ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ovo je nadrealno

Go down

Ovo je nadrealno Empty Ovo je nadrealno

Post by debotoijusto 3/5/2021, 19:40

IZBOR Irana u visoko tijelo Ujedinjenih naroda za ženska prava dogodio se krajem prošlog mjeseca gotovo u tajnosti. Veliki svjetski mediji nisu o tome izvijestili. Umjesto toga, izbor je otkrila i objavila nevladina organizacija UN Watch, čije je sjedište u Ženevi, ali koja je snažno povezana s Izraelom i posvećena kritici UN-a i ukazivanju na njegovu navodnu pristranost na štetu Izraela, a u korist njegovih neprijatelja, poput Irana.
Naime, UN-ovo Ekonomsko i socijalno vijeće (ECOSOC) izabralo je tajnim glasanjem Iran na četverogodišnji mandat u UN-ovu komisiju za status žena 20. travnja. Mandat Iranu počinje iduće godine. Ova komisija je, inače, glavno UN-ovo međuvladino tijelo posvećeno "promicanju rodne jednakosti i osnaživanju žena". 
Iran je, piše portal američke državne televizije za međunarodnu publiku Voice of America (VOA), bio jedna od pet azijskih država koje je nominirala Azijska grupa ECOSOC-a, uz Kinu, Japan, Libanon i Pakistan. Svih pet je na kraju izabrano u komisiju većinskim glasanjem, iako je Iran dobio najmanji broj glasova od svih kandidata. 
A iako je glasanje bilo tajno, UN Watch je utvrdio da su najmanje četiri od 15 europskih i zapadnih zemalja članica ECOSOC-a glasale za Iran. Neke od tih članica su: Australija, Austrija, Kanada, Finska, Francuska, Latvija, Njemačka, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Švicarska, Velika Britanija i SAD.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-je-un-izdao-hrabre-iranke-islamisticki-rezim-izabran-u-tijelo-za-zenska-prava/2273248.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24024
2014-04-12


Back to top Go down

Ovo je nadrealno Empty Re: Ovo je nadrealno

Post by vuksadinare 3/5/2021, 20:45

I onda se debo nasima ruga..vidim da ima u medjunarodnim institucijama pet puta ludjih od nas :)
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 86180
2015-09-08


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum