ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Plenkovic izbacio Kineze iz luke Rijeka

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Plenkovic izbacio Kineze iz luke Rijeka - Page 3 Empty Re: Plenkovic izbacio Kineze iz luke Rijeka

Post by RayMabus 6/11/2021, 18:12

Ja bi financira taj brod s velikim udjelom al pod određenim uvjetima a taj je pogon na plin i da se radi u nekom hrvatskom brodogradilištu kako bi to brodogradilište dobilo znanje i dozvolu za proizvodnju takvih brodova a to su kontenjerski brodovi do 10 tisuća TEU.

On bio onda pod kišobranom Danaca radio mediteransku plovidbu di mu oni kažu dakle Rijeka Egipat, Španolska, Gruzija i di god oni njemu daju putni nalog s tim da je jedna od luka u Hrvatskoj, dakle Hrvatska i ostatak svijeta.

Dakle radiš pod njima a još jedno brodogradilište u EU koje zna napravit takvi brod srednje velićine je plus za EU. Nisi im ni konkurenkcija nit išta jer si njihov igrač.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133584
2014-04-11


Back to top Go down

Plenkovic izbacio Kineze iz luke Rijeka - Page 3 Empty Re: Plenkovic izbacio Kineze iz luke Rijeka

Post by Sovak 6/11/2021, 18:15

@RayMabus wrote:Nakon što im je na pedeset godina odobrena koncesija za razvoj i gospodarsku upotrebu kontejnerskoga terminala Zagreb Deep Sea u Luci Rijeka, u tijeku je osnivanje joint venture kompanije u kojoj će biti A.P. Møller-Mærsk Terminals, jedan od najvećih svjetskih lučkih i terminalskih operatora sa sjedištem u Haagu u Nizozemskoj, i hrvatska tvrtka Enna Logic, jedna od podružnica vukovarskog PPD-a, odnosno Enna grupe.

U novoj kompaniji vlasnički udio od 51 posto imat će nizozemska strana, a Enna Logic 49 posto, a kad novo društvo bude službeno i osnovano, potpisat će se ugovor o koncesiji čija se vrijednost procijenjena na čak 20,5 milijardi kuna. Novi partneri obvezali su se da će financirati i sagraditi novi obalni zid sa zaobaljem i infrastrukturom na terminalu kako bi moglo pristajati više brodova, i to veće tonaže. Također su zajamčili da će proširiti skladišne prostore i instalirati potrebnu opremu te izraditi svu potrebnu lučku nadogradnju, a garantiraju i kontejnerski promet od 500 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU) na godinu u sljedećem razdoblju. Luka Rijeka dosad je imala promet od maksimalno 300 TEU na godinu. 


[size=48]Pavao Vujnovac, predsjednik Uprave ENNA grupe[/size]

Danci preko Nizozemske uletili u Hrvatsku.

Tko bu "na aparatih"?

_________________
Plenkovic izbacio Kineze iz luke Rijeka - Page 3 Shutte13
Sovak
Sovak

Male
Posts : 7556
2019-10-14

Lokacija: : JAV 1984

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum