ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Hartmann 13/6/2021, 13:53

@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:
@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:

O placama necemo,jer znamo da RH ih servisira uzimanjem skupih kredita.

Ispravak netočnog navoda.
Krediti su danas ekstremno jeftini. Nikada u povijesti nisu bili jeftiniji.
Na zapadu je,kolega lagano krenula inflacija

Je, lagano je krenula, s naglaskom na ovome lagano, ali su krediti i dalje na povijesno niskim razinama. Nikada nisu bili jeftiniji.
Inače se taj galop inflacije predviđa na zapadu posljednjih najmanje 5-6 godina pa nikako da se dogodi, a s obzirom na sve veću zaduženost SAD-a i EU, teško da će se to tako skoro dogoditi.
U tijeku je kampanja podrske velikih lanaca banaka,vlasnicima nekretnina,sto da rade sa svojim nekretninama-prodati ili nesto drugo.To dovoljno govori o svemu.Kolega iz firme je nedavno u dilu zaradio oko 30tak tisuca eura,i odmah kupio zlatnike,sto dosad nikad nije radio,a radio ovaj posao vec 25 godina

_________________
Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 2cc4e01132374b4662c3b46684b86272
Hartmann
Hartmann

Posts : 506
2021-01-04


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Sovak 13/6/2021, 13:54

@veber wrote:
@Sovak wrote:
@veber wrote:
@Sovak wrote:
@veber wrote:
@Sovak wrote:
@vili40 wrote:
@veber wrote:
@marcellus wrote:da zlatne godine jugoslavije...  da se vrati onaj "standard", inflacija, nestašice i sve ljudi bi digli revoluciju
nije mi jasno zašto si toliki ignorant?

nafte nije bilo u cijelom svijetu.
pa ti voliš surfat, lako nađeš kolone automobila koji čekaju gorivo.
u americi.
kakaovac je krepao pa nije bilo čokolade.
u cijelom svijetu.
onda su inžinjeri u krašu napravili zamjensku čoksu od šećerne melase pa su onda nijemci, austrijanci i ostali plaćali licencu krašu da bi isto proizvodili kod sebe.
jna je došla u zvečevo i dala upit za dugoročno održive žitarice. zbog potrebe vojske.
kako je u makedoniji bilo pun kurac riže krenuli su s njom jer se pokazala kao najlakše za obraditi.
netko od inžinjera, ne qvazi novinara, se dosjetio da bi se zbog udjela škroba i molekularne strukture, mogla riža tretirati s prezasićenom suhom vodenom parom.
i tako je nastao Mikado.
kod jna nije prošao zbog slabe nutritivne vrijednosti, a velikog volumena.
do 2000 i neke u europi isključivi dobavljač tog tipa čokse bilo je zvečevo, onda su istekla prava i svi su počeli proizvoditi taj tip čokse.
naravno ti to nisi primjetio niti znaš da je to hrvatski odnosno jugoslavenski proizvod.

zbog distribucije prodana su prava u US i Japan, koji i dalje plaćaju Zvečevu tantjeme.
gavrilovićev gulaš se proizvodi u americi, jedino kaj na konzervi piše made in croatia. 
iz kukuljanova idu litografirani limovi koji se u americi pretvaraju u konzerve.
zatim se pune američkom govedinom i dilaju po americi.

nekad najjača tvornica alatnih strojeva u krugu do minhena i deckela, bila je prvomajska.
tvoji jarani ju ujebali totalka, spizdili strojeve, zajebali stotine ljudi.

došao švicarac otkupio ruine, jadničcima isplatio po 100 000kn.
sada se ASP proizvode u švici. i piše na njima made in suisse. pola ekipe je gore.

švicarac je kupio ime. u airbusu imaš 50ak strojeva made in YU

zato ne seri
tvoji jarani
i ekipa kao ti ste ujebali hrvatsku.

a oksimoroničan si, podržavaš rimca, a recimo nisi natipkao nikaj o AD Plastik koja je prvi isporučitelj za renault, citroen, amg, brabus.
zapošljava 5000 ljudi i nalazi se na jankomiru. 
oni nisu zanimljivi.
naravno ne znaš da je eloda prvi isporučitelj za fiat, termo sklopki, ne samo za fiat cijelu grupaciju.
pred nosom su ti.

sa svog balkona si moga baciti pogled u Yazaki.
ali tebi to nikaj ne govori.
ti pišeš kaj ti narede.
nemoj tak,za juge nije valjalo ništa a sad je sve super,imamo i pametne telefone a onda toga u jugi nije bilo.A imamo sad i puno manje ljudi tako da se ne tiskamo,to što smo na svim listama fenjeraši ne znači ništa jer je to samo jugopropaganda.

OK ... recite da vam je žal kaj niste u Jugi sa svojom jebenom "braćom" i prestanite srati kaj je valjalo, a kaj nije.

To ionak nema veze.

Jugu bih išel rastočiti pa da je bila "najljepša" kak vam veli Mamić.

Vi ne bi. Vi ste se guštali u bractvu i jedinstvu.

I to je razlika između nas.

Da razlika ... bezdan ... Marijanska brazda.
sereš, samo komentiram.
ja sam u njemačkoj.


a, činjenica je da je HDZ napravio više štete od tamo franje josipa pa do tita.

daj mi domoljubno objasni zakon od tri dana preko vikenda i da ja ne mogu dobiti vilu od mog djeda jerbo je partizan unutra. upsss kradezejovac.

ajd, u tri pm, daj mi to objasni?
daj mi jebeno objasni da crkvi dadu zamjensko zemljište na ksaveru, a meni ponude 10kn/m2
daj mi to jebeno objasni, molim  te lijepo.

nabijem na kurac tuđmana, onog bosanskog smrada odojka i cijeli hdz.

i više se ne želim nagoditi.
želim sve.
želim to odmah, ako ne idu zatezne kamate.
ide i revalorizacija vrijednosti pa kamata na kamatu.

hdz treba uništit, zatrti i zapaliti.
i kompletno istražiti sve te komunjare.

nemoj meni o jugi i kradezeju.

Ak netko fakat sere ovdje, to si ti jebate.

Ne velim nikaj ... samo kaj velim.

I puca mi kurac za Ksaver.

I zakaj bih ti ja objašnjaval ikaj u svezi tvojih imovinskih potraživanja od RH, 

a zbog - pazi sad ovo - nacionalizacije/eksproprijacije iliti razvlaštenja sprovedenog za vrijeme Juge.

U pičku materinu. Juga vas razvlastila, a dobra vam je? Nek ti Juga onda i vrati.


OK?

Enyway ... zemi si odvjetnika i oderi ih.

Ja s tim nemam problema.

Ljude koji su oštećeni za VRIJEME JUGE treba obeštetiti povratkom imovine ili pravičnom naknadom.

Bilo tebe, bilo Židove ... bilo koga.

E sad ...  tebe jebe kaj misliš da cijena nije fer ... zemi odvjetnika i ganjaj.


I koliko vidim ti se ganjaš sa Zegejem, a ne s RH.

Evo ti Tomaševića jeba te on ... i Vili ... on je njegov, pa vidi s Vilijem je l bi ti dal više od 10kn/m2 kad ste si tak dobri.


I ono ... kad vidim tko sere po Tuđmanu gotivim ga sve više i više.
ne kužiš, nema veze.
ne da imam odvjetnika nego imam odvjetničiki tim.
po ugovoru, skoro da bi ispred crkve trebali prosit.
ja njima uplatim 10k€ nakon par dana dođe paket od dhla unutra isti iznos.
rade "pro bono"
u biti sve oni finaciraju i sve oni potražuju u moje ime.
30% od bruta je njihovo.
u konačnici dobit ću 60% ili moja djeca.
molim boga, budu, manitua, čiku i zagora te neme čiko pobjeći koliko ga ovajmoženaguziti, da se RH žali na presudu.

inače je odvjetnički ured iz nizozemske.


Kužim.

Ali ti ne kužiš da ja s tim nemam problema.

Za ručak sam smazal junetinu u saftu s njokima i zelenom šalatom.

Pa štamplek vilijamofke. OK ... dva.


I prekrasna, ali fakat prekrasna hrvatska gimnastičarka Ana Đerek osvojila je zlato na SGK-u u Osijeku.

Bravo za Anu!

Još kad bi hrvatska nogometna repka nagazila Engleze ... ma savršen dan.




B-)
nogomet i ja ko marc i amperi.

nego reci mi, imaš nekog dilera za viljamovku.

pokušavam ovim bavarcima objasniti da su alpski srbi, da ne govore njemački, već majmunski, da im jedino valja pivo i da su im žene flekave.
ko da sam na neko južnopacifičko otočje uplovio. hrpa malih  otočića, tako i one fleke po licu.
kada šefu umjesto imena velim, oranž, poludi :D

Nemam ... i kaj Bavarci nisu malo tamniji od gornjih Švaba?


Last edited by Sovak on 13/6/2021, 13:58; edited 1 time in total

_________________
Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Heil_b10
Sovak
Sovak

Male
Posts : 6581
2019-10-14

Lokacija: : 1984

Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Hartmann 13/6/2021, 13:57

@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:
@Hartmann wrote:
@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:

O placama necemo,jer znamo da RH ih servisira uzimanjem skupih kredita.

Ispravak netočnog navoda.
Krediti su danas ekstremno jeftini. Nikada u povijesti nisu bili jeftiniji.
Na zapadu je,kolega lagano krenula inflacija,koja ce tek udariti pocetkom iduce godine(slobodno zapisi moju izjavu),pa cemo vidjeti sto je jeftino a sto skupo(u istom smo loncu svi).Zasad info teku viskom krugovima,a meni je rekao jedan kolega ciji su roditelji preci,u gornjim i uticajnim krugovima.to se poklopilo sa jos par izvora,koji govore o istom.a i termin "jeftino" je vrlo nepostojan,sve ovisi od koga ga cujemo..
Uz rto kolega,pokusaj prebacivanja fokusa na KREDITE,umjesto na CINJENICU da se place inace trebaju isplacivati IZ PROFITA,je ociti dokaz da nemas valjanih argumenata

Pa kredite si ti spomenuo, odnosno povezanost hrvatskih plaća sa kreditima, a ja sam samo ukazao na promašenost tvoje argumentacije.
Uostalom, odakle ti ideja da RH isplaćuje plaće isključivo iz kredita?
Nisam nigdje rekao iskljucivo...No ako pogledamo realni nivo ekonomije,jasno je da ekonomija sama za sebe ne moze biti nosioc vrijednosti valute,dakle,Kuna je debelo precijenjena,a reakcije na najavljeno uvodjenje Eura(ni za zivu glavu!!!) jasno govore,sto bi se dogodilo u drzavi,da se Euro uvede.Stabilni tecaj se umjetno odrzava,davanjem tko zna kakvih garancija,koje ce na naplatu doci tek nasim potomcima

_________________
Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 2cc4e01132374b4662c3b46684b86272
Hartmann
Hartmann

Posts : 506
2021-01-04


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Speare Shaker 13/6/2021, 13:58

@Hartmann wrote:
@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:
@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:

O placama necemo,jer znamo da RH ih servisira uzimanjem skupih kredita.

Ispravak netočnog navoda.
Krediti su danas ekstremno jeftini. Nikada u povijesti nisu bili jeftiniji.
Na zapadu je,kolega lagano krenula inflacija

Je, lagano je krenula, s naglaskom na ovome lagano, ali su krediti i dalje na povijesno niskim razinama. Nikada nisu bili jeftiniji.
Inače se taj galop inflacije predviđa na zapadu posljednjih najmanje 5-6 godina pa nikako da se dogodi, a s obzirom na sve veću zaduženost SAD-a i EU, teško da će se to tako skoro dogoditi.
U tijeku je kampanja podrske velikih lanaca banaka,vlasnicima nekretnina,sto da rade sa svojim nekretninama-prodati ili nesto drugo.To dovoljno govori o svemu.Kolega iz firme je nedavno u dilu zaradio oko 30tak tisuca eura,i odmah kupio zlatnike,sto dosad nikad nije radio,a radio ovaj posao vec 25 godina

Slobodno mu reci da se zeznuo, bez obzira na rast cijene zlata na tržištu.
Treba ulagati u tehnologije budućnosti, a ne u zlato kao u srednjem vijeku kada je zlato bilo najsigurnije utočište za ulaganja.
Razlog je vrlo jednostavan. Zlato više nije temelj stabilnosti bilo koje valute, jer zlatna podloga stabilnosti valuta više ne postoji desetljećima, nego samo obična roba na tržištu, kao i svaka druga.
Doduše, kod tehnologija je problem predvdjeti koja će biti nositelj konjukture u budućnosti, a za to treba nekog vraga i znati, a ne samo igrati na sigurna riješenja poput zlata.

_________________
Obras póstumas, divinas y humanas
avatar
Speare Shaker

Posts : 26763
2016-11-04


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Speare Shaker 13/6/2021, 14:00

@Hartmann wrote:
@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:
@Hartmann wrote:
@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:

O placama necemo,jer znamo da RH ih servisira uzimanjem skupih kredita.

Ispravak netočnog navoda.
Krediti su danas ekstremno jeftini. Nikada u povijesti nisu bili jeftiniji.
Na zapadu je,kolega lagano krenula inflacija,koja ce tek udariti pocetkom iduce godine(slobodno zapisi moju izjavu),pa cemo vidjeti sto je jeftino a sto skupo(u istom smo loncu svi).Zasad info teku viskom krugovima,a meni je rekao jedan kolega ciji su roditelji preci,u gornjim i uticajnim krugovima.to se poklopilo sa jos par izvora,koji govore o istom.a i termin "jeftino" je vrlo nepostojan,sve ovisi od koga ga cujemo..
Uz rto kolega,pokusaj prebacivanja fokusa na KREDITE,umjesto na CINJENICU da se place inace trebaju isplacivati IZ PROFITA,je ociti dokaz da nemas valjanih argumenata

Pa kredite si ti spomenuo, odnosno povezanost hrvatskih plaća sa kreditima, a ja sam samo ukazao na promašenost tvoje argumentacije.
Uostalom, odakle ti ideja da RH isplaćuje plaće isključivo iz kredita?
Nisam nigdje rekao iskljucivo...No ako pogledamo realni nivo ekonomije,jasno je da ekonomija sama za sebe ne moze biti nosioc vrijednosti valute,dakle,Kuna je debelo precijenjena,a reakcije na najavljeno uvodjenje Eura(ni za zivu glavu!!!) jasno govore,sto bi se dogodilo u drzavi,da se Euro uvede.Stabilni tecaj se umjetno odrzava,davanjem tko zna kakvih garancija,koje ce na naplatu doci tek nasim potomcima

Tako logički ispada iz tvojih tvrdnji.
Što se tiče toga je li kuna precjenjena ili ne, o tome odlučuje tržište, a ne pojedinačna mišljenja bilo da dolaze od strane ekonomista ili samo običnih forumaša.
Euro će biti uveden umjesto kune kao službeno platežno sredstvo kako je i planirano i neće biti nikakvih posljedica po RH gospodarstvo.


Last edited by Speare Shaker on 13/6/2021, 14:00; edited 1 time in total

_________________
Obras póstumas, divinas y humanas
avatar
Speare Shaker

Posts : 26763
2016-11-04


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by AssadNaPodmornici 13/6/2021, 14:00

@Speare Shaker wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:
@marcellus wrote:da zlatne godine jugoslavije...  da se vrati onaj "standard", inflacija, nestašice i sve ljudi bi digli revoluciju
a sve ovisi.. RH standard (ili bdp per capita) je jedva nešto veća nego 1978 godine..

Valjda znaš da je to idealna godina za Jugoslaviju.
Država se zadužila za nekih 20 milijarda dolara, a otplate tih kredita još nisu počele. Dinar je kao valuta bio realno konvertibilan, makar samo u Trstu, ali i to je nešto, jelda?
Prosječna radnička plaća je iznosila oko 700 (zapadno) njemačkih maraka, a 7 godina kasnije je već bila oko 300.
Naravno, kada su krediti došli na naplatu, država (da, država, jer je federacija bila garant da će svi inozemni dugovi biti otplaćeni) je nekih 4-5 godina kasnije je bankrotirala.
pa da.. iskreno nismo niti pojam nekog uspjeha.. u Zagrebu 38% svih zaposlenih radi u državnom sektoru, a plaće se isplaćuju zaduživanjem ili jednim od najvećih poreznih opterećenja što potiče iseljavanje, prazni cijelu RH..

kako rekoh ako gledaš tu "najbolju YU godinu", RH preko 40godina kasnije ima bdp per capita na toj razini doslovno ili par % veći. .. sa time da je razlika između regija ogromna.. Zagreb se raspadom Yuge, te centralizacijom i gdje im većina radi za državu, "obogatio", jer skoro 40% populacije lupa pečate, dobije nadprosječnu plaću i onda je troši pa ima i hrpu šoping centara sa uvoznom robom itd(deficit platne bilance im je 7-8milijardi eura)... RH se zadužuje, ovima isplaćuje plaće, a ovi sa ne-zarađenom plaćom trče u strane šoping centre i kupuju stranu uvoznu robu i tako na papiru imaju super standard.

Onda Jadranska obala koja preko turizma najviše hrani taj ZG standard, i naravno dobar dio love ostane ovdje, i ovdje je život OK, čak smo i stigli YU zadnjih 10ak godina.. Dubrovnik je sa druge strane bogat grad..
te jedino ekonomski normalna područja su krajevi sjeverno od ZGa, tamo uz granicu sa Slovenijom, blizina Austrije.. dosta investicija i poslova se preljeva gore pa tamo imaju kakao takvu realnu ekonomiju..

to je nekih 40% teritorija RH ili možda 30%, .. ostatak države 60-70% teritorija lošije živi nego u Yugi neki krajevi i dosta lošije, i ubrzano se prazne i iseljavaju.. to je RH ekonomija danas ukratko
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 12852
2018-06-14


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by veber 13/6/2021, 14:02

@Hartmann wrote:
@veber wrote:
@Hartmann wrote:
@Sovak wrote:
@vili40 wrote:bogtejebo stalno se tješimo tom jugoslavijom kao da je danas nešto bolje,onda smo bar bili gospoda za čehoslovake,mađare,poljake i rumunje a sad nas prešišalo.

To je govorilo koliko su oni bili nisko za vrijeme komunizma im, a ne koliko je bila Juga visoko.
Potpuno pogresna valorizacija.Naime,ne postoje zemlje koje su za vrijeme komunizma bile nize nego zemlje u Istocnom bloku,a tu su bile i Ceska,Slovacka,Madjarska,Poljska,Rumunjskai Bugarska,DANAS sve na visoj poziciji od RH u ekonomiji i ostalom.(O placama necemo,jer znamo da RH ih servisira uzimanjem skupih kredita.Tako da je ipak cinjenica da je tadasnja Juga bila na znatno visem,ekonomskom,i svakom drugom nivou.Jugoslavija je kao turisticko odrediste bila vecini zapadnih zemlja,posebice Austriji,Njemackoj,Francuskoj.
A s obzirom da je Juga imala i STALNU ROCNU VOJSKU od MILIJUN vojnika(nebitno sad spremnost za konflikt),nego CINJENICA da je NEPREKIDNO trebalo HRANITI I ODJEVATI,A I NAORUZAVATI MILIJUN LJUDI,suvisno je i previse naivno pokusavati opravdati danasnju toboznju superiornost,bilo kojeg ostatka od bivse Jugoslavije,a ti to u nedostatku valjanih argumenata,svakako opravdavalj neutazivoj ljubavi prema bivskoj drzavi od strane koji suvislo nabrajaju valjane argumente.
još menadžeriš po audiju s blatten ili si sada free manager?
??
svetoje, koga farbaš?
šteta kaj je spear natipkao.

gle, kada već imaš altera, probaj izbjeći sintakse i imenice koje inače koristiš.

sakriješ oduševljenje s ruskim raketnim motorima
i ne natipkaš da je rimčev auto zilijun puta ubitačan.

kuiš. otkrijemo te nakon tri upisa, samo kaj mi je shakespear sjebao zabavu.

još uvijek u dojčlan, auta nemaš, delaš?
veber
veber

Male
Posts : 45527
2014-12-30


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Hartmann 13/6/2021, 14:03

@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:
@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:
@Speare Shaker wrote:
@Hartmann wrote:

O placama necemo,jer znamo da RH ih servisira uzimanjem skupih kredita.

Ispravak netočnog navoda.
Krediti su danas ekstremno jeftini. Nikada u povijesti nisu bili jeftiniji.
Na zapadu je,kolega lagano krenula inflacija

Je, lagano je krenula, s naglaskom na ovome lagano, ali su krediti i dalje na povijesno niskim razinama. Nikada nisu bili jeftiniji.
Inače se taj galop inflacije predviđa na zapadu posljednjih najmanje 5-6 godina pa nikako da se dogodi, a s obzirom na sve veću zaduženost SAD-a i EU, teško da će se to tako skoro dogoditi.
U tijeku je kampanja podrske velikih lanaca banaka,vlasnicima nekretnina,sto da rade sa svojim nekretninama-prodati ili nesto drugo.To dovoljno govori o svemu.Kolega iz firme je nedavno u dilu zaradio oko 30tak tisuca eura,i odmah kupio zlatnike,sto dosad nikad nije radio,a radio ovaj posao vec 25 godina

Slobodno mu reci da se zeznuo, bez obzira na rast cijene zlata na tržištu.
Treba ulagati u tehnologije budućnosti, a ne u zlato kao u srednjem vijeku kada je zlato bilo najsigurnije utočište za ulaganja.
Razlog je vrlo jednostavan. Zlato više nije temelj stabilnosti bilo koje valute, jer zlatna podloga stabilnosti valuta više ne postoji desetljećima, nego samo obična roba na tržištu, kao i svaka druga.
Doduše, kod tehnologija je problem predvdjeti koja će biti nositelj konjukture u budućnosti, a za to treba nekog vraga i znati, a ne samo igrati na sigurna riješenja poput zlata.
Ne znam bas...Kroz dugu i trnovitu proslost,sve je propadalo,ali nekak je zlato uvijek isplivalo kao sredstvo za razmjenu.Tehnologiji samo izbaci osigurac i postaje krama,koje se svi zele rijesiti.U sustavu prezivljavanja,temeljne stvari postaju vrijedne...hrana,lijekovi,sredstvo za razmjenu(zlato,srebro...).Sto se tice kolege,kako rekoh 25 godina mlati pare,koje smo ti i ja vidjeli samo na filmovima,kao i investicije istoga,tak oda ,neumjesno bi bilo,da mu ista pokusam pametovati.Tip je cistim znanjem i sposobnoscu nastavio filati obiteljsko bogatstvo.Takvi ne slusaju neke sa balkana sto im porucuju

_________________
Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 2cc4e01132374b4662c3b46684b86272
Hartmann
Hartmann

Posts : 506
2021-01-04


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Sora 13/6/2021, 15:40

@veber wrote:
@marcellus wrote:da zlatne godine jugoslavije...  da se vrati onaj "standard", inflacija, nestašice i sve ljudi bi digli revoluciju
nije mi jasno zašto si toliki ignorant?

nafte nije bilo u cijelom svijetu.
pa ti voliš surfat, lako nađeš kolone automobila koji čekaju gorivo.
u americi.
kakaovac je krepao pa nije bilo čokolade.
u cijelom svijetu.
onda su inžinjeri u krašu napravili zamjensku čoksu od šećerne melase pa su onda nijemci, austrijanci i ostali plaćali licencu krašu da bi isto proizvodili kod sebe.
jna je došla u zvečevo i dala upit za dugoročno održive žitarice. zbog potrebe vojske.
kako je u makedoniji bilo pun kurac riže krenuli su s njom jer se pokazala kao najlakše za obraditi.
netko od inžinjera, ne qvazi novinara, se dosjetio da bi se zbog udjela škroba i molekularne strukture, mogla riža tretirati s prezasićenom suhom vodenom parom.
i tako je nastao Mikado.
kod jna nije prošao zbog slabe nutritivne vrijednosti, a velikog volumena.
do 2000 i neke u europi isključivi dobavljač tog tipa čokse bilo je zvečevo, onda su istekla prava i svi su počeli proizvoditi taj tip čokse.
naravno ti to nisi primjetio niti znaš da je to hrvatski odnosno jugoslavenski proizvod.

zbog distribucije prodana su prava u US i Japan, koji i dalje plaćaju Zvečevu tantjeme.
gavrilovićev gulaš se proizvodi u americi, jedino kaj na konzervi piše made in croatia. 
iz kukuljanova idu litografirani limovi koji se u americi pretvaraju u konzerve.
zatim se pune američkom govedinom i dilaju po americi.

nekad najjača tvornica alatnih strojeva u krugu do minhena i deckela, bila je prvomajska.
tvoji jarani ju ujebali totalka, spizdili strojeve, zajebali stotine ljudi.

došao švicarac otkupio ruine, jadničcima isplatio po 100 000kn.
sada se ASP proizvode u švici. i piše na njima made in suisse. pola ekipe je gore.

švicarac je kupio ime. u airbusu imaš 50ak strojeva made in YU

zato ne seri
tvoji jarani
i ekipa kao ti ste ujebali hrvatsku.

a oksimoroničan si, podržavaš rimca, a recimo nisi natipkao nikaj o AD Plastik koja je prvi isporučitelj za renault, citroen, amg, brabus.
zapošljava 5000 ljudi i nalazi se na jankomiru. 
oni nisu zanimljivi.
naravno ne znaš da je eloda prvi isporučitelj za fiat, termo sklopki, ne samo za fiat cijelu grupaciju.
pred nosom su ti.

sa svog balkona si moga baciti pogled u Yazaki.
ali tebi to nikaj ne govori.
ti pišeš kaj ti narede.

i ekipa kao ti ste ujebali hrvatsku.


dakle ajmo idiotima nacrtati 


ujebali ste HRVATSKU  a jugoslavija se raspala pa nju niste ni mogli 
 i da ..
imam pravo biti jugonostalgičar , kad vidim koji primitivci sad drže fenjer tobožnjeg hrvatstva 
ništarije , sebični nuzproizvod kamenjarske i seljačke primitive u rh

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 22234
2014-04-29


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by vili40 13/6/2021, 16:00

@Sovak wrote:
@vili40 wrote:bogtejebo stalno se tješimo tom jugoslavijom kao da je danas nešto bolje,onda smo bar bili gospoda za čehoslovake,mađare,poljake i rumunje a sad nas prešišalo.

To je govorilo koliko su oni bili nisko za vrijeme komunizma im, a ne koliko je bila Juga visoko.
čekaj,dakle mi nismo bili iza željezne zavjese?Kolinda rekla da jesmo i da ćemo začas postati švicarska.Svatko je pravio tranziciju kako je htio,izgleda da smo mi zajebali i šefa i stanicu.Zato sad kod nas lopine vode glavnu riječ i ima ih ko pljeve.I još sami sebe nazivaju domoljubima.
vili40
vili40

Male
Posts : 9606
2015-08-02


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Sora 13/6/2021, 16:10

@vili40 wrote:
@Sovak wrote:
@vili40 wrote:bogtejebo stalno se tješimo tom jugoslavijom kao da je danas nešto bolje,onda smo bar bili gospoda za čehoslovake,mađare,poljake i rumunje a sad nas prešišalo.

To je govorilo koliko su oni bili nisko za vrijeme komunizma im, a ne koliko je bila Juga visoko.
čekaj,dakle mi nismo bili iza željezne zavjese?Kolinda rekla da jesmo i da ćemo začas postati švicarska.Svatko je pravio tranziciju kako je htio,izgleda da smo mi zajebali i šefa i stanicu.Zato sad kod nas lopine vode glavnu riječ i ima ih ko pljeve.I još sami sebe nazivaju domoljubima.
ko je bio nisko za vrijeme komunizma ?
gluposti 
obrazovanje je u socijalističkim zemljama bilo daleko više nego većine kapitalističkih 
i zdravstvo
i radnička prava 
i kultura općenito 

bila sam na selu u češkoj u jednoj školi 70.tih 
klinci su imali u školi i bazen 
kad smo u gorici dobili bazen prije 2 god

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 22234
2014-04-29


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Sovak 13/6/2021, 18:30

@vili40 wrote:
@Sovak wrote:
@vili40 wrote:bogtejebo stalno se tješimo tom jugoslavijom kao da je danas nešto bolje,onda smo bar bili gospoda za čehoslovake,mađare,poljake i rumunje a sad nas prešišalo.

To je govorilo koliko su oni bili nisko za vrijeme komunizma im, a ne koliko je bila Juga visoko.
čekaj,dakle mi nismo bili iza željezne zavjese?Kolinda rekla da jesmo i da ćemo začas postati švicarska.Svatko je pravio tranziciju kako je htio,izgleda da smo mi zajebali i šefa i stanicu.Zato sad kod nas lopine vode glavnu riječ i ima ih ko pljeve.I još sami sebe nazivaju domoljubima.

Kakti lopina nije bilo u Jugi?

Med i mlijeko u Jugi?

Ne seri.

O čemu ti meni drobiš ''dragovoljac''?

Ti žal Jugoslavije? 

Odi u šumu i bori se za nju.

_________________
Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Heil_b10
Sovak
Sovak

Male
Posts : 6581
2019-10-14

Lokacija: : 1984

Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Sovak 13/6/2021, 18:32

@Sora wrote:
@vili40 wrote:
@Sovak wrote:
@vili40 wrote:bogtejebo stalno se tješimo tom jugoslavijom kao da je danas nešto bolje,onda smo bar bili gospoda za čehoslovake,mađare,poljake i rumunje a sad nas prešišalo.

To je govorilo koliko su oni bili nisko za vrijeme komunizma im, a ne koliko je bila Juga visoko.
čekaj,dakle mi nismo bili iza željezne zavjese?Kolinda rekla da jesmo i da ćemo začas postati švicarska.Svatko je pravio tranziciju kako je htio,izgleda da smo mi zajebali i šefa i stanicu.Zato sad kod nas lopine vode glavnu riječ i ima ih ko pljeve.I još sami sebe nazivaju domoljubima.
ko je bio nisko za vrijeme komunizma ?
gluposti 
obrazovanje je u socijalističkim zemljama bilo daleko više nego većine kapitalističkih 
i zdravstvo
i radnička prava 
i kultura općenito 

bila sam na selu u češkoj u jednoj školi 70.tih 
klinci su imali u školi i bazen 
kad smo u gorici dobili bazen prije 2 god

Ti si bila u kurcu ... i još si ... nema Juge. Kmek.

_________________
Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Heil_b10
Sovak
Sovak

Male
Posts : 6581
2019-10-14

Lokacija: : 1984

Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by dijagram 13/6/2021, 20:19

Zlatna godina u Jugoslaviji bila je 91.

Ja sam je jos kako prozivio i dozivio:)
dijagram
dijagram

Male
Posts : 14243
2015-08-09


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Speare Shaker 13/6/2021, 21:10

@AssadNaPodmornici wrote:
(deficit platne bilance im je 7-8milijardi eura)... 

Dodaj tome desetak milijarda eura od turizma (knjigovodstveno gledano nije izvoz) svake godine (prije pandemije) pa ćeš dobiti malo drugačiju računicu.

_________________
Obras póstumas, divinas y humanas
avatar
Speare Shaker

Posts : 26763
2016-11-04


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Sora 13/6/2021, 21:16

@Sovak wrote:
@Sora wrote:
@vili40 wrote:
@Sovak wrote:
@vili40 wrote:bogtejebo stalno se tješimo tom jugoslavijom kao da je danas nešto bolje,onda smo bar bili gospoda za čehoslovake,mađare,poljake i rumunje a sad nas prešišalo.

To je govorilo koliko su oni bili nisko za vrijeme komunizma im, a ne koliko je bila Juga visoko.
čekaj,dakle mi nismo bili iza željezne zavjese?Kolinda rekla da jesmo i da ćemo začas postati švicarska.Svatko je pravio tranziciju kako je htio,izgleda da smo mi zajebali i šefa i stanicu.Zato sad kod nas lopine vode glavnu riječ i ima ih ko pljeve.I još sami sebe nazivaju domoljubima.
ko je bio nisko za vrijeme komunizma ?
gluposti 
obrazovanje je u socijalističkim zemljama bilo daleko više nego većine kapitalističkih 
i zdravstvo
i radnička prava 
i kultura općenito 

bila sam na selu u češkoj u jednoj školi 70.tih 
klinci su imali u školi i bazen 
kad smo u gorici dobili bazen prije 2 god

Ti si bila u kurcu ... i još si ... nema Juge. Kmek.
meni je da prostiš dobro i sada 
otkrila sam da vrijedim više 
kad se poredim s takvima praznim mediokritetima i blesavim tipovima ko ti 
kmeči sad 
i psuj 
:fly

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 22234
2014-04-29


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Sora 13/6/2021, 21:17

@Speare Shaker wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:
(deficit platne bilance im je 7-8milijardi eura)... 

Dodaj tome desetak milijarda eura od turizma (knjigovodstveno gledano nije izvoz) svake godine (prije pandemije) pa ćeš dobiti malo drugačiju računicu.
 gdje su pare konjine

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 22234
2014-04-29


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by veber 13/6/2021, 21:20

@Sora wrote:
@veber wrote:
@marcellus wrote:da zlatne godine jugoslavije...  da se vrati onaj "standard", inflacija, nestašice i sve ljudi bi digli revoluciju
nije mi jasno zašto si toliki ignorant?

nafte nije bilo u cijelom svijetu.
pa ti voliš surfat, lako nađeš kolone automobila koji čekaju gorivo.
u americi.
kakaovac je krepao pa nije bilo čokolade.
u cijelom svijetu.
onda su inžinjeri u krašu napravili zamjensku čoksu od šećerne melase pa su onda nijemci, austrijanci i ostali plaćali licencu krašu da bi isto proizvodili kod sebe.
jna je došla u zvečevo i dala upit za dugoročno održive žitarice. zbog potrebe vojske.
kako je u makedoniji bilo pun kurac riže krenuli su s njom jer se pokazala kao najlakše za obraditi.
netko od inžinjera, ne qvazi novinara, se dosjetio da bi se zbog udjela škroba i molekularne strukture, mogla riža tretirati s prezasićenom suhom vodenom parom.
i tako je nastao Mikado.
kod jna nije prošao zbog slabe nutritivne vrijednosti, a velikog volumena.
do 2000 i neke u europi isključivi dobavljač tog tipa čokse bilo je zvečevo, onda su istekla prava i svi su počeli proizvoditi taj tip čokse.
naravno ti to nisi primjetio niti znaš da je to hrvatski odnosno jugoslavenski proizvod.

zbog distribucije prodana su prava u US i Japan, koji i dalje plaćaju Zvečevu tantjeme.
gavrilovićev gulaš se proizvodi u americi, jedino kaj na konzervi piše made in croatia. 
iz kukuljanova idu litografirani limovi koji se u americi pretvaraju u konzerve.
zatim se pune američkom govedinom i dilaju po americi.

nekad najjača tvornica alatnih strojeva u krugu do minhena i deckela, bila je prvomajska.
tvoji jarani ju ujebali totalka, spizdili strojeve, zajebali stotine ljudi.

došao švicarac otkupio ruine, jadničcima isplatio po 100 000kn.
sada se ASP proizvode u švici. i piše na njima made in suisse. pola ekipe je gore.

švicarac je kupio ime. u airbusu imaš 50ak strojeva made in YU

zato ne seri
tvoji jarani
i ekipa kao ti ste ujebali hrvatsku.

a oksimoroničan si, podržavaš rimca, a recimo nisi natipkao nikaj o AD Plastik koja je prvi isporučitelj za renault, citroen, amg, brabus.
zapošljava 5000 ljudi i nalazi se na jankomiru. 
oni nisu zanimljivi.
naravno ne znaš da je eloda prvi isporučitelj za fiat, termo sklopki, ne samo za fiat cijelu grupaciju.
pred nosom su ti.

sa svog balkona si moga baciti pogled u Yazaki.
ali tebi to nikaj ne govori.
ti pišeš kaj ti narede.

i ekipa kao ti ste ujebali hrvatsku.


dakle ajmo idiotima nacrtati 


ujebali ste HRVATSKU  a jugoslavija se raspala pa nju niste ni mogli 
 i da ..
imam pravo biti jugonostalgičar , kad vidim koji primitivci sad drže fenjer tobožnjeg hrvatstva 
ništarije , sebični nuzproizvod kamenjarske i seljačke primitive u rh
kravo muslimanska, pijana od jutra, jebote tito u čvalje i šupak.
tvoji partizančine su upale u vilu mog djeda.
prvo je s mojom bakom živio u garaži zajedno sa služavkom koja je služila "kapitalistu" onda su tvoj smrdljivci stavili ovce u bazen i čudili se da kakav je to tor. i tko betonira tor.

srećom je jedan partizan kojem je moj djed bio učitelj potjerao stoku.
i djedu i baki dao stan jer je morao oduzeti vilu, ali su biblioteka , porculan i klavir ostali.

jebo te tito.
sve vas treba pobit, mater vam jebem opančarsku.
veber
veber

Male
Posts : 45527
2014-12-30


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Speare Shaker 13/6/2021, 21:21

@Sora wrote:
@Speare Shaker wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:
(deficit platne bilance im je 7-8milijardi eura)... 

Dodaj tome desetak milijarda eura od turizma (knjigovodstveno gledano nije izvoz) svake godine (prije pandemije) pa ćeš dobiti malo drugačiju računicu.
 gdje su pare konjine

Jedi govna smrdljiva kravetino.

_________________
Obras póstumas, divinas y humanas
avatar
Speare Shaker

Posts : 26763
2016-11-04


Back to top Go down

Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove - Page 4 Empty Re: Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum