ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Čović: Nama u BiH ne treba niko ništa davati, to je naše, to smo krvlju platili

Go down

Čović: Nama u BiH ne treba niko ništa davati, to je naše, to smo krvlju platili Empty Čović: Nama u BiH ne treba niko ništa davati, to je naše, to smo krvlju platili

Post by Hektorović 14/9/2021, 13:27

Čović: Nama u BiH ne treba niko ništa davati, to je naše, to smo krvlju platili

  • Čović: Nama u BiH ne treba niko ništa davati, to je naše, to smo krvlju platili W873
    Dragan Čović u Jajcu
    Foto: HDZ BiH
Ovdje, i diljem naše domovine Bosne i Hercegovine ne treba nam nitko ništa davati. To je naše, to smo krvlju platili. Ništa nam nitko nije poklonio nikada, niti će nam u budućnosti pokloniti. Svi koji razmišljanju da mogu negdje bolje organizirati svoj život, pozivam ih da se uključe i da ovdje gradimo svoj život, zajedno.
To je rekao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović govoreći u Jajcu povodom 26. godišnjice oslobođenja tog grada.
Naime, 13. septembra 1995. godine snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji "Maestral" oslobodile su Jajce nakon trogodišnje okupacije.
Ponekad to odradimo da bi kazali bili smo na nekoj obljetnici, bili smo na svetoj misi, poklonili smo se žrtvama, hrvatskim žrtvama, Hrvatskog vijeća obrane Specijalne policije i svih onih koji su iz Republike Hrvatske bili na tome putu uz nas. Često slušamo kako odlazimo, kako smo nejedinstveni, kako ne znamo čuvati svoje. Da ste vi bili razjedinjeni, da vi niste imali zajedničko zapovjedništvo, da niste bili snažni pleter hrvatskog bića, mi danas ne bi slavili 26 obljetnicu oslobođenje hrvatskog grada Jajca. Neka nam ovo bude još jedan povod da zajedno u snažnom zbijanju redova svih onih koji su nosili Domovinski rat na svojim leđima, kao i mladosti koja je danas ovdje uz nas, jasno pošaljemo poruku, ovo je naš kraljevski grad, rekao je Čović.
On je ponovno pozvao na zajedništvo te pozvao da se preuzme ''odgovornost i brigu za našeg čovjeka, da služimo svakom žitelju Bosne i Hercegovine, i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini''.
- Tada ćemo jedino biti dostojni svake kapi krvi hrvatskih branitelja, dostojni svake suze majki hrvatskih branitelja, dostojni svake molitve za hrvatske branitelje i za nas same. Pozivam vas da u snažnom zajedništvu u ovo posebno vrijeme iskušenja obranimo ovo što ste vi stvorili prije 26 godina ovdje u kraljevskom gradu Jajcu. Ovo je naša domovina, ovo je naš grad, mi smo tu da zajedno s vama izborimo našu političku jednakopravnost i osiguramo normalno obilježavanje svih naših obljetnica i akcija i narednih 26 godina'', poručio je Čović.
Hektorović
Hektorović

Posts : 21745
2018-04-10


Back to top Go down

Čović: Nama u BiH ne treba niko ništa davati, to je naše, to smo krvlju platili Empty Re: Čović: Nama u BiH ne treba niko ništa davati, to je naše, to smo krvlju platili

Post by mortal 14/9/2021, 22:58

Naše je i ono što su nam pokrali

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 15593
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum