ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kojić: Očekivao sam da će nova vlast staviti stvari tamo gdje im je mjesto

Go down

Kojić: Očekivao sam da će nova vlast staviti stvari tamo gdje im je mjesto Empty Kojić: Očekivao sam da će nova vlast staviti stvari tamo gdje im je mjesto

Post by debotoijusto 6/1/2022, 18:24

Govoreći o otkazima u Holdingu, Kojić kaže kako je “privatnom sektoru titular rizika posve jasan, to je vlasnik”.
“U javnom sektoru rizik snose svi građani. Ljudi koji donose odluke umjesto građana, oni ne snose rizik. I u tom svjetlu treba gledati njihove poteze za koje ne snose rizike, a oni nisu opravdani”, kaže.
“Ja kad samo 2000. došao u gradsku upravu vidio sam da među nekim kadrovima postoje bliskiji odnosi nego što bi to trebalo. To su familije unutra, to su klanovi, vi ne možete ništa napraviti, to je teško razbiti. To je naslijeđeno još iz Jugoslavije. Zašto zatvaramo oči pred tom činjenicom? Idemo vidjeti kako to možemo riješiti. Mi se nismo bavili time. Dok stvari idu, a rizik je podruštvljen, nemate potrebu intenzivno se baviti time”, govori.

Na upit o novoj gradskoj upravi kaže kako se ona želi baviti time i to treba pozdraviti.
“Proces koji provode je naopak, oni nisu napravili proces da bi došli do ovog broja. To je osjetljiivo pitanje”, kaže Kojić o najavljenim otkazima u Holdingu. On smatra da je najprije trebalo napraviti novu organizaciju i sistematizaciju i vidjeti koje su razlike među njima.
“Nema tu uhljeba, ne uhljeba, oni su radnici i zaposlenici, treba ih ostaviti unutra i dati im najniži koeficijent unutar njihove stručne spreme. Neki će otići u mirovinu, neki će otići. I da nije bilo zapošljavanja po babi i stričevima, logično je da se stvari mijenjaju. Ali ne mora se ljude, zbog toga kako su došli unutra, preko koljena bacati na cestu. Isto se napravilo i s roditeljima odgojiteljima”, kaže.
“Računao sam, došao sam do nekih 100 milijuna kuna. Ukupni rashodi Holding grupe su oko četiri milijarde kuna. Dobije se dva i pol posto u najboljem slučaju. Isplati li se to sociopatsko rješenje preko koljena raditi do kraja veljače i stvarati nesreću tolikom broju zaposlenika samo zbog dva i pol posto”, pita se.
Na pitanje zašto to onda nisu pokušali napraviti u vrijeme uprave u kojoj je i on sjedio, kaže da je sad svejedno. “Mi smo izgubili izbore jer nismo. Ja sam zagovarao potpuno drugačiji Holding i to je jedno od mojih rijetkih razilaženja s pokojnim gradonačelnikom. Mi smo se skoro, da karikiram, potukli u uredu. Angažirali smo stručnjake da nam naprave ideju, ovo što je sad, nije to što su oni predložili. Ovo što je Zagrebački Holding, to nema ni H od Holdinga. Holding je trgovačko društvo koje upravlja drugim trgovačkim društvima. Holding je trebao biti društvo naslonjeno na Grad koje upravlja tim društvima. Ovako nema ništa, imamo babe i žabe unutra”, govori.

https://hr.n1info.com/vijesti/kojic-ocekivao-sam-da-ce-nova-vlast-staviti-stvari-tamo-gdje-im-je-mjesto/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 25781
2014-04-12


Back to top Go down

Kojić: Očekivao sam da će nova vlast staviti stvari tamo gdje im je mjesto Empty Re: Kojić: Očekivao sam da će nova vlast staviti stvari tamo gdje im je mjesto

Post by debotoijusto 6/1/2022, 18:25

kojic je iskreno bezobrazan
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 25781
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum