ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Komšić: Ako se ne odgovori silom, to znači da pristajemo na mirnu disoluciju BiH

Go down

Komšić: Ako se ne odgovori silom, to znači da pristajemo na mirnu disoluciju BiH Empty Komšić: Ako se ne odgovori silom, to znači da pristajemo na mirnu disoluciju BiH

Post by epikur37 29/12/2021, 18:02

Komšić: Ako se ne odgovori silom, to znači da pristajemo na mirnu disoluciju BiH O_103761_1024

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić najavio je da će biti podnesena kaznena prijava protiv odgovornih osoba, nakon što je u Službenom glasniku Republike Srpske (RS) objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.
Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen je sinoć u "Službenom glasniku Republike Srpske", a potpisala ga je predsjednica RS-a Željka Cvijanović 23. prosinca. Ovaj zakon na snagu će stupiti za šest mjeseci.

"Bit će podnešena kaznena prijava protiv odgovornih osoba. Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice", rekao je Komšić za Klix.ba

Prema njegovim riječima, sada je, više nego ikad, na potezu Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

"Ako se ovo nastavi, sutra će se isto dogoditi i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se dogodi, tad će se morati odgovoriti silom", kazao je Komšić.

Ako se ne odgovori, dodao je, to će značiti da se "pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom".

Podsjetimo, u listopadu ove godine Narodna skupština Republike Srpske izglasala je Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima. Nakon toga je 1. studenog Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS donio Odluku o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda u spomenutom zakonu te 8. studenog tu odluku i obrazložio.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/komsic-ako-se-ne-odgovori-silom-to-znaci-da-pristajemo-na-mirnu-disoluciju-bih-2623823
---------

Pravi bosanski patriot....još jedan mandat ide
epikur37
epikur37

Posts : 45194
2015-08-06


Back to top Go down

Komšić: Ako se ne odgovori silom, to znači da pristajemo na mirnu disoluciju BiH Empty Re: Komšić: Ako se ne odgovori silom, to znači da pristajemo na mirnu disoluciju BiH

Post by RayMabus 29/12/2021, 18:36

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH izjavio je danas Srni da Željko Komšić "ni nakon 26 godina mentalno nije izašao iz rata" i Armije BiH.

Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH dao je komentar na Komšićevu izjavu da će se "morati odgovoriti silom" ako RS nastavi ovim putem.

- Ako je to što Komšić govori najbolje što zna, obavještavam ga da je rat završen i da je Republika Srpska dobila svoja prava Dejtonskim mirovnim sporazumom koja brani na miran i demokratski način", rekao je Dodik.

Dodao je da "ratni film sa sobom u glavnoj ulozi u BiH neće gledati".

- Ako nastavi da prijeti njime očekujem da i pravosuđe FBiH počne da radi svoj posao - rekao je Dodik.

RayMabus
RayMabus

Posts : 147898
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum