U Hrvatskoj je ostalo 3,88 milijuna ljudi
Page 4 of 16
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Re: U Hrvatskoj je ostalo 3,88 milijuna ljudi
niels wrote:Ne znam čemu šok.
Znali smo cifru otprilike i prije popisa. Ona je i nešto manja, jer je dosta ljudi vani popisano zbog “besplatnih” zdravstvenih usluga tijekom GO.
Iseljavanje je najveći razlog, i ovisi od slučaja do slučaja. Puno ljudi se iselilo zbog ovrha, neki zbog plaća (ali očita razlika ipak nije tolika da zarađenim novcem većina njih može kupiti stan ili kuću), neki su naprosto nezadovoljni aferama koje se sada već nižu na tjednoj razini. Ovaj tjedan uspjeli smo utrpati HNB, nesposobnost da iskoristimo 5.1 milijardi eura u obnovi i što sve ne.
Drugi razlog je razlika mortalitet-natalitet. To nije sasvim ekonomsko pitanje, ljudi naprosto imaju rjeđe i manje djece nego nekada. Negdje 70-ih imati tri klinca je bilo normalno, 80-ih dva…danas puno parova nema djecu.
Treći razlog je vezan uz krah poljoprivrede u Hrvatskoj. Ona postoji kao hobi, a ne kao gospodarska grana, a kamoli rezervoar ljudskog kapitala na selu koji se iznova reproducirao i višak slao u grad.
Ispraznili su se Lika, Slavonija, otoci…u perspektivi, čak i stanovništvo u Zagrebu će ostarjeti bez djece.
nije sve tako crno imamo zato porast glasaca
I DOK broj stanovnika u Hrvatskoj već trideset godina pada, birača je sve više. Prema podacima Ministarstva pravosuđa i uprave, 26. lipnja prošle godine Hrvatska je imala 3.859.481 birača s pravom glasa na parlamentarnim izborima održanim 5. srpnja. S obzirom na to da prema podacima Državnog zavoda za statistiku Hrvatska ima 3.888.529 stanovnika, ispada da ova država ima svega 29.048 birača manje nego stanovnika.
Istine radi, Ministarstvo pravosuđa i uprave razlikovalo je dvije grupe birača: one s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a bilo ih je 3.674.695, te 184.786 birača bez prebivališta u Republici Hrvatskoj. Jednostavna računska operacija oduzimanja otkriva da Hrvatska ima 213.834 stanovnika više nego birača s prebivalištem.
debotoijusto- Posts : 27454
2014-04-12
To je po svemu sudeći taj mentalni sklop : država to sam ja a ako nisam ja onda bolje da propadne.niels wrote:Uglavnom HDZ radi s Hrvatskom isto što i SKJ s SFRJ.
Stvorio ju je na krvi, kako bi ju s vremenom ugušio.
RayMabus- Posts : 148054
2014-04-11
Nacionalizam i religije.
Dobro. To vas drži na vlasti.
Sad recite pa pa jer vas brišem s ove planete.
Mora se provesti operacija dizanja svjesti na višu oktavu. Nigdje ne piše da vi morate biti u njoj.
PA PA
Dobro. To vas drži na vlasti.
Sad recite pa pa jer vas brišem s ove planete.
Mora se provesti operacija dizanja svjesti na višu oktavu. Nigdje ne piše da vi morate biti u njoj.
PA PA
RayMabus- Posts : 148054
2014-04-11
odlične vijesti.
kako Lenjin kaže, što gore to bolje.
AssadNaPodmornici wrote:odlične vijesti.
ne bu se tu niš popravilo dok štrik ne proradi...

marcellus- Posts : 42097
2014-04-16
najgore od svega realna brojka bi mogla biti još kojih par stotina tisuća manje, čisto jer znam hrpu frendova koji rade vanka, a upisani su da žive u RH.. ok istina dobar dio njih je "privremeno vanka" ali bogami i dobar dio njih će ostati trajno vanka..
ja sam bio 9mjeseci u njemačkoj , a cijelo vrijeme sam bio upisan u RH.. i cijela firma.. međutim ja sam se vratio a to mi je i bio cilj, pokupiti nešto love i nazad, a bogami neki su još upisani u RH iako su vanka i ne planiraj use vratiti i planiraju trajno preseljenje..
ja sam bio 9mjeseci u njemačkoj , a cijelo vrijeme sam bio upisan u RH.. i cijela firma.. međutim ja sam se vratio a to mi je i bio cilj, pokupiti nešto love i nazad, a bogami neki su još upisani u RH iako su vanka i ne planiraj use vratiti i planiraju trajno preseljenje..
Nije to bitno ,nego nisu otishlii na traktorima pa im se ne mozemo smijati.crvenkasti wrote:Da, ali većina su, baš ono, pravi Hrvati!
mentalitet wrote:Nije to bitno ,nego nisu otishlii na traktorima pa im se ne mozemo smijati.crvenkasti wrote:Da, ali većina su, baš ono, pravi Hrvati!
Mi smo mislili da će samo Srbi otići.
crvenkasti-
2014-04-17
Rimac se vratio iz jedne Njemčke u jednu Hrvatsku i uspio.
Ovi šta biže iz Hrvatske ne idu uspjeti, da su to imali za cilj
, kao i potrebne kvalitete, uspjeli bi u Hrvatskoj.
Ovi šta biže iz Hrvatske ne idu uspjeti, da su to imali za cilj
, kao i potrebne kvalitete, uspjeli bi u Hrvatskoj.

Eroo- Posts : 57982
2016-07-22
epikur37 likes this post
marcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:odlične vijesti.
Ha, ha i još jednom ha... A koga? Zakasnilo se debelo s time... Prve dugoprstiće je trebalo još za vrijeme rata potaracari bez milosti kao profitere... Badava naša najbolja mladost ikad u povijesti izginula te ostala invalidna... Sad samo fale violine i laganini se povlačiti u geta dok nas ne asimiliraju svjetski jebivjetri do kraja...
darth_vader-
2014-04-17
niels likes this post
Glupkakurac wrote:marcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:odlične vijesti.
Ha, ha i još jednom ha... A koga? Zakasnilo se debelo s time... Prve dugoprstiće je trebalo još za vrijeme rata potaracari bez milosti kao profitere... Badava naša najbolja mladost ikad u povijesti izginula te ostala invalidna... Sad samo fale violine i laganini se povlačiti u geta dok nas ne asimiliraju svjetski jebivjetri do kraja...
Za vrijeme rata? Ti si lud!
Pa tada smo uglavnom krali Srbima.
To nije bilo iz koristoljublja, nego domoljublja.
Problem je nastao kad je četnička bagra otišla i napustila nas, a mi navikli.
crvenkasti-
2014-04-17
Nije sve tako crno...
Da nije došlo do pada broja stanovnika, covid brojevi bi bili još gori...
Da nije došlo do pada broja stanovnika, covid brojevi bi bili još gori...
T.- Posts : 15310
2014-04-14
Jasno je da vlade ne cine nista, odnosno cine, stvaraju okruzje takvim da i ovaj mali broj novorodjenih
cim stasa nerijetko gleda vani preko granice potraziti rjesenje elementarnih egzistencijalnih problema.
No moram prozvati yodu, dedu, melkija i slicne.
Svi znamo zasto:)
cim stasa nerijetko gleda vani preko granice potraziti rjesenje elementarnih egzistencijalnih problema.
No moram prozvati yodu, dedu, melkija i slicne.
Svi znamo zasto:)
dijagram-
2015-08-09
DI JE DEDALOS ...NEMA GA DUGO?
epikur37- Posts : 45225
2015-08-06
Nemam pojma, znam samo da nije cijepljen:)epikur37 wrote:DI JE DEDALOS ...NEMA GA DUGO?
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Nemam pojma, znam samo da nije cijepljen:)epikur37 wrote:DI JE DEDALOS ...NEMA GA DUGO?
bit će našao curu...e i ta se usrećila
2015-08-06
Mozda, mozda vec i prinove ima, a ja ga ovdje prozivam.epikur37 wrote:dijagram wrote:Nemam pojma, znam samo da nije cijepljen:)epikur37 wrote:DI JE DEDALOS ...NEMA GA DUGO?
Dobro, melkior ,yoda, sunce li im njihovo.
Sto se ceka.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Mozda, mozda vec i prinove ima, a ja ga ovdje prozivam.epikur37 wrote:dijagram wrote:
Nemam pojma, znam samo da nije cijepljen:)
Dobro, melkior ,yoda, sunce li im njihovo.
Sto se ceka.
msm da je i general neoženjen
sve su to junci preko 30 godina a ništa
2015-08-06
- zajeb dupli post -
Last edited by marcellus on 14/1/2022, 17:54; edited 1 time in total

2014-04-16
prava katastrofa leži u dobnoj strukturi pučanstva, u Sisačkoj županiji su umirovljenici većina..
Glupkakurac wrote:marcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:odlične vijesti.
gle, ja oduvijek tvrdim da je tukijeva najveća greška što 91. nije na trg Bana Jelačića izveo 10 dezertera, 10 ratnih profitera, 10 četnika, 10 udbaša, 10 novinara ferala i nacionala, i 10 sreda za svaki slučaj... i dao ih strijeljet u javnom TV prijenosu...

2014-04-16
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16

» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije
» Todoriću nedostaje zaposlenika: Za 4000 radnih mjesta javilo nam se 200 ljudi, od kojih je raditi ostalo samo njih 40
» Supervulkan pod Napuljem se budi - ugroženo tri milijuna ljudi
» Pernarov govor o NATO-u i EU-u pogledalo je 1,5 milijuna ljudi
» Afrika se seli u Europu: Izbjeglo 15 milijuna ljudi
» Todoriću nedostaje zaposlenika: Za 4000 radnih mjesta javilo nam se 200 ljudi, od kojih je raditi ostalo samo njih 40
» Supervulkan pod Napuljem se budi - ugroženo tri milijuna ljudi
» Pernarov govor o NATO-u i EU-u pogledalo je 1,5 milijuna ljudi
» Afrika se seli u Europu: Izbjeglo 15 milijuna ljudi
Page 4 of 16