ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zagreb vode debili

Page 1 of 17 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

Go down

Zagreb vode debili Empty Zagreb vode debili

Post by Hektorović 10/7/2021, 16:12

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/zapaljiva-ispovijest-razrijesenog-clana-uprave-holdinga-vikao-je-da-je-on-vuk-a-vukovic-ovca-15108181

Zapaljiva ispovijest razriješenog člana uprave Holdinga: ‘Vikao je da je on vuk, a Vuković ovca!‘

Kao glavni kamen spoticanja u suradnji ističe Ratka Bajakića, člana nadzornog odbora i čovjeka bliskog gradonačelniku Tomaševiću

Piše: Filip Pavić
Objavljeno: 07. listopad 2021. 15:03

Zagreb vode debili K_12705897_640
Ante Samodol, razriješeni član uprave Zagrebačkog holdinga, upravo je na svom blogu Anteportas objavio podužu insajdersku ispovijest o okolnostima raskola uprave Zagrebačkog holdinga koja se odvila u ponedjeljak pod naslovom “Cirkus u našem gradu.

Progovara o tri mjeseca rada na čelu Holdinga s predsjednikom uprave Nikolom Vukovićem, o suradnji s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i Možemo!, kao i međuodnosima u Holdingu opisujući cijelo to iskustvo kao rad u “dječjem vrtiću”.

Samodol u zapaljivoj ispovijesti, među ostalim, navodi da su gradonačelnik Tomislav Tomašević i članovi nadzornog odbora Holdinga imali “tajne susrete s bankama”, da se novi predsjednik uprave Holdinga Ivan Novaković uvrijedio kada su mu za službeni automobil ponudili Opel Insigniju, a kao glavni kamen spoticanja u suradnji ističe Ratka Bajakića, člana nadzornog odbora i čovjeka bliskog gradonačelniku Tomaševiću, koji se, kako piše Samodol, na sastancima derao “da je ovdje on vuk, a predsjednik uprave Vuković ovca”.
Podsjetimo, Tomašević je izjavio da su Samodol i bivši predsjednik Uprave holdinga Nikola Vuković smijenjeni jer nisu bili otvoreni za suradnju.
U ukupno 11 točaka, dakle, Samodol priča cijelu priču od prvog susreta i pristanka na mjesto člana uprave Holdinga, do konačnog razrješenja. Tako kaže da su na prvom sastanku sudjelovali Tomislav Tomašević (TT), zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec (DD), Teodor Celakoski, politički ideolog Možemo!, Ante Samodol i Nikola Vuković.
“Na moje pitanje – zašto baš ja – (Celakoski) odgovara izravno i bez zadrške: zato što se ne daš j….! Potvrdio je da su temeljito istražili sve što o meni piše na internetu, kao i moj blog. Što izravno, što neizravno, priznao je da ga muči moja „desničarska“ prošlost”, piše Samodol u blogu.
Napominje i da je otpočetka bio dogovor da on i Vuković ne istupaju u javnosti: “uz izričitu zabranu bilo kakve komunikacije s javnosti, počinjemo primati izravne naloge i zahtjeve. Vuković i ja zaključujemo: pored amatera imamo bezakonje i nesposobne. Idemo dalje.”
Tu Samodol misli na članove nadzornog odbora s kojima su se on i Vuković, kako se čini, gledali preko nišana otpočetka – konkretno s Ratkom Bajakićem i Suzanom Brenko koji su, tvrdi Samodol, tražili veće ovlasti nego što im pripadaju.
"Bajakić i Brenko traže da se u trgovački sud upiše nova osoba kao v.d., no Vuković upozorava da to nije u skladu sa zakonom i da neće raditi protuzakonito. Osim toga, osramotit ćemo se na sudu kao neznalice. Na riječ „protuzakonito“ Bajakić diže ruku i prijeti Vukoviću da neće žaliti novca da ga tuži za to što je izjavio. Riječ „protuzakonito“ očito kod njega izaziva neviđeni stres. Vuković oštro odgovara – tuži i što ćeš dobiti time? Ničim izazavan, Bajakić izjavljuje Vukoviću: ovdje sam ja vuk, a ti si ovca…da, da, ja sam vuk, a ti ovca!
Vuković, inače staložen, burno reagira: sve si pobrkao, Bajakiću, ja se prezivam po vuku, a ne ti. Mislio sam da će ih istjerati van. Ostao sam bez teksta, zaista. Iskreno, nisam to očekivao od Bajakića, mislio sam da ga bolje poznajem. Duh kao kuća je izašao iz boce. Gotovo je. To je bio drugi znak da NO nije ono što bi trebao biti sukladno Izjavi o osnivanju ZGH u kojoj je jasno navedeno što tko radi. I da, na sud je išao prijedlog NO-a za upis „v.d.“ i, naravno, nije prošao, a kasnije se šefica NO-a pravdala da ona to nije niti predlagala. Vuković je odmah poslao zakonit prijedlog sudu koji je upisan. To nam je bio dodatni znak o kakvim ljudima se radi."
O okolnostima koje su dovele do smjene njega i Vukovića, Samodol navodi da kada je čuo prijedlog Dolenec, koja je glavna za Holding, da su "doslovno ispale škare za vrt iz ruke".

“Naša sumnja u skrivene namjere Gradske uprave se potvrdila vrlo brzo. Tako već u petak popodne 27.8.2021. Daniela Dolenec (koja je zapravo cijelo vrijeme ključna figura zadužena za ZGH) zove predsjednika Uprave Vukovića s ciljem organiziranja sastanka putem Zooma-a u nedjelju 29.8.2021. u 15h, a sve s namjerom dogovora oko izmjene ključnog dokumenta – Izjave o osnivanju ZGH – u kojoj bi se dale dodatne ovlasti članovima NO i time razvlastila Uprava! Kad sam to čuo, doslovno su mi ispale iz ruku škare kojima sam uređivao vrt. Predlažem Vukoviću da pozdravi DD i da ne postoji šansa na pristanak s moje strane. Ukoliko to provedu, dajem ostavku! Bio je to ključni trenutak razlaza jer članovi NO-a niti DD nisu odustajali od ciljanih većih ovlasti.”

Sukobi su bili, kako piše Samodol, i na relaciji njega i Vukovića te novoimenovanih članova uprave Ivana Novakovića, sada predsjednika uprave Holdinga, Boris Sesar i Matija Subašić-Maras.
“Kada su raspisali natječaj za voditelje podružnica i imenovali povjerenstvo koje je među gotovo 300 kandidata odabralo kandidate za testiranje – novim članovima i članici Uprave (koja se pridružila tek 15.9.) se to činilo suspektnim. Tako nova članica Uprave traži da se provjere neka konkretna imena koja nisu prošla i da se usprkos tome pozovu na intervjue (i to nam sve potvrdi na sjednici Uprave, što li joj bi i je li svjesna u što je ušla). I to nije sve, sadašnji predsjednik Uprave kaže da traži reviziju rada Povjerenstva. Opet nema suradnje, rekli bi TT i DD.”
Samodol na kraju progovara i o razrješenju, odnosno o noćnom sastanku u petak između Tomaševića, Dolenec i dogradonačelnika Luke Korlaeta na koji su pozvani Samodol i Vuković. “Dok Vuković i ja čekamo, u dvoranu ulaze TT, DD i Korlaet. Pri tome na ulazu DD izlane: I on je tu! To se odnosilo na mene (žena me skurila u trećem licu). Ponudim se ja tako da odem, ali TT kaže sjedni i tako krene tirada koju sam napustio u 19:45h s dogovorom da ću ja dati ostavku, a da oni sami odaberu dan u idućem tjednu koji im najviše odgovara i to objave. Do tada ću ja biti na godišnjem. Naravno, u tom slučaju mi ne pripada nikakva otpremnina. Rukujem se s TT i DD, odlazim i to je to. Međutim, uslijedio je još jedan sastanak u nedjelju 3.10.2021. s Vukovićem u kojem oni mijenjaju stav i zahtijevaju da i on da ostavku jer je, tobože, naručio tekst u Jutarnjem. Donose presudu bez dokaza. Vuković im kaže da on nikad ne bježi, već da ga zajedno sa mnom razriješe i daju obrazloženje. Zapravo su odluke već donijeli, samo su tražili povod. Sa mnom više nisu kontaktirali.”
Zaključuje Samodol da je sve to bio “dječji vrtić”.

“Ako je netko u svemu ovome prepoznao dječji vrtić – ma kakvi, tamo tete dobro znaju što rade. Ako je netko prepoznao dječji vrtić i neke čudne ljude – možda, jer ovdje tetak ne zna što radi, a znaju li teta i njeni prijatelji – još ne znamo. Osobno sam sve ovo doživio kao veliku prevaru u cirkusu u našem gradu. Ne ponovilo se!”
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by Hektorović 10/7/2021, 16:14

Smijenjeni član Uprave Holdinga objavio bombastične optužbe na račun Tomaševića
prije sat vremena

Zagreb vode debili C3b5585f-aa4b-4dc5-b250-5c88a8683e16
Foto: Index
PREDSJEDNIK Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković te član Uprave Ante Samodol nakon tri i pol mjeseca su smijenjeni.
Podsjetimo, sredinom lipnja, bez javnog natječaja, gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici smijenili su Upravu Zagrebačkog holdinga te imenovali djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, i to Vukovića kao predsjednika te Samodola kao člana Uprave.
Tri mjeseca kasnije obojica su smijenjena zbog, kako tvrdi gradonačelnik Tomislav Tomašević, "različitih koncepata vođenja Holdinga".
"Došlo je do sve teže suradnje, posebno oko koncepcija vođenja. Oni su teško surađivali s novim članovima, teško su surađivali s članovima NO-a, a u konačnici i s nama", rekao je Tomašević na konferenciji za medije.

Samodol detaljno opisao što se događalo

Ante Samodol na svojoj je stranici danas detaljno opisao što se događalo od dana imenovanja do dana smjene. Teško je optužio Možemo i Tomaševića. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
"CIRKUS U NAŠEM GRADU
Šator Zagrebačkog holdinga

O pregovorima

Pregovori, na poziv ekipe iz Možemo, su bili u nedjelju na sv. Antu 13.6.2021. od 17:00h do 23:00h u Berislavićevoj ul. u sjedištu Možemo. Prisutni: gradonačelnik Tomislav Tomašević (TT), zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec (DD), Teodor Celakoski, Ante Samodol, Nikola Vuković. To je bio moj prvi susret s njima, dok se Vuković s njima nalazio mjesecima prije. Celakoski, u funkciji političkog ideologa, napustio je sastanak oko 19h, a na moje pitanje – zašto baš ja – odgovara izravno i bez zadrške: zato što se ne daš j….!
Potvrdio je da su temeljito istražili sve što o meni piše na internetu, kao i moj blog. Što izravno, što neizravno, priznao je da ga muči moja 'desničarska' prošlost. Sadržaj pregovora je bila njihova molba da preuzmemo upravljanje ZGH-om. Raspravili smo niz tema i moguće uvjete rada u upravi ZGH te prodiskutirali Vukovićev dokument-plan mjera i aktivnosti za ZGH koji su bezrezervno prihvatili. Za to vrijeme pristigli članovi Nadzornog odbora (NO) od 19h nisu ulazili u sjedište Možemo jer nismo imali utanačen dogovor oko uvjeta vođenja ZGH.
Poslani su na čekanje na kavu. Pozvani su tek iza 21h nakon svih pitanja, simuliranih situacija, uvjeravanja od strane TT osobno da ćemo u upravljanju imati odriješene ruke te inzistiranja Vukovića da dolazimo jedino u paketu. Tako su se iza 21h pridružili Ratko Bajakić i Suzana Brenko te javna bilježnica gospođa Čaklović. TT ju je predstavio kao Bajakićevu sestru i osobu od povjerenja! Baš tako.
Čitavo vrijeme je bila atmosfera konspirativnosti. Tada me je iznenadilo njihovo inzistiranje na tajnosti, a radi se o javnim poslovima. Nažalost, pristali smo na njihov zahtjev da do daljnjeg nećemo istupati u javnost, što se proteglo do našeg razlaza. Po odlasku oko 23h Vuković i ja zaključujemo da su to amateri, ne ulijevaju neko povjerenje, mislili smo se vratiti i otkazati suradnju, ali u pitanju je javni interes, idemo prespavati…

"Stalne konspiracije"

Pokazalo se da jutro nije pametnije od večeri pa u ponedjeljak 14.6.2021. potpisujemo za predsjednika i člana Uprave. Nakon imenovanja, dana 16.6.2021., izvršena je primopredaja. Međutim, odmah nakon toga NO, Bajakić i Brenko (treći član Damir Topić je samo broj) u Gradu s TT održavaju 'tajne sastanke' s bankarima, pri čemu deklariraju i potrebe ZGH za kreditom. Nas kao Upravu nitko ne zove na te sastanke. To nam je bio prvi znak da stvari nisu onakve kakve je TT obećao prije nekoliko dana. Upozoravamo da članovi NO neovlašteno zastupaju ZGH.
Brenko stalno govori da su sastanci tajni i ponavlja 'ti sastanci se nisu dogodili'. Opet konspiracija. Nakon saznanja o svoti o kojoj se pregovara, Vuković i ja objašnjavamo TT-u da je sindicirani kredit od 300 mil. kn ponižavajući za njega i Grad, ali on, kao i danas, vjeruje u NO i točka. Na kraju, banke daju 400 mil. kn, a ZGH-u nije pripala niti lipa.
NO jednog dana doslovno dovodi predstavnike KPMG-a u ZGH (znam ih sve od ranije – pametni i sposobni ljudi) i kažu da će oni napraviti dubinsko snimanje Holdinga po nalogu banaka, bez ikakvih uvjeta o raspolaganju našim podacima itd… na što smo jasno rekli da nam trebaju definirani uvjeti raspolaganja podacima u korist trećih – treba nam sporazum o povjerljivosti (NDA). Nakon niza naših razgovora s KPMG o tome kako to treba izgledati, NO nas optužuje za opstrukciju, a TT dana 7.7.2021. Upravi šalje doslovno 'Zahtjev za dostavu informacija konzultantu poslovnih banaka', i to s potpisom gradonačelnika!
Da u potpisu nije bio Tomašević, čovjek bi pomislio da se ništa promijenilo nije. Bivši gradonačelnik je negdje gore uživao gledajući novu sljedbu i stare navike iz svog bivšeg ureda. Bilo nam je jasno da TT niti ne zna što je potpisao. Vuković pokušava sanirati štetu. Kad je Brenko shvatila (a po svemu sudeći ona zna tko je autor tog dopisa, kako ne bi znala:blush:), meni osobno je izjavila – zaboravi na to, to ne postoji, to se nije dogodilo! Dakle, od tada, uz izričitu zabranu bilo kakve komunikacije s javnosti, počinjemo primati izravne naloge i zahtjeve. Vuković i ja zaključujemo: pored amatera imamo bezakonje i nesposobne. Idemo dalje.

"Ovdje sam ja vuk, a ti si ovca..."

U drugom tjednu naše uprave slijedi sjednica NO nakon što je šef GSKG-a razriješen zbog afere i mita njegovih ljudi. Bajakić i Brenko traže da se u trgovački sud upiše nova osoba kao v.d., no Vuković upozorava da to nije u skladu sa zakonom i da neće raditi protuzakonito. Osim toga, osramotit ćemo se na sudu kao neznalice. Na riječ 'protuzakonito' Bajakić diže ruku i prijeti Vukoviću da neće žaliti novca da ga tuži za to što je izjavio. Riječ 'protuzakonito' očito kod njega izaziva neviđeni stres. Vuković oštro odgovara – tuži i što ćeš dobiti time?
Ničim izazavan, Bajakić izjavljuje Vukoviću: ovdje sam ja vuk, a ti si ovca…da, da, ja sam vuk, a ti ovca! Vuković, inače staložen, burno reagira: sve si pobrkao, Bajakiću, ja se prezivam po vuku, a ne ti. Mislio sam da će ih istjerati van. Ostao sam bez teksta, zaista. Iskreno, nisam to očekivao od Bajakića, mislio sam da ga bolje poznajem.
Duh kao kuća je izašao iz boce. Gotovo je. To je bio drugi znak da NO nije ono što bi trebao biti sukladno Izjavi o osnivanju ZGH u kojoj je jasno navedeno što tko radi. I da, na sud je išao prijedlog NO-a za upis 'v.d.' i, naravno, nije prošao, a kasnije se šefica NO-a pravdala da ona to nije niti predlagala. Vuković je odmah poslao zakonit prijedlog sudu koji je upisan. To nam je bio dodatni znak o kakvim ljudima se radi.
Idemo dalje, na sjednici NO-a članovi imenuju sami sebe u Revizorski odbor, samo što Bajakić postaje predsjednik, a Brenko članica Revizorskog. Tako oni postaju podvojene osobe jer Revizorski odbor kao tijelo NO-a ima zapravo iste osobe. Uz to donose Zaključak (kao dokaz!) da su sudjelovali u izmjenama dokumentacije za nadmetanje za nabavu usluga revizije godišnjih izvješća. Da čovjek ne povjeruje. To je bio treći znak da žele upravljati svime i svačime! Primjer toga je i činjenica da R. Bajakić neovlašteno zove SKDD i traži račun za uplatu kamata po izdanoj obveznici ZGH koja je dospijevala 9.7. te šalje uputu Upravi kako uplaćivati sredstva. Ovo nije samo protuzakonito, već i ponižavajuće za Upravu.

"Izigravaju obećanja i dogovore"

Nakon stalnog požurivanja Vukovića kako se kasni s odlukama o reorganizaciji i restrukturiranju i da je potrebno ekipirati novi upravljački tim u ZGH te da se trebaju raspisati natječaji, a na kojima su oni inzistirali, TT i DD se pravdaju da ljeto nije vrijeme za natječaje. Tako nam propada plan da s 1.9.2021. krenemo s kompletno novom postavom i novim ustrojem ZGH. Zbog toga nam propadaju dogovoreni pregovori sa sindikatima i planirane uštede, kao i izrada rebalansa plana s novom strukturom ZGH. Malo je reći da je Vuković bio konsterniran njihovim blokiranjem promjena. Kod natječaja za članove uprave ZGH obećavaju Vukoviću da će sudjelovati u izboru novih članova Uprave.
Ponovo izigravaju obećanje i dogovor. TT i DD izabiru nove članove na neki svoj način te nas krajem kolovoza pozivaju da pročitaju njihova imena. Da, doslovno su pročitali imena – predsjednik Uprave niti ja ih ne poznajemo. Njemu nije omogućen razgovor s tim ljudima prije imenovanja niti uvid u njihove životopise i njihove predložene programe. Pa gdje to ima, pitali smo se obojica. Očito da TT i DD imaju neke svoje kriterije, ali i namjere, zaključili smo.

"Ključni trenutak razlaza"

Naša sumnja u skrivene namjere Gradske uprave se potvrdila vrlo brzo. Tako već u petak popodne 27.8.2021. DD (koja je zapravo cijelo vrijeme ključna figura zadužena za ZGH) zove predsjednika Uprave Vukovića s ciljem organiziranja sastanka putem Zooma-a u nedjelju 29.8.2021. u 15h, a sve s namjerom dogovora oko izmjene ključnog dokumenta – Izjave o osnivanju ZGH – u kojoj bi se dale dodatne ovlasti članovima NO i time razvlastila Uprava! Kad sam to čuo, doslovno su mi ispale iz ruku škare kojima sam uređivao vrt.
Predlažem Vukoviću da pozdravi DD i da ne postoji šansa na pristanak s moje strane. Ukoliko to provedu, dajem ostavku! Bio je to ključni trenutak razlaza jer članovi NO-a niti DD nisu odustajali od ciljanih većih ovlasti. Dakle, NO je, pored toga što su i članovi Revizorskog odbora, očekivao i upravljanje iz sjene. Paralelni sustav upravljanja vodi u ambis. Pa što se nisu javili na natječaj ili jednostavno dogovorili da budu članovi Uprave prije nas. Ovako bi htjeli upravljati, ali ne i odgovarati. Naš razlaz se počeo nazirati…

Situacija s ključevima automobila

Petak je 3.9.2021., stižu novi članovi Uprave. Prvo pitanje sadašnjeg predsjednika Uprave bilo je – gdje su im auti i business kartice, uz izravnu tvrdnju da ih nas dvojica omalovažavamo jer nemaju auta. Pritom se nije libio izravno mene optužiti za to što nema vozila. No, čovjek je zaboravio da je stupanjem na dužnost upravo on dobio poslove nabave u nadležnost.  Inače, auta nema do danas iz vrlo prozaičnog razloga –  financijski dio okvirnog sporazuma iz javne nabave je odavno iscrpljen.  Treba raditi anekse, ali tada se može dogoditi neka situacija…?
Moja reakcija s ključevima auta koja se već prepričala u javnosti je istinita. Nakon par dana Novaković mi se ispričao. Kad im je predsjednik Uprave ponudio Opel Insignije, koje su postale raspoložive nakon ukidanja podružnica, to je opet protumačeno kao uvreda. Bicikliranje poput TT, naravno, ne dolazi u obzir. Nema suradnje, rekli bi TT i DD.
Kako smo netom prije novog dijela Uprave raspisali natječaj za voditelje podružnica i imenovali povjerenstvo koje je među gotovo 300 kandidata odabralo kandidate za testiranje – novim članovima i članici Uprave (koja se pridružila tek 15.9.) se to činilo suspektnim. Tako nova članica Uprave traži da se provjere neka konkretna imena koja nisu prošla i da se usprkos tome pozovu na intervjue (i to nam sve potvrdi na sjednici Uprave, što li joj bi i je li svjesna u što je ušla). I to nije sve, sadašnji predsjednik Uprave kaže da traži reviziju rada Povjerenstva. Opet nema suradnje, rekli bi TT i DD.

"Muka mi je, podvlačim crtu"

I tako ulazimo u najburniji tjedan 27.9.-3.10.2021. Neću ovdje o cijevima i poplavi u gradu. U ponedjeljak i utorak sam imao neobičan razgovor s TT o cesiji. Da, upravo tako, o cesiji. Jer, to po novome ne radi služba za financije ZGH i Uprava za financije Grada, negoli se to rješava na najvišoj razini…i kako to biva, nisam bio uvjerljiv. Ništa od cesije i faktoringa, nema toga u proračunu Grada! Muka mi je, podvlačim crtu. Isti dan u utorak je sjednica NO na kojem je trebala biti točka – Izbor vanjskog revizora nakon natječaja i javne nabave. No, kako se radi o podvojenim ulogama članova NO, upozoreni su od Vukovića preko stručnih službi da to najprije moraju riješiti kao Revizorski odbor, a to prethodno nisu učinili.
Zato naknadno sazivaju sjednicu Revizorskog odbora u 12h, a sjednicu NO u 13h. Taj dramolet traje skoro puna dva sata i završi tako da se sjednica NO na zahtjev Predsjednice prekida. Tko pročita zapisnik vidjet će kakav je napor učinjen da se 'osudi' Vuković. Inače, Vuković je bio svjedok na sudu u Rijeci, na što se, naravno, morao odazvati, pa nije bio na sjednici. I da, da ne zaboravim, pod točkom 7. dnevnog reda je 'Davanje suglasnosti' koje, kakve, na što…a radi se zapravo o davanju suglasnosti na imenovanja, ne može NO bez toga da upravlja i vodi kadrovsku politiku.
Stiže i taj petak 1.10.2021. Zakazani sastanak je počeo u 17h. Dok Vuković i ja čekamo, u dvoranu ulaze TT, DD i Korlaet. Pri tome na ulazu DD izlane: I on je tu! To se odnosilo na mene (žena me skurila u trećem licu). Ponudim se ja tako da odem, ali TT kaže sjedni i tako krene tirada koju sam napustio u 19:45h s dogovorom da ću ja dati ostavku, a da oni sami odaberu dan u idućem tjednu koji im najviše odgovara i to objave. Do tada ću ja biti na godišnjem. Naravno, u tom slučaju mi ne pripada nikakva otpremnina. Rukujem se s TT i DD, odlazim i to je to.
Međutim, uslijedio je još jedan sastanak u nedjelju 3.10.2021. s Vukovićem u kojem oni mijenjaju stav i zahtijevaju da i on da ostavku jer je, tobože, naručio tekst u Jutarnjem. Donose presudu bez dokaza. Vuković im kaže da on nikad ne bježi, već da ga zajedno sa mnom razriješe i daju obrazloženje. Zapravo su odluke već donijeli, samo su tražili povod. Sa mnom više nisu kontaktirali.

Spominje i Darija Juričana

Počinje novi tjedan – 4.10.2021., a u sjedište ZGH dolazi D. Juričan i odlazi s Vukovićem kod Sandre Benčić u sjedište Možemo. Prema Vukoviću, tražili su da se razlaz napravi na miran način, što god to značilo. Nudili su mu da sam predloži formulaciju razrješenja. Vuković joj je predložio da napišu da nas razrješuju jer smo poštovali zakone i brinuli o interesima ZGH. I da u tom slučaju neće ni jednu riječ reći u javnosti. A ako daju neistinito obrazloženje, morat će se javno očitovati zbog vlastitog integriteta i javnog interesa. Čak su mu nudili mjesto savjetnika Uprave, što ponosni Vuković odbija s gnušanjem.
Sastanak je dijelom bio i dramatičan gdje ga je Benčić (u kojoj li je funkciji) optužila za manipulaciju, a mene za ucjene. Lijepo, tako sam ja u samo sto dana prošao put od frajera koji se ne da j… do ucjenjivača. Kad se Vuković vratio u ured dočekuju ga novi članovi Uprave i traže primopredaju, on traži dokument o razrješenju, a kako ga nisu imali, traži da izađu iz ureda te da neće dozvoliti bezakonje do zadnje minute dok je tu. Nakon toga ubrzo dolazi potpisana odluka i primopredaja se izvršava u 13h. Istovremeno ide njihova uvježbana objava da je uzrok smjene otežana suradnja, ali ne govore u čemu je konkretno problem u suradnji, skrivajući da nam cijelo vrijeme zabranjuju, uskraćuju, ne daju, krše sve dogovore, ne zanima ih stabiliziranje ZGH, već igre moći, u potpunosti podržavaju nelegalne zahtjeve NO, ruše naš integritet – zapravo nas varaju u odnosu na sve što su rekli i obećali 13.6.2021.

"Velika prevara u našem gradu"

Ako je netko u svemu ovome prepoznao dječji vrtić – ma kakvi, tamo tete dobro znaju što rade. Ako je netko prepoznao dječji vrtić i neke čudne ljude – možda, jer ovdje tetak ne zna što radi,  a znaju li teta i njeni prijatelji – još ne znamo. Osobno sam sve ovo doživio kao veliku prevaru u cirkusu u našem gradu. Ne ponovilo se!"
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by Šandor Winnetou 10/7/2021, 16:23

Komunistička posla

_________________
Moji su uvijek sakrivali komuniste, sakrili su ih na desetke u ww2 i dan danas ih nitko nije  otkrio.
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 15323
2017-12-31


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by sitting_bull 10/7/2021, 16:54

zanimljivo.

bandićevi članovi holdinga imali su "viziju" kako u kratkom roku "reformirati" holding i gradonačelnik se s time nije složio.
nevjerojatno je kako su tako sposobni ljudi dopustili da budu bandićevi pijuni, jer slične, ili čak nekakve mlake reakcije istih igrača u bandićevo doba nismo vidjeli.

u 100 dana su se likovi toliko prosvijetlili da su sami sebe uvjerili kako su oni bogomdani za spas holdinga.
sada, nakon pedale, pokušavaju u to, uz pomoć odabranih medija, uvjeriti i svekoliku javnost.

kako god, tek kad tomašević odabere  pročelnike i imenuje kadar kojem vjeruje moći će početi s pravim poslom u zagrebu.

napominjem kako i u tom slučaju postoji realna mogućnost da izabere nekoga tko će tu biti "po zadatku" i prikriveni igrač bilo anemičnog đubreta, bilo pripuz family.
sitting_bull
sitting_bull

Male
Posts : 9179
2015-09-28

Lokacija: : zagreb

Sora and veber like this post

Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by vuksadinare 10/7/2021, 16:59

@sitting_bull wrote:zanimljivo.

bandićevi članovi holdinga imali su "viziju" kako u kratkom roku "reformirati" holding i gradonačelnik se s time nije složio.
nevjerojatno je kako su tako sposobni ljudi dopustili da budu bandićevi pijuni, jer slični, ili čak nekakve mlađe reakcije istih igrača u bandićevo doba nismo vidjeli.

u 100 dana su se likovi toliko prosvijetlili da su sami sebe uvjerili kako su oni bogomdani za spas holdinga.
sada, nakon pedale, pokušavaju u to, uz pomoć odabranih medija, uvjeriti i svekoliku javnost.

kako god, tek kad tomašević odabere pročelnike i imenuje kadar kojem vjeruje moći će početi s pravim poslom u Zagrebu.

napominjem kako u tom slučaju postoji realna mogućnost da izabere nekoga tko će tu biti "po zadatku" i prikriveni igrač bio je anemičnog đubreta, bio pripuz family.
Ajde ne kaki..senf je umislio da je trener za real cim je postao trener..umjesto da se poceo kaliti od cetvrte,pete lige i time pokazivao jel igrac za velike stvari..ovako je debil skupa sa skupinom svojih debila zagrizao prevelik kolac i skuzio/skuzili da su tek igraci za trnjanske livade
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 88787
2015-09-08


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by dijagram 10/7/2021, 17:14

Bit ce to odlicno, samo neka su se rijesili ovih diletanata, samodola i vukovica :coffee
dijagram
dijagram

Male
Posts : 15080
2015-08-09


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by Hektorović 10/7/2021, 17:30

@sitting_bull wrote:zanimljivo.

bandićevi članovi holdinga imali su "viziju" kako u kratkom roku "reformirati" holding i gradonačelnik se s time nije složio.
nevjerojatno je kako su tako sposobni ljudi dopustili da budu bandićevi pijuni, jer slične, ili čak nekakve mlake reakcije istih igrača u bandićevo doba nismo vidjeli.

u 100 dana su se likovi toliko prosvijetlili da su sami sebe uvjerili kako su oni bogomdani za spas holdinga.
sada, nakon pedale, pokušavaju u to, uz pomoć odabranih medija, uvjeriti i svekoliku javnost.

kako god, tek kad tomašević odabere  pročelnike i imenuje kadar kojem vjeruje moći će početi s pravim poslom u zagrebu.

napominjem kako i u tom slučaju postoji realna mogućnost da izabere nekoga tko će tu biti "po zadatku" i prikriveni igrač bilo anemičnog đubreta, bilo pripuz family.

Pa Tomica je doveo Vukovića i Samodola, ne Bandić. Dakle u 100 dana je puklo sa likovima koje je sam doveo.

Radilo se o "spavačima" ili opravdanim sukobima, Tomica je očito zelen i nesposoban kad se doveo u ovakvu situaciju.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by debotoijusto 10/7/2021, 18:00

pa velju ovako...Od 2006. do 2011. bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)[1] dok je na vlasti bila Hrvatska demokratska zajednica (premijeri: Ivo Sanader pa Jadranka Kosor). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio Zoran Milanović nije mu ga produžila


Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave Zagrebačkog holdinga [1].
U prosincu 2014. imenovan je za člana Uprave EPH [2].

tomo izdrzi  :D
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by Šandor Winnetou 10/7/2021, 18:05

@debotoijusto wrote:pa velju ovako...Od 2006. do 2011. bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)[1] dok je na vlasti bila Hrvatska demokratska zajednica (premijeri: Ivo Sanader pa Jadranka Kosor). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio Zoran Milanović nije mu ga produžila


Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave Zagrebačkog holdinga [1].
U prosincu 2014. imenovan je za člana Uprave EPH [2].

tomo izdrzi  :D
I senf ga nakon toga zaposli :cleanteeth

_________________
Moji su uvijek sakrivali komuniste, sakrili su ih na desetke u ww2 i dan danas ih nitko nije  otkrio.
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 15323
2017-12-31


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by debotoijusto 10/7/2021, 18:18

@Šandor Winnetou wrote:
@debotoijusto wrote:pa velju ovako...Od 2006. do 2011. bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)[1] dok je na vlasti bila Hrvatska demokratska zajednica (premijeri: Ivo Sanader pa Jadranka Kosor). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio Zoran Milanović nije mu ga produžila


Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave Zagrebačkog holdinga [1].
U prosincu 2014. imenovan je za člana Uprave EPH [2].

tomo izdrzi  :D
I senf ga nakon toga zaposli :cleanteeth
jbg. idemo dalje... najbolji mi ovi samodopadni samodol kao mozemosi djeciji vrtic i ne znaju poslovati kao njegove uspjesne suradnje s bogobojaznim sanaderom i cacom iz pogane vlakeZagreb vode debili 1551906


da sam zensko ne bi mu da picke nikad a mozda ni tad
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by Šandor Winnetou 10/7/2021, 18:21

@debotoijusto wrote:
@Šandor Winnetou wrote:
@debotoijusto wrote:pa velju ovako...Od 2006. do 2011. bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)[1] dok je na vlasti bila Hrvatska demokratska zajednica (premijeri: Ivo Sanader pa Jadranka Kosor). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio Zoran Milanović nije mu ga produžila


Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave Zagrebačkog holdinga [1].
U prosincu 2014. imenovan je za člana Uprave EPH [2].

tomo izdrzi  :D
I senf ga nakon toga zaposli :cleanteeth
jbg. idemo dalje... najbolji mi ovi samodopadni samodol kao mozemosi djeciji vrtic i ne znaju poslovati kao njegove uspjesne suradnje s bogobojaznim sanaderom i cacom iz pogane vlakeZagreb vode debili 1551906


da sam zensko ne bi mu da picke nikad a mozda ni tad
Ma sve to ok, ne živim u ZG pa se previše ni ne petljam no nakon onoga što si napisao o ovom samodolu ili kako već senf ga zaposli i onda se pitaš jesu li tamo stvarno idioti na vlasti.

_________________
Moji su uvijek sakrivali komuniste, sakrili su ih na desetke u ww2 i dan danas ih nitko nije  otkrio.
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 15323
2017-12-31


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by debotoijusto 10/7/2021, 18:35

Kako se ono kaže, ni najstariji kroničari menadžerske scene u Hrvatskoj ne pamte da je neki čelni menadžer velikoga poslovnog sustava smijenjen samo tri i pol mjeseca nakon postavljanja. Kao što se to dogodilo kad je riječ o, prema visini prihoda, dvadeset drugome poslovnom sustavu u Hrvatskoj – Zagrebačkom holdingu. Friški gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević postavio je 14. lipnja u Upravu Holdinga Nikolu Vukovića i Antu Samodola, a opozvao ih već 4. listopada.
Kad ih je postavljao, razlog je bio 'hitno uspostavljanje reda', a kad ih je smjenjivao, to je bilo zato što je dvojac 'teško surađivao s novim članovima Uprave, Nadzornim odborom i gradonačelnikom'.
Razilazak za poznavatelje menadžerske scene nije nikakvo iznenađenje. Postojale su i oklade da će suradnja puknuti unutar tri mjeseca, ali, eto, potrajala je gotovo četiri. Ne ulazeći u ocjenu ostalih Vukovićevih i Samodolovih menadžerskih kvaliteta, uz nekoliko kava ekipa iz platforme Možemo! mogla je doznati da spomenuti dvojac baš i nije poznat po sklonosti suradnji. Upravo suprotno!Na primjeru kadroviranja u Holdingu moglo bi se, s jedne strane, zaključiti kako gradonačelnik nema osnovne relevantne informacije (tko li ga je savjetovao?). S druge strane, pokazao je da je spreman, u slučaju pogreške, brzo reagirati.
Iz neovisnih krugova mogu se čuti ocjene da jest neiskusan, ali da brzo uči. Jedna od lekcija koje bi, kažu iskusni gradonačelnici, trebao brzo svladati jest dovođenje kvalitetnih menadžera unatoč ograničenjima koja nameće institut javnih natječaja. Koji je velika bedastoća. Zamislite menadžera koji radi kod jednoga gazde da se javi na javni natječaj. Postojeći poslodavac bio bi oduševljen? Zato su odavno u korporacijskom svijetu izumljeni headhunteri koji regrutiranje obavljaju decentnije.
Dok se populistička predstava o kadrovskim javnim natječajima bude podgrijavala, a to je radila i ekipa iz Možemo!, preostaje samo nada da će se na tržištu u trenutku naći neki kvalitetan 'igrač bez ugovora'.

https://lider.media/komentari/miodrag-sajatovic-tomasevic-vukovic-i-samodol-idila-je-ocekivano-trajala-kratko-139063
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by Hektorović 10/7/2021, 18:48

@debotoijusto wrote:
@Šandor Winnetou wrote:
@debotoijusto wrote:pa velju ovako...Od 2006. do 2011. bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)[1] dok je na vlasti bila Hrvatska demokratska zajednica (premijeri: Ivo Sanader pa Jadranka Kosor). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio Zoran Milanović nije mu ga produžila


Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave Zagrebačkog holdinga [1].
U prosincu 2014. imenovan je za člana Uprave EPH [2].

tomo izdrzi  :D
I senf ga nakon toga zaposli :cleanteeth
jbg. idemo dalje... najbolji mi ovi samodopadni samodol kao mozemosi djeciji vrtic i ne znaju poslovati kao njegove uspjesne suradnje s bogobojaznim sanaderom i cacom iz pogane vlakeZagreb vode debili 1551906


da sam zensko ne bi mu da picke nikad a mozda ni tad


Pa Tomšević ga je osobno izabrao i postavio u Holding.

Dakle Senf je u svakom slučaju nesposobni debil, bilo da je lik kojeg je osobno izabrao "spavać" Pripuza i co. ili da su Možemo! u biti ekipa brbljivih nesposobnih neznalica.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


marcellus and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by sitting_bull 10/7/2021, 18:55

@debotoijusto wrote:pa velju ovako...Od 2006. do 2011. bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)[1] dok je na vlasti bila Hrvatska demokratska zajednica (premijeri: Ivo Sanader pa Jadranka Kosor). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio Zoran Milanović nije mu ga produžila


Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave Zagrebačkog holdinga [1].
U prosincu 2014. imenovan je za člana Uprave EPH [2].

tomo izdrzi  :D:
trojanac, znači.

ne baš previše pametan kad je "očišćen" za 100 dana.
sitting_bull
sitting_bull

Male
Posts : 9179
2015-09-28

Lokacija: : zagreb

Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by debotoijusto 10/7/2021, 19:14

@Hektorović wrote:
@debotoijusto wrote:
@Šandor Winnetou wrote:
@debotoijusto wrote:pa velju ovako...Od 2006. do 2011. bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)[1] dok je na vlasti bila Hrvatska demokratska zajednica (premijeri: Ivo Sanader pa Jadranka Kosor). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio Zoran Milanović nije mu ga produžila


Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave Zagrebačkog holdinga [1].
U prosincu 2014. imenovan je za člana Uprave EPH [2].

tomo izdrzi  :D
I senf ga nakon toga zaposli :cleanteeth
jbg. idemo dalje... najbolji mi ovi samodopadni samodol kao mozemosi djeciji vrtic i ne znaju poslovati kao njegove uspjesne suradnje s bogobojaznim sanaderom i cacom iz pogane vlakeZagreb vode debili 1551906


da sam zensko ne bi mu da picke nikad a mozda ni tad


Pa Tomšević ga je osobno izabrao i postavio u Holding.

Dakle Senf je u svakom slučaju nesposobni debil, bilo da je lik kojeg je osobno izabrao "spavać" Pripuza i co. ili da su Možemo! u biti ekipa brbljivih nesposobnih neznalica.
stavio-skinuo  confused ne vidim tu problem osim gubitka vremena da se krene u remont
osobno bi otisao korak dalje pogledao sto se nudi u svijetu podigao jos jedan kredit u nizu te platio neku uhodanu ekipu te dao max. zakonske ovlasti
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by debotoijusto 10/7/2021, 19:29

@sitting_bull wrote:
@debotoijusto wrote:pa velju ovako...Od 2006. do 2011. bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)[1] dok je na vlasti bila Hrvatska demokratska zajednica (premijeri: Ivo Sanader pa Jadranka Kosor). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio Zoran Milanović nije mu ga produžila


Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave Zagrebačkog holdinga [1].
U prosincu 2014. imenovan je za člana Uprave EPH [2].

tomo izdrzi  :D
trojanac, znači.

ne baš previše pametan kad je "očišćen" za 100 dana.
navodno strucan a dovoljno pametan da se uvali u nadzor/certifikaciju novcanih tokova , burza investicije fondovi... todoric mu bio uzor poslovanja   :tu
jel pametan ne znam a bezobrazan zasigurno
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by vuksadinare 10/7/2021, 19:38

@sitting_bull wrote:
@debotoijusto wrote:pa velju ovako ...Od  2006.  do  2011.  bio je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) [1]  dok je na vlasti bila  Hrvatska demokratska zajednica  (premijeri:  Ivo Sanader  pa  Jadranka Kosor ). Samodolu je 31. prosinca 2011. godine istekao mandat, a nova Vlada, koju je predvodio  Zoran Milanović  nije mu ga produžila


[size=38]Od 2013. do 2014. Samodol je paralelno bio član Uprave  Zagrebačkog holdinga  [1] . [/size]
[size=38]U prosincu  2014.  imenovan je za član Uprave  EPH  [2] . [/size]

[size=38]tomo izdrzi  :D [/size]
trojanac, znači.

ne baš previše pametan kad je "očišćen" za 100 dana.
..eto ako je trojanac onda sve opet govori o senfu da mu mozes prodat muda pod bubrege..nek se kali u levim stefankima a ne na zagrebu..nije sposoban voditi ni vodovodno drustvo..
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 88787
2015-09-08


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by marcellus 10/7/2021, 19:42

dakle, Samodol i Vuković jasno kažu: Možemosi su od njih od prvog dana tražili da donose nezakonite odluke. Miješali su im se u kadrovsku politiku. Nisu dozvoljavali da tijekom ljeta rade restrukturiranje kako bi Holding bio funkcionalniji i kako bi poslovanje bilo racionalnije. Upozoravali su Tomaševića da će Državna komisija poništiti odluku o poništenju javne nabave za odvoz glomaznog otpada, koji je dobio Pripuz. Nisu htjeli slušati.

"Oni su sekta koja provodi svoje dogme i ništa ne razumiju o poslovanju", navodno je netko rekao. A Samodol jasno kaže da POLITIČKI kadroviraju.

Gradska vlast nema pojma o poslovanju, ali se u njega zdušno petlja. No jasno je što je stvarni problem: Vuković i Samodol su trebali biti samo figure – stvarno upravljanje je preuzeo Tomašević preko „svog čovjeka” u nadzornom odboru, Ratka Bajakića. Oni bi tako bili odgovorni za sve, a ne bi imali utjecaj ni na što. Odgovornost je vaša, ideje su naše. Mi ćemo od vas tražiti da kršite zakone, ali ako vas ulove – oprat ćemo ruke.

Dodatno, Ratko Bajakić je vlasnik obveznica tvrtke Lanište koja ima ugovor o zakupu i odražavanju dvorane Arena sa Zagrebačkim holdingom, vrijedan 65 milijuna kuna godišnje. Odnosno, Bajakić je Tomaševiću ono što su Bandiću bili rodijaci i kumovi.

Ovo u konačnici vodi tome da će državna tvrtka od 5.000 ljudi naručivati od privatne koja ima 10 ljudi da im odrade posao, za trećinu cijene koju su građani platili za to. Umjesto da se uhljebe jednostavno preskoči i odmah da posao onom tko će ga i obaviti. Nešto ko osamdesetih u socijalizmu. "Privredni gigant" s 10.000 zaposlenih od kojih se ni jedan ne razumije u posao (a ako se i razumije ne želi raditi) bi dobio posao od države i onda bi dali to malom privatniku s 10 ljudi koji znaju posao a oni podijelili pare.

_________________
Zagreb vode debili 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 39225
2014-04-16


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by Sovak 10/7/2021, 20:21

A lepo sam rekel ženi kupiti gajbu u VG ili Zaprešiću ... a ona ZG pa ZG ... evo ti ZG jeba'te on.

_________________
Zagreb vode debili Heil_b10
Sovak
Sovak

Male
Posts : 6916
2019-10-14

Lokacija: : JAV 1984

Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by marcellus 10/7/2021, 20:34

@Sovak wrote:A lepo sam rekel ženi kupiti gajbu u VG ili Zaprešiću ... a ona ZG pa ZG ... evo ti ZG jeba'te on.

ja gledam po vg i zaprešiću...

_________________
Zagreb vode debili 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 39225
2014-04-16


Back to top Go down

Zagreb vode debili Empty Re: Zagreb vode debili

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 17 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum