ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by Hektorović 18/11/2021, 22:17

Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar
Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" O_101613_1024
Glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Marko Milić opovrgnuo je tvrdnje da je Vlada lili premijer pozvali bošnjačkog člana BiH Predsjedništva Šefika Džaferovića da sudjeluje u Koloni sjećanja u Vukovaru, što je izazvalo oštra reagiranja bh. Hrvata, a napose Udruge hrvatskih logoraša iz BH koji su Džaferovića nazvali licemjerom budući negira zločine nad Hrvatima u BiH, piše Večernji list.
"Ni premijer ni bilo tko iz Vlade nije pozvao gospodina Džaferovića na 30. obljetnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Svatko je mogao doći u Vukovar i u Kolonu sjećanja te izraziti poštovanje žrtvama. Lažne optužbe koje šire pojedini mediji u BiH i pojedinci po društvenim mrežama da je “hrvatska Vlada dovela Džaferovića u Vukovar” sramotna su manipulacija i potpuna neistina.
Očito je da su takve laži plasirane u nečijem političkom interesu, a akteri koji to rade nisu izgleda svjesni da takvim postupanjem bespotrebno zasjenjuju Dan kada iskazujemo pijetet i poštovanje Gradu heroju, hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata", rekao je Milić za Večernji list. Šefik Džaferović je u Vukovaru u četvrtak izrazio pijetet prema žrtvama, te istaknuo kako su barbarski masovni zločini srpske strane započeli u Vukovaru te kulminirali genocidom u Srebrenici.
Večer ranije povodom obilježavanja osnivanja 4. Korpusa Armije BiH u Jablanici kazao kako iza te vojske nisu ostale grobnice ni logori. "Tamo gdje je bila legalna vlast i Armija BiH poštovana su ljudska prava svih ljudi, očuvani su svi kulturno-povijesni, vjerski objekti i spomenici. Iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice i logori", rekao je Džaferović.
Samo stotinjak metara od mjesta ceremonije u Jablanici tijekom rata za Hrvate u BiH postojao je logor Muzej narodne revolucije u kojemu je bilo zatočeno oko 600 Hrvata, za što postoje i dvije presude Suda BiH. Hrvatski logoraši iz BiH naveli su kako je odlaskom u Vukovar, bošnjački član BiH Predsjedništva 'uprljao ovo i za nas Hrvate iz BiH sveto mjesto'.
Udruga hrvatskih logoraša u BiH ističe kako je bošnjačka Armijom BiH za vrijeme rata uspostavila 331 logor i zatočenički centar za Hrvate na području Bosne i Hercegovine. Kroz te logore prošlo je 14.500 Hrvata. Hrvati su u njima zlostavljani na iznimno okrutan način, naveli su.
Posebno su istaknuli žrtvu Bugojna, srednjobosanskog gradića u kojemu su proljetos ukopani posmrtni ostaci četiri Hrvata, iz skupine od 21 najvišeg političkog i vojnog dužnosnika, koji su najprije bili zatočeni u logore, a zatim ubijeni na lokaciji izvan grada.
Dnevnik.ba
Hektorović
Hektorović

Posts : 22310
2018-04-10


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by Hektorović 18/11/2021, 22:19

Džaferović u Vukovaru: Vrhunac licemjerja i zla kojim se vrijeđaju sve hrvatske žrtve, od Vukovara do središnje Bosne
Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" O_101602_1024
Iako nismo ni najmanje šokirani ni iznenađeni, kao bivši zarobljenici logora bošnjačke vojske koja sebe naziva Armijom R BiH, odnosno kao članovi Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH najoštrije osuđujemo licemjernu i zlu izjavu prvog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.
Čak i ako je od Džaferovića koji prednjači u lažima koje godinama šire bošnjački političari i političko Sarajevo koje se krije pod lažnom krinkom multietničnosti, previše je!
Džaferović je ovog puta prešao granice čak i elementarne pristojnosti te se nakon još jedne u nizu izrečenih laži u kojoj je negirao zločine Armije R BiH i islamskih boraca koji su bili u njezinim sastavu, uputio u Vukovar narugati se svim hrvatskim žrtvama.
Odlaskom u Vukovar Džaferović je na sebi svojestven podmukao i podal način uprljao ovo i za nas Hrvate iz BiH Sveto mjesto.
Ne znamo tko ga je ili je ga netko pozvao da bude dio Kolone sjećanja, niti znamo tko mu je odobrio da bude dijelom odavanja počasti žrtvama, ali ono što sasvim sigurno znamo je da je politika čiji je Džaferović jedan od najdugovjećnijih i najodanijih predstavnika, pad Vukovara predstavila kao oslobođenje.
Upravo takvu vijest objavilo je sarajevsko „Oslobođenje“ na svojoj naslovnici, a takva politika licemjerja i laži traje do današnjih dana.
Džaferović je ne samo tipićan predstavnik već i prvak gore opisanog političkog Sarajeva, Sarajeva koje pad Vukovara 1991. godine slavilo kao oslobođenje, Sarajeva koje zločine i etničko čišćenje središnje Bosne od Hrvata negira, počinitelje zločina naziva pripadnicima časne vojske, a kreatore i nalogodavce nagrađuje ministarskim foteljama i drugim političkim pozicijama u vlasti.
„Zaštitniče takve politike Džaferoviću sramite se svojih izjava lišenih trunke istine i ljudskosti, izjava obojenih zlom i licemjerjem neviđenim čak i za vrijeme zločinačke vladavine srbijanskog krvnika Slobodana Miloševića. Na ono što uporno negirate naša je dužnost kao preživjelih žrtava zločinačke politike čiji ste sukreator podsjetiti javnost. Vojska koja sebe naziva Armijom BiH je formirala 331 logor i zatočenički centar za Hrvate na području Bosne i Hercegovine. (Samo u Bugojnu postojala su 53 logora i zatočenička centra). Kroz te logore prošlo je 14.500 Hrvata. Hrvati su u njima zlostavljani na načine nezamislive normalnom ljudskom umu.
Mudžahedini koji su i Vašom zaslugom postali državljani BiH su vršili ritualna ubojstva. Za mnogim logorašima još uvijek tragamo iako ih je kao što je to slučaj u Bugojnu uredno evidentirao i registrirao Međunarodni crveni križ. Pripadnici Armije R BiH su 21 zatočenog Hrvata iz bugojanskih logora odveli u nepoznato i na okrutan način likvidirali te njihova tijela pokopali na za nas nepoznate lokacije, s jednim jedinim ciljem, prikriti zločin!. Do sada su pronađena tijela 6 ubijenih hrvatskih logoraša iz Bugojna. Još 15 se nalazi na lokacijama za koje gospodine Đžaferoviću znaju pripadnici Armije R BiH čije zločine i nakon pronalaska tijela negirate.
Podlo lažete i kad kažete da niste rušili katoličke vjerske objekte. Za pronalazak dokaza ne trebamo ići dalje od središnje Bosne gdje ste devastirali i porušili najviše vjerskih objekata. Bugojno i za to nažalost ima mnoštvo dokaza. Sve crkve su potpune devastirane ili spaljene, kao i sva katolička groblja u kojima niti jedan grob nije ostao čitav. Sva sela u kojima su živjeli Hrvati su opljačkana i spaljena. I sve navedeno tek je manji dio mozaika stravičnog zločinačkog djelovanja i plana etničkog čišćenja kojeg je provodila Armija R BiH s ciljem stvaranja Islamske države u srcu Europe!
 Oni koji te zločine negiraju, uz najoštriju osudu, zaslužuju i primjerene kazne jer negiranje zločina i ruganjem žrtvama ruše svaku nadu u budućnost zemlje koja se Bosnom i Hercegovinom zove, zemlje u čije temelje su utkani životi brojnih hrvatskih žrtava, ponajviše onih stradalih od ruku pripadnika Armije R BiH, mudžahedina čiji ste zaštitnik bili u ratu i miru te vaših stranačkih prijatelja, ujedno i nalogodavaca zločina čijim ste se žrtvama narugali danas u Vukovaru“!
Dnevnik.ba
Hektorović
Hektorović

Posts : 22310
2018-04-10


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by Hektorović 18/11/2021, 22:19

Zelić o nazočnosti Džaferovića u Vukovaru: Podlo i licemjerno
Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" O_87906_1024
Predsjednik Udruge hrvatskih logoraša iz BiH Miroslav Zelić ocijenio je uvredom hrvatskim žrvama iz BiH jer je bošnjački član Predsjednštva Šefik Džaferović nazočio Koloni sjećanja u Vukovaru, a samo večer ranije negirao da je bošnjačka Armija BiH činila masovne zločine i imala logore za tamošnje Hrvate.
Sama posjeta Vukovaru je podla. To je licemjerno da se došao pokloniti žrtvama Vukovara. Ovo je uvreda Hrvatima u BiH za onoga tko je organizirao i dopustio dolazak osobe koja ima i sumnjivu ratnu ulogu", rekao je Zelić za medije u Mostaru.
Džaferović je u Vukovaru izrazio pijetet prema žrtvama i pritom istaknuo kako su barbarski masovni zločini srpske strane započeli u Vukovaru te kulminirali genocidom u Srebrenici. Večer ranije povodom obilježavanja osnivanja 4. Korpusa Armije BiH u Jablanici kazao kako iza te vojske nisu ostale grobnice ni logori.
"Tamo gdje je bila legalna vlast i Armija BiH poštovana su ljudska prava svih ljudi, očuvani su svi kulturno-povijesni, vjerski objekti i spomenici. Iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice i logori", rekao je Džaferović.
Samo stotinjak metara od mjesta ceremonije na kojoj je govorio bošnjački član BiH Predsjedništva u Jablanici tijekom rata za Hrvate u BiH postojao je logor Muzej narodne revolucije u kojemu je bilo zatočeno oko 600 Hrvata, za što postoje i dvije presude Suda BiH.
Predsjednik Udruge logoraša u BiH Miroslav Zelić, koji je sam prošao torture logora Armije BiH, rekao je kako Džaferović prednjači u lažima i umanjivanju zločina nad Hrvatima u BiH.
"Takva Džaferovićeva izjava je zla i protivna odlukama Suda Bosne i Hercegovine koji je donio presudu za bugojanski logor, za Jablanicu, Konjic i mnoge druge diljem BiH. U presudi za bugojanske logore i mjesta zatočenja osuđeno je više osoba, upravitelji logora te visokopozicionirani dužnosnici iz Armije BiH", pojasnio je Zelić.
Sud BiH osudio je na sedam godina zatvora Nisveta Gasala koji je bio upravitelj logora za Hrvate na Stadionu “Iskra” u Bugojnu, a na po četiri godine zatvora drugooptuženog Musajba Kukavicu koji je bio zapovjednik osiguranja u logoru, te Senada Dautovića koji je bio načelnik Stanice javne sigurnosti u Bugojnu.
U tome srednjobosanskom gradiću proljetos su ukopani posmrtni ostaci četiri Hrvata od skupine 21 najvišeg političkog i vojnog dužnosnika, koji su u ljeto 1993. godine najprije bili zatočeni u logorima, a zatim odvedeni i ubijeni na lokaciji izvan grada.
Zelić je dodao kako je u Bugojnu pet crkava bilo devastirano, a pojedine potpuno uništene od strane Armije BiH. Tri župna ureda su potpuno spaljena. Svi spomenici su bili uništeni, a katolička groblja devastirana. Sva sela gdje su živjeli Hrvati su bila potpuno spaljena, tvrdi Zelić.
Po njegovim riječima na prostoru pod nadzorom bošnjačke Armije BiH tijekom rata postojao je 331 zatočenički centar i logor u kojima je bilo zatočeno 14.500 hrvatskih civila i vojnika.
Dnevnik.ba
Hektorović
Hektorović

Posts : 22310
2018-04-10


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by Hektorović 18/11/2021, 22:19

Karamatić o Džaferovićevoj posjeti Vukovaru: Ovaj posjet čisto je politikanstvo, ruganje hrvatskim žrtvama...
Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" O_79542_1024
Predsjednik HSS-a u BiH u Džaferovićevom posjetu vidi provokaciju svim hrvatskim žrtvama općenito. To je Mario Karamatić, naime, izjavio na upit portala Bild.ba.
Po njemu, ovaj posjet Vukovaru je “ulizivanje međunarodnoj zajednici i pokušaj pokazivanja SDA-ovog ljudskog naličja”.
“S jedne strane, ovaj je potez ljudski i plemenit, ali je to samo ono što vidimo na osnovu površinskog promatranja. Džaferović je stari SDA kadar i ima previše utakmica u nogama i ovaj posjet treba gledati dublje, odnosno u širem kontekstu. On je tijekom rata bio jako aktivan u Armiji RBiH, istoj onoj koja je na području Središnje Bosne učinila Hrvatima i gore stvari od onih u Vukovaru. Ovaj posjet čisto je politikanstvo, skupljanje jeftinih političkih poena i ulizivanje međunarodnoj zajednici kako bi se pokazalo da SDA ima naličje ljudskosti. A nema ga. Zato što, da ga ima, ne bi taj isti Džaferović negirao zločine Armije RBiH nad Hrvatima i govorio o Armijinoj časnoj borbi, a išao u Vukovar. Ovo je ruganje hrvatskim žrtvama općenito. Kao da neki štovatelj Hitlerove marionetske NDH negira Jasenovac i sve što se događalo u tom logoru, ali se, eto, zgraža nad onim što se događalo u Auschwitzu. Licemjerno i politikantski, kako najčešće i djeluje SDA politika”, rekao je za portal Bild.ba Mario Karamatić, predsjednik HSS-a u BiH.
Dnevnik.ba
Hektorović
Hektorović

Posts : 22310
2018-04-10


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by Hektorović 18/11/2021, 22:20

Grmoja: Bilo bi bolje da Džaferović posjeti hrvatska stratišta u BiH i prestane negirati zločine Armije RBiH
Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" O_98677_1024
Piše Desk  /  18.11.2021., 09:49h
Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović će danas posjetiti Vukovar i sudjelovati u koloni sjećanja povodom 30. godišnjice pada tog grada te odati počast žrtvama grada na Dunavu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja komentirao je ovaj posjet za Otvoreno.hr.
Grmoja smatra da bi bolje bilo da Džaferović posjeti hrvatska stratišta u BiH.
“Osobno, nemam problema s tim da bilo tko odaje počast žrtvi Vukovara, posebno kada se radi o političarima iz susjednih zemalja, dapače, smatram to jednim kvalitetnim pomakom naprijed. Primjer bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića je dobar, dobro je da je on došao u Vukovar, ali bi još bolje bilo da prestane govoriti o tomu kako Armija RBiH nad Hrvatima u BiH nije činila zločine te da u duhu pomirenja posjeti i neko hrvatsko stratište u Bosni i Hercegovini, poput Viteza, Grabovice, Buhinih kuća, Križančevog sela… gdje su stravične zločine počinili pripadnici Armije RBiH i njegovi suborci”, kazao je Grmoja portalu Otvoreno.
Podsjetimo, bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas će posjetiti Vukovar.
Dnevnik.ba
Hektorović
Hektorović

Posts : 22310
2018-04-10


RayMabus likes this post

Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by kic 18/11/2021, 22:44


šta reć, dan tuge i onda ovakvo ponižavanje i svođenje nas na provinciju..

_________________
Le poète est semblable au prince des nuées
The poet is like the prince of the clouds
kic
kic
Admin

Male
Posts : 45866
2014-04-10


https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by RayMabus 18/11/2021, 22:47

@kic wrote:
šta reć, dan tuge i onda ovakvo ponižavanje i svođenje nas na provinciju..
Ne bavim se s njime kad je Vukovar u pitanju a ovo gledam kao njegov dolazak u svojstvu bošnjačkog člana predsjedništva dakle u ime njih.

Primjeti jednu drugu stvar , Komšić je hrvatski član predsjedništva pa ne smije doći jer je persona non grata. lol!

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133013
2014-04-11


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by RayMabus 18/11/2021, 22:49

Ljudi su reagirali emocionalno i dobro da su reagirali al on nije tema nit išta kad je Vukovar u pitanju a nit će ikad biti i on ovdje dolazi u svojstvu bošnjačkog člana predsjedništva dakle u njihovo ime. I to je ok. Tu šta se toga tiče nemaš šta reč.

Al di je Komšić ? lol!

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133013
2014-04-11


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by Hektorović 18/11/2021, 23:00

@kic wrote:
šta reć, dan tuge i onda ovakvo ponižavanje i svođenje nas na provinciju..

Orgoman promašaj vlade. Jasno je da pokušavaju na osnovu stranih naputaka "graditi most" prema Bošnjacima.

No nisu uopće skužili tko je Džaferović, kakva je bila njegova uloga u ratu tokom sukoba u srednjoj bosni, i kakve su njegove izjave oko tog sukoba.

Ovo ide u epske promašaje poput onog Kolindinog dovlačenja Vučića u HR.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22310
2018-04-10


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by RayMabus 18/11/2021, 23:04

@Hektorović wrote:
@kic wrote:
šta reć, dan tuge i onda ovakvo ponižavanje i svođenje nas na provinciju..

Orgoman promašaj vlade. Jasno je da pokušavaju na osnovu stranih naputaka "graditi most" prema Bošnjacima.

No nisu uopće skužili tko je Džaferović, kakva je bila njegova uloga u ratu tokom sukoba u srednjoj bosni, i kakve su njegove izjave oko tog sukoba.

Ovo ide u epske promašaje poput onog Kolindinog dovlačenja Vučića u HR.
Glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Marko Milić opovrgnuo je tvrdnje da je Vlada lili premijer pozvali bošnjačkog člana BiH Predsjedništva Šefika Džaferovića da sudjeluje u Koloni sjećanja u Vukovaru, što je izazvalo oštra reagiranja bh. Hrvata, a napose Udruge hrvatskih logoraša iz BH koji su Džaferovića nazvali licemjerom budući negira zločine nad Hrvatima u BiH, piše Večernji list.
"Ni premijer ni bilo tko iz Vlade nije pozvao gospodina Džaferovića na 30. obljetnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Svatko je mogao doći u Vukovar i u Kolonu sjećanja te izraziti poštovanje žrtvama.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133013
2014-04-11


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by RayMabus 18/11/2021, 23:11

Vi ste u BiH ograničeni.

Prvo on tu ne dolazi u svoje osobno ime tj ako i dolazi dolazi prvenstveno kao bošnjački član predsjedništva dakle u njihovo ime.

Drugo da toga nema vi ne bi mogli pisat o njegovom licemjeru nego bi njegov govor u Jablanici ostao nezabilježen ( osim mene koji je jučer otvorio temu ).

https://www.ex-iskon-pleme.com/t49258-dzaferovic-oruzanih-snaga-bih-ce-biti-i-mogu-samo-jacati

Treće , ovo je prst u oko Komšiću koji je hrvatski član predsjedništva a njega nema.

Hrvatska igra trodimenzionalne ratove.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133013
2014-04-11


Back to top Go down

Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar" Empty Re: Sam se ugurao u prvi red? "Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar"

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum