ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hrvatistan jopet

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by veber Sat 13 Feb - 14:03

@Sora wrote:A klavir 
Cijepanje Parketa 
Kupanje koze u kadi 

Kaj sad nije na reoertoaru ili nije ti palo na um 
Ali um ? 
Sto to je
kravo pijana jebote ero u pakšu.
tvoji su čuvali ovce u bazenu mog djeda.
tvoji su parket koristili kao ogrjev.
ovi tvoji su ovce imali.
za razliku od tvojih kaj su imali koze.
vjeroispovjest.

i kada se uspiješ nalokat?
od jutra ili onako partijski?

_________________
Bolje Bukefal u garaži nego Alexandar u Srbiji
veber
veber

Male
Posts : 43267
2014-12-30


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Sat 13 Feb - 17:47

U RTL-OVOJ emisiji Potraga objavljen je dopis kojim Bandićeva pročelnica Sanja Cvjetko Jurković sama za sebe traži novčanu nagradu za uspješnost. Inače, radi se o pročelnici koja stoji iza fijaska zvanog Ljeto na Savi, koji su građani Zagreba platili 13 milijuna kuna.

Sanja Cvjetko Jurković pročelnica je zagrebačkog gradskog Ureda za strateško planiranje, a u dopisu koji je slala višestrukom USKOK-ovom optuženiku i još uvijek aktualnom zagrebačkom gradonačelniku traži nagradu za uspješnost. Pročelnica u tom dopisu hvali samu sebe, nabraja koliko se zalagala, ističe svoj doprinos te od Bandića traži suglasnost za naknadu za uspješnost.

"Slijedom navedenoga, mišljenja smo da je ispunila uvjete za isplatu dodatka za uspješnost u radu, u visini od jedne njezine plaće, utvrđenu gore navedenim Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u rad, te molimo Vašu suglasnost za isplatu dodatka za pročelnicu", piše sama o sebi pročelnica Cvjetko Jurković u dopisu Milanu Bandiću.Nagrađena je dodatkom za uspješnost za spomenik žrtvama Holokausta koji od početka slovi kao jedan od najspornijih gradskih projekata, piše RTL.

Taj spomenik jedinstven je u svijetu: posvećen je žrtvama Holokausta, no židovska ga zajednica ne želi i traži da se drugačije zove. Primjerice, na sam dan otvaranja izložbe na kojoj su predstavljeni radovi za spomenik za šest milijuna Židova stradalih u Holokaustu reagirali su iz židovske zajednice pitajući zagrebačkog gradonačelnika zašto se, uz središnji europski memorijal koji postoji u Berlinu, u Zagrebu podiže spomenik iste namjene i istoga naziva te tvrdnjom da bi u Zagrebu trebalo očekivati spomenik žrtvama NDH. Stručna javnost je imala i još uvijek ima ozbiljne primjedbe na ovaj projekt koji niče pored Glavnog kolodvora, no nagrađena pročelnica nije imala nikakvih problema s dodatkom za uspješnost ovog u startu kontroverznog projektaUred koji vodi pročelnica Cvjetko Jurković stoji i iza, primjerice, besmislenog i skandaloznih 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi koji je završio fijaskom. RTL nije uspio doznati je li financijski nagrađena i za taj projekt, no nije jedina iz redova Bandićevih najbližih suradnika koji su nagrađeni za "izuzetnu uspješnost".

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-dopis-kojim-bandiceva-procelnica-sama-za-sebe-trazi-novcanu-nagradu/2254206.aspxhrvatistan jopet - Page 2 Dbcef0ac-4f31-47f9-870b-bf83eb7fcd2b


hrvatistan jopet - Page 2 Aa9e3fc2-ecb7-4c25-bb4d-7529f81bfa86
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Sat 13 Feb - 19:16

Na nadolazećim lokalnim izborima, u Splitu će se zanimljiva politička utakmica voditi na centru i desnici. Najozbiljniji kandidat u tom smislu je Vice Mihanović iz HDZ-a, a konkurira mu Željko Kerum.
Vaš stranački kolega, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, najavio vas je kao "Vicu radilicu". No, bez obzira koliko će marljiv budući gradonačelnik ili gradonačelnica biti, sredstva kojima Grad raspolaže ograničavajući su faktor s obzirom na činjenicu da većina prihoda odlazi na hladni pogon?
- Itekako sam svjestan koliko je teško zaraditi svaku kunu te ću stoga biti vrlo racionalan po pitanju troškova i vrlo operativan po pitanju prihoda. U mom programu vrlo značajno mjesto zauzima povećanje gradskih prihoda, ali ne povećavanjem nameta građanima. Dapače, jedan od mojih prvih poteza bit će smanjenje prireza na devet posto.
To će izravno utjecati na standard brojnih naših sugrađana. Digitalizacijom ćemo svakako smanjiti troškove i povećati prihode Grada te biti bliži našim sugrađanima i podići razinu kvalitete usluge. Proračun Grada mora biti transparentan i svaki trošak javno dostupan.
https://slobodnadalmacija.hr/split/vice-mihanovic-standard-splicana-mi-je-na-prvom-mjestu-smanjit-cu-prirez-na-9-posto-palmina-piplovic-je-zrtva-okupatora-mora-joj-se-odati-pijetet-1077368


hrvatistan jopet - Page 2 O_16861242_1024


hrvatistan jopet - Page 2 ADN-abominable-yeti-ours-autres-e1511968607963

ono kad lazes rutinski
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by Hartmann Sat 13 Feb - 19:18

@Sora wrote:
@Hartmann wrote:
@Sora wrote:
@Hartmann wrote:Inace slazem se kad mocnici,na ovaj nacin siromase i guze blesvu naciju,koja ne zna reci:"stop,dosta je bilo...".Netko nekog mora guziti,dok ce netko i nadalje po opskurnim mjestima pisati proteste nepravde i buniti se potiho.


Ti si mazohist 
I ne misliš na iduće generacije 
Mi smo sve siromašnih 
Znamo da vec u EU zauzimymo zadnja mjesta 
Da nema stanova iz juge mi bi vec branili travu 

I to guzenje ima neki ishod
Kolegice,molit cu vas bez "TI"..Nismo prijatelji niti poznanici.Svakako da mislim naiduce generacije,inace ne bih rekao ovo.JEDNA generacija mora podnijeti teret pobune i neposluha,kaznjavanja nekompetentnih vlasti bas da bi sljedece generacije imale uredjenu drzavu i drustvo.Ovo sto vi redite osigurava SVIM buducim generacijama,upravo ovakvu situaciju,koja ce trajati trajati,zavrsiti nece
Ja sta rradim. 
U mirovini nis 
Gledam i divim se . Cak i na netu vidim kukakukavice. 
A kamoli u zivo. 
Tak da tvoje laprdanje ... o generacijama.. moja je generacija omogucila TVOJOJ DA KRADE 
A tebi ako nijnije dopalo saka , nisam kriva
Nisam pitao uopce sto radite,kao prvo
Niti u cemu jeste ili niste
Dobro,uzivo bih vam ostrom cetkom i sapunom istrljao usta i naucio ophodjenju i koristenju rijeci VI,potom dao ekspertima na brigu za alkoholizirane osobe-za vase dobro
Vi ste neki davni relikt necega,sto vise nicemu ne koristi,osim valjda sisanju drzavnog proracuna
Ugodan dan zelim

_________________
hrvatistan jopet - Page 2 2cc4e01132374b4662c3b46684b86272
Hartmann
Hartmann

Posts : 240
2021-01-04


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Sat 13 Feb - 19:20

Matija Janković
Bravo Vice!! Dobar prijedlog.


Mateo Petrić
Bravo Vice
Samo naprid samo jako kao i do sad !!!
Čovjek sa konkretnim rješenjima
Jedini i pravi kandidat na ovim izborima !!!


Ante Jozić
Bravo Vice
Želim ti uspjeha u rješavanju svih ovih nedostataka i problema s kojim se naš grad suočava
Ne sumnjam uopće da ćeš sve ovo realizirati jer si se već mnogo puta dokazao
Dea Tudor
Konacno da se krene u rjesavanje nekih osnovnih i komunalnih problema! Bravo :)
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Sat 13 Feb - 19:53

Vjekoslava Perković Gudelj
Pristojan i fin čovik s rezultatima iza sebe, puno napravio za Mejaše, sad triba i za cili grad! Sigurno najozbiljniji kandidat među drugim cirkusantima
Akvadukt ucrtan u turističke brošure i upisan na nacionalnu listu zaštićenih kulturnih dobara jedini je spomenik kulture u kotaru Mejaši, vjerojatno najkaotičnijem i najvećem neplanski i bespravno izgrađenom prostoru u Hrvatskoj, nabujalom na jeftinom zemljištu oko deponija, suburbiji s natruhama gradskog življenja i elementima trećesvjetskih favela i slamova. 

hrvatistan jopet - Page 2 Karepov32


hrvatistan jopet - Page 2 Karepov2


hrvatistan jopet - Page 2 Karepov18

hrvatistan jopet - Page 2 Karepov20

hrvatistan jopet - Page 2 Karepov22


https://tris.com.hr/2020/10/mejasi-smradovi-s-karepovca-i-tutnjava-slepera-pod-dioklecijanovim-akvaduktom-u-kaosu-bespravne-gradnje/Brojne je Splićane sredinom studenog obradovala vijest o postavljanju terminala za javne bicikle na 39 novih gradskih lokacija.

Kakav interes vlada za korištenje ove vrste prijevoza, govori podatak da je u prvih godinu dana zabilježeno 70 tisuća najmova, a Splićani su na dotad dostupnih 86 bicikala odvezli osam krugova oko zemaljske kugle.

No, kao i uvijek, postoje iznimke. Dok se neki gradski kotari bore za to da se terminal postavi upravo na njihovu području, iz GK Mejaši zatražili su njegovo uklanjanje s jedne lokacije.


Da apsurd bude veći, lokacije na kojima su terminali postavljeni odabrali su i "Split parkingu" predložili upravo predstavnici GK Mejaši, a razloge iza zahtjeva za uklanjanjem možda krije video koji je snimio jedan od stanovnika ovoga kvarta.

– Momci, ovde nam je grafit, evo ovako vam to sada izgleda. Ma neće tu ni do podne ostat – govori osoba koja mobitelom snima radnike prilikom postavljanja terminala za bicikle.

hrvatistan jopet - Page 2 H_15449254_1024

hrvatistan jopet - Page 2 15466110


Zašto se Kotar Mejaši tako naglo predomislio u pogledu ove lokacije i ima li to veze sa spomenutim videom, upitali smo Tonija Piplicu, koji je nakon odlaska Vice Mihanovića prošlog tjedna preuzeo funkciju predsjednika Kotara.

– Ta lokacija nije bila adekvatna. Tu se pale svijeće kada je obljetnica pada Vukovara i tu je mural, imamo prostora, nije baš da moramo ovdje postavljati bicikle. Dali smo deset mogućih lokacija, a prst sudbine bio je baš takav da su odabrali tu koja je dvojbena. Da je kao treća odabrana neka od ostalih sedam, ne bi bilo problema – kaže Piplica.

Na pitanje zašto je lokacija ponuđena ako ne žele da se tu nađu bicikli nije dao konkretan odgovor.

– Lokaciju smo ponudili prije godinu dana, možda je tada izgledala adekvatna, ali evo, od tada je prošla puna godina. Druge dvije lokacije su odlične, pronaći ćemo i treću, nije drama, nema neke žurbe – zaključuje Piplica.

I zaista, žurbe nema jer se uklonjeni terminal neće više vraćati na Mejaše. To nam je potvrdio i direktor "Split parkinga" Marko Bartulić, koji kaže da nije svako zlo za zlo – trošak premještanja nije velik, a drugi splitski kvartovi pokazali su veliki interes.

– Navedenu lokaciju predložio je Kotar Mejaši i za nju je ishođena elektroenergetska suglasnost HEP-a i Grada Splita. Kotar Mejaši je 1. prosinca zatražio uklanjanje terminala. Budući da imamo više upita za njihovo postavljanje po drugim kotarima, poput Kamena, Mertojaka, Blatina-Škrapa, Lokava..., navedeni terminal premjestit ćemo na jednu od spomenutih lokacija.

I tek tako, stanovnici Mejaša ostali su bez terminala koji su željno iščekivali

https://slobodnadalmacija.hr/split/iz-kotara-mejasi-trazili-terminal-za-javne-bicikle-a-kad-im-je-montiran-zatrazili-uklanjanje-momci-tu-nam-je-torcidin-mural-zaklonit-ce-pogled-1062410

mejasi , taoci torcide i usatog U
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Mon 15 Feb - 8:42

Ministarstvo hrvatskih branitelja najmanje u dva navrata, posljednji put 27. ožujka prošle godine, pomagalo je sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću da i dalje protupravno koristi stan u Zagrebu u Ulici Bože i Nikole Bionde, veličine 82,28m². Telegram o tome ima dokumente.

Kada je pukla afera o Žinićevom nezakonitom stambenom zbrinjavanju, u Ministarstvu hrvatskih branitelja prali su ruke izjavama kako su ”još u rujnu 2013. godine pokrenuli postupak za iseljenje g. Žinića iz navedenog stana, a u veljači 2016. godine Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu kojom se nalaže iseljenje”.

No iz dokumenata kojima raspolaže Telegram vidljivo je kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja u dva navrata, 19. srpnja 2019., a potom i 27. ožujka 2020. godine, od Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu tražilo ”daljnji zastoj postupka radi iseljenja” Žinića iz zagrebačkog stana kojeg je nezakonito koristio! Dopise je potpisala Željka Komar, načelnica sektora za nadzor prvostupanjskih tijela i gospodarenje.

Dakle, ministarstvo na čijem je čelu Tomo Medved, ne da se trudilo iseliti Žinića, naprotiv, ono mu je pomagalo da u stanu i dalje boravi.


https://www.telegram.hr/politika-kriminal/doznajemo-medvedovo-ministarstvo-dva-puta-urgiralo-da-se-zupana-zinica-ne-iseli-iz-stana-koji-koristi-bespravno/


hrvatistan jopet - Page 2 Plenky-jpg
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Tue 16 Feb - 11:44

Priča je jedna od nebrojenih varijacija tako tipične hrvatske priče. Organ nadležan za provođenje stečaja donosi odluku o stečaju operirajući nepotpunim informacijama o financijskom stanju tvrtke. Tvrtka završava u stečaju. Stečajni upravitelj zatim prodaje jednu sastavnicu te tvrtke za sitan novac, i to upravo tamošnjim direktorima, koji je uklapaju u svoj privatni biznis. Radnici odnesu gaće na štapu.


U ovom slučaju riječ je o ustanovi za obrazovanje odraslih ”Uljanik učilište”, sastavnici poduzeća ”Poslovno informacijski sustavi” (u daljnjem tekstu PIS), pulske Uljanik grupe, propalog brodogradilišta koji je od svibnja prošle godine u stečaju.
Navodno ne znajući da je Učilište posudilo 2,6 milijuna kuna, za što imaju naplative mjenice, stečajni upravitelj zaključi da poduzeće nema nikakvih naplativih sredstava ni imovine. A zatim Učilište proda direktoru Učilišta Goranu Pikotu i direktoru PIS-a Borisu Dvoršaku za 101.111 kuna i 11 lipa.
Sve je išlo tako ekspresno jer je stečajni upravitelj iz Rijeke Marko Zagorac utvrdio da tvrtka nema sredstava i radnicima se nije imao odakle platiti ni otkazni rok. Tvrtka je od ranije svojim zaposlenicima bila dužna ukupno osam plaća uključujući i davanja za mirovine. Državna agencija za osiguranje radničkih tražbina AORT u međuvremenu je radnicima isplatila mali dio potraživanja i za taj dio postala vjerovnik prvog reda zajedno s radnicima.

Sve do dana kada su šokirani zaposlenici saznali da je Uljanik učilište 2015. godine posudilo riječkom brodogradilištu 3. maj 2,6 milijuna kuna koji im nikad nisu vraćeni i da je taj dug zakonito osiguran mjenicama.


Goran Pikot, bivši direktor Učilišta, a sada jedan od njegovih dvaju novih vlasnika. Premda je isprva tražio da o ovoj temi uopće ne pišemo, u nastavku je ipak nevoljko pristao na kratak komentar.“Tko kaže da se za mjenice nije znalo? Pa naravno da se znalo. One su bile zabilježene u poslovnim knjigama i kod nas i u 3. maju”, rekao nam je Pikot.
“Pa kako to da se onda nije išlo u naplatu”, pitamo ga.
“Pa išlo se”, odgovara Pikot, “podnijeli smo 3. maju zahtjev za ovrhu. “Kada?”, pitamo ga. “Zašto je to važno, podnijeli smo ovrhu i to je to”, odgovara Pikot.
“A kad se naplatite, kome će ići tih 2,6 milijuna kuna?” nastavljamo.
“Naravno, Učilištu”, odgovara Pikot.
“Ali ta ustanova je sada vaša, vi ste je otkupili od stečajnog upravitelja”, kažemo. “Dakle, novac će ići vama.”
”Tako je”, kaže Pikot. ”To je novac te ustanove i on će biti upotrijebljen za njezin razvoj”.


https://www.telegram.hr/politika-kriminal/bivsi-sefovi-jeftino-kupili-uljanikovu-tvrtku-nakon-stecaja-s-njom-ce-dobiti-26-milijuna-kuna-koji-su-carobno-iskrsnuli/

dobar posao u hrvatistanu
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Tue 16 Feb - 13:15

Emili Ema Sedlar, kći Jakova Sedlara, savjetnika za kulturu rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa, prije nego što je od 3. veljače zaposlena na Akademiji likovnih umjetnosti, na radnom mjestu stručne savjetnice za odnose s javnošću koje ranije nije postojalo, bila je zaposlena na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Zgodan detalj: također na radnom mjestu koje do njenog dolaska nije postojalo. Jutarnji list u svom članku sugerira da se zapošljavanje dogodilo mimo pravila.


Sedlar je na TTF-u zaposlena u proljeće 2020., na radnom mjestu stručnjakinje za odnose s javnošću. U vrijeme njenog dolaska dekanica je bila Gordana Pavlović, a za zapošljavanje Sedlarove kćeri nije dobivena suglasnost mjerodavnih ministarstava, znanosti i obrazovanja te rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, tvrdi Jutarnji. Prema riječima današnje dekanice Anice Hursa Šajatović, suglasnost je dalo Sveučilište, a zaposlenje je provedeno putem javnog natječaja.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Tue 16 Feb - 21:39

Kako doznaje Telegram, Miljenko Jurković potvrđen je za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta. Na sjednici Senata koja je održana bez rasprave, Jurković je izabran s pedeset glasova za, sedam glasova protiv te s devet suzdržanih.


Osim toga, doznajemo i kako nije uvažen prijedlog članova i zamjenika članova Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta da se za o.d. dekana imenuje profesorica Željka Kamenov s Odsjeka za psihologiju. Miljenko Jurković bio je prijedlog rektora, Damira Borasa, koji je usvojen jučer na Rektorskom kolegiju u širem sastavu.


Jurković je u dva mandata, od akademske godine 2004./2005. do akademske godine 2008./2009., obnašao dužnost dekana Filozofskog fakulteta, a Boras je tada bio njegov prodekan za znanost i međunarodnu suradnju. Nakon Jurkovića, Boras je izabran za dekana Filozofskog fakulteta 2009. godine. I ova sjednica Senata je opet održana dopisno i mailom i to bez rasprave, što je pak praksa rektora Borasa sa Senatom još od travnja prošle godine.
Od prve mail-sjednice Senata, pojedini su članovi Senata upozoravali na “sramotnu i katastrofalnu praksu održavanja sjednica Senata putem e-pošte”, ističući kako se radi o “ponižavanju članova Senata i zdravog razuma” čime se “srozava ugled Sveučilišta”. Problematizirali su posljednjih gotovo godinu dana kako se sjednice održavaju u nedemokratskim uvjetima, predlagali korištenje videokonferencijskih alata i slično. Bez obzira na to, gotovo godinu dana uprava Sveučilišta uporno forsira sjednice Senata e-poštom.


prejadno za i onako niske kriterije hrvatistana
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Wed 17 Feb - 19:27

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio tzv. pozivni natječaj za promociju projekta “Misli na druge, cijepi se” na društvenim mrežama HZJZ-a, na rok od šest mjeseci.

Vrijednost pozivnog natječaja je bila 195 tisuća kuna, taman da bude manje od 200 tisuća, te da sukladno Zakonu o javnoj nabavi ne mora ići na javni natječaj preko službenih stranica javne nabave, gdje se ponude dostavljaju online, te se i otvaraju javno – i kontrola procesa je, unatoč stalnim sumnjama i u nabave po tom modelu, ipak nešto veća.
Ovako je pozivni natječaj ostao manje-više u krugu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naveden je iznos, zainteresirani su upućeni na već definiran dokument o kampanji “Misli na druge, cijepi se”, ali je navedeno da se traži i “kreativni koncept kampanje”.Sve skupa je odrađeno vrlo brzo i ni na koji način nije ometeno vanjskim “utjecajima”, odnosno, evidentnom nestašicom cjepiva i evidentno velikim interesom za cijepljenje: 12. veljače ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, potpisao je dokument u kojem je odabrana ponuda tvrtke Media front d.o.o., upravo zato jer je imala najbolji “kreativni koncept kampanje”, dakle, ono nešto što je ovisilo o subjektivnoj procjeni članova komisije, zaposlenika HZJZ-a koji su unatoč svim obavezama oko koronakrize našli vremena razmatrati kreativna rješenja za reklamiranje kampanje na društvenim platformama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pobjednička tvrtka, Media front, u vlasništvu je Biance Matković, bivše ministrice (i vrlo utjecajne šefice kabineta premijera Ive Sanadera), poznate HDZ-ove političarke koja se nakon politike okrenula biznisu, ali i dalje njeguje povezanost s HDZ-om i otvoreno hvali rad premijera Andreja Plenkovića. S obzirom na to da se aktivirala u području promocije i marketinga, počela se pojavljivati i kao analitičarka, no u intervjuu Novom listu je jasno naglasila da ona ne može biti “nezavisna” jer je i dalje članica HDZ-a.
Također je u javnim nastupima hvalila i poteze Nacionalnog stožera čiji je član i Krunoslav Capak. “Osobno mislim da se Nacionalni stožer i svi ljudi u zdravstvenom sustavu odlično bore za zdravlje naroda i da su svojim radom zaslužni što je izbjegnut najcrnji scenariji poput Italije ili Španjolske”, izjavila je analitičarka Matković prošlo ljeto, a sada je kao poduzetnica,  prema odluci komisije HZJZ-a, svojim kreativnim rješenjem pomela konkurenciju i dobila posao promoviranja cijepljena protiv koronavirusa, za iznos od 188 tisuća kuna neto, odnosno 235 tisuća kuna bruto.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Fri 19 Feb - 18:51

U istrazi je slučajno snimljena i supruga smijenjenog ministra zdravstva, Tatjana Kujundžić.
Kako doznaje Telegram, USKOK je prošle godine u rujnu, istražujući suca Mihaela Kovačića sa zagrebačkog Trgovačkog suda, tajno snimio razgovor između Tatjane Kujundžić i likvidatora njene tvrtke Zidni vrt d.o.o., Jure Marušića. Dogovarali su kako da, ovaj tjedan uhićeni stečajni sudac Kovačić, predmet njene tvrtke obradi preko reda.


Jure Marušić, koji je vodio likvidaciju firme Tatjane Kujundžić, u tom je trenutku bio pod mjerama tajnog nadzora, odnosno Županijski sud u Zagrebu za njega je bio izdao nalog za tajno praćenje i prisluškivanje. Marušić u finišu ove akcije, u kojoj je sudac Kovačić uhićen s 12 suradnika, nije osumnjičen, već se nalazi na popisu svjedoka.


Nakon što je tvrtka Zidni vrt 2015. likvidirana, Tatjana Kujundžić htjela je na sebe prenijeti nekretninu koja u tom postupku nije riješena. O tome je, snimljeno je 23. rujna 2020., gospođa Kujundžić telefonski obavijestila Marušića. On se zatim, utvrdio je USKOK, obratio voditeljici Pisarnice suda Aleksandri Mažić, koja je ovih dana uhićena sa sucem Kovačićem.
USKOK navodi da je Aleksandra Mažić sucu Kovačiću neko vrijeme bila i ljubavnica te da je imala značajne ovlasti u kontroli spisa i podnesaka koji su na sud dolazili. Kontrolirala je, tvrde istražitelji, i koji će spisi biti dodijeljeni sucu. O svemu tome su u svom razgovoru čavrljali gospođa Kujundžić i Jure Marušić. Slijedi zatim novi detalj: nakon intervencije Jure Marušića, Aleksandra Mažić stavlja podnesak Tatjane Kujundžić na stol suca Kovačića.
Kako proizlazi iz tajno snimljenih razgovora, sve što je napravila, Aleksandra Mažić javila je povratno Juri Marušiću. Obavijestila ga je i o kasnijem kretanju spisa. 


USKOK primjećuje kako su tako Tatjana Kujundžić i Jure Marušić bili upoznati što se sa spisom događa iako ti podaci nisu u tom trenutku bili vidljivi bilo kome van suda. To je i navedeno u USKOK-ovom rješenju o otvaranju istrage protiv Kovačića i ostalih. Te snimke dokaz su bliskog odnosa suca Kovačića i njegove suradnice te načina na koji su manipulirali sa spisima.
Telegram neslužbeno doznaje kako je predsjednik Trgovačkog suda Nino Radić slučaj ponovne likvidacije tvrtke Zidni vrt d.o.o. prošle godine s Kovačića prebacio na drugog suca koji je predmet i dovršio. USKOK nije prijavio Tatjanu Kujundžić, odnosno nije pronašao osnovu za pokretanje kaznenog postupka protiv nje u sklopu ove akcije

hrvatistan jopet - Page 2 Db15182d-9d92-4dab-981e-8a162a056d31


Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u petak kako su njegove riječi da "jedan svećenik vrijedi više od 20 liječnika", izrečene na tribini u dominikanskom samostanu u Zagrebu, izvađene iz konteksta

hrvatistan jopet - Page 2 Plenky-jpg
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Sat 20 Feb - 11:03

Na web stranici visit Croatia u ponudi su lijepi apartmani i vile, a unatoč koronakrizi cijene nisu snižene. Tu je primjerice i Vila Vincencia na Mljetu, “prekrasan kameni objekt uz samo more s osam vrlo komfornih apartmana”, u Jelsi se nude “objekt apartmani Lučica”… Većina ponude su objekti u vlasništvu Hrvatskih šuma, iznajmljuje ih tvrtka Krula u vlasništvu poduzetnika Brune Dobronića, a on ne plaća niti kune zakupa Hrvatskim šumama, već najmanje dvije i pol godine.

Sve je započelo 2014. godine kada je tadašnji predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić potpisao ugovor s tvrtkom Krula o zakupu 136 apartmana u 20 turističkih objekata na jadranskoj obali, od Istre do Dubrovnika, s ukupno nešto više od 500 ležajeva – za 137 tisuća kuna mjesečno. K tome su se Hrvatske šume obvezale objekte i održavati. Ukratko, bio je to iznimno loš posao za Hrvatske šume, a milijunski dobitak za tvrtku Krula.

Sama tvrtka je osnovana mjesec dana prije natječaja, a vlasnik i direktor je bio Kruno Tkalčević, susjed Mije Prgometa, tadašnjeg potpredsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, koji je bio ujedno i član NO Hrvatskih šuma. HSU je tada bio dio Kukuriku koalicije, pa su, nakon pucanja afere oko jeftinog zakupa nevjerojatnog nekretninskog portfelja Hrvatskih šuma, počela i propitivanja je li tome kumovao član NO, Mijo Prgomet, ali on je dakako negirao bilo kakvu vezu s tvrtkom Krula, neovisno o neobičnoj koincidenciji da je upravo njegov susjed Tkalčević bio dobitnik unosnog posla. Mijo Prgomet je brat Drage Prgometa, koji je tada bio u HDZ-u (pa je izašao 2015., bio kratko u Mostu, osnovao Hrid, pa se opet 2016. vratio u HDZ), te se može reći da su braća bila praktično i pragmatično raspoređena na oba politička spektra.
U vlasničkoj strukturi tvrtke Krula 2016. dolazi do vrlo znakovite promjene: susjed Tkalčević nestaje, a kao vlasnik i direktor pojavljuje se Bruno Dobronić – zet Mije Prgometa.
U studenome 2017. za predsjednika NO je izabran Davor Filipović, formalno na prijedlog nadležnog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, no, kažu insajderi iz Hrvatskih šuma, više na zahtjev premijera Andreja Plenkovića. A sudeći po tome da ga je sada Andrej Kenwood Kenon gurnuo kao kandidata za gradonačelnika Zagreba, vrlo je izgledno da su u pravu oni koji vjeruju da Filipović imao direktan link s Plenkovićem.

https://net.hr/danas/zet-brata-drage-prgometa-renta-vile-hrvatskih-suma-ne-daje-im-ni-kunu-a-sve-to-nadzire-hdz-ov-kandidat-za-zagreb-prgometov-frend/

hrvatistan jopet - Page 2 PXL_090613_102

kalaises li majstore oli zeka peka 10 keka kisobrane popravljamo brusimo nozeve
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by debotoijusto Sun 21 Feb - 11:21

Tvrtka Osatina, jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača u Hrvatskoj, u vlasništvu Mirka Ervačića, odložila je ogromne količine otpada iz staklenikâ, tik uz autocestu A5, Slavonica, nekih četiri kilometra od skretanja u Đakovo iz pravca Osijeka. Radi se mahom o kamenoj vuni i plastici koji se u staklenicima koriste kao podloga za uzgoj povrća i vezanje stabljiki.


hrvatistan jopet - Page 2 Img-3576-2048x1536


U petak 12. veljače, nakon poziva nekoliko uznemirenih mještana Satnice Đakovačke, uputili smo se u tu slavonsku općinu i ostali zaprepašteni količinom nagomilanog otpada, odloženog duž javnog dobra, zemljanog puta koji ide paralelno s autocestom A5. Hrpe otpada visoke oko metar i pol, široke oko dva, na dužini od nekih 200 metara, gotovo su dodirivale kanal uz autocestu.

Korice žućkasto smeđeg leda prekrivale su okolne barice nastale cijeđenjem tekućine iz otpada za toplijeg vremena i kišnih dana. Dio na kojem se nalazio odbačeni otpad na sredini je osam kilometara dugog vodozaštićenog područja, vidljivo označenog na autocesti.

hrvatistan jopet - Page 2 Img-3587-2048x1536

No, iako Osatina grupa takvu suglasnost nije imala, a HAC-ova ophodnja upozorenje izdala ”odmah po odlaganju i navoženju materijala” ništa se nije događalo gotovo mjesec dana. Sve do dolaska Telegrama na to područje, 12. i 13. veljače, ogromna hrpa otpada – nekih 600 kubičnih metara – koju je trebalo zbrinuti na odgovarajući način, stajala je uz autocestu.


No, umjesto odgovora, Osatina grupa reagirala je munjevito i već u ponedjeljak ujutro, kako bi preduhitrili ”institucije sustava” započeli su s mahnitim odvoženjem odloženog otpada. Kad se Telegramov novinar ondje zatekao u ponedjeljak 15. veljače oko 14 sati, nekoliko buldožera i traktora s prikolicama već su gotovo posve uklonili otpad. Tovarili su ga u posebne prikolice s uređajima za raspršivanje, pa su svu onu kamenu vunu i otpadnu plastiku razbacivali po golemoj oranici! Do ruba autoceste odakle smo snimali taj nevjerojatan prizor dopirao je vrlo neugodan vonj, a usitnjeni otpad frcao je iz prikolica, stvarajući gustu zavjesu.

Kada se akcija raspršivanja kamene vune i plastičnog otpada po okolnim oranicama već privodila kraju, iz Državnog inspektorata rekli su nam kako će njihova inspektorica sutradan posjetiti područje na kojem je otpad odložen. I uistinu, u utorak, 16. veljače oko 10 sati, u pratnji trojice policajaca i predsjednika Općine Satnica Đakovačka, Željka Šimića, inspektorica je izašla na teren. Ali, ondje, između zemljanog puta i kanala uz autocestu više nije bilo ni grama otpada!

hrvatistan jopet - Page 2 Img-3616-2048x1536

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/ekskluziv-mega-tvrtka-osatina-dan-prije-inspekcije-razbacala-plastiku-i-kamenu-vunu-po-oranicama-u-slavoniji/


ne samo da kradu nego i truju budicnost slavonije , kad zagadite pokradete i opustosite mi podignemo sanitarni koridor a vi i dalje glasajte za HDZ
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 23615
2014-04-12


Back to top Go down

hrvatistan jopet - Page 2 Empty Re: hrvatistan jopet

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum