ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

na Facebooku ima dva profila od kojih se jedan skromno zove “Denis Kljajić Predsjednik”

Go down

na Facebooku ima dva profila od kojih se jedan skromno zove “Denis Kljajić Predsjednik” Empty na Facebooku ima dva profila od kojih se jedan skromno zove “Denis Kljajić Predsjednik”

Post by debotoijusto 27/3/2021, 10:45

Zagrebačka gradska četvrt Podsused – Vrapče u tri je godine na uređenje igrališta za odbojku na pijesku potrošila 2.462.746 kuna.

Prvo je, 2017. godine, 25.000 kuna plaćena izrada projektne dokumentacije za uređenje igrališta. Iduće godine na uređivanje u dvije faze potrošeno je 1.542.746 kuna. No ni to nije bilo dovoljno pa je 2019. za uređenje izdvojeno još 815.000 kuna, a prošle godine dodatnih 80.000 kuna.
Da stvar bude bolja, stanovnicima četvrti ti uređeni tereni nisu dostupni besplatno. Ako žele igrati odbojku, građani lokalnom klubu Vrapče moraju platiti 100 kuna po satu za korištenje terena radnim danom, a 120 vikendima, ili se upisati u klub i plaćati članarinu.


Razlog zašto je baš odbojka bitnija od uređenja tržnice u tom kvartu može se iščitati iz činjenice da je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused – Vrapče, Dejan Kljajić, odbojkaš i bivši predsjednik i osnivač Kluba odbojke na pijesku Vrapče, kojem su dakle uređeni tereni. Dodatan dokaz da je i dalje involviran u rad tog kluba, ovaj nam je tjedan dao sam.

“Dođite svi u Vrapče jer je Vrapče spremno! Odbojka na pijesku – beach volleyball Croatia! Ovdje na Vrapču!”, govorio je u videu koji je postavio na svoja dva profila na Facebooku, a koji su se istodobno pojavili i na dva Facebook profila kluba.


Video od 40 sekundi pokazuje i vijećnika Kljajića kako veselo šeće po novouređenom pješčanom terenu od kafića do igrališta, kraj kojih su postavljene i ležaljke i palme, a potpisan je kao “King of the beach – Vrapče”. No ubrzo nakon što su objavu podijelili iz stranke Zagreb je NAŠ! uz komentar da je “lako je biti kralj plaže koju plaćaš javnim novcem”, Kljajić je video povukao s oba profila.Telegram je odmah kontaktirao Kljajića koji nam je rekao kako je videom jednostavno želio dati podršku klubu, ali da ga je maknuo “da se ne zloupotrebljava”. Također je tvrdio da nema nikakve veze s klubom te da ni ne zna tko ga sada vodi, pozivajući nas da pregledamo Registar udruga. Ipak, tek nakon našeg drugog telefonskog poziva nam je priznao da je u klubu bio aktivan do 2017. godine. No tvrdi da je ostavku dao čim je izabran za vijećnika. Zanimljivo, stranica tog kluba, na koju nas je u razgovoru više puta uputio sam Kljajić, trenutačno ne radi.

U Registru udruga pak doista piše kako je od 3. rujna 2017. predsjednik kluba izvjesni Frane Žanić. Doduše malo je čudno da se Kljajić nije mogao sjetiti tko vodi klub kojeg u radno vrijeme promovira budući da nam je sam otkrio kako je bio na toj sjednici kada se promijenilo vodstvo. Uz to, u online adresaru Sportskog saveza Grada Zagreba piše kako je predsjednik Kluba odbojke na pijesku Vrapče i dalje upravo Dejan Kljajić.
Zanimljivo je i da je broj koji je kao kontakt naveden na Facebook stranicama kluba, te koji stoji na plakatima postavljenim na oglasnu ploču ispred kluba, upravo Kljajićev. Na taj broj smo ga i dobili. Servis Infobiz otkriva pak da je službeni mail udruge, direktor@olimpik.hr, ujedno i mail Odbojkaškog kluba Olimpik. A taj klub vodi – Kljajić.Inače Denis Kljajić, odbojkaš, trener i predsjednik gradske četvrti, član je Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365. Na svom živopisnom Instagram profilu, na kojem je primjerice objavio i video selfie vožnje u kabrioletu i pritom napravio prekršaj, ponosno stoje fotografije njega i pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Objavio je i selfije s Miroslavom ŠkoromRužom Tomašić te premijerom Andrejem Plenkovićem.
Kako smo već spomenuli, na Facebooku ima dva profila od kojih se jedan skromno zove “Denis Kljajić Predsjednik”. U intervjuu za Sportske novosti 23. svibnja 2017., prije nego se okušao kao političar, Kljajića su nazvali hrvatskim ‘Don Quijoteom’ jer je navodno dao otkaz u tvrtki sa 700 milijuna kuna, uzeo otpremninu i posvetio se ženskoj odbojci. Kljajićeva je priča nazvana “čudesnom” jer bi se, prema autoru teksta, “malo tko odlučio ostaviti siguran posao i veliku plaću da bi se bavio odbojkom”.


Inače, kada smo razgovarali telefonom, Kljajić nije vidio ništa sporno u tome da se tereni plaćeni iz proračuna gradske četvrti kasnije iznajmljuju građanima. Kaže kako je “tako svugdje” i “to je normalna praksa”.


debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23834
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum