Osovini Budimpešta-Zagreb-Banjaluka priključila se i Ljubljana
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
RayMabus- Posts : 148148
2014-04-11
Re: Osovini Budimpešta-Zagreb-Banjaluka priključila se i Ljubljana
Trenutno političari demokratskih i antinacionalističkih stranaka s nadama gledaju na Berlin i novu vladu, posebice novu ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock. Još se mora pokazati je li ova nada opravdana. Zeleni se zalažu za to da se regiji zapadnog Balkana pridaje još veća težina. Kad su SPD i FDP u pitanju, zanimanje za ovu regiju je moglo bi se reći, skromno.
.
https://www.dw.com/hr/berlin-sva%C4%91a-oko-politike-prema-istoku-i-jugoistoku-europe/a-60230435
.
Austrija čeka da se Veliki brat dogovori između sebe pa će onda i oni to.
.
https://www.dw.com/hr/berlin-sva%C4%91a-oko-politike-prema-istoku-i-jugoistoku-europe/a-60230435
.
Austrija čeka da se Veliki brat dogovori između sebe pa će onda i oni to.
2014-04-11
[size=17] Ured vojnog atešea Turske u Sarajevu , vojni ateše Turske Mustafa Sitki Tatar :
[size=10]Enlarge this image Click to see fullsize
Polaznicima kursa poručio je da to nije običan kurs ili obuka, već da je to ulazna kapija mosta saradnje koji je između Turske i Bosne i Hercegovine izgrađen prije više stotina godina. Dodao je da će uspješni svršenici kursa turskog jezika biti najjači kandidati da imaju važne uloge u nastavku i dodatnom jačanju odnosa između dvije zemlje.
[/size][/size]
to nije običan kurs ili obuka, već da je to ulazna kapija mosta saradnje koji je između Turske i Bosne i Hercegovine izgrađen prije više stotina godina.
-
https://www.ex-iskon-pleme.com/t49753-muslimani-kupuju-turske-dronove-za-napad-na-rs#1957225
2014-04-11
Ako nekima u Beču i Berlinu nije jasno da napadom na Dodika i podržavajući muslimane u BiH protiv Hrvata u osnovi podržavaju vilajet Bosna i povratak Turske tu...
Ja posjedujem alate na ovoj planeti koji mi daju mehanizme da to takvima pobližem objasnim.
Ja posjedujem alate na ovoj planeti koji mi daju mehanizme da to takvima pobližem objasnim.
2014-04-11
Imaš li nešto što bi mi pomoglo da bez vaser vage provjerim ravninu zida ili poda,odnosno šalunga?RayMabus wrote:
jastreb- Posts : 33623
2014-04-22
Ne zajebaji me.
U ozbiljnim sam razmišljanjima. Pripremam kaznu za Germane.
2014-04-11
Šta bi ti Nijemci htjeli da budu glavni u Europi i vode glavnu riječ a vamo će podržavat vilajet Bosna odnosno drugu stranu silu koj teži biti imperija itd ili u najbolju ruku imat stav to je tamo priko Alpa, boli me kurac za to.
A oćeš da budeš glavni u Europi al ovo kao valjda nije u Europi.
E ja mislim da nećeš biti glavni.
A oćeš da budeš glavni u Europi al ovo kao valjda nije u Europi.
E ja mislim da nećeš biti glavni.
2014-04-11
Jebe mi se šta vlada u Berlinu kaže. Cila Evropa se triba okrećat oko toga tko je na vlasti u Berlinu i tko će dobit izbore tamo svako četiri godine.
Ako nemaš većinu il podršku sviju u EU u onim pitanjima za koje se jednoglasnost traži ODJEBI U TRI MILE PIČKE MATERINE.
Ako nemaš većinu il podršku sviju u EU u onim pitanjima za koje se jednoglasnost traži ODJEBI U TRI MILE PIČKE MATERINE.
2014-04-11
Ovi zlovenci uvijek nanjushe neke dogadjaje koji ce se neminovno desiti.
vuksadinare- Posts : 95631
2015-09-08
....ah da..oni su si opet dobri sa stambolom 

vuksadinare- Posts : 95631
2015-09-08
Poljska :RayMabus wrote:Jebe mi se šta vlada u Berlinu kaže. Cila Evropa se triba okrećat oko toga tko je na vlasti u Berlinu i tko će dobit izbore tamo svako četiri godine.
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2021/12/24/zamjenik-poljskog-premijera-optuzio-njemacku-da-gradi-cetvrti-reich
2014-04-11
Zamjenik poljskog premijera i čelnik vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda (PiS) Jaroslaw Kaczynski optužio je novu njemačku vladu da EU želi pretvoriti u “Četvrti Reich”, prenosi Hina.RayMabus wrote:Ne zajebaji me.
Drugi čelnici PiS-a nedavno su upotrijebili istu frazu kako bi opisali namjere nove berlinske koalicijske vlade lijevog centra prema Evropi.
U sporazumu koji su tri stranke sklopile za formiranje njemačke vladajuće koalicije doista stoji da je njen konačni cilj savezna evropska država.
Taj aspekt sporazuma osudila je poljska vlada PiS-a, a Kaczynski je čak tvrdio da bi takvo stanje Poljskoj oduzelo pravo na samoodređenje.
2014-04-11
Ovaj koncept, prema mišljenju lidera poljske vladajuće partije, prije svega dolazi iz Berlina te je trenutne aktivnosti Njemačke nazvao uspostavljanjem "Četvrtog rajha".
.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/lider-vladajuce-poljske-partije-berlin-od-eu-zeli-stvoriti-njemacki-cetvrti-rajh/211224133
.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/lider-vladajuce-poljske-partije-berlin-od-eu-zeli-stvoriti-njemacki-cetvrti-rajh/211224133
2014-04-11
Austrijanci neka se odluće kakvu će politiku vodit : oćel bit njemački privjesak ili ne.RayMabus wrote:[size=17] Ured vojnog atešea Turske u Sarajevu , vojni ateše Turske Mustafa Sitki Tatar :
[size=10]Enlarge this image Click to see fullsize
Polaznicima kursa poručio je da to nije običan kurs ili obuka, već da je to ulazna kapija mosta saradnje koji je između Turske i Bosne i Hercegovine izgrađen prije više stotina godina. Dodao je da će uspješni svršenici kursa turskog jezika biti najjači kandidati da imaju važne uloge u nastavku i dodatnom jačanju odnosa između dvije zemlje.
[/size][/size]
to nije običan kurs ili obuka, već da je to ulazna kapija mosta saradnje koji je između Turske i Bosne i Hercegovine izgrađen prije više stotina godina.
-
https://www.ex-iskon-pleme.com/t49753-muslimani-kupuju-turske-dronove-za-napad-na-rs#1957225
Koliko ja znam prije više stotina godina Turska tada Otomansko carstvo je napalo kraljevinu Bosnu ( koju zapad nije priznavao kao takvu sve do zadnjeg trenutka kad je Papa poslao krunu jer ta kruna kojom su se ti kraljevi Bosne kitili je u biti bila kruna srpskog carstva koje je propalo prije pod naletom Turaka ) a nakon toga i Ugarsko hrvatsko kraljevstvo.
2014-04-11
Austrija će morat proglasit rat Turskoj jer tu je na dijelu ista logika kakvu sam jučer opisao na temi o Libiji a vezano uz Talijane i Turke u Tripoliju.
Vi ste Turske 1878 izbacili iz BiH i ne možete vi i oni istovremeno bit u istoj zajedno :
by RayMabus Today at 2:35
Upisat ćemo ovo kao geopolitičku i taktičku pobjedu Turske u zapadnoj Libiji u odnosu na Italiju.
Talijani moraju još žganjaca pojesti dok ne nauče kako se vodi geostrategija.
Ako si ti njih izbacio iz te Libije 1911/12 a jesi i sad ste oboje tu, šta će biti njihov prioritet u odnosu na tebe ?
Pa da ti se osvete.
A kako će to napraviti ?
Jačati će svoj utjecaj tamo i huškati lokalno muslimansko stanovništvo protiv nevjernika tj križara tj okupatora Libije tj Talijana.
Prosto ko pasulj.
Vi ste Turske 1878 izbacili iz BiH i ne možete vi i oni istovremeno bit u istoj zajedno :
Re: Ništa od demokracije u Libiji

Upisat ćemo ovo kao geopolitičku i taktičku pobjedu Turske u zapadnoj Libiji u odnosu na Italiju.
Talijani moraju još žganjaca pojesti dok ne nauče kako se vodi geostrategija.
Ako si ti njih izbacio iz te Libije 1911/12 a jesi i sad ste oboje tu, šta će biti njihov prioritet u odnosu na tebe ?
Pa da ti se osvete.
A kako će to napraviti ?
Jačati će svoj utjecaj tamo i huškati lokalno muslimansko stanovništvo protiv nevjernika tj križara tj okupatora Libije tj Talijana.
Prosto ko pasulj.
2014-04-11
Mislili ste da ćete vladat BiH kao u doba AU pa će muslimani u BiH biti vaši potrčci a na štetu ostalih.
Zaboravili ste jednu stvar : tursko vojno osoblje je u istoj a oni će se onda u tom slučaju priklonit njima a ne vama.
Ne podržite li hrvatskog člana predsjedništva u BiH ....pozdravite se s utjecajem u Sarajevu i FBiH.
Zaboravili ste jednu stvar : tursko vojno osoblje je u istoj a oni će se onda u tom slučaju priklonit njima a ne vama.
Ne podržite li hrvatskog člana predsjedništva u BiH ....pozdravite se s utjecajem u Sarajevu i FBiH.
2014-04-11
I ne možete im ništa jer su članica NATOa i rade sv po zakonu i rade bosanski vilajet.
A U TOM BOSANSKOM VILAJETU ZA AUSTRIJU MJESTA NEMA.
PA PA KRETENI
A U TOM BOSANSKOM VILAJETU ZA AUSTRIJU MJESTA NEMA.
PA PA KRETENI
2014-04-11
Austrijanci će biti izbačeni iz BiH i to neće biti samo njihovo izbacivanje iz BiH nego i iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije i cijelog Balkana.
Tamo di su muslimani većina u BiH oni će se prikloniti Turskoj a ne Austriji.
Tamo di su muslimani većina u BiH oni će se prikloniti Turskoj a ne Austriji.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2

» Rusija si priključila Bjelorusiju
» Engleska se priključila koaliciji i napala ISIL
» Srbija se priključila Euroazijskoj ekonomskoj zajednici
» Banjaluka uvodi policiju na konjima
» Ljubljana kao moderna Jalta
» Engleska se priključila koaliciji i napala ISIL
» Srbija se priključila Euroazijskoj ekonomskoj zajednici
» Banjaluka uvodi policiju na konjima
» Ljubljana kao moderna Jalta