ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sultan izbacio 10 zapadnih veleposlanika

Go down

Sultan izbacio 10 zapadnih veleposlanika   Empty Sultan izbacio 10 zapadnih veleposlanika

Post by Hektorović 23/10/2021, 23:34

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da 10 ambasadora iz zapadnih zemalja proglasi "personama non grata", zbog pozivanja na oslobođenje filantropa Osmana Kavale.

Kavala je u zatvoru od kraja 2017. godine, a optužen je da je finansirao proteste 2013. i učestvovao u pokušaju puča 2016. godine.
Ambasadori Kanade, Danske, Francuske, Njemačke, Holandije, Norveške, Švedske, Finske, Novog Zelanda i Sjedinjenih Američkih Država pozvali su u zajedničkom saopštenju 18. oktobra da se hitno riješi slučaj Kavale.
Ministarstvo spoljnih poslova Turske ocijenilo je da je saopštenje neodgovorno i pozvalo ih je na razgovor, prenosi Rojters.
"Dao sam neophodan nalog našem ministru spoljnih poslova i rekao šta treba da se uradi: ovih 10 ambasadora mora odmah biti proglašeno personama non grata. To ćete riješiti po hitnom postupku", rekao je Erdoan u obraćanju u gradu Eskišehir.
Kavala je prošle godine oslobođen optužbi za proteste, ali je presuda preinačena ove godine i spojena sa optužbama u drugom slučaju vezanom za pokušaj puča.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22318
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum