ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe"

Go down

"Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe" Empty "Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe"

Post by marcellus 9/15/2021, 10:03

https://direktno.hr/direkt/milardovic-za-direktno-kako-se-srpskoj-siledzijskoj-vlasti-da-150-godina-maltretirati-sve-oko-sebe-244328/

Kako komentira ovaj sastanak u Beogradu, ali i poruke poslane s njega, pitali smo sociologa, politologa i profesora političkih znanosti, Anđelka Milardovića.

''Vanjska politika Njemačke priželjkuje stabilizaciju zapadnoga Balkana, a na drugoj razini po kriterijima uspješnosti i proširenje Europske unije. Međutim, do proširenja neće tako lako doći iz dva razloga.

Prvi je razlog sama polukaotična situacija u EU po različitim pitanjima te podjela EU sna stare i nove članice- s jedne strane koncepta Merkel Macron, a s druge Orbanovog koncepta. Tako da, što god kancelarka Merkel željela, ovako nesređena EU nije spremna na neko proširenje'', na početku razgovora objašnjava naš sugovornik.

Analizirajući našu susjednu državu, Milardović ukazuje na sljedeće:

''Što se tiče Vučića i Srbije, to je potpuno nesređena zemlja koja će teško na kraći, ali i na dulji rok ispuniti kriterije za ulazak u EU.

To znači da će se na prvom mjestu od njih tražiti poštivanje ljudskih prava, prava manjina s naglaskom na Hrvate u Srbiji, uređenje graničnih sporova s RH, a, po meni i povrat ratne odštete na čemu bi Vlada RH trebala inzistirati. Osobno, Srbiju ne bih pustio u članstvo EU dok se ne riješi pitanje ratne odštete''.

Kaže da su prve tri točke ''markeri'' koji se tiču samih temelja EU, a ovaj posljednji, isplata ratne odštete, spada u odnos među članicama EU.

'Desantno-padobranske' snage Srpske pravoslavne crkve

No, prof. Milardović postavlja vrlo konkretno pitanje.

''Kako će Srbija svoj koncept 'srpski svet', koji nije ništa drugo nego semantički koncept 'Velike Srbije' u modernistički 'Srpski svet', to objasniti kancelarki Merkel? Taj koncept predstavlja destabilizaciju cijele regije zapadnoga Balkana i novi pokušaj geopolitičkoga preslagivanja.

Taj je koncept počeo s realizacijom u Crnoj Gori, uz pomoć jakih 'desantno-padobranskih snaga' Srpske pravoslavne crkve, u čemu se SPC ne pojavljuje kao vjerska, već kao politička organizacija na tragu srpskog pravoslavnog fundamentalizma, a svaki fundamentalizam nema više veze s duhovnošću, već je on politička ideologija.

Zato postoji ovo 'padobransko krilo'' SPC-a, koje je u koaliciji s Vučićem, naravno uz pomoć njihove BIA-e (Bezbedonosno-informativna agencija Srbije, op. a.), a sada su počeli svojatati i neke crkve na Pelješcu i u Hrvatskoj', upozorava prof. Anđelko Milardović.

Stoga kaže:

''Treba postaviti kancelarki Merkel pitanje što misli o redizajniranom konceptu Vučićeve 'Velike Srbije' pod nazivom 'Srpski svet'? Je li to opasnost za regiju i njezinu destabilizaciju, kao i destabilizaciju EU? Kako onaj koji destabilizira regiju može biti primljen u članstvo EU?

I na kraju, kako se srpskoj vlasti koja se ponaša siledžijski, da 150 godina maltretirati cijelu regiju? Naglašavam da ja nisam protiv pravoslavlja, ali jesam protiv ovakve srbijanske vlasti. I zato je dobro da je Hrvatska u NATO-u''.

Puno pitanja, opravdanih i argumentiranih, ali teško je očekivati suvisle i pomirljive odgovore iz službenoga Beograda.


_________________
"Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe" 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 38501
2014-04-16


Back to top Go down

"Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe" Empty Re: "Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe"

Post by crvenkasti 9/15/2021, 10:16

"Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe" Cartoon-employee-trembling-fear-vector-illustration-cartoon-employee-trembling-fear-vector-illustration-design-102540741
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 22813
2014-04-17


Back to top Go down

"Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe" Empty Re: "Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe"

Post by Ringo10 9/15/2021, 10:21

Ne vidim ja da Srbija maltretira Crnu Gori nego to da Crna Gora nije nacisto sama sa sobom.

Crkva ...Pa sta ocekujete, da napuste sve sto imaju preko 100 godina I da sve prepuste  Mirasu i njegovoj nepriznatoj Crkvi u kojoj  je on jedini pop.
Ma hajde smijesno.
Ringo10
Ringo10

Posts : 15714
2015-09-24


Back to top Go down

"Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe" Empty Re: "Kako se srpskoj siledžijskoj vlasti da 150 godina maltretirati sve oko sebe"

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum