri protutenkovske rakete AT-4 pronađene u selu Ogul u Hakkariju 13. novembra 2020. godine.
Tri protivtenkovske rakete AT-4 otkrivene u ruralnom dijelu okruga Hakkari 10. oktobra 2021. godine.
Protutenkovska raketa AT-4 pronađena u selu Guclu u mjestu Yuksekova u Hakkariju 17. oktobra 2021. godine.
Tri protutenkovske rakete AT-4 otkrivene u ruralnom području sela Kavaklı u Hakkariju 20. oktobra 2021.
Protutenkovska raketa AT-4 pronađena u selu Dereler u provinciji Sirnak 23. novembra 2021. godine.
- Karakteristike AT-4 -
AT-4 je jedno je od najpoznatijih lakih protivtenkovskih oružja na svijetu. Efektivni domet AT-4, kojeg nosi i koristi jedna osoba, je 200 - 1.000 metara.
AT-4 je dizajniran s ciljem da uništi ili onesposobi oklopna vozila i utvrđenja pješadijskih jedinica.

https://www.aa.com.tr/ba/turska/infografika-teroristi-pkk-a-u-napadima-na-turske-snage-sigurnosti-koriste-oru%C5%BEje-%C5%A1vedske-proizvodnje/2592547
RayMabus
RayMabus

Posts : 146569
2014-04-11


Back to top Go down

Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 Empty Re: Turska blokirala Svedsku i Finsku

Post by RayMabus Thu 19 May - 22:49

Zamjenik predsjednika turske AK Partije i portparol stranke Omer Celik komentarisao je zahtjeve Švedske i Finske za članstvo u NATO-u, javlja Anadolu Agency (AA).
"Zemlje koje žele biti članice NATO-a trebale bi u svakom slučaju prekinuti svoje veze s terorizmom", kazao je Celik na sastanku Centralnog izvršnog odbora AK Partije.
Dodao je da Turkiye odlučno nastavlja borbu protiv terorizma, napominjući da svakodnevno dolaze do novih informacija o političkoj i vojnoj podršci terorističkim organizacijama te da nastavljaju da razvijaju nove borbene taktike i metode u vezi s tim.
"Podrška našem neprijatelju ni na koji način nije prihvatljiva i ne može se ni na koji način objasniti u kontekstu savezništva", rekao je Celik, napominjući da je svaka podrška terorističkoj organizaciji PKK/YPG pod izgovorom "borbe protiv ISIS-a" neprincipijelan i politički nemoralan pristup.
Potom se posebno osvrnuo na očekivanja Turkiye u vezi sa pitanjem članstva Švedske i Finske u NATO-u.
“Kao što je naš predsjednik kazao, Turkiye je postavila jasan zahtjev. Države koje žele postati članice NATO-a treba u svakom slučaju da prekinu svoje veze sa terorizmom“, kazao je Celik te dodao:
"Što je još strašnije, švedski ministar odbrane održi sastanak direktno sa čelnikom PKK/YPG u Siriji preko 'Zooma'. Nakon toga izjavi: 'Ne razumijem baš u čemu je problem, ja sam spreman da razgovaram sa Turkiye o tome.' Problem je to što je NATO sigurnosna organizacija, a jedna od najvećih oblasti borbe ove sigurnosne organizacije je globalni terorizam. Vi ste u direktnom kontaktu sa terorističkim strukturama koje jedna država članica NATO-a prikazuje kao terorističke mete, i vi ih ipak podržavate", kazao je Celik.
Generalni sekretar Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg izjavio je u srijedu da su Finska i Švedska službeno podnijele zahtjev za pridruživanje najvećem vojnom savezu na svijetu, a potez je vođen sigurnosnim zabrinutostima zbog ruskog rata u Ukrajini.
RayMabus
RayMabus

Posts : 146569
2014-04-11


Back to top Go down

Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 Empty Re: Turska blokirala Svedsku i Finsku

Post by mentalitet Fri 20 May - 5:09

Bravo Turska!Prvi puta u zivotu da napishem neshto pozitivno o turcima.Ima Europa da im se zahvali i klekne pred njih shto su dalekovidni i spashavaju ono shto se spasiiti moze.

_________________
Vladimir Putin: "Ili je država suverena, ili je kolonija... Kolonija nema povijesne perspektive, nema šanse za opstanak u ovoj žestokoj geopolitičkoj borbi."
mentalitet
mentalitet

Posts : 1788
2020-07-05


Back to top Go down

Turska blokirala Svedsku i Finsku - Page 2 Empty Re: Turska blokirala Svedsku i Finsku

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum