ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rusi napravili novi brzi test na koronavirus

Go down

Rusi napravili novi brzi test na koronavirus Empty Rusi napravili novi brzi test na koronavirus

Post by mortal 2/11/2021, 17:27

https://hr.rbth.com/science/89010-novi-brzi-test-na-koronavirus

Rusi napravili novi brzi test na koronavirus
Rusi napravili novi brzi test na koronavirus 6024e9f485600a139d0caf27

Global Look Press


  • 1[size=30]Središnji znanstveno-istraživački institut ruske državne agencije Rospotrebnadzor razvio je novi brzi test na koronavirus, kojim se vrijeme testiranja smanjuje za tri do četiri puta, navodi se na stranici resora.[/size]
Novim setom reagensa za brzu analizu na COVID-19 vrijeme amplifikacije smanjit će se peterostruko i više, dok će ukupno vrijeme potrebno za testiranje biti tri do četiri puta kraće. 
Testiranje će se moći obaviti za ukupno sat do sat i pol vremena, ovisno o uzorku, umjesto četiri do pet sati potrebnih prilikom klasične laboratorijske tehnike PCR (lančana reakcija polimerazom), rečeno je iz Rospotrebnadzora. Pomoću novog testa mogu se identificirati nositelji virusa u ranom stadiju i operativno ograničiti njihovi kontakti s drugim ljudima.
Test pod nazivom AmpliSens SARS-CoV-2-IT registriran je 3. veljače. Može se koristiti u sklopu postojeće infrastrukture laboratorijske dijagnostike u zemlji. Pritom se sve potrebne komponente proizvode lokalno u okviru CNII za epidemiologiju Rospotrebnadzora, rečeno je iz ovog resora.
U Rusiji je, prema podacima Rospotrebnadzora od 8. veljače, provedeno 105 milijuna laboratorijskih analiza na prisustvo novog koronavirusa. Od početka širenja infekcije u ovoj zemlji bolest je dijagnosticirana kod 3,9 milijuna Rusa. U studenom je Rospotrebnadzor donio uredbu kojom se ograničava maksimalni rok za testiranje na koronavirus, pa tako od trenutka dobivanja biološkog materijala do objavljivanja rezultata ne smije proći više od 48 sati.
Predsjednik RF Vladimir Putin izjavio je da je vrijeme od 48 sati potrebno za test dugo. Rukovoditeljica Rospotrebnadzora Ana Popova rekla je u intervjuu za televiziju Rossija 1 da se radi na skraćivanju procedure testiranja na 24 sata.

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14473
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum