ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by debotoijusto 2/7/2021, 19:26

NIKOLA GRMOJA, Mostov saborski zastupnik, zaslužuje podršku: njegova najava antipedofilskog zakona budi nadu u bolje društvo, jer Hrvatskoj zaista treba rigoroznija politika kažnjavanja seksualnih predatora u svećeničkim odorama.
Brojni su slučajevi ne samo neadekvatnog sankcioniranja kaznenih djela seksualnog iskorištavanja malodobnih osoba nego i nedovoljno odlučnog stava Katoličke crkve prema njima te samo Grmoja s Mostom može stati na kraj manijacima koji autoritet duhovnika koriste za napastovanje djece. Evo kratkog podsjetnika samo na neke medijski poznate slučajeve.
Bivši šestinski župnik Ivan Čuček bio je, ako nas arhivski zapisi ne varaju, prvi svećenik osuđen zbog pedofilije u Hrvatskoj, i to prije 20 godina. Na prvom stupnju dobio je, po jednim izvorima, tri godine zatvora, a, po drugima, godinu i devet mjeseci zbog bludnih radnji nad djevojčicama od desetak godina. Tri godine kasnije pravomoćno je osuđen na godinu i pol zatvora uvjetno, uz trogodišnji rok kušnje. Grmoja, Božo Petrov i ostali mostovci u to su vrijeme bili politički anonimci, ali možemo samo zamisliti kako su se iznervirali dok su čitali da je Kaptol pohotnog popa, sklonog malodobnim curicama, smjestio u svoj dom za svećenike. 

Ono što je uslijedilo zasigurno je motiviralo Grmoju da se uključi u politiku i, na koncu, pokrene rat protiv pedofilije. Čučeka su užasnuti vjernici već 2008. godine prepoznali za oltarom dok je služio misu. Da se vjernici nisu zabunili ili zamijenili Čučeka s nekim, potvrdio je upravo Kaptol.
Matilda Kolić Stanić, glasnogovornica nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića, medijima je odgovorila da "svećenik Ivan Čuček ne radi u redovitom župnom pastoralu ni u nekoj od nadbiskupijskih institucija, nego kao umirovljeni svećenik živi povučenim životom u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu. Vlč. Čuček može služiti misu, pa je tako nedavno služio misu u župi Svete Marije na Dolcu. No, nije riječ o redovitoj službi, već je izvanredno zamijenio župnika jer je župnik bio spriječen. Treba spomenuti i to da je vlč. Čuček odslužio uvjetnu kaznu i taj je slučaj za mjerodavni sud zaključen", priopćila je medijima, prije 13 godina, voditeljica Ureda za odnose s javnošću Zagrebačke nadbiskupije.

Negdje tih godina, preciznije u srpnju 2007., baš prije 14 godina, u mjesnoj crkvi na Krku misu je služio don Drago Ljubičić. I to je užasnulo dobre naše vjernike. Grmoja je, sigurni smo, bacao novine po kući i vikao "štanamrade, štanamrade", samo ga je dobar vjerski odgoj spriječio da ne potone u grijehu psovanja. Naime, u času kad se ukazao za oltarom, sluga Božji, don Drago, već je bio osumnjičen zbog bludničenja nad petoricom dječaka od deset do 12 godina. Slučaj je otkriven u lipnju, don Drago je priveden u istražni centar Županijskoga suda, ali i ubrzo pušten, uz strogu zabranu komuniciranja s oštećenima i njihovim roditeljima. 

Onda se oglasio biskup Krčke biskupije Valter Župan. Obavijestio je zainteresiranu javnost da je Ljubičić razriješen župničke dužnosti u župi Banjol i da će biti smješten u dom za svećenike, odnosno samostan svetog Josipa u Krku. Utoliko je veći šok vjernika i Grmoje bio kad se don Drago pojavio na misi. Svetoj, razumije se. Još ih je više razgnjevilo crkveno objašnjenje da za svećenika nije zatražena potpuna izolacija, pa tako nema zakonskih zapreka koje bi mu priječile činiti Božju službu.
Konačno, don Drago pravomoćno je osuđen 2009. godine na tri godine zatvora. Odslužio ih je i... naišao na toplo razumijevanje novog krčkog biskupa Ivice Petanjaka, koji mu je odobravao da svake godine drži mise za "obitelj i mlade". I ne samo to, don Drago je, otkrile su Novosti prije tri godine, a prenio je i Index, od 2012. godine, kada je izašao s robije, najvažnije katoličke blagdane proveo za oltarom krčke katedrale.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27684
2014-04-12


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by debotoijusto 2/7/2021, 19:29

Istina, Grmoja je te 2018. godine, kad se pisalo o misama osuđenog pedofila, bio politički itekako aktivan, ali nekako ne pamtimo da se snažno angažirao oko teme. Sigurni smo da nam je oslabila memorija, jer, naime, sveti Grmoja, zaštitnik djece, ne bi propustio prozvati Crkvu zbog blagonaklonog odnosa prema osobi poput don Drage Ljubičića.

Da je sve ostalo na Čučeku i Ljubičiću, Grmojina bi se vjernička duša odavno primirila, zna on koliko je oprost bitan u kršćanstvu, naročito kad popovi pipaju tuđu djecu. No, Grmoja je, sigurni smo, upravo proključao dok je na javnoj televiziji slušao i gledao svjedočenja žrtava bibinjskog popa pedofila.
Bilo je to prije devet godina, kada je u HTV-ovoj emisiji 8. kat Josip Lisica progovorio da ga je u matičnoj župi kao dječaka zlostavljao svećenik. 
"Bio sam ministrant, pa me je pozivao na duhovni razgovor. Uvijek je započinjao razgovor o seksu i uvijek se samo o tome i pričalo. Pitao me je masturbiram li i koliko sjemena izlazi van. Govorio je da žene nas muškarce navode na zlo i na blud i da nisu dobre. Jednom se prigodom, a on je čovjek visok 1.95 cm i imao je 140 kilograma, a ja samo 12 godina, toliko uzbudio i htio je da se skinem i da on vidi je li sve u redu s mojim spolnim organima i rastu li normalno. Tada nisam ni znao što to znači seksualno se uzbuditi, a on je počeo brzo disati i drhtati. Tada mi je počeo otkopčavati hlače. Morao sam se silom odgurnuti od njega i on se tek tada smirio. To je promijenilo moj život i pogled na Crkvu", svjedočio je Lisica.
Premda nije imenovao svećenika pedofila, nakon emitiranja razgovora državnoj su se televiziji javile brojne osobe sa sličnim iskustvima. Među njima i Nenad Bugarija, koji je otkrio da je riječ o don Nediljku Ivanovu, bibinjskom župniku.


Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Bez%20naslova
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27684
2014-04-12


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by debotoijusto 2/7/2021, 19:31

"Zlostavljanih je, po mojoj procjeni, više od stotinu. Taj je svećenik u mjestu Bibinje bio 20 godina i zlostavljao je barem pet-šest dječaka godišnje. U razgovorima sam doznao da je i po dvojicu dječaka pozivao k sebi te bi dječaci ulazili naizmjence. Prava katastrofa. Jedan od zlostavljanih priznao mi je da je rekao roditeljima. Otac mu je rekao da ga treba objesiti, a majka da za to više ne želi čuti", govorio je zadarskim medijima Bugarija, inače liječnik u SAD-u.
Zlostavljani dječaci desetljećima se nisu usuđivali progovoriti. Nisu znali za Grmojinu pravdoljubivost i nepokolebljivost u borbi protiv pedofilije. A kada su, kao odrasli ljudi, otkrili što ih je mučilo, već je nastupila zastara kaznenog progona. Ivanov je osuđen tek u crkvenom procesu. Kraj života prije dvije godine dočekao je u domu za starije osobe Zadarske nadbiskupije.
"Dokad će nam osuđeni popovi pedofili umirati u crkvenim staračkim domovima, koje plaćamo mi, građani Republike Hrvatske", nije se te 2019. godine javno zapitao Grmoja. Barem nismo zabilježili da jest.
Pa dobro, što se događa s tim svećenicima, nije javno zavapio Grmoja dok je čitao o svećeniku iz Imotske krajine Anti Maduniću, koji je nepravomoćno dobio godinu i četiri mjeseca zatvora jer je tinejdžericama slao "lascivne SMS poruke i davao novac za seks", pisale su dnevne novine. Svevišnji je slugu svoga Antu uzeo k sebi prije pravomoćnosti presude. Velika je Britanija, pak, provodila antipedofilsku akciju kodnog naziva Oliver, u sklopu koje je uhićen župnik Mladen Kožina. Posjedovao je dječju pornografiju. Osuđen je na godinu dana zatvora.
"Nisam komunist, ali to je odvratna politička manipulacija. Da ironija bude veća, dolazi iz crkvenih redova, a upravo je Crkva proteklih desetljeća, da ne idemo dalje u povijest, imala, najblaže rečeno, nedovoljno čvrst stav prema pedofiliji", nije izjavio Grmoja kada je prije šest godina u zagrebačkoj Aveniji Većeslava Holjevca osvanuo plakat koji je platio svećenik Ivica Berdik. Jezikom simbola plakat uzroke pedofilije nalazi u tarotu, komunizmu, simbolu mira, horoskopu... Na dnu plakata je pisalo: "... jer su istinu Božju zamijenili lažima."
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27684
2014-04-12


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by debotoijusto 2/7/2021, 19:32

Marko Tomušić, svećenik iz Berka, navlačio je na sebe opravu za sado-mazo orgije pa na Skypeu pričao da mašta o dječacima iz škole. Nakon što je objavljena snimka, a ima tome osam godina, Grmoja je pokrenuo peticiju za izbacivanje vjeronauka iz škola. 


Ups, ne, nije, ispričavamo se. Nakon što je objavljena snimka, Tomušić je nestao iz Berka. Zatim se pojavio u župi Pokupsko pa opet nestao.
Nikoli Grmoji vjerojatno posebno smeta odredba članka 8. Ugovora o pravnim pitanjima između Republike Hrvatske i Svete stolice, u kojoj stoji i da "u slučaju sudske istrage o kleriku zbog možebitnih krivičnih djela predviđenih krivičnim zakonikom, sudske vlasti će o tome prethodno obavijestiti nadležne crkvene vlasti". Tim povodom, kako ne bilježe hrvatski mediji, Grmoja se nije zapitao čemu povlašteni status Crkve u kaznenopravnim pitanjima, poglavito u svjetlu činjenice da nosi teško breme nedovoljno odlučnog odnosa prema pedofiliji.
Nakon svega ovoga možemo li se uopće čuditi što Grmoja nije napisao status "Podržavate li moju inicijativu da se što je moguće žurnije izglasa Antipedofilski zakon kojim će se uvesti najstrože moguće kazne za pedofile ali i zaštititi djecu od seksualnih sadržaja i crkvene propagande?".
U svakom slučaju, Grmoja je zadnja nada svima koji vjeruju da svećenike pedofile treba strogo kažnjavati. Njegova vjerodostojnost može se mjeriti samo s onom Bože Petrova, koji je na političku scenu došao vičući: "Ni s HDZ-om ni s SDP-om."
I, potom, HDZ doveo na vlast.
Dvaput.https://www.index.hr/vijesti/clanak/grmoja-s-pravom-trazi-ostre-kazne-za-pedofile-obicno-ih-samo-premjeste-u-drugu-zupu/2287758.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27684
2014-04-12


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by debotoijusto 2/7/2021, 19:38

Dva katolička svećenika razgovaraju: hoćemo li mi doživjeti da se ukine celibat? Mi možda nećemo, ali naša djeca hoće!
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27684
2014-04-12


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by debotoijusto 2/7/2021, 19:49

Godina 1646, nedija...
Posli mise son svoti,
Popi su retordironi,
A švore paridu zarobljenici.
Paridu zarobljenici.
Paridu zarobljenici.
Paridu zarobljenici.

 
Paričo son kožne mudontine,
bokun kruha i ogromni reljef od Herkulesa.
Ma samo dvi stvori
Ma samo dvi stvori
Ma samo dvi stvori
Su bile vožne.
Ma samo dvi stvori
Ma samo dvi stvori
Ma samo dvi stvori
Su bile vožne.

 
Poj zoron, zoron, zoron
Poj zoron, zoron, zoron
Nedijon ne smiš ništa činit.
Nedijon ne smiš ništa činit.
Nedijon ne smiš ništa činit.
Nedijon ne smiš ništa činit.

debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27684
2014-04-12


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by Guest 2/7/2021, 21:12

Kaj sereš ... ljubav je ljubav.
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by debotoijusto 2/7/2021, 21:54

Božo Petrov stao je u obranu kolege. Danas je gostovao na N1 televiziji gdje je, među ostalim, kazao da manjine moraju znati da su manjina u Hrvatskoj.


"Ne može mi manjina nametati što će učiti moja djeca", kazao je Petrov, a to je objavio i u videu na svom Facebooku.
"Moje je legitimno pravo zatražiti zaštitu za svoju djecu", rekao je Petrov.
"Ja želim da većina u ovoj državi donosi odluke. Po meni je potpuno legitimno da s tim izađemo u javnost. Je li ja nekome smetam kad reklamiram svoja prava? Zbog čega imam problem kad ja ili Grmoja iznesemo svoj stav? Trebamo biti tolerantni. Pa ti ljudi koji mene prozivaju da sam radikal su čisti radikali. Svi očito imaju pravo na njihovo mišljenje. E pa nije tako. Moraju se probuditi u svojoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to. I da ih pozdravljamo. Ali moraju shvatiti da ću se ja za svoju djecu boriti isto kao što će se oni boriti za svoju. Želim za svoju djecu ono što je društveni konsenzus i stavove temeljene na dokazima, a ne da mi manjina nameće što će učiti moja djeca i kako ću se ja osobno ponašati”, rekao je Petrov.

a moga je samo cinit kuco... sad se zapleli u kontru protiv mocnih neprijatelja , koalicije grubnic/gurovic i pedijatar korkut
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27684
2014-04-12


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by Briši mi profil! 3/7/2021, 00:38

Debo, ljudi sad ne mogu dati podršku Grmoju.

Zauzeti su davanjem podrške Orbanu.
avatar
Briši mi profil!

Posts : 2312
2020-06-01


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by epikur37 3/7/2021, 00:39

Debo opet u lbqt naprednoj omladini :)
epikur37
epikur37

Posts : 45311
2015-08-06


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by debotoijusto 3/7/2021, 11:52

Komentar je izazvao brojne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama, a jedna od najzapaženijih ona je spisateljice Ivane Bodrožić.

“Dugo nisam čula tako fašističku izjavu kao sinoćnju Božo Petrov da ”oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi to toleriramo”, počinje književnica. “Jedan psihijatar, jedan kršćanin, jedan mainstream političar ne može shvatiti primitivnost koncepta manjine i nas ”bogom danih” koji njima, eto, nešto trebamo tolerirati, a da nas pritom ničim ne ugrožavaju. Odakle nama to pravo? Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš?”, pita Bodrožić Petrova.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27684
2014-04-12


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by prckov 3/7/2021, 16:05

debotoijusto wrote:Komentar je izazvao brojne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama, a jedna od najzapaženijih ona je spisateljice Ivane Bodrožić.

“Dugo nisam čula tako fašističku izjavu kao sinoćnju Božo Petrov da ”oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi to toleriramo”, počinje književnica. “Jedan psihijatar, jedan kršćanin, jedan mainstream političar ne može shvatiti primitivnost koncepta manjine i nas ”bogom danih” koji njima, eto, nešto trebamo tolerirati, a da nas pritom ničim ne ugrožavaju. Odakle nama to pravo? Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš?”, pita Bodrožić Petrova.

kako se dogodilo da ste ti i ova koza u isto vrijeme na ludim gljivama  :roll
prckov
prckov

Posts : 31503
2014-04-19


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by prckov 3/7/2021, 16:09

Ra wrote:Debo, ljudi sad ne mogu dati podršku Grmoju.

Zauzeti su davanjem podrške Orbanu.


:P
prckov
prckov

Posts : 31503
2014-04-19


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by Briši mi profil! 4/7/2021, 10:59

prckov wrote:
Ra wrote:Debo, ljudi sad ne mogu dati podršku Grmoju.

Zauzeti su davanjem podrške Orbanu.


:P
:^0

avatar
Briši mi profil!

Posts : 2312
2020-06-01


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by prckov 4/7/2021, 13:41

B-)

_________________
Operativni sistem zapadne mainstream politike je Marksizam, a klasa, gender, rasa i spol su softveri
prckov
prckov

Posts : 31503
2014-04-19


Back to top Go down

Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu Empty Re: Grmoja s pravom traži oštre kazne za pedofile. Obično ih samo premjeste u drugu župu

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum