ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Večernji list: Brat Selme Cikotića pokrenuo harangu na kardinala Puljića

Go down

Večernji list: Brat Selme Cikotića pokrenuo harangu na kardinala Puljića Empty Večernji list: Brat Selme Cikotića pokrenuo harangu na kardinala Puljića

Post by Hektorović 19/4/2021, 12:19

[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/04/19/1484587/thumbs/873x400.jpg]Večernji list: Brat Selme Cikotića pokrenuo harangu na kardinala Puljića 873x400[/url]
Na društvenim mrežama i pojedinim portalima objavljena je informacija da je u Travniku, u džamiji u Kalibunaru, održana svečanost povodom prelaska na islam Danka Puljića, novodnog bratića kardinala Vinka Puljića.
Prvi koji je pohvalio i potvrdio laž da je bratić kardinala Vinka Puljića, Danko Puljić, prešao na islam je Aljo ef. Cikotić iz džemata Kalibunar, brat SDA-ovog ministra sigurnosti BiH Selem Cikotića, piše Večernji list u današnjem printanom izdanju. 
Za efendiju Cikotića još prije 11 godina, kada su vehabije izvršile teroristički napad na Policijsku postaju Bugojno i ubili policajca Tarika Ljubuškića, tadašnja emisija "60 minuta" Federalne TV objavila je kako je "široko otvorio vrata svoje džamije vehabijama", s tvrdnjom da se u toj džamiji regrutiraju borci koji se šalju u Afganistan u pomoć talibanima. Imam koji je jučer plasirao lažnu vijest tada je potvrdio da mu u džamiju dolaze vehabije i izrazio zadovoljstvo što "nikada nije bilo konfrontacije između vjernika dvaju različitih pristupa islamu u njegovu džematu", a teroristički napad na Policijsku postaju Bugojno okarakterizirao je kao čin umobolnog čovjeka kojeg su se vehabije odrekli jer je bio destruktivan za zajednicu - piše "Večernji list".
Podsjećamo, povodom ovih tvrdnji jučer su reagirali iz Vrhbosanske nadbiskupije.
Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod - naglašeno je u saopćenju.
Dodaje se da je isto tako "gnusna laž" da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.
- Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije - istakli su iz Vrbosanske nadbiskupije.
Hektorović
Hektorović

Posts : 19364
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum