ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

‘Semafor koalicija‘ vladat će Njemačkom

Go down

‘Semafor koalicija‘ vladat će Njemačkom Empty ‘Semafor koalicija‘ vladat će Njemačkom

Post by RayMabus 24/11/2021, 16:09

Prema šturim informacijama koje su iscurile iza čvrsto zatvorenih vrata, Christian Lindner, lider FDP-a, preuzet će mjesto vicekancelara i ministra financija. To je bio neskriveni zahtjev poslovne zajednice koja je željela najkonzervativnijeg člana stranačkog vodstva na čelu državne blagajne. Robert Habeck, supredsjedatelj Zelenih, drugi je vicekancelar koji će dobiti kontrolu nad "superministarstvom" zaduženim za ekonomiju, energiju i zaštitu okoliša. Ono što su Zeleni htjeli.

Annalena Baerbock, koju i dalje mnogi optužuju da je nespretnostima i aferama u kampanji bacila Zelene na treće mjesto - iako je kao kandidatkinja za kancelarski položaj ostvarila najbolji rezultat u povijesti stranke - trebala bi postati prva njemačka ministrica vanjskih poslova, što je pokazatelj strateškog obrata u političkoj hijerarhiji. Mjesto čelne osobe u vanjskim poslovima bilo je, nakon šefa vlade ili predsjednika, najcjenjenije. Sada je to čelni položaj u financijama. Francuski ministar Bruno Le Maire politički je utjecajniji od Jean-Yves Le Driana, šefa diplomacije.

Unutarnje poslove trebala bi preuzeti iskusna SPD-ova političarka Christine Lambrecht.

SPD je tijekom kampanje tražio povećanje minimalne plaće na 12 eura po satu, FDP time nije bio pretjerano sretan, ali je u konačnici pristao.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/semafor-koalicija-vladat-ce-njemackom-poznata-su-vodeca-imena-a-evo-na-cemu-su-sve-zeleni-inzistirali-1145694

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133013
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum