ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Policija u Španjolskoj ucijepila muškarca saharskog porijekla

Go down

Policija u Španjolskoj ucijepila muškarca saharskog porijekla Empty Policija u Španjolskoj ucijepila muškarca saharskog porijekla

Post by RayMabus 5/11/2021, 19:55

Napadač, muškarac podsaharskog porijekla, nasrnuo je nožem na jednog od policajaca, natjeravši policajca da ga upuca, potvrdili su izvori. Čovjek je nastavio da pokušava da napadne policajca, pri čemu su njegove kolege takođe ispalile hice, što je potom izazvalo smrt napadača.
Nekoliko afričkih stanovnika susjedstva prekorilo je postupke policije i optužilo policajce za rasizam. Incident se dogodio oko 10 časova jutros, kada je broj za hitnu službu primio nekoliko poziva u kojima su obaviješteni da muškarac prijeti ljudima mačetom ili velikim kuhinjskim nožem ispred vrata ambulante San Kristobal de los Anđeles.
Nekoliko minuta kasnije na lice mjesta stiglo je nekoliko službenika Nacionalne policije. Čovjek je odmah nasrnuo na jednog od policajaca i podigao nož sa namjerom da ga napadne i povrijedi mu ruku.
Policajac je ispalio hitac iz svog službenog oružja, potvrđuju izvori iz Glavnog štaba madridske policije. Uprkos ovom prvom hicu, muškarac je insistirao i nastavio da napada policajca sa ekstremnim nasiljem. Ostali policajci su, vidjevši da je život njihovog kolege u opasnosti, pucali u nekoliko navrata.
Nacionalna policija je obavijestila Hitnu pomoć Madrida, dok su oni pristupili kardiovaskularnoj reanimaciji agresoru. Prema izvorima Hitne iz Madrida, kada je pomoć stigla, nastavili su sa reanimacijom koju su policajci već započeli, ali je čovjek preminuo.
Čovjek je imao između 30 i 40 godina, bio je poznat policiji zbog napada na službenike, tri ove godine i jedan 2020. Buka, pucnjava, pored nalijetanja i odlaska vozila Hitne pomoći i policije, alarmirala je stanovnike koji su bili svjedoci dešavanja.
-
https://mondo.me/info/Svijet/a995029/nasrnuo-nozem-na-policiju-u-spaniju-pa-ubijen.html

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133013
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum