ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by mutava baštarda Sat 27 Mar - 9:41

@RayMabus wrote:Za Hrvatsku Tajvan uopće ne postoji nit će ikad postojati.

Rusija i Amerika po tom pitanju imaju isti stav : službeno ga ne priznaju al imaju diplomatske odnose jer ne žele jaku Kinu.


https://www.ex-iskon-pleme.com/t45929-hrvatska-ne-priznaje-tajvan-ni-u-kakvom-obliku

A mi smo samo Maovi i Mao je naš.

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Swarajya%2F2017-08%2Fc050afe6-5ded-4f24-ae33-89fab682d3af%2FGettyImages-472748720
snažniji međunarodni položaj ima Kosovo.

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 15276
2015-09-14


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by RayMabus Sat 27 Mar - 9:43

Kosovo ni ne postoji iz kineske točke gledišta.

Šta ti je to ?

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 120718
2014-04-11


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by AssadNaPodmornici Sat 27 Mar - 10:14

@Sovak wrote:
@epikur37 wrote:Yoda varaš se... Ako Peking odluči vratiti taj otok, to će biti u roku 48 sati.

Da ... kaj ga je do sada sprečavalo?
Ima gore video analiza od Binkova. Kina jednostavno nema dovoljno vojnih transportera da prebaci pola milijuna vojnika na otok, i onda ih hrani i oblači i skuplja mrtve i ranjene. A sa druge strane ih čeka moderna vojska sa nekoliko stotina tisuća vojnika, artiljerijom, tenkovima, avionoma, projektilima, helikopterima... Takvo iskrcavanje na Tajvan ne bi trajalo duže od 20minuta, zapravo bez detaljno čišćenja tajvanske avijacije, lasera krstarecih raketa, podmornica, aviona, ne bi se niti stigli iskrcati. 
Treba za to minimalno pola godine pripreme i bombardiranja i izmjena raketa i projektila prije nego uopće imaju šansa uspostaviti "beachhead".
Da mogu u 48h uzeli bi ga. Ništa od rata
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 12098
2018-06-14


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by epikur37 Sat 27 Mar - 10:27

@Sovak wrote:
@epikur37 wrote:Yoda varaš se... Ako Peking odluči vratiti taj otok, to će biti u roku 48 sati.

Da ... kaj ga je do sada sprečavalo?


Praktički ništa...

Falilo je samopouzadnje...


Taiwan je gotova priča, čeka se početak predstave, koja neće dugo trajati.
epikur37
epikur37

Posts : 38758
2015-08-06


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by veber Sat 27 Mar - 10:36

@Sovak wrote:Ak su crveni tak fajn sigurni u sebe kak tvrdiju, zakaj do sada nisu zauzeli barem onih par otoka kaj su odmah uz kinesku obalu i 160 km od samog Taiwana?
testiraj do kuda mogu.
naravno da epi ne želi nikaj protiv rusije ili kine.

tako da ljubitelji niti ne spominju kada je brod iz pratnje američkog nosača potopio kineski brod narodne socijalističke komunističke kineske mornarice, a drugi je teško oštetio.

slabo je prošla ta vijest da su s američkih brodova pokupili mornare i gle čuda iskrcali ih na havajima.

isto tako nitko ne komentira da će japan ako ne uspije mirovnim putem, vratiti kurile vojno.

ne uklapa se u lizanje šupka kinezima i rusima.

i da, kilavi ameri spičili raketu iranskom voditelju projekta nuklearnog naoružanja.

kaj bi tek radili da nisu kilavi?

_________________
Der Wollf a den Esel.
veber
veber

Male
Posts : 44193
2014-12-30


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by mutava baštarda Sat 27 Mar - 10:41

@AssadNaPodmornici wrote:Aj ozbiljno neće biti rata, iz razloga što je Tajvan naoružan do zuba a Kinezima bi trebalo minimalno pola godine bombardiranja i raketiranja Tajvana da bi se eventualno usudili iskrcati, a i tada bi uspjeh iskrcavaja bio upitan jer Tajvan bi mogao sačuvati veliku većinu tehnike i vojske zakopanu u planinama i onda lako naoružane desantne jedinice gurnuti u more.
Da bi Kina uspjela onda bi trebala otok raketirati godinu dana, a to bi uzrokovalo sranja, sankcije, mrtvi, gladni itd.
Osvajanje u 48h ne dolazi u obzir inače bi Kina već osvojila Tajvan. I Ameri su ISIS koji je imao par desetaka tisuća ljudi kršili godinu dana. Sirijski vojska +Rusija (bude sve gotovo za 3 dana) nakon par godina nisu do kraja potamanili kanibale. Tajvan je sa druge strane, ima milijarde dolara težak vojni proračun, konstituiran na sličnim principu kao Jugoslavenska opće narodna obrana,ili čak kao sjeverna Koreja,(sa time da se sjevernoj Koreji može doći sa kopna Tajvanu ne može). Uglavnom nema države na planeti koja može osvojiti Tajvan u roku 24h ili 48h ili čak mjesec dana. Kina bi mogla možda kroz pola godine do godinu ali uz ogromne gubitke, vjerojatno sankcije cijelog svijeta i ogroman broj civilnih žrtava 
uz par borbenih letova dnevno i uz slijepilo zbog kojeg nisu vidjeli kilometarske kolone cisterni koje su mjesecima švercale naftu u Tursku i financirali time rat.
ako Kinezi primjene tu taktiku Peking će biti okupiran, a ne Tajvan.
Kada bi kinezi htjeli i smjeli, a za sada ne smiju, dogodilo bi se to. Naravno uz velike gubitke kao što kažeš.
Ovako kad gledaš, kakvu korist bi imali od ovog sukoba ili moguće okupacije. Nikakvu.


_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 15276
2015-09-14


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by mutava baštarda Sat 27 Mar - 10:43

@veber wrote:
@Sovak wrote:Ak su crveni tak fajn sigurni u sebe kak tvrdiju, zakaj do sada nisu zauzeli barem onih par otoka kaj su odmah uz kinesku obalu i 160 km od samog Taiwana?
testiraj do kuda mogu.
naravno da epi ne želi nikaj protiv rusije ili kine.

tako da ljubitelji niti ne spominju kada je brod iz pratnje američkog nosača potopio kineski brod narodne socijalističke komunističke kineske mornarice, a drugi je teško oštetio.

slabo je prošla ta vijest da su s američkih brodova pokupili mornare i gle čuda iskrcali ih na havajima.

isto tako nitko ne komentira da će japan ako ne uspije mirovnim putem, vratiti kurile vojno.

ne uklapa se u lizanje šupka kinezima i rusima.

i da, kilavi ameri spičili raketu iranskom voditelju projekta nuklearnog naoružanja.

kaj bi tek radili da nisu kilavi?
mislim da će se kurili vratiti Japanu samo 24 h nakon što se Texas vrati Meksiku. dakle nikada.

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 15276
2015-09-14


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by epikur37 Sat 27 Mar - 10:43

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 O_9872825_1280




Help is here, and hope is on the way.
epikur37
epikur37

Posts : 38758
2015-08-06


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by epikur37 Sat 27 Mar - 10:44

Dječaci, vi ne razumijete unutarnju logiku stvari...
epikur37
epikur37

Posts : 38758
2015-08-06


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by veber Sat 27 Mar - 10:49

@mutava baštarda wrote:
@veber wrote:
@Sovak wrote:Ak su crveni tak fajn sigurni u sebe kak tvrdiju, zakaj do sada nisu zauzeli barem onih par otoka kaj su odmah uz kinesku obalu i 160 km od samog Taiwana?
testiraj do kuda mogu.
naravno da epi ne želi nikaj protiv rusije ili kine.

tako da ljubitelji niti ne spominju kada je brod iz pratnje američkog nosača potopio kineski brod narodne socijalističke komunističke kineske mornarice, a drugi je teško oštetio.

slabo je prošla ta vijest da su s američkih brodova pokupili mornare i gle čuda iskrcali ih na havajima.

isto tako nitko ne komentira da će japan ako ne uspije mirovnim putem, vratiti kurile vojno.

ne uklapa se u lizanje šupka kinezima i rusima.

i da, kilavi ameri spičili raketu iranskom voditelju projekta nuklearnog naoružanja.

kaj bi tek radili da nisu kilavi?
mislim da će se kurili vratiti Japanu samo 24 h nakon što se Texas vrati Meksiku. dakle nikada.
kurili će se vratiti japanu. japan je lijepo rekao rusima. oćete lovi ili ćete ćemo da dojdemo vojno.
nije upitan povratak samo japanci uče na greškama nijemaca pa se ne žure s povratom vukojebine.
zato se ni južna korea ne žuri s ujedinjenjem sjeverne.

_________________
Der Wollf a den Esel.
veber
veber

Male
Posts : 44193
2014-12-30


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by epikur37 Sat 27 Mar - 10:52

@veber wrote:
@mutava baštarda wrote:
@veber wrote:
@Sovak wrote:Ak su crveni tak fajn sigurni u sebe kak tvrdiju, zakaj do sada nisu zauzeli barem onih par otoka kaj su odmah uz kinesku obalu i 160 km od samog Taiwana?
testiraj do kuda mogu.
naravno da epi ne želi nikaj protiv rusije ili kine.

tako da ljubitelji niti ne spominju kada je brod iz pratnje američkog nosača potopio kineski brod narodne socijalističke komunističke kineske mornarice, a drugi je teško oštetio.

slabo je prošla ta vijest da su s američkih brodova pokupili mornare i gle čuda iskrcali ih na havajima.

isto tako nitko ne komentira da će japan ako ne uspije mirovnim putem, vratiti kurile vojno.

ne uklapa se u lizanje šupka kinezima i rusima.

i da, kilavi ameri spičili raketu iranskom voditelju projekta nuklearnog naoružanja.

kaj bi tek radili da nisu kilavi?
mislim da će se kurili vratiti Japanu samo 24 h nakon što se Texas vrati Meksiku. dakle nikada.
kurili će se vratiti japanu. japan je lijepo rekao rusima. oćete lovi ili ćete ćemo da dojdemo vojno.
nije upitan povratak samo japanci uče na greškama nijemaca pa se ne žure s povratom vukojebine.
zato se ni južna korea ne žuri s ujedinjenjem sjeverne.


Alo švapče, smanji te fašističke resantimane ;)
epikur37
epikur37

Posts : 38758
2015-08-06


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by veber Sat 27 Mar - 10:56

kurili su japanski
japan je lijepo ponudio rusiji cifru, ne da ih otkupi već da rusima da častan izlaz.
rusi imaju ponudu na stolu još 4 godine. u biti tri.

nakon toga japan je rekao da će vojno zaposjest svoje područje.

staljin će se povući i prihvatiti lovu.

bosanci na aparatah

_________________
Der Wollf a den Esel.
veber
veber

Male
Posts : 44193
2014-12-30


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by mutava baštarda Sat 27 Mar - 10:57

@veber wrote:
@mutava baštarda wrote:
@veber wrote:
@Sovak wrote:Ak su crveni tak fajn sigurni u sebe kak tvrdiju, zakaj do sada nisu zauzeli barem onih par otoka kaj su odmah uz kinesku obalu i 160 km od samog Taiwana?
testiraj do kuda mogu.
naravno da epi ne želi nikaj protiv rusije ili kine.

tako da ljubitelji niti ne spominju kada je brod iz pratnje američkog nosača potopio kineski brod narodne socijalističke komunističke kineske mornarice, a drugi je teško oštetio.

slabo je prošla ta vijest da su s američkih brodova pokupili mornare i gle čuda iskrcali ih na havajima.

isto tako nitko ne komentira da će japan ako ne uspije mirovnim putem, vratiti kurile vojno.

ne uklapa se u lizanje šupka kinezima i rusima.

i da, kilavi ameri spičili raketu iranskom voditelju projekta nuklearnog naoružanja.

kaj bi tek radili da nisu kilavi?
mislim da će se kurili vratiti Japanu samo 24 h nakon što se Texas vrati Meksiku. dakle nikada.
kurili će se vratiti japanu. japan je lijepo rekao rusima. oćete lovi ili ćete ćemo da dojdemo vojno.
nije upitan povratak samo japanci uče na greškama nijemaca pa se ne žure s povratom vukojebine.
zato se ni južna korea ne žuri s ujedinjenjem sjeverne.
ni Srbi ne žure s ujedinjenjem kosova kao i Ukrajina Krima.
:D
po međunarodnom pravu sere se već par desetljeća tako da nikad više od WW2 zakon jačeg nije bio ovako često primjenjivan

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 15276
2015-09-14


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by veber Sat 27 Mar - 11:22

pa krim i nije ukrajinski.
kosovo je američko kukavičje jaje u europi.

da su htjeli kaznit srbiju ostavili bi kodovo u sastavu srbije i inzistirali bi na ljudskim pravima.
kosovo je teret njemačkoj i djelomično francuskoj.

s druge strane ovi uvale šiptare amerima pod dobro jutro.

na kraju balade, kosovo spojit sa srbijom i pride s albanijom. ales cuzamen.

_________________
Der Wollf a den Esel.
veber
veber

Male
Posts : 44193
2014-12-30


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by Sovak Sat 27 Mar - 11:55

@epikur37 wrote:
@Sovak wrote:
@epikur37 wrote:Yoda varaš se... Ako Peking odluči vratiti taj otok, to će biti u roku 48 sati.

Da ... kaj ga je do sada sprečavalo?


Praktički ništa...

Falilo je samopouzadnje...


Taiwan je gotova priča, čeka se početak predstave, koja neće dugo trajati.


Da? Samo samopouzdanje?

1979. pušiona debele masne vijetnamske kurčine.

Pun kurac mrtvih, a nikakvi rezultati.

OK.

To je bilo tada, a danas je danas.

Samo zakaj ti misliš da su Tajvanci sjedili i sadili maćuhice do sada?

Padaš na ukupne brojke?

Koliko dugo si nama predviđal otpor do kapitulacije pred JNA 1991.?

Do ujedinjenja RK i NRK bude došlo onda kad kod samih Tajvanaca to prevagne.

Sve izvan toga bi NRK koštalo toliko da im se ne isplati niš delati osim cimati Amere prek Tajvana.

_________________
20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Heil_b10
Sovak
Sovak

Male
Posts : 5579
2019-10-14

Lokacija: : 1984

Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by Sovak Sat 27 Mar - 11:56

@veber wrote:pa krim i nije ukrajinski.
kosovo je američko kukavičje jaje u europi.

da su htjeli kaznit srbiju ostavili bi kodovo u sastavu srbije i inzistirali bi na ljudskim pravima.
kosovo je teret njemačkoj i djelomično francuskoj.

s druge strane ovi uvale šiptare amerima pod dobro jutro.

na kraju balade, kosovo spojit sa srbijom i pride s albanijom. ales cuzamen.

Znači Albanija se širi do Beograda.


Čisto moguće.

Kaj veli Pičkon?

_________________
20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Heil_b10
Sovak
Sovak

Male
Posts : 5579
2019-10-14

Lokacija: : 1984

Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by AssadNaPodmornici Sat 27 Mar - 12:51

Nema ništa niti od Kineskog napada jer Tajvan ima pre jaku armiju i dalje planira ulagati tako. 
Drugo nema ništa niti od ujedinjenja Tajvanci su nakon što su vidjeli da Kina skreće ponovo u partijski totalitarizam odustali od ujedinjenja..još početkom 2010 je bilo rasprave o tome, ali zadnjih par godina Kina je pun kurac išla u smjeru suprotnom od onoga iz 90tih ili 2000tih a onda su se Tajvanci predomislili i ponovo dižu vojni proračun, bili su ga spustili sa 5% bdpa na 2% sada ide ponovo up
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 12098
2018-06-14


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by veber Sat 27 Mar - 13:06

@Sovak wrote:
@veber wrote:pa krim i nije ukrajinski.
kosovo je američko kukavičje jaje u europi.

da su htjeli kaznit srbiju ostavili bi kodovo u sastavu srbije i inzistirali bi na ljudskim pravima.
kosovo je teret njemačkoj i djelomično francuskoj.

s druge strane ovi uvale šiptare amerima pod dobro jutro.

na kraju balade, kosovo spojit sa srbijom i pride s albanijom. ales cuzamen.

Znači Albanija se širi do Beograda.


Čisto moguće.

Kaj veli Pičkon?
pa zajeb je u eu šiptari.

jednom smo o tome da kupujem u njemačkoj kako bi smanjio prihode kradezejovcima.
isto tako ne kupujem kruh od šiptara niti, bez obzira na moju ljubav prema povijesti, neću otići u neku muslimansku zemlju turistički. mada sam i u firmi rekao da mi vjera brani suživot s mujagama i da ih nemrem organski smislit.

stoka smrdljiva.

_________________
Der Wollf a den Esel.
veber
veber

Male
Posts : 44193
2014-12-30


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by Sovak Sat 27 Mar - 13:30

Pičkon na ''kiseoniku''.

_________________
20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Heil_b10
Sovak
Sovak

Male
Posts : 5579
2019-10-14

Lokacija: : 1984

Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by veber Sat 27 Mar - 14:49

@Sovak wrote:Pičkon na ''kiseoniku''.
osim stanojka svi ostali su 10krenei.
ima tu aboliranih, botova, ugroženih.

jedini pravi četnik je stanojko, kapa dolje. 
ovi ostali pičkin dim.

_________________
Der Wollf a den Esel.
veber
veber

Male
Posts : 44193
2014-12-30


Back to top Go down

20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana - Page 3 Empty Re: 20 kineskih borbenih aviona upalo u zračni prostor Tajvana

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum