ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korištenje bitcoina kao zakonskog sredstva za plaćanje počet će za 90 dana, a devizni tečaj bitcoina prema dolaru će odrediti tržište.

Go down

Korištenje bitcoina kao zakonskog sredstva za plaćanje počet će za 90 dana, a devizni tečaj bitcoina prema dolaru će odrediti tržište. Empty Korištenje bitcoina kao zakonskog sredstva za plaćanje počet će za 90 dana, a devizni tečaj bitcoina prema dolaru će odrediti tržište.

Post by mutava baštarda 6/11/2021, 10:29

Informacija iz Basela katapultirala bitcoin 


NEW YORK - Bitcoin je u četvrtak skočio više od 13 posto, na na razinu iznad 38.000 dolara nakon što je prijedlog Bazelskog odbora bankama dao zeleno svjetlo da drže vodeću kriptovalutu i drugu digitalnu imovinu.

Najpopularnija kriptovaluta dosegla je najviših 38.461 američkih dolara tijekom ranog poslijepodneva, pojačavajući rast koji je započeo još jučer.

Bazelski odbor za nadzor banaka, koji postavlja međunarodne bankarske standarde, preporučio je strože kapitalne zahtjeve za držanje bitcoina od dionica i obveznica.

Odbor je predložio ponder rizika od 1.250% za bitcoin, ether i sve ostale kriptovalute, isključujući stabilne kovanice koje u potpunosti imaju rezerve. To znači da bi banka trebala držati kapital ekvivalentan nominalnoj vrijednosti izloženosti bitcoinima.


"Izloženost od 100 USD dovela bi do ponderirane aktive od 1250 USD, koja kada se pomnoži sa minimalnim kapitalnim zahtjevom od 8% rezultira minimalnim kapitalnim zahtjevom od 100 USD (tj. ista vrijednost izvorne izloženosti, jer je 12,5 recipročna 0,08 ), "stoji u prijedlogu.

Iako je Basel bitcoin kategorizirao kao imovinu s visokim rizikom, tržišna reakcija bitcoina sugerira da su investitori vjerojatno očekivali još gore


Prije informacije iz Basela, bitcoin je već bio u solidnom plusu zahvaljujući odluci El Salvadora koji je postao prva zemlja u svijetu koja je uvela bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja nakon što je Kongres u srijedu usvojio prijedlog predsjednika Nayiba Bukele o prihvaćanju te kriptovalute. Sa 62 od 84 moguća glasa zakonodavci su glasali za donošenje zakona o prihvaćanju bitcoina, usprkos bojazni od mogućeg lošeg učinka na program El Salvadora s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u vrijednosti od milijardu dolara.

Predsjednik Bukele zagovara korištenje bitcoina jer bi, po njegovom mišljenju, to moglo zaštititi devizne doznake iseljenika od ekstremno visokih naknada u dolarskim transferima. Prema zakonu, tvrtke će morati prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja za robe i usluge. U toj kripovaluti će biti moguće plaćati i poreze.

Korištenje bitcoina kao zakonskog sredstva za plaćanje počet će za 90 dana, a devizni tečaj bitcoina prema dolaru će odrediti tržište

_________________
“Ako uradimo dobar posao s novim vakcinama, zdravstvenom službom, planiranim roditeljstvom (abortusima), možemo smanjiti broj stanovnika na zemlji za 10% – 15%."
                                                Bill - bi Gates
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 17265
2015-09-14


Back to top Go down

Korištenje bitcoina kao zakonskog sredstva za plaćanje počet će za 90 dana, a devizni tečaj bitcoina prema dolaru će odrediti tržište. Empty Re: Korištenje bitcoina kao zakonskog sredstva za plaćanje počet će za 90 dana, a devizni tečaj bitcoina prema dolaru će odrediti tržište.

Post by mutava baštarda 6/11/2021, 10:30

Bitcoin: El Salvador makes cryptocurrency legal tender

_________________
“Ako uradimo dobar posao s novim vakcinama, zdravstvenom službom, planiranim roditeljstvom (abortusima), možemo smanjiti broj stanovnika na zemlji za 10% – 15%."
                                                Bill - bi Gates
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 17265
2015-09-14


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum