TITO ide u IRAN
Page 1 of 1
Re: TITO ide u IRAN
Pizzon trlja oci, gleda, ne veruje...

Serbinho-3- Posts : 20489
2014-08-25
Iranci su pametni kao i Kinezi, ako planiraju progurati neke svoje interese na europskome teritoriju a koji su mozebiti negativni za EU to je najbolje uraditi preko ovoga koji mrzi sve zapadno i europsko iz dna duse. Interese koji su obostrano pozitivni proguravaju sami, ne treba im ovo slinavo deriste sto se izleglo iz kukavicijeg jajeta.
omni-
2014-04-12
Serbinho-3 wrote:
Pizzon trlja oci, gleda, ne veruje...![]()
Pa kreten kud ce tamo ?Je li zna on da su hrvati nastali od iranaca?
Dobro sada malo ozbiljnije,otishao je i vec je obezbijedio umjetno gnojivo za Srbiju bez koga nema dobrih prinosa zitariica.Naruuchio je duplo tako da ima i za region ali po duploj cijeni pa ce srbi dobiti gnojivo za dzabe.Tako se radi dobar posao:::)))
E da da li je to znak da ne uvodii sankcije Rusiji pa se osigurava na drugoj strani ili uvodi ??
Pa zašto ne bi otišao, Iran je velika država, ogromno tržište, političkih prijepora nema, prostora za investicije i trgovinu ima...
Bio bi budala da ne ide.
Bio bi budala da ne ide.
2021-04-26
niels wrote:Pa zašto ne bi otišao, Iran je velika država, ogromno tržište, političkih prijepora nema, prostora za investicije i trgovinu ima...
Bio bi budala da ne ide.
Sada se sve bivshe republike SFRJ guze zapadu a nekada su super zivile od Bliskog istoka.Prije par godina sreo sam Hrvata iz BiH ovdje bio neka jebena zvjerka u Energoinvestu.Tako prichali o svemu i bivshoj YU,interesiralo me shto on misli o tome.Veli mi, slushaj mali mi smo nekada davali kljuch u ruke za rafineriju a sada ne znamo napraviti ni peglu,pa shto mislish dokle ce to?Ostao sam paf i vishe ga niisam zelio opterecivati sa glupostima ali mi je sa time rekao sve.Modernizirao je neku IT mrezu ovdje u USA shto njihovi nisu znali i prije 10 godina se vratio u BiH a ne u Hrvatsku.Kaze jebo ti ovo ,odo ja svoje shljive obrati i dodji na dobru rakiju.Bio ,chovjek sretan i zadovoljan kakav nikad u USA nije biio.
To po meni salje signal da je lud.
Nemojte isprobavati koliko sam lud, ovo je samo signal
Zapadu.
Dok su oni mislili o Rusiji , on pravac Iran.
To znaci po meni u prevodu, budete li mi skakali
po glavi sa tim sankcijama Rusiji i uveli iste, okrecem se
ne Rusiji ili Kini, vec Bratu Nesvrstanom iz Irana.
Sada sedi na jos jednoj stolici

2014-08-25
Jugoslavija je bila Amerika, ne zahvaljujuci Zapadu, Americi
ili lenjim Jugoslovenima, takvog mentaliteta, vec poznatog,
vec zahvaljujuci Libiji, Iraku, Kuvajtu i zemljama Grupe 77,
Pokreta Nesvrstanih.
Otac mog drugara iz zgrade, stalno isao za Energoprojekat
po Svetu, Gana, Zambija, Peru, Rusija, valjda i Mongoliju,
masa zemalja ostalih, ne secam se vise ni gde su gradili.
Sada, prica se o toj glupoj EU i motaju se kablovi.
Hteli ste Zapad, gledali Blejk Karingtona i Aleksis,
Dalas, Bobi Juing i tako to.
Eto vam Zapad.
Da ovi nasi imaju 2 grama mozga, obnovili bi kontakte.
Onaj iz Konga, dobar ko hleb.
Dacic ga doveo kod nas, povukli priznanje Kosova i nista.
Ispada samo dok im treba.
Velika i bogata zemlja, zlato, dijamanti, Botsvana digla
standard, lepo se zivi.
Treba znati, sta se moze, imas ceo Svet a ti pustis da budes
Vijetnamac za tudje kompanije.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:
To po meni salje signal da je lud.
Nemojte isprobavati koliko sam lud, ovo je samo signal
Zapadu.
Dok su oni mislili o Rusiji , on pravac Iran.
To znaci po meni u prevodu, budete li mi skakali
po glavi sa tim sankcijama Rusiji i uveli iste, okrecem se
ne Rusiji ili Kini, vec Bratu Nesvrstanom iz Irana.
Sada sedi na jos jednoj stolici![]()
Pa jebe mu se ,moze se .Nije glup da se odluchi samo za jednu stranu.Kako pametan chovjek ulaze u neke akcije,sve stavi na jednu hrpu ili razdijeli na tri jednaka dijela.pa ulozi u tri razlichite industrije ,recimo kemijsku,avioindustriju,ili IT u razvoju .Pa vjerovatno je da nece sve tri odjednom riknuti i izgubish sve,tako ti je i u politici.Sjecam se kako mi je brat davno prichao dok je radio na nekim postrojenjima sa BKavuric u Iranu.Lovilii su shkorpije pa ih salijevali u providnu plastiku te ih poklanjali kao suvenir kada su se vracali nazad kuci. Kaze shkorpija ima jedan ulaz i za svaki sluchaj izlaz,e tu su ih lovili,natoche vode na ulaz i onda stave teglu na izlaz gdje se ulove.Zato je Vuchko pametan pa radi sebi i treci izlaz.::::))))
Gradili smo sve - podzemne bunkere, ceste, mostove, tvornice, pogone, hotele...Zapad se zelenio od jala.
I to baš zagrebačke firme - Industrogradnja, Konstruktor, Končar, Tesla...o INA-i nema smisla pisati, bilo je republika s manjim prihodom od INA-e. Zagreb je bio gospodarsko središte Jugoslavije, Beograd administrativno-političko, takav je bio dogovor.
Danas u Hrvatskoj nema poljoprivrede ni industrije. Sve je u službi turizma i fondova EU. Ima IT sektor, zanimljive solucije, ali malo toga ide u produkciju, ostaju koncepti dok ne zastare. Imali smo od rata vojnu industriju, ali danas ne smiješ od velikih NATO zemalja prodati ni mesni doručak.
I sve to nije nepopravljivo, ali vodi nas profesionalna banda, a mladi su zbrisali van, kako iz kojih razloga.
I to baš zagrebačke firme - Industrogradnja, Konstruktor, Končar, Tesla...o INA-i nema smisla pisati, bilo je republika s manjim prihodom od INA-e. Zagreb je bio gospodarsko središte Jugoslavije, Beograd administrativno-političko, takav je bio dogovor.
Danas u Hrvatskoj nema poljoprivrede ni industrije. Sve je u službi turizma i fondova EU. Ima IT sektor, zanimljive solucije, ali malo toga ide u produkciju, ostaju koncepti dok ne zastare. Imali smo od rata vojnu industriju, ali danas ne smiješ od velikih NATO zemalja prodati ni mesni doručak.
I sve to nije nepopravljivo, ali vodi nas profesionalna banda, a mladi su zbrisali van, kako iz kojih razloga.
2021-04-26

» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
» Iran
» Iran
» Iran se budi
» Iran - Perzija
» Iran
» Iran
» Iran se budi
» Iran - Perzija
Page 1 of 1