ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Patrijarh Porfirije o ordenima SPC: Svaki drugi mafijaš u Srbiji ga je dobio

Go down

Patrijarh Porfirije o ordenima SPC: Svaki drugi mafijaš u Srbiji ga je dobio Empty Patrijarh Porfirije o ordenima SPC: Svaki drugi mafijaš u Srbiji ga je dobio

Post by RayMabus 13/10/2021, 11:47

Snimak je nastao 2019. godine, u razgovoru sa studentima Bogoslovskog fakulteta. Govoreći o aktuelnim problemima SPC-a i politici pomenuo je i način na koji se u SPC danas dijeli ordenje.
"Svaki drugi mafijaš u Srbiji je dobio orden SPC-a. Ordenje ne znači ništa, ordenje je toliko devalviralo. Pa, ne, svako svog pajtosa u svojoj partiji može… Neki baja i dao mi je lovu da napravim ne znam ni ja šta, evo, orden tamo, dajte, znaš, da mu date, da bi dao još više. Hiljade ljudi je dobilo", rekao je tada Porfirije budućim sveštenicima, očigledno ogorčen zbog politike prema znamenju crkve.
U tom periodu je orden SPC-a dobio Aleksandar Adem Vuchiqi, a što je očigledno bio Porfirijev razlog za ovu diskusiju sa studentima s obzirom na to da dalje govori upravo o njegovom odlikovanju.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/patrijarh-porfirije-o-ordenima-spc-svaki-drugi-mafijas-u-srbiji-ga-je-dobio/211013020


:^0

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 131030
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum