ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

a gdje je pecat ?

Go down

a gdje je pecat ? Empty a gdje je pecat ?

Post by debotoijusto 27/6/2021, 15:50

ŠEF Fonda za obnovu Damir Vanđelić je u razgovoru za Večernji opisao sulude procedure koje moraju prolaziti s Ministarstvom graditeljstva.
"Digitalizacije kod nas skoro da i nema. Sustavi koje imamo međusobno nisu povezani pa su službenici prisiljeni raditi redundantne poslove, poput prekopavanja registara i slično", zdvaja Vanđelić.
Navodi kako je njegov fond u istoj zgradi s Ministarstvom graditeljstva, ali da bi međusobno komunicirali, Ministarstvo svoja rješenja prvo mora urudžbirati, a zatim ih poslati poštom, jer tako zahtijeva upravni postupak.

Ako se pritom rješenja šalju korisnicima, Fond mora pričekati da Ministarstvo zaprimi povratnicu kao dokaz da je rješenje zaprimljeno, a tek onda se ono iz Ministarstva šalje Fondu. Dok se čeka povratnica, izgubi se i po desetak dana, što značajno produljuje čitav proces.
Vanđelić je uvjeren da bi se uz digitalizaciju komunikacija između aktera mogla svesti na sat vremena ili čak i kraće, a Fond bi dnevno mogao izbacivati i po 100 ugovora o obnovi. Kao prvi korak navodi elektroničku komunikaciju s korisnicima i najavljuje vlastiti sustav Fonda koji će korisnike SMS-om ili e-mailom obavještavati da im je ugovor gotov i objavljen na webu. Sustav im je, kaže, besplatno ustupio Infobip.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/vandjelic-u-istoj-smo-zgradi-s-ministarstvom-a-komuniciramo-postom/2286515.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24522
2014-04-12


Back to top Go down

a gdje je pecat ? Empty Re: a gdje je pecat ?

Post by debotoijusto 27/6/2021, 15:52

“Digitalizacija i zeleni plan su dvije stožerne teme i okvir kroz koji će se gledati svi projekti koji će biti financirani", rekao je Kenwood Kenon novinarima nakon sastanka Vlade

a gdje je pecat ? DelayedAthleticFerret-size_restricted
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24522
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum