ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dodik: Bošnjaci su histerični, Milanović je samo rekao istinu

Go down

Dodik: Bošnjaci su histerični, Milanović je samo rekao istinu Empty Dodik: Bošnjaci su histerični, Milanović je samo rekao istinu

Post by Hektorović 7/14/2021, 10:19

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik stao je u "odbranu" predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog tobožnje "hajke i histerije" koja se povela protiv njega nakon što je došao u posjetu BiH.
Dodik je rekao da histerija i teške riječi upućene ovih dana na Milanovićev račun pokazuju da bošnjačko političko Sarajevo ne može naći zajednički jezik ni sa kim ko, kako kaže, slijepo ne podržava njihove stavove o unitarnoj BiH.
"Način i rječnik kojim se obraćaju predsjedniku susjedne države govori da Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regionu, jer da jeste, uvažili bi činjenicu da je Zoran Milanović predsjednik Republike Hrvatske, a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati" istakao je Dodik.
Komentirajući u najmanju ruku sporne Milanovićeve izjave, koje je dao medijima tokom trodnevnog boravka u našoj zemlji, Dodik je rekao da predsjednik Hrvatske nije uvrijedio nikoga u BiH ko želi da govori činjenicama te da je iznosio stavove s kojima neko može biti saglasan ili ne, ali, kako navodi, niko nema pravo da o šefu jedne države, pri tome susjedne, koristi takve kvalifikacije.
"Nažalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrijebim neku težu riječ, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milion Srba, pa se postavlja pitanje o kojem zajedničkom životu oni govore kada odu u inostranstvo, kada nisu u stanju da žive ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva susjeda", istakao je Dodik.
Podsjećamo, proteklih dana Milanović je boravio u prvoj službenoj posjeti našoj zemlji, međutim, zaobišao je Sarajevo, kao i susret s državnim političkim vodstvom zemlje. Posjetio je Vitez, Mostar, Livno i Tomislavgrad, a tokom pres konferencija dao je mnoge izjave koje su izazvale reakcije dijela bh. javnosti. Jedna od njih je da je "BiH za Evropu predzadnja rupa na svirali", kao i ona da ne priznaje legalno i legitimno izabrane članove Predsjedništva BiH.
Hektorović
Hektorović

Posts : 20645
2018-04-10


Back to top Go down

Dodik: Bošnjaci su histerični, Milanović je samo rekao istinu Empty Re: Dodik: Bošnjaci su histerični, Milanović je samo rekao istinu

Post by Hektorović 7/14/2021, 10:19

Hektorović
Hektorović

Posts : 20645
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum