ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by RayMabus 12/6/2021, 18:37

Al logistički noćna mora. Skoro pa američko evropski avion. Sklapa se u Rusiji i eto kao taj motor pola ruski. Ono Rusi znaju napraviti servis al vjerovatno neki čipovi iz Francuske il neki dijelovi i onda to njima tj Putinu ne paše i to je to.

Logistički noćna mora.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 126501
2014-04-11


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by RayMabus 12/6/2021, 18:45

Ovo može samo neki vasal Rusije uzet pa da ovi daju u paketu s nekom šemom nafta i oružje al neće ni taj puno ovoga uzet.

A s obzirom da je naručeno 300 a 200 napravljeno a godišnja proizvodnja 20 aviona onda to je još pet godina a u oni u međuvremenu rade Irkut i onda ovo staje a radi se Irkut.

To je ta priča.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 126501
2014-04-11


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by RayMabus 12/6/2021, 18:50

Nešto ih Meksiko koristi i nešto Iran da bi i on itd al to je sve ono par desetaka aviona od ove ukupne brojke od 300 jer Rusiji je to previše pa gleda kome da utrpa 50-100 aviona od ukupne proizvodnje koa će biti oko 300 aviona.

Ma uglavnom za treće zemlje koje ga uzmu je logistička noćna mora. Da je bar 100% ruski pa jedna zemlja a ode ih je pet.

I na kraju samo 87 putnika. A baš ono kurčina teška od aviona.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 126501
2014-04-11


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by RayMabus 12/6/2021, 19:20

Gledan koliko tih djelova ima a da nisu ruski. A stvarno previše. Ovo neće nitko kupit. Može samo iznajmit pa nek ruski piloti voze i ti sam rješi servis i to je to.

Ovo niti jedna treća država dakle to su neke koje nemaju avio industriju da ovo logistički zaokruži neće kupit. Jedino iznajmljivanje.

Ne bi se nikad izvuka iz ovih pizdarija da ti ovo kupiš i sam se moraš mislit kako ćeš sve ovo na njemu servisirati. Pet država ima u njemu.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 126501
2014-04-11


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Serbinho-3 12/6/2021, 22:28

Govorilo se i u Italiji da se sklapa, negde u Veneto Regiji. Sutra da im lupe sankcije, svi prizemljeni. Najbolhe da mu skinu ime po meni i otarase ih se. Samo fale Srbiji, Istocni AviJon sa 99% Zapadnih delova. Uvaliti Iranu je podlo, falila je samo Kuba  winksmile
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 16079
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Ringo10 13/6/2021, 02:58

Rusi rade novu verziju toga aviona

Rade potpunu rusifikaciju i imat ce 97% domacih komponenti a ostatak of 3% ce raditi prijateljske zemlje

Novi motor dolazi, PD-8, vec je skoro spreman, nova kompozitna krila ...sve domace.
Mislim da sad rade na electronici.

Uglavnom, taj avion ima vrlo lijepu buducnost. Samo sto dalje od Zapada I zapadnih cijena.
Ringo10
Ringo10

Posts : 15205
2015-09-24


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Hektorović 13/6/2021, 03:11

@Serbinho-3 wrote:Govorilo se i u Italiji da se sklapa, negde u Veneto Regiji. Sutra da im lupe sankcije, svi prizemljeni. Najbolhe da mu skinu ime po meni i otarase ih se. Samo fale Srbiji, Istocni AviJon sa 99% Zapadnih delova. Uvaliti Iranu je podlo, falila je samo Kuba  winksmile

Pa zato što su Italijani imali 51% marketinga čitavog projekta, a nakon sankcija izašli su de facto iz njega...

SuperJet International

Initially with 51%, leaving 49% to Sukhoi, Leonardo revised its shareholding agreement in 2016 and cut its share to 10%.

https://en.wikipedia.org/wiki/SuperJet_International
Hektorović
Hektorović

Posts : 20432
2018-04-10


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Ringo10 13/6/2021, 03:19

Bit ce to OK. Motor PD-8. To je avion za kratke relacije, kratkolinijas za lokalne relacije

Srednjelinijas je Irkut MS-21 sa motorima PD-14, taj motor je vec spreman

Dugolinijas ce biti IL-96, Iljusin. Njemu se pripremaju snazni motori PD-35.
Ti motori se predvidjaju i za rusko kineski CR-929.

Rade Rusi, rade i te kako. Ali Zapadu ne smiju vise vjerovati niti se sa Zapadom upustati u takve projekte. 
Za par godina Zapad ce se moci jebat sa svojim ucjenama i sankcijama kad je ruska civilna avijacija u pitanju.
Ringo10
Ringo10

Posts : 15205
2015-09-24


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Hektorović 13/6/2021, 03:27

@Ringo10 wrote:Rusi rade novu verziju toga aviona

Rade potpunu rusifikaciju i imat ce 97% domacih komponenti a ostatak of 3% ce raditi prijateljske zemlje

Novi motor dolazi, PD-8, vec je skoro spreman, nova kompozitna krila ...sve domace.
Mislim da sad rade na electronici.

Uglavnom, taj avion ima vrlo lijepu buducnost. Samo sto dalje od Zapada I zapadnih cijena.


Pa projekt je prebačen na Irkut umjesto Sukhoja, i neće se niti više zvati Superjet... 

Zanimljivo ovakvog nisu mogli niti izvoziti Iranu, Venezueli, Kubi,... zbog zapadnih sankcija.
Hektorović
Hektorović

Posts : 20432
2018-04-10


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Ringo10 13/6/2021, 03:34

Pa normalno da ne mogu prodati kad nemaju normalnu opskrbu rezervnim dijelovima zbog sankcija...
Osim toga, same ruske kompanije trebaju da lete svojim avionima da bi im bilo ko vjerovao. Kako ce ti neko vjerovati ako ti letis sa Boeing i Airbus avionima.
Ringo10
Ringo10

Posts : 15205
2015-09-24


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by veber 13/6/2021, 08:12

@Ringo10 wrote:
Uglavnom, taj avion ima vrlo lijepu buducnost. Samo sto dalje od Zapada I zapadnih cijena.
naravno, mrski zapad, fujjj
ti se javljaš s kube ili iz rusije?

užasan zapad.
veber
veber

Male
Posts : 45524
2014-12-30


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Ringo10 13/6/2021, 09:42

Zapad ovakav ili onakav...ali Rusija ne smije ovisiti o Zapadu jer Zapad nastoji da joj nanese zlo gdje god moze i kad god moze.
Rusija mora biti potpuno samostalna u svemu. U Avio industriji takodjer. Jer Zapad im uvaljuje sankcije na sve.
Avionika, elektronika ,avio motor, krila ...na kraju su sve morali sami napravit
Ringo10
Ringo10

Posts : 15205
2015-09-24


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by veber 13/6/2021, 10:11

@Ringo10 wrote:Zapad ovakav ili onakav...ali Rusija ne smije ovisiti o Zapadu jer Zapad nastoji da joj nanese zlo gdje god moze i kad god moze.
Rusija mora biti potpuno samostalna u svemu. U Avio industriji takodjer. Jer Zapad im uvaljuje sankcije na sve.
Avionika, elektronika ,avio motor, krila ...na kraju su sve morali sami napravit
ne bulazni.
ne da je rusija zavisna od zapada nego joj zapad nasušno treba.
da nema njemačke koja je kupila trećinu rusije, tanko bi putin srao.

unatoč svim američkim sankcijama prema rusiji, njemačka je odjebala amere i direktno se spojila s rusijom plinski.
nema ukrajina, poljska, bakraći. do kraja godine cijev je pod punim tlakom, 2022e i druga kreće.
njemačka i italija su postali glavni distributeri plina za eu.

samo je rvacka uzela lng teminal od amera.
ali i to se da odjebati. obalna infrastruktura ostaje, brod vratiš amerima. platiš penale.

spojiš se s italijom i eto još jedna veza prema mađarskoj, rumunjskoj, bugarskoj, srbiji.

to amere boli.
veber
veber

Male
Posts : 45524
2014-12-30


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Serbinho-3 13/6/2021, 14:42

@Hektorović wrote:
@Serbinho-3 wrote:Govorilo se i u Italiji da se sklapa, negde u Veneto Regiji. Sutra da im lupe sankcije, svi prizemljeni. Najbolhe da mu skinu ime po meni i otarase ih se. Samo fale Srbiji, Istocni AviJon sa 99% Zapadnih delova. Uvaliti Iranu je podlo, falila je samo Kuba  winksmile

Pa zato što su Italijani imali 51% marketinga čitavog projekta, a nakon sankcija izašli su de facto iz njega...

[size=32]SuperJet International[/size]

[size=37]Initially with 51%, leaving 49% to Sukhoi, Leonardo revised its shareholding agreement in 2016 and cut its share to 10%.[/size]

https://en.wikipedia.org/wiki/SuperJet_International



Nista je tu nisam ukapirao. Ruse cenim, jer deluju smireno i sa logikom, koje na Zapadu bas i nema. Ovde toga nema. Usli su u pricu, dali ime Sukhoi, gde nema nicega Ruskog. Francuzi standardni, uvale svoje motore i elektroniku, odrzavaju tehnologiju i svoje centre inzenjerstva, Italijani nejasni, iako se pominju i njihovi biroi. Sankcije su simbol Zapada, nista solucija. Ako ne izvrsavas nasa naredjenja, sankcije. Sutra nesto da se desi, ovaj avion ne leti, sankcije, delovi. Cela prica od pocetka je nejasna i nerealna. Avion najbolje da prodaju kompletno Kinezima ako hoce i zavrse agoniju. Uvaljivati Srbiji, Iranu, Kubi, gde ce im dusa, ako je uopste jos ko ima, lud sam i ja.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 16079
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by RayMabus 13/6/2021, 16:43


_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 126501
2014-04-11


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Hektorović 13/6/2021, 17:02

@Serbinho-3 wrote:
@Hektorović wrote:
@Serbinho-3 wrote:Govorilo se i u Italiji da se sklapa, negde u Veneto Regiji. Sutra da im lupe sankcije, svi prizemljeni. Najbolhe da mu skinu ime po meni i otarase ih se. Samo fale Srbiji, Istocni AviJon sa 99% Zapadnih delova. Uvaliti Iranu je podlo, falila je samo Kuba  winksmile

Pa zato što su Italijani imali 51% marketinga čitavog projekta, a nakon sankcija izašli su de facto iz njega...

[size=32]SuperJet International[/size]

[size=37]Initially with 51%, leaving 49% to Sukhoi, Leonardo revised its shareholding agreement in 2016 and cut its share to 10%.[/size]

https://en.wikipedia.org/wiki/SuperJet_International



Nista je tu nisam ukapirao. Ruse cenim, jer deluju smireno i sa logikom, koje na Zapadu bas i nema. Ovde toga nema. Usli su u pricu, dali ime Sukhoi, gde nema nicega Ruskog. Francuzi standardni, uvale svoje motore i elektroniku, odrzavaju tehnologiju i svoje centre inzenjerstva, Italijani nejasni, iako se pominju i njihovi biroi. Sankcije su simbol Zapada, nista solucija. Ako ne izvrsavas nasa naredjenja, sankcije. Sutra nesto da se desi, ovaj avion ne leti, sankcije, delovi. Cela prica od pocetka je nejasna i nerealna. Avion najbolje da prodaju kompletno Kinezima ako hoce i zavrse agoniju. Uvaljivati Srbiji, Iranu, Kubi, gde ce im dusa, ako je uopste jos ko ima, lud sam i ja.
Pa ovo je bio prije svega politički projekt iz ranih 2000tih, dakle kad su Ruski brodovi uplovljavali u Američke luke,...
Hektorović
Hektorović

Posts : 20432
2018-04-10


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Ringo10 14/6/2021, 05:26

Pa proizvest ce svoje chipove jer izbora nemaju

Ako vec i nisu

A Superjet se potpuno rusificira, mislim 2024 ce biti spreman, motor i krila vec imaju
Ringo10
Ringo10

Posts : 15205
2015-09-24


Back to top Go down

Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji - Page 3 Empty Re: Suhoj Superdžet 100: Spreman da ponovo ne bude prodat Srbiji

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum