ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by IL Risorto 7/3/2021, 20:01

Željko Porobija wrote:I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu 6340c8a9-b5ec-4732-962e-096a82251315

LISTOPAD je 1943. godine, na svim frontama sile Osovine gube bitke, Italija je već kapitulirala. Ni situacija na području takozvane NDH nije bajna za fašističke sluge, partizanski pokret je nakon Neretve i Sutjeske ojačao toliko da su ustaše protjerane s Drine. Stepinac drži propovijed na blagdan Krista Kralja - i to mu nije prvi put da upravo u kontekstu tog blagdana s propovjedaonice upućuje i jasne političke poruke.
Homilija je očito pažljivo spremljena i strukturirana, glavnu poruku čuva za kraj. A to se i danas najviše spominje iz te propovijedi - Stepinčeva odlučna osuda rasizma. 
I ja bih bio teški licemjer kad ne bih pohvalio njegove riječi, koje mnogi katolici ni danas ili ne poznaju ili se prave da nisu čuli za njih: "Za nju [Katoličku crkvu] je čovjek jednako crnac iz centralne Afrike kao i Europejac." 
Ali uz te je poruke Stepinac iznio i neke druge stavove, koji će aplauz izmamiti malo teže.

Najveća zamjerka komunizmu - ukidanje školskog vjeronauka

Jer naš se blaženik jako trudio da ne ispadne kako on osuđuje samo rasizam. Pa se morao prethodno ustremiti i na osudu komunizma, e kako bi otklonio tko zna čije optužbe da je Crkva filokomunistička. I da tu budem jasan - osobno se slažem s njegovom osudom sistema "...koji bi htio oduzeti seljaku njegovu zemlju, obrtniku njegovu kućicu, privatniku poštenim radom stečenu imovinu..." Riječ da bih rekao da je to sva njegova kritika komunizma. 
Ali Stepincu u komunizmu smetaju i druge stvari. Primjerice, ne može se nikako pomiriti s dopuštanjem razvoda jer se time komunisti navodno zalažu da brak traje samo dokle postoje i osjetilne veze. Ne pada mu na pamet da bi tko u svjetovnom braku želio ostati doživotno ili ga, pak, raskinuo unatoč osjetilnim vezama. Komunistima vrlo nekorektno predbacuje i to što bi navodno država oduzela dijete obitelji (za što ste se i osobno mogli uvjeriti da ne stoji). 
Ali komunistima najviše zamjera što bi oni ukinuli školski vjeronauk i ispovijedanje vjere u Boga sveli unutar četiri zida. Već tada je očito postavljena ona potpuno netočna jednadžba sekularizam = komunizam, mantra koju ćete i danas redovito slušati iz redova "Stepinčeve crkve". Kad god kažete da, primjerice, treba ukinuti Vatikanske ugovore ili izbaciti vjeronauk iz škola, vas se jednostavno optuži da ste jugokomunist.

"Svi moraju štovati Boga"

Stepinac svoju kritiku komunizma izriče sa stanovišta koje u svojoj suštini krije nešto još mračnije. "Ako je čitav vidljivi svijet tvorevina Božja kao što jest, a ne puki slučaj, jer slučaj je bog luđaka, onda čitav svijet mora odati poštovanje Bogu; mora mu ga odavati u čitavom javnom životu", inzistira nadbiskup. 
Zastanimo samo na nekim ključnim momentima. 

Stepinčeva omiljena država otvoreno je totalitarna

Stepinac očito nije filozof i njegova kritika naturalizma plitka je poput fejsbučnih komentara njegovih vatrenih sljedbenika. Jer naturalizam govori o jednoj neraskidivoj sprezi slučaja i nužnosti i nije jednu religiju zamijenio drugom, onoj u kojoj bi se štovao slučaj. Slučaj je ionako metafizička kategorija, čije ćemo izvorište naći kod Tome Akvinskog.

Još je problematičniji stav da cijeli svijet mora odavati poštovanje Bogu, i to u cijelom javnom životu. Stepinčeva omiljena država otvoreno je totalitarna, nema tu mjesta za nevjernike i za pogane (koje Stepinac optužuje za ratne zločine).

Stepinčev popis grijeha Europe

A najmučniji osjećaj ostaje kad Stepinac krene nabrajati grijehe koji su uzrok ratnih strahota. Prvi je problem što Europa (ona prosvjetiteljska, dakako) ne poštuje Boga. Osobito je nadbiskupu gadan smrad iz knjiga i novina u prethodnih 20 godina pa možemo lako pogoditi što bi bilo sa slobodom govora u njegovoj idealnoj državi. Na popisu su, naravno, i zločinački pobačaji, iako su oni u Kraljevini Jugoslaviji bili zakonom zabranjeni. A posebno ridikulozno djeluje osuda razuzdanosti "što se u zadnja dva decenija opažala na morskim plažama i drugim kupalištima". 
Jako ominozno djeluje i Stepinčevo svaljivanje odgovornosti za zločine nad nehrvatskim narodima na te same narode. Tako on njih pita: "Da li je katolička Crkva huškala na rat, koji je donio tako strašne posljedice, ili netko drugi?"
Vjetar se sijao, metaforičan je naš blaženik, gaženjem ljudskih i narodnih prava, kao i preko štampe i kina. Sada ti narodi žanju oluju, kako glasi prilično sumanuto kauzalno objašnjenje strahovitih ustaških zločina nad Srbima, Židovima i Romima. I tu matricu mi i dalje slušamo - ono, NDH je bila zločinačka, ali je to bila reakcija na velikosrpsku hegemoniju u Kraljevini. Još bih i shvatio logiku da je onda netko pobio srpske generale ili ubojicu Stjepana Radića, a ne desetke tisuća civila, žena i djece. 

Pažljivo je govorio tek o zločinima u NDH

Stepinac postaje pažljiv tek kad krene govoriti o zločinima u samoj NDH. Veli da je tu riječ tek o nekim usijanim glavama (čak i onim svećeničkim), u nekim dijelovima naše države. Nema tu nikakvog grijeha struktura, da se poslužimo čuvenom frazom sadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa. Stepinac se pravda da Crkva tu ne može ništa (čak ni kazniti svećenike?) i upozorava da mnogi ljudi u partizane ne odlaze zbog komunizma, nego iz otpora zločinu (što mu dajem za pravo).
Tako Stepinac u svojoj homiliji kritizira NDH, a namjesto nje priziva Nezavisnu državu katoličku - u kojoj, istine radi, ne bi bilo rasizma (pa onda ni sustavnog proganjanja Srba, Židova i Roma), ali ne bi bilo ni slobode mišljenja ni prava na razvod ili pobačaj, a ni kupanja na plaži (osim ako su svi do grla zakopčani). 
I svi biste lijepo išli i u crkvu i na vjeronauk, kako biste složno i u javnosti odavali čast Bogu.https://www.index.hr/vijesti/clanak/i-usred-rata-stepinac-je-zagovarao-totalitarnu-katolicku-drzavu/2259417.aspx?index_tid=98801

Narodski rečeno,Ustaški vikar. :cleanteeth
IL Risorto
IL Risorto

Posts : 9851
2015-07-23


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by Ringo10 8/3/2021, 11:13

Pa nema tu mnogo spornih stavova...mozda jedan oko svaljivanja odgovornosti na proganjane narode
Nije on ustaski vikar ni zlocinac kako ga optuzuju Srbi ...

Ali vala ne vidim ni razloga i argumenata da bi ga se proglasilo svecem
Ringo10
Ringo10

Posts : 14569
2015-09-24


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by marcellus 8/3/2021, 11:52

Naravno da je zagovarao katoličku državu, kakvu bi svećenik zagovarao? To nije isto što i ustaška država. Još manje komunistička. A ionako su ujkani razmišljali da i njega lifraju u jasenovac, dakle da je bio oštriji u kritici režima završio bi tamo gdje su kritičari režima inače završavali.

_________________
I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 36490
2014-04-16


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by crvenkasti 8/3/2021, 12:08

@marcellus wrote:Naravno da je zagovarao katoličku državu, kakvu bi svećenik zagovarao? To nije isto što i ustaška država. Još manje komunistička. A ionako su ujkani razmišljali da i njega lifraju u jasenovac, dakle da je bio oštriji u kritici režima završio bi tamo gdje su kritičari režima inače završavali.

Točno. Kakvu je trebao zagovarati? Pravoslavnu? Četničko-partizansku?
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 21846
2014-04-17


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by jastreb 8/3/2021, 12:35

Iz Stepinčeva dnevnika da se vidjeti da je mrzio pravoslavlje,jer je povodom puča u Beogradu,u svoju teku zapisao da je šizma skoro veće prokletstvo od protestantizma.

Iz čega se naslućuje da je mrzio i protestantizam.

Prije rata za mirne i samozatajne hrvatske starokatolike javno je tvrdio da su rak rana na hrvatskom tijelu,te je kod Pavelica urigirao da se starokatolicka crkva zabrani i ukine. Pavelic je to ucinio ,a pride je kler te crkve poslo u Jasenovac,gdje je glavni biskup zadavljen.

Moze li osoba koja pretendira na orden sveca katolicke crkve ispoljavati toliku zločestoću.

Mrzi  li Isus šizmu,protestantizam ili starokatokicizam?
jastreb
jastreb

Posts : 31981
2014-04-22


IL Risorto likes this post

Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by jasambrend 8/3/2021, 12:36

Lik je otkrija toplu vodu, a diči se tobož poznavanjem teologije te stalno patronizira vjernicima na koji bi način isti trebali vjerovati, odnosno iščuđava se kako nisu spremni prihvatiti sekularnog Boga...a ne razumije elemenarno ili nešto prihvaćaš u paketu takvo, kakvo je ili ne... Boga i njegove zakone se ne može mijenjati po našem osobnom nahođenju i mjerilima ma koliko god da se mi nastojimo cjenkati. Plitak i površan potpuno, doslovno tinejdžerska razina rezoniranja.
jasambrend
jasambrend

Male
Posts : 16217
2014-04-17

Age : 42

Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by marcellus 8/3/2021, 12:45

@jasambrend wrote:Lik je otkrija toplu vodu, a diči se tobož poznavanjem teologije te stalno patronizira vjernicima na koji bi način isti trebali vjerovati, odnosno iščuđava se kako nisu spremni prihvatiti sekularnog Boga...a ne razumije elemenarno ili nešto prihvaćaš u paketu takvo, kakvo je ili ne... Boga i njegove zakone se ne može mijenjati po našem osobnom nahođenju i mjerilima ma koliko god da se mi nastojimo cjenkati. Plitak i površan potpuno, doslovno tinejdžerska razina rezoniranja.

još gore po njemu ispada da je ustaški režim bio demokracija sa slobodom govora pa si mogao kritizirat pavelića kako si htio i koliko si htio bez da odletiš ili ostaneš bez glave.

_________________
I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 36490
2014-04-16


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by jasambrend 8/3/2021, 12:56

@marcellus wrote:
@jasambrend wrote:Lik je otkrija toplu vodu, a diči se tobož poznavanjem teologije te stalno patronizira vjernicima na koji bi način isti trebali vjerovati, odnosno iščuđava se kako nisu spremni prihvatiti sekularnog Boga...a ne razumije elemenarno ili nešto prihvaćaš u paketu takvo, kakvo je ili ne... Boga i njegove zakone se ne može mijenjati po našem osobnom nahođenju i mjerilima ma koliko god da se mi nastojimo cjenkati. Plitak i površan potpuno, doslovno tinejdžerska razina rezoniranja.

još gore po njemu ispada da je ustaški režim bio demokracija sa slobodom govora pa si mogao kritizirat pavelića kako si htio i koliko si htio bez da odletiš ili ostaneš bez glave.

Taj dio je uopće sulud za komentiranje...ne mogavši mu naći zamjerku glede participiranja u zločinu ili odobravanju  istog, ovaj je šokiran konzervativnošću Crkve jer bi ista trebala biti... a ono, ateistička najbolje. A bokte, članak o doslovce ničemu.
jasambrend
jasambrend

Male
Posts : 16217
2014-04-17

Age : 42

Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by jastreb 8/3/2021, 13:21

@marcellus wrote:
@jasambrend wrote:Lik je otkrija toplu vodu, a diči se tobož poznavanjem teologije te stalno patronizira vjernicima na koji bi način isti trebali vjerovati, odnosno iščuđava se kako nisu spremni prihvatiti sekularnog Boga...a ne razumije elemenarno ili nešto prihvaćaš u paketu takvo, kakvo je ili ne... Boga i njegove zakone se ne može mijenjati po našem osobnom nahođenju i mjerilima ma koliko god da se mi nastojimo cjenkati. Plitak i površan potpuno, doslovno tinejdžerska razina rezoniranja.

još gore po njemu ispada da je ustaški režim bio demokracija sa slobodom govora pa si mogao kritizirat pavelića kako si htio i koliko si htio bez da odletiš ili ostaneš bez glave.
Pa,mogao je i riskirati. Kao jedan duhovan pastir trebao je poput svetih apostola Petra i Pavla i zivot poloziti za pravicu. 
Navodno su mu i brata ubili ustaše.

Mogao je prijeci na slob.teritorij poput monsinjora Svetozara Rittiga,što bi Pavelicev rezim dokusurilo u 2 dana.

Mogao je...mogao je...
jastreb
jastreb

Posts : 31981
2014-04-22


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by vuksadinare 8/3/2021, 13:26

@jastreb wrote:
@marcellus wrote:
@jasambrend wrote:Lik je otkrija toplu vodu, a diči se tobož poznavanjem teologije te stalno patronizira vjernicima na koji bi način isti trebali vjerovati, odnosno iščuđava se kako nisu spremni prihvatiti sekularnog Boga...a ne razumije elemenarno ili nešto prihvaćaš u paketu takvo, kakvo je ili ne... Boga i njegove zakone se ne može mijenjati po našem osobnom nahođenju i mjerilima ma koliko god da se mi nastojimo cjenkati. Plitak i površan potpuno, doslovno tinejdžerska razina rezoniranja.

još gore po njemu ispada da je ustaški režim bio demokracija sa slobodom govora pa si mogao kritizirat pavelića kako si htio i koliko si htio bez da odletiš ili ostaneš bez glave.
Pa,mogao je i riskirati. Kao jedan duhovan pastir trebao je poput svetih apostola Petra i Pavla i zivot poloziti za pravicu. 
Navodno su mu i brata ubili ustaše.

Mogao je prijeci na slob.teritorij poput monsinjora Svetozara Rittiga,što bi Pavelicev rezim dokusurilo u 2 dana.

Mogao je...mogao je...
Nije mogao..jer nije se slagao sa komunizmom a nopov vodeci kadar su bili komunisti..da je bilo miksano kao u francuskoj mozda bi dao neku potporu kroz razne oblike
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 85465
2015-09-08


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by marcellus 8/3/2021, 13:34

@jastreb wrote:
@marcellus wrote:
@jasambrend wrote:Lik je otkrija toplu vodu, a diči se tobož poznavanjem teologije te stalno patronizira vjernicima na koji bi način isti trebali vjerovati, odnosno iščuđava se kako nisu spremni prihvatiti sekularnog Boga...a ne razumije elemenarno ili nešto prihvaćaš u paketu takvo, kakvo je ili ne... Boga i njegove zakone se ne može mijenjati po našem osobnom nahođenju i mjerilima ma koliko god da se mi nastojimo cjenkati. Plitak i površan potpuno, doslovno tinejdžerska razina rezoniranja.

još gore po njemu ispada da je ustaški režim bio demokracija sa slobodom govora pa si mogao kritizirat pavelića kako si htio i koliko si htio bez da odletiš ili ostaneš bez glave.
Pa,mogao je i riskirati. Kao jedan duhovan pastir trebao je poput svetih apostola Petra i Pavla i zivot poloziti za pravicu. 
Navodno su mu i brata ubili ustaše.

Mogao je prijeci na slob.teritorij poput monsinjora Svetozara Rittiga,što bi Pavelicev rezim dokusurilo u 2 dana.

Mogao je...mogao je...

riskirao je s titom pa vidi što mu se dogodilo.

_________________
I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 36490
2014-04-16


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by IL Risorto 8/3/2021, 14:03

@jastreb wrote:
@marcellus wrote:
@jasambrend wrote:Lik je otkrija toplu vodu, a diči se tobož poznavanjem teologije te stalno patronizira vjernicima na koji bi način isti trebali vjerovati, odnosno iščuđava se kako nisu spremni prihvatiti sekularnog Boga...a ne razumije elemenarno ili nešto prihvaćaš u paketu takvo, kakvo je ili ne... Boga i njegove zakone se ne može mijenjati po našem osobnom nahođenju i mjerilima ma koliko god da se mi nastojimo cjenkati. Plitak i površan potpuno, doslovno tinejdžerska razina rezoniranja.

još gore po njemu ispada da je ustaški režim bio demokracija sa slobodom govora pa si mogao kritizirat pavelića kako si htio i koliko si htio bez da odletiš ili ostaneš bez glave.
Pa,mogao je i riskirati. Kao jedan duhovan pastir trebao je poput svetih apostola Petra i Pavla i zivot poloziti za pravicu. 
Navodno su mu i brata ubili ustaše.

Mogao je prijeci na slob.teritorij poput monsinjora Svetozara Rittiga,što bi Pavelicev rezim dokusurilo u 2 dana.

Mogao je...mogao je...
Kao što je Stepinec postao nadbiskup zagrebački,tek kad ga je amenovao Karađorđević,isto tako Tito je trebao tražiti od Vatikana,da smjene Stepinca i postave Rittiga.Zašto bi Karađorđević mogao a Tito ne ?
IL Risorto
IL Risorto

Posts : 9851
2015-07-23


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by IL Risorto 8/3/2021, 14:04

@marcellus wrote:
riskirao je s titom pa vidi što mu se dogodilo.
Stepincu ? Što mu se to točno dogodilo ?
IL Risorto
IL Risorto

Posts : 9851
2015-07-23


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by marcellus 8/3/2021, 14:22

@IL Risorto wrote:
@marcellus wrote:
riskirao je s titom pa vidi što mu se dogodilo.
Stepincu ? Što mu se to točno dogodilo ?

https://www.vecernji.hr/premium/donosimo-dokumente-iz-vatikana-koji-potvrduju-komunisti-su-otrovali-stepinca-1058975

U tijelu kardinala pronađene su smrtonosne doze kadmija, arsena, olova i kroma


manolić se kune majkom da nisu oni, ne bi oni.

_________________
I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 36490
2014-04-16


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by IL Risorto 8/3/2021, 14:35

@marcellus wrote:
@IL Risorto wrote:
@marcellus wrote:
riskirao je s titom pa vidi što mu se dogodilo.
Stepincu ? Što mu se to točno dogodilo ?

https://www.vecernji.hr/premium/donosimo-dokumente-iz-vatikana-koji-potvrduju-komunisti-su-otrovali-stepinca-1058975

U tijelu kardinala pronađene su smrtonosne doze kadmija, arsena, olova i kroma


manolić se kune majkom da nisu oni, ne bi oni.
Bio je u kućnom pritvoru,gdje ga je dvorila njegova pastva,a ja nemam niti jedan razlog da ne bih vjerovao Manoliću na riječ.
No,ako je doista i bilo tog nekakvog trovanja od strane komunističkog režima,to opet govori o humanom karakteru režima,kad su prema jednom ratnom zločincu pokazali milost,te umjesto da su ga raskomadali i bacili svinjama poput Draže Mihailovića,oni ga bezbolno upokojili.
Niti jedna demokratska država u svijetu a pogotovu neka autokratska,ne bi jednom osuđenom zločincu i neprijatelju države,omogućila kućni pritvor u luksuznom okruženju gdje bi ga dvorili njegovi podanici.
Kakav je to mučenik,ako je bio osuđenik s povlasticama ?
IL Risorto
IL Risorto

Posts : 9851
2015-07-23


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by IL Risorto 8/3/2021, 14:41

Znači,trebali bi vjerovat Vatikanu a ne Manoliću.Trebalo bi sastavit tim međunarodnih nepristranih stručnjaka,na koji katolička crkva i Manolić ne bi mogli utjecati,da bi rasvjetlili cijeli slučaj.
IL Risorto
IL Risorto

Posts : 9851
2015-07-23


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by jastreb 8/3/2021, 14:50

@IL Risorto wrote:Znači,trebali bi vjerovat Vatikanu a ne Manoliću.Trebalo bi sastavit tim međunarodnih nepristranih stručnjaka,na koji katolička crkva i Manolić ne bi mogli utjecati,da bi rasvjetlili cijeli slučaj.
Nikakvog trovanja nije bilo.

https://www.nacional.hr/svjetski-ekskluziv-kaptol-prevario-papu-stepinac-nije-ubijen/

https://www.nacional.hr/svjetski-ekskluziv-kaptol-prevario-papu-stepinac-nije-ubijen/?fbclid=IwAR0h2bd0LOGA9nZYkrhptfGTvE0TpcTg0ViktR_UDnSGiMUmFTZFuxMNdzs

Pisao sam ovdje o tome,a detaljije koga zanima može pronaći baš u knjizi Jože Manolića.

Tamo je sve opisano u detalje,i koliko znam nitko Jožu nije demantirao.
jastreb
jastreb

Posts : 31981
2014-04-22


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by marcellus 8/3/2021, 15:02

@IL Risorto wrote:Znači,trebali bi vjerovat Vatikanu a ne Manoliću.Trebalo bi sastavit tim međunarodnih nepristranih stručnjaka,na koji katolička crkva i Manolić ne bi mogli utjecati,da bi rasvjetlili cijeli slučaj.

manoliću ne bi nitko pri zdravoj pameti trebao vjerovati, naročito ne oko toga kog su ubili. Pa neće valjda reć "jesmo mi smo?"

_________________
I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 36490
2014-04-16


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by vuksadinare 8/3/2021, 15:03

@IL Risorto wrote:
@marcellus wrote:
@IL Risorto wrote:
@marcellus wrote:
riskirao je s titom pa vidi što mu se dogodilo.
Stepincu ? Što mu se to točno dogodilo ?

https://www.vecernji.hr/premium/donosimo-dokumente-iz-vatikana-koji-potvrduju-komunisti-su-otrovali-stepinca-1058975

U tijelu kardinala pronađene su smrtonosne doze kadmija, arsena, olova i kroma


manolić se kune majkom da nisu oni, ne bi oni.
Bio je u kućnom pritvoru,gdje ga je dvorila njegova pastva,a ja nemam niti jedan razlog da ne bih vjerovao Manoliću na riječ.
No,ako je doista i bilo tog nekakvog trovanja od strane komunističkog režima,to opet govori o humanom karakteru režima,kad su prema jednom ratnom zločincu pokazali milost,te umjesto da su ga raskomadali i bacili svinjama poput Draže Mihailovića,oni ga bezbolno upokojili.
Niti jedna demokratska država u svijetu a pogotovu neka autokratska,ne bi jednom osuđenom zločincu i neprijatelju države,omogućila kućni pritvor u luksuznom okruženju gdje bi ga dvorili njegovi podanici.
Kakav je to mučenik,ako je bio osuđenik s povlasticama ?
Ti si ozbiljno bolestan..tebe je netko ozbiljno zajebao
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 85465
2015-09-08


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by IL Risorto 8/3/2021, 15:04

@jastreb wrote:
@IL Risorto wrote:Znači,trebali bi vjerovat Vatikanu a ne Manoliću.Trebalo bi sastavit tim međunarodnih nepristranih stručnjaka,na koji katolička crkva i Manolić ne bi mogli utjecati,da bi rasvjetlili cijeli slučaj.
Nikakvog trovanja nije bilo.

https://www.nacional.hr/svjetski-ekskluziv-kaptol-prevario-papu-stepinac-nije-ubijen/

https://www.nacional.hr/svjetski-ekskluziv-kaptol-prevario-papu-stepinac-nije-ubijen/?fbclid=IwAR0h2bd0LOGA9nZYkrhptfGTvE0TpcTg0ViktR_UDnSGiMUmFTZFuxMNdzs

Pisao sam ovdje o tome,a detaljije koga zanima može pronaći baš u knjizi Jože Manolića.

Tamo je sve opisano u detalje,i koliko znam nitko Jožu nije demantirao.
Pa i ja sam već nekoliko puta pisao kako su teze o trovanju nategnute i neutemeljene,međutim tvoje pisanje se ipak više uvažava i djeluje vjerodostojnije,jer ipak si ti više nepristran i objektivan,nego što sam ja.
IL Risorto
IL Risorto

Posts : 9851
2015-07-23


Back to top Go down

I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu Empty Re: I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum