ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Udarno o litiju

Go down

Udarno o litiju Empty Udarno o litiju

Post by mortal 12/19/2021, 23:38


_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 16234
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Udarno o litiju Empty Re: Udarno o litiju

Post by RayMabus 12/20/2021, 00:08

@mortal wrote:
Srbi da mi zahvale šta sam ja glasao za ovoga na eu izborima da ga uvedem tamo u parlament da idućih pet godina prca Merkelicu i Plenkovica u zdrav mozak.

Vidim da radi ono za šta sam ga i poslao tamo.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 136808
2014-04-11


Back to top Go down

Udarno o litiju Empty Re: Udarno o litiju

Post by RayMabus 12/20/2021, 00:10

Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum, pitao je juče poslanike Evropskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski političar koji je učestvovao u raspravi povodom rezolucije o ljudskim pravima, demokartiji i vladavini prava u Srbiji, u kojoj se između ostalog govori o ekološkim protestima i prisilnom radu na gradilištu fabrike Linglong.

Rezolucija je usvojena apsolutnom većinom i ni malo nije blagonaklona prema vlastima u Srbiji. Poslanik iz Slovenije Klemen Grošelj, jedan od autora rezolucije, rekao je da rezolucija nije uperena protiv Srbije i naroda u Srbiji, već je upozorenje vlastima zbog kršenja ljudskih prava što je neprihvatljivo za zemlju koja je kandidat za EU. U središtu rasprave bila je eksploatacija rude litijuma protiv čega su u Srbiji organizovani i protesti, a ono što je na ovu temu imao da kaže hrvatski evroparlamentarac, građani su dočekali sa oduševljenjem.

Ivan Vilibor Sinčić, kod nas najpoznatiji kao kandidat za predsednika Hrvatske i aktivista, govorio je o licemerju Evropske unije kada je u pitanju korišćenje prirodnih bogatstava.

- Rudnici litijuma predviđeni su na 20 lokacija u Srbiji, a ključna je dolina Jadra koja ima 18.000 stanovnika s istaknutom poljoprivredom i potvrđuje tužnu neokolonijalni stvarnost Evrope i Kine.

 Kod nedavne posete Angele Merkel svom stranačkom kolegi iz EPP-a Vučiću, on je bio konobar, a Srbija švedksi sto. Merkel izjavljuje kako je Evropa jako zainteresovana za srpski litijum.

 Zašto Evropa nije zainteresovana za svoj litijum pošto su najveće rezerve u Nemačkoj i Češkoj? - pita se Sinčić i nastavlja:

- Zato što se sledi neokolonijalni koncept gde dobit i ono što valja ide u središte, a zagađenje ide na periferiju. Zamislite da je ispod plantaža vina oko Bordoa pronađen litijum, mislite da bi Francuzi razgovarali o raseljavanju naroda koji tamo živi. Naravno da ne bi. Nije prihvatljivo da zemlje periferije, bile članice EU ili ne, budu deponija da bi se neko vozio električnim automobilima.

 Takođe, za Srbiju je planirano čak šest novih termoelektrana dok se svuda po Evropi zatvaraju. To što je u Evropi zabranjeno, kada je u pitanju životna sredina, ne može biti dozvoljeno u Srbiji, Bosni ili Albaniji koja isto ima nalazište litijuma koju je Merkel posetila odmah nakon Beograda - rekao je Sinčić.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 136808
2014-04-11


Back to top Go down

Udarno o litiju Empty Re: Udarno o litiju

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum