ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nulta ispovijed za naše prvopričesnike

Go down

Nulta ispovijed za naše prvopričesnike Empty Nulta ispovijed za naše prvopričesnike

Post by debotoijusto Thu 1 Apr - 19:32

U HRVATSKOJ je i dalje na snazi zabrana okupljanja više od 25 ljudi, a jučer su donesene i nove strože mjere. Prije svega zabranjuju se treninzi u zatvorenom, što znači da djeca čiji klubovi nemaju mogućnost treninga na otvorenom ostaju zakinuta za sportske aktivnosti. Istovremeno crkvama nije zabranjeno održavanje krizmi i pričesti.
O tome nije bilo govora kod objave novih mjera, a Indexu su se javili roditelji iz zagrebačkog Borovja čija djeca imaju zakazanu prvu pričest za 25. travnja. Ono što neke roditelje smeta je što u trenu dok brojke rastu, crkva udvostručuje vrijeme trajanja sata vjeronauka koji pohađaju učenici iz nekoliko škola, što se vidi iz maila koji je roditeljima stigao iz župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije.
"Nulta ispovijed za naše prvopričesnike je u srijedu 31. ožujka u 17 sati. Molimo vas da zajedno s djecom provježbate i pomognete im napraviti ispit savjesti. 3. i 10. travnja nećemo imati vjeronauk u crkvi zbog uskrsnih blagdana. Nakon blagdana imat ćemo roditeljski sastanak i pojačane susrete. Prva pričest će biti u nedjelju 25. travnja u 10 sati", stoji u jednom mailu.
U drugom mailu ih se obavještava da će u tjednu prije prve pričesti sat vjeronauka trajati dvostruko duže nego dosad, a uz to se napominje i kako vjeronauk istodobno pohađaju učenici iz nekoliko škola.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/brojke-rastu-a-zagrebacka-crkva-odrzava-pricest-jos-su-udvostrucili-sat-vjeronauka/2265362.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23828
2014-04-12


Back to top Go down

Nulta ispovijed za naše prvopričesnike Empty Re: Nulta ispovijed za naše prvopričesnike

Post by debotoijusto Thu 1 Apr - 19:34

GRADONAČELNICI iz splitskog područja u četvrtak su na sastanku sa splitsko-dalmatinskim županom Bobanom podržali njegovu inicijativu da Zračnu luku Split imenuje po sv. Jeronimu Dalmatincu. Utemeljit će se Savjet za njeno preimenovanje, izvijestili su u četvrtak iz Ureda župana.


"Zaključeno je da će župan Blaženko Boban utemeljiti Savjet za preimenovanje Zračne luke Split u Zračnu luku svetoga Jeronima Dalmatinca", navodi se u priopćenju.
U taj će Savjet biti pozvani stručnjaci iz Crkve i druge ugledne javne osobe, akademici, novinari i stručnjaci za brendiranje kako bi u javnoj raspravi prikupili što više argumenata s kojima bi upoznali nadležno Ministarstvo i vladu RH o značaju imenovanja zračne luke imenom svetoga Jeronima Dalmatinca, znamenitoga svećenika, crkvenoga naučitelja i jednoga od četiri crkvena oca zapadne Crkve.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/trazi-se-promjena-imena-zracne-luke-split-zvat-ce-se-po-svecu/2265642.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23828
2014-04-12


Back to top Go down

Nulta ispovijed za naše prvopričesnike Empty Re: Nulta ispovijed za naše prvopričesnike

Post by debotoijusto Thu 1 Apr - 19:35

da strucnjaci iz crkve  :facepalm
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23828
2014-04-12


Back to top Go down

Nulta ispovijed za naše prvopričesnike Empty Re: Nulta ispovijed za naše prvopričesnike

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum