ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

trolanje mjeseca

Go down

trolanje mjeseca Empty trolanje mjeseca

Post by mutava baštarda 28/3/2021, 13:01

Nakon što je američka ambasada pohvalila Bjelorusku narodnu republiku 1918. godine, vlada u Minsku uzvratila je poželjevši Vašingtonu srećan dan ustava Konfederacije i dodavši komentare o izborima, slobodi i demokratiji

Traži
Srećan dan konstituisanja konfederacije! Bjelorusija nemilosrdno trolira američku ambasadu nakon što je ova pohvalila marionetski režim podržan od Njemačke u Prvom svjetskom ratu
Bjelorusija
S. Filipović
28/03/2021
3komentara
Nakon što je američka ambasada pohvalila Bjelorusku narodnu republiku 1918. godine, vlada u Minsku uzvratila je poželjevši Vašingtonu srećan dan ustava Konfederacije i dodavši komentare o izborima, slobodi i demokratiji.
Poželjevši Belorusiji sretan „Dan slobode“ u četvrtak, američka ambasada izrazila je podršku „borbi Bjelorusa za slobodu i demokratiju“ i rekla da mnogi u zemlji „plaćaju visoku cijenu dok režim pribjegava zastrašivanju, nasilju i smrtonosnoj sili da održi svoju moć“.


Caka? Zemlja proglašena 25. marta 1918. godine predstavljala je marionetski režim carske Njemačke i prestala da postoji sljedeće godine, nakon Kajzerove kapitulacije, a njena teritorija podjeljena između Poljske i novoosnovanog Sovjetskog Saveza. Od tada postoji „vlada u egzilu“ – koja trenutno boravi u Kanadi – dok su zastavu koju je koristio BPR prošle godine usvojili aktivisti suprotstavljeni predsjedniku Aleksandru Lukašenku.

Ministarstvo spoljnih poslova u Minsku odgovorilo je u petak na američke dobre želje izjavom koja bi se samo dobronamjerno mogla opisati kao kap sarkazma.


_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 15267
2015-09-14


Back to top Go down

trolanje mjeseca Empty Re: trolanje mjeseca

Post by mutava baštarda 28/3/2021, 13:01

Počelo je izvinjenjem zbog „nedostatka čestitki na nedavnoj 160. godišnjici usvajanja Ustava Konfederativnih država Amerike, čija je zastava i dalje draga mnogim Amerikancima“, misleći na poraženu frakciju u američkom građanskom ratu koja je je izravno osramoćena modernim političkim establišmentom.

Minsk je tada izrazio podršku pokretu Black Lives Matter i „težnjama američkog naroda za boljom budućnošću“, nastavljajući bacati riječi iz inauguracionog govora predsjednika Joea Bidena o jedinstvu Vašingtonu u lice.

Ministarstvo je reklo da se divi „hrabrosti i odlučnosti američkih heroja“, uključujući osnivača WikiLeaksa Julian Assangea, uzbunjivača NSA Edwarda Snowdena i uzbunjivača iz vojske Chelsea Manninga, „koji su žrtvovali gotovo sve zbog istinske slobode i harmonije u američkom društvu“. Oni su se čak osvrnuli na nedavnu vojnu blokadu američkog Kapitola:

„Bjelorusija se, zajedno sa američkim narodom, raduje danu kada će obični Amerikanac moći da hoda blizu Kapitola bez dozvole i ometanja.“

Dalje, ministarstvo je izrazilo zahvalnost ambasadorki Julie Fisher na njenom „neprocjenjivom savjetu“ o tome kada i kako Bjelorusija treba da održi izbore, nudeći joj državljanstvo kako bi se mogla registrovati da glasa i sama, hvaleći pritom „dostignuća“ američkog izbornog sistema kao što je „ glasanje putem pošte i izbornog kolegijuma“.

Vašington je optužio Minsk za “namještanje” predsjedničkih izbora u avgustu 2020. godine i uveo sankcije vladi Bjelorusije, čak i kada je sopstveno glasanje u novembru postalo predmetom oštre političke rasprave.

Ministarstvo spoljnih poslova završilo je izjavu nudeći Vašingtonu „zajedničko upravljanje“ Aljaskom i poželjevši „trenutak kada srećno možemo sresti šestu američku flotu na pomorskim granicama Bjelorusije“ – referencu na mem iz 2014. godine koji se podsmjeva Obaminoj administraciji (lažnim) citatom Jen Psaki zbog kojeg se činilo da State department ne zna da istočnoevropska zemlja ima izlaz na more.

Čak je pomenut i nedavn pad američkog predsjednika Joea Bidena na stepenicama Air Force one:

„Iskreno želimo američkom narodu jedinstvo i da se popnemo stepenicama Američkog sna bez posrtanja.“

Ovo nije prvi put da strana vlada napada izjave iz Vašingtona; ranije u petak, Kina je prozvala SAD zbog broja umrlih od Covid-19 i smrtnih slučajeva od “nasilja s oružjem”, kao odgovor na Bidenove komentare o predsjedniku Xi Jinpingu, i uputila žestoku kritiku američkim diplomatama tokom nedavnog samita na Aljasci.

Međutim, dok je kineska retorika ostala – doduše jedva – u granicama diplomatskog diskursa, misija iz Minska podsjećala je na čuveno kozačko pismo osmanskom sultanu, čiji je sadržaj ovjekovječen na slici Ilje Repina

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 15267
2015-09-14


Back to top Go down

trolanje mjeseca Empty Re: trolanje mjeseca

Post by mutava baštarda 28/3/2021, 13:03


_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 15267
2015-09-14


Back to top Go down

trolanje mjeseca Empty Re: trolanje mjeseca

Post by RayMabus 28/3/2021, 13:04

lol!

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 120683
2014-04-11


Back to top Go down

trolanje mjeseca Empty Re: trolanje mjeseca

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum