Njemačkoj nedostaju radnici i treba veće useljavanje – ministar
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Njemačkoj nedostaju radnici i treba veće useljavanje – ministar
Dolaskom kraljevine jugoslavije obicaji a i rijecnik se poceo mjenjati pod raznim utjecajima prvo naseljavanjem raje iz istocnih djelova kako kulturoloski tako i u jeziku.
vuksadinare- Posts : 95606
2015-09-08
moj djed je tek sa 6 naučio hrvatski jer se govorilo njemački u obitelji i predradnici su bili prevoditelji.
drugi je parlao talijanski i mađarski, baka mađarski i njemački.
ali u 80g smo se pohrvatili.
tako da im germanizacija nije bila uspješna.
drugi je parlao talijanski i mađarski, baka mađarski i njemački.
ali u 80g smo se pohrvatili.
tako da im germanizacija nije bila uspješna.
veber-
2014-12-30
vuksadinare wrote:..ima jod dosta stvari ali puno ih je vec polako izumrlo sa novim generacijama..stari su mi pricali da tamo prije 80,90 godina a pogotovo jos prije putnik namjernik dolaskom u zagreb ne bi pol toga razumio sto zagrepcani pricao pol rijeci je bilo germanskog porijekla
Doseljavanje s istoka u Zagreb je skroz obrnulo to ... Ka'e, di su pare burke? ili Ka'briješ? ... ili Ka' si reko?
Nema više agramerskog.
Guest- Guest
Nijemcima i Japancima se najbolje udružit pa nek naprave nekog robota koji će radit sve te poslove. Pametni su, znanja i para imaju, ne bi im trebao bit problem napravit robota koji će zamijeniti svu ovu potencijalno potrebnu radnu snagu.
RayMabus- Posts : 148054
2014-04-11
burke je normalno, mi smo stalno govorili burke ili fakat.Sovak wrote:vuksadinare wrote:..ima jod dosta stvari ali puno ih je vec polako izumrlo sa novim generacijama..stari su mi pricali da tamo prije 80,90 godina a pogotovo jos prije putnik namjernik dolaskom u zagreb ne bi pol toga razumio sto zagrepcani pricao pol rijeci je bilo germanskog porijekla
Doseljavanje s istoka u Zagreb je skroz obrnulo to ... Ka'e, di su pare burke? ili Ka'briješ? ... ili Ka' si reko?
Nema više agramerskog.
pare su zamijenile lovu i đe si bio 91e je zamijenilo minkensku bojnu.
veber-
2014-12-30
bulaznite o robotima kao da su SF. roboti su u upotrebi već 50 godina.RayMabus wrote:Nijemcima i Japancima se najbolje udružit pa nek naprave nekog robota koji će radit sve te poslove. Pametni su, znanja i para imaju, ne bi im trebao bit problem napravit robota koji će zamijeniti svu ovu potencijalno potrebnu radnu snagu.
i japan i njemačka i francuska i druge industrijske zemlje zaustavile su robotizaciju jer da nisu pola stanovništva ne bi imalo posla.
roboti rade repetitivne poslove.
kopat kanale može bilo koji autonomni bager.
isprogramiraš ga i odeš.
traktori i kombajni više od 20g sami rade na velikim poljima.
pride snima tlo, mjeri kvalitetu tla i kasnije te podatke koristi za novu sjetvu.
brodovi sami plove.
veber-
2014-12-30
Tako i ovaj tupavi mentalist..dosel u zagreb pa valjda ocekivao od zagrepcana da pricaju 'dje's ba'...ili...'alo bre'..da bi se kao u otadjbini osjecao..kad shvatio da zagrepcani imaju drugu sprehu..sjetio se da je 'ugrozen'Sovak wrote:vuksadinare wrote:..ima jod dosta stvari ali puno ih je vec polako izumrlo sa novim generacijama..stari su mi pricali da tamo prije 80,90 godina a pogotovo jos prije putnik namjernik dolaskom u zagreb ne bi pol toga razumio sto zagrepcani pricao pol rijeci je bilo germanskog porijekla
Nema više agramerskog.

2015-09-08
Taj program treba ponovo pokrenit. Sad nemaju više svog stanovništva a masovna ogromna invazija stranog stanovništva nije riješenje.veber wrote:
i japan i njemačka i francuska i druge industrijske zemlje zaustavile su robotizaciju jer da nisu pola stanovništva ne bi imalo posla.
2014-04-11
veber wrote:burke je normalno, mi smo stalno govorili burke ili fakat.Sovak wrote:vuksadinare wrote:..ima jod dosta stvari ali puno ih je vec polako izumrlo sa novim generacijama..stari su mi pricali da tamo prije 80,90 godina a pogotovo jos prije putnik namjernik dolaskom u zagreb ne bi pol toga razumio sto zagrepcani pricao pol rijeci je bilo germanskog porijekla
Nema više agramerskog.
Kod mene je bilo cobra.
Kad sam prvi put čul ''buraz'' gledal sam belo i pital kaj je to?
Zvučilo mi kak širajzlin po pečki.
Posle sam se naviknul to čuti, ali mi to prek jezika nikak nije išlo. Niti danas ne ide.
To je meni kak bre ili bolan.
Isto tak niti pare.
Ako i koji put izleti iz zajebancije, mene samog tak zapeče da se sav stresem.
Ne ide, pa ne ide.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:Tako i ovaj tupavi mentalist..dosel u zagreb pa valjda ocekivao od zagrepcana da pricaju 'dje's ba'...ili...'alo bre'..da bi se kao u otadjbini osjecao..kad shvatio da zagrepcani imaju drugu sprehu..sjetio se da je 'ugrozen'Sovak wrote:vuksadinare wrote:..ima jod dosta stvari ali puno ih je vec polako izumrlo sa novim generacijama..stari su mi pricali da tamo prije 80,90 godina a pogotovo jos prije putnik namjernik dolaskom u zagreb ne bi pol toga razumio sto zagrepcani pricao pol rijeci je bilo germanskog porijekla
Nema više agramerskog.
Svi ''ugroženi'' ... pretpostavljam da je u Ameriki bez problema naučil engleski bez ''ba, bolan, đe, kombinujem, reko ...''.
Guest- Guest
buraz nije ali cobra ili burke je bilo uobičajno.Sovak wrote:veber wrote:burke je normalno, mi smo stalno govorili burke ili fakat.Sovak wrote:
Nema više agramerskog.
Kod mene je bilo cobra.
Kad sam prvi put čul ''buraz'' gledal sam belo i pital kaj je to?
Zvučilo mi kak širajzlin po pečki.
Posle sam se naviknul to čuti, ali mi to prek jezika nikak nije išlo. Niti danas ne ide.
To je meni kak bre ili bolan.
Isto tak niti pare.
Ako i koji put izleti iz zajebancije, mene samog tak zapeče da se sav stresem.
Ne ide, pa ne ide.
pa di si burke jebem te u čvalje, kaj ima novog?
ili
burke fakat si panglu ili 10kre.
onda je frend došao kod mene u firmu, a iz travnika je, nekaj je dofurao i mog starog pitao
pa što ima babo?
od tada je stari postao babo.
prvo vrijeme je pizdio, ali se sada navikao pa burkeu i meni više nije zanimljivo pa ga zovemo opet
pa di si stari?
veber-
2014-12-30
ko i crvenkovi..kad mu je stari špijao,srbovao slobodno onda nije bil 'ugrozen'..kad se vremena promjenila..odjedared se 'ugrozenim' osjetio i brisSovak wrote:vuksadinare wrote:Tako i ovaj tupavi mentalist..dosel u zagreb pa valjda ocekivao od zagrepcana da pricaju 'dje's ba'...ili...'alo bre'..da bi se kao u otadjbini osjecao..kad shvatio da zagrepcani imaju drugu sprehu..sjetio se da je 'ugrozen'Sovak wrote:
Nema više agramerskog.
Svi ''ugroženi'' ... pretpostavljam da je u Ameriki bez problema naučil engleski bez ''ba, bolan, đe, kombinujem, reko ...''.
2015-09-08
nitko ga nije tjerao.vuksadinare wrote:ko i crvenkovi..kad mu je stari špijao,srbovao slobodno onda nije bil 'ugrozen'..kad se vremena promjenila..odjedared se 'ugrozenim' osjetio i brisSovak wrote:vuksadinare wrote:
Tako i ovaj tupavi mentalist..dosel u zagreb pa valjda ocekivao od zagrepcana da pricaju 'dje's ba'...ili...'alo bre'..da bi se kao u otadjbini osjecao..kad shvatio da zagrepcani imaju drugu sprehu..sjetio se da je 'ugrozen'
stari je očito imao prste u pekmezu.
četnik ima hrvatske dokumente i može uvijek doći u hrvatsku, što i čini.
samo licemjerno se srami kaj je srbin.
meni je frend srbin iz like i cijelo vrijeme je bio u hrvatskoj, čak je bio u HV.
ne tuli da je ugrožen ko ovaj ili propupali.
KBK jel srbin ili hrvat.
veber-
2014-12-30
Roboti su budućnost. Previše je ovo demografska rupetina da bi se ta politika masovnom trpačinom jer nema više ljudske radne snage u razvijenim državama mogla trpit i da to izdrži a da ne pukne.
Roboti i gotova priča.
Roboti i gotova priča.
2014-04-11
roboti nisu kaj si ti zamišljaš.
odavno su s nama.
većinom su to "ruke"
u procesu proizvodnje automobila ljudi su svedeni na minimum.
ono što vidiš na tv je završni proces.
pa ne plaćaju mene u airbusu jer sam lijep i zgodan i imam plave okice.
plaćaju moje znanje. tako me i mercedes pozvao, ne zbog toga kaj imam dlakave noge već zato jer znam programirati.
odavno su s nama.
većinom su to "ruke"
u procesu proizvodnje automobila ljudi su svedeni na minimum.
ono što vidiš na tv je završni proces.
pa ne plaćaju mene u airbusu jer sam lijep i zgodan i imam plave okice.
plaćaju moje znanje. tako me i mercedes pozvao, ne zbog toga kaj imam dlakave noge već zato jer znam programirati.
veber-
2014-12-30
a kud odoše njemački radnici?
Kod nas na more i u brdaNoor wrote:a kud odoše njemački radnici?
2015-09-08
tu su, samo kaj je gospodarstvo jako i treba ljude. industrijs opet ide uvis, građevina isto.Noor wrote:a kud odoše njemački radnici?
samo kaj sada lopataju žuti a ne bodanci.
veber-
2014-12-30
Otišli u mirovinu.Noor wrote:a kud odoše njemački radnici?

2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2

» Japanu nedostaju radnici, ali vlasti ne žele zapošljavati imigrante
» hrvati najbolji radnici u njemačkoj -bolji od njemaca čak
» Novi ministar unutarnjih poslova : Islam nepripada Njemačkoj
» Njemačkoj godišnje treba 400 tisuća kvalificiranih imigranata
» ministar gospodarstva fra boze zna treba njega slusat
» hrvati najbolji radnici u njemačkoj -bolji od njemaca čak
» Novi ministar unutarnjih poslova : Islam nepripada Njemačkoj
» Njemačkoj godišnje treba 400 tisuća kvalificiranih imigranata
» ministar gospodarstva fra boze zna treba njega slusat