ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dok se Suljo hvali vojni sindikat u vojsci Srbije je suprotnog misljenja:'Daleko je to od idilicnoga..'

Go down

Dok se Suljo hvali vojni sindikat u vojsci Srbije je suprotnog misljenja:'Daleko je to od idilicnoga..' Empty Re: Dok se Suljo hvali vojni sindikat u vojsci Srbije je suprotnog misljenja:'Daleko je to od idilicnoga..'

Post by RayMabus 27/12/2021, 22:10

Pa ko ne bi bio za to da se odmrzne služenje vojnog roka, da bude obavezno, a za one prigovarače i slične strine i tetke dvostruko duže. I tu dolazimo do ozbiljnog problema, budući da se oružje može kupiti, ali ostaje problem u tome ko će da ga koristi. Neće Srbin rado u vojnike ni za pare koje Vučic nudi, ni za svekolike laži kojima se ućutkuju plaćeni vojnici i oficiri koji odlaze iz ovog patriotsko-koruptivnog stroja.

Vučic je bezočno lagao da je prosečna plata pripadnika Vojske Srbije hiljadu evra, ali, Vojni sindikat Srbije ga demantuje i upućuje na sajt Ministarstva odbrane, na kojem se može videti podatak da je prosečna plata u oktobru 2021. bila 74.339 dinara, oko 750 evra. Sindikat ističe i to da profesionalni vojnik prosečno zarađuje 460 evra, podoficir 620 evra, oficir 102.028 dinara (868 evra), a general 1.586 evra.

I tu nije kraj, Sindikat ocenjuje i to da su međuljudski odnosi i briga pretpostavljenih prema potčinjenima „na najgorem nivou u poslednjih 50 godina“ (čudna mi čuda, prim. aut.), da se uzbunjivači kažnjavaju. A problem predstavljaju i stambeno pitanje, kvalitet lečenja, ali i uslovi u objektima u kojima profesionalni vojnici izvršavaju svoje zadatke.

Neće, dakle, u profesionalne vojnike ljudi koji imaju bilo kakav drugačiji izlaz; u protekloj godini iz Vojske Srbije otišlo je 11 odsto vojnika i podoficira, a ni popuna, makar bila i zakonska obaveza, ne obećava. Svake godine broj umrlih u Srbiji veći je od broja novorođenih za jedan grad veličine Novog Bečeja. Ove godine u penziju odlaze poslednji oficiri, piloti obučavani u bivšoj JNA, tokom 2016. školovala su se tri pilota, a sada ih na obuci ima deset.

A mladi ljudi, kao i sa čitavog Balkana, odlaze u inostranstvo i ostavljaju za sobom trku u naoružanju, većina njih i mržnju stečenu u godinama adolescencije. Mitologiju, ratnu retoriku, izmišljotine.

https://balkans.aljazeera.net/opinions/2021/12/27/braca-po-tudjem-oruzju

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 136808
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum