ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by mortal 9/2/2021, 23:48

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe u intervjuu za ‘Slobodnu‘: ‘Dara iz Jasenovca‘ nije antihrvatski uradak, razdvaja ustaštvo od hrvatstva
[size=39]Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe O_16027240_1024
[size=39][size=34]Galerija[/size][/size]

Predrag Gaga Antonijević: Iznimno mi je žao što film nije snimljen prije 50 godina jer progovara o zajedničkoj raniAntonio Ahel/Ata Images/Profimedi

Priča o srpskoj djevojčici koja 1942. godine završava u jasenovačkom logoru posvađala je, tko zna koji put, Hrvate i Srbe. Film "Dara iz Jasenovca" trenutačno na filmskoj platformi IMDb ima visoku ocjenu 8.7, unatoč tome što ga je pogledao mali broj gledatelja.
Od petka je počeo igrati u SAD-u, a srpski mediji pišu da je tijekom prvog vikenda zabilježio odličnu gledanost i najveću prosječnu zaradu u odnosu na broj kina u kojima se prikazuje. Film je srpski kandidat za Oscara za strani film, a oko njega se ne prestaju lomiti koplja i u Hrvatskoj i u Srbiji. Prati sudbinu djevojčice Dare i njezine obitelji u vrijeme Drugog svjetskog rata, neposredno nakon ustaško-njemačke ofenzive na Kozari, kada su mnoga djeca odvedena u Jasenovac pa u logor Stara Gradiška.
Režiju potpisuje Predrag Gaga Antonijević, a scenarij Nataša Drakulić, koja je u svojoj 16 godini s roditeljima napustila Hrvatsku za vrijeme akcije Oluja. Ovaj je dvojac zadužen i za popularne serije "Ubice mog oca" i "Državni službenik" čija svaka sezona u Srbiji obori rekorde gledanosti. Režiser Antonijević slovi za Srbina s najboljim vezama u Hollywoodu (prijatelj mu je veliki Oliver Stone). U Ameriku je otišao 1991., nakon što je u Jugoslaviji snimio filmove "O pokojniku sve najbolje" i "Balkan Express". Prije snimanja Dare, u ljeto 2019, na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije rekao je kako su Srbi na ovaj projekt čekali punih 75 godina.
Ovo je njegov prvi intervju za hrvatske medije, a s njim smo popričali o svim kontroverzama koje se vezuju za film.
Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe 16023132
Biljana Čekić kao Dara iz Jasenovca.
 Aleksandar Letić i Branimir Milovanović

Kako ste došli na ideju da snimite "Daru iz Jasenovca"?
- Mi smo ga već dugo vremena htjeli napraviti budući da do sada nije bilo igranog filma ove tematike. To je izuzetno bolna tema koja na neki način obilježava odnos Hrvatske i Srbije. Iznimno mi je žao što film nije snimljen prije 50 godina jer progovara o zajedničkoj rani, prošlosti i suživotu. Da je proizveden ranije, možda bi se te rane iscijelile.
Pratite li polemike koje su se stvorile u Hrvatskoj i Srbiji?
- Pratim, naravno. Najgore je što se umiješala politika pa je film postao kolateralna žrtva usijane atmosfere. To sam i očekivao jer preteška je to tema i jasno mi je da je do toga moralo doći. Ali film će ostati, možda ćemo ga jednom pogledati u miru, neopterećeni političkim aspektima.
Mislite li da će to dodatno produbiti sukobe Srba i Hrvata i dirnuti stare rane?

- Mislim da se to ne bi trebalo dogoditi. Vodili smo računa da ne bude tako. Provjerili smo sve povijesne i pravne činjenice i nema događaja koji bi bili plod fikcije. Sve je jasno dokumentirano i u tom smislu smatramo da istina ne može biti nikakva propaganda.
Možda se nekome ne svidi što je tako bilo, ali mislim da je za sve nas bolje da počnemo govoriti o tome i raspravljati što je bio Jasenovac. Čuli ste sigurno za kritike koje dolaze iz SAD-a, gdje pišu da je to propagandni, antikatolički i antihrvatski film. Odgovorno tvrdim da film apsolutno nije antihrvatski i jasno razdvaja ustaštvo od hrvatstva. Samo nedobronamjeran i neiskren čovjek može tako nešto izjaviti. S nestrpljenjem očekujem da i vi u Hrvatskoj vidite "Daru" i sami procijenite.
Film planirate distribuirati u Hrvatsku?
- Za početak planiramo napraviti projekciju za novinare. Kad nam to dopuste epidemiološki uvjeti. Čisto da novinari vide o čemu se radi pa neka svatko formira svoje mišljenje. Volio bih da ga Hrvati pogledaju. Ali ne mogu ja tjerati Hrvatsku da prikazuje "Daru" niti to želim. Bit će vam ponuđen preko redovnih distributerskih kanala, vlasnik prava za Hrvatsku je američki 101 Studios. Hoće li ga netko u Hrvatskoj uzeti nešto je na što ne mogu utjecati. Svim ljudima dobre volje želim da ga pogledaju. Tu sam da odgovorim na svaku kritiku i zamjerku jer u potpunosti stojim iza njega. Nadam se da ćemo jednom biti u mogućnosti hladne glave razgovarati o njemu.
Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe 15976112
Popularna srpska glumica Nataša Ninković osvarila je zapaženu ulogu u filmu.

Tvrdite da je vaš film "Spasitelj" iz 1998., u kojem je prikazano kako hrvatski i bosanski vojnici u Bosni likvidiraju srpske civile, u Hrvatskoj zabranilo tadašnje Ministarstvo kulture. Mislite li da bi slična sudbina mogla zadesiti i "Daru"?
- "Spasitelj" nikad nije prikazan ni u Hrvatskoj ni u Bosni. O tome su me obavijestili distributeri. Film je kritizirala i tadašnja Miloševićeva vlast, za njega se i danas govori da nije dovoljno srpski. Najveći paradoks je, međutim, što je imao velikog odjeka u Americi, čak ga je jedan turski distributer prikazivao na Bliskom istoku. Iskreno vam preporučujem da ga pogledate i ne razumijem odluku da se ne prikaže. Nemam sreće sa svojim filmovima u vašoj zemlji, vidjet ćemo što će biti s "Darom".

Prijete li vam iz Hrvatske?
- Meni osobno ne, ali jesu Nataši Drakulić, scenaristici, koja je rodom iz Korenice pa je nekome zasmetalo. Javljaju joj se na društvenim mrežama i to nije bila samo jedna prijetnja. Sve smo predali policiji i nadamo se da će u suradnji s hrvatskim kolegama doći do tih ljudi. Po IP adresama ustanovljeno je da se nalaze u Hrvatskoj. Ne sumnjam da će toga biti još. Puno je njih koji nisu spremni pogledati film već odmah ovako neugodno izražavaju nezadovoljstvo i zastrašuju jednu ženu. To je nešto što nažalost ide uz ovaj film.
Sami ste prije rekli da razdvajate hrvatsko od ustaštva što često naglašavate u intervjuima. Nedavno ste u jednom razgovoru ustvrdili: ustaše jesu bili Hrvati, ali Hrvati po definiciji nisu ustaše. Možete li to malo pojasniti?
- Imam puno poznanika i prijatelja u Hrvatskoj, divnoga svijeta, da tako kažem. Nažalost, svjedoci smo da i dalje te neke ideologije prošlosti po Balkanu svima nama vise nad glavom. Vrijeme je da se te prošlosti krenemo oslobađati. Svi. Bilo bi suludo i netočno da se proglasi kako su svi Hrvati bili ustaše. Daleko od toga! To je povijesna činjenica i čovjek dobre duše i čista srca to ne bi nikad trebao izreći. Žalosno je što političari, pogotovo onda kad dođu izbori, igraju na kartu ovakvih strašnih ideologija, kako bi birači glasali za njih. S time bi se trebalo prestati, a hoće li nam to poći za rukom i kada – ostaje nam da vidimo.
Kako komentirate američke kritičare koji pišu da je film propagandni jer mu je cilj prikazati Hrvate kao zločince?
- Ne postoji nikakva osnova u filmu za taj zaključak. Mogli bismo sad pričati o tome koliko se tu stvarno radi o filmskoj kritici, a koliko o nečijem političkom mišljenju... Bilo je i suprotnih, pozitivnih komentara, samo što se o njima ne piše.

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe 16023134
Predrag Antonijević na setu "Dare".
 Film Danas/Aleksandar Letić

Popularna filmska platforma IMDb nakon žestoke polemike Hrvata i Srba onemogućila je ocjenjivanje filma, a prije nekoliko dana ponovno je to omogućila, jer je "Dara" počela igrati u Americi.
- Nisam znao bih li se smijao što netko uopće ide ocjenjivati film koji nije gledao. Pretpostavljao sam da će zabraniti ocjenjivanje jer je i s jedne i druge strane došlo do političkih reakcija, što je opet prebacilo pažnju sa samog filma na neki drugi teren.
Što kažete na tvrdnje da je "Dara" odgovor onima koji su Srbe prikazivali kao zločince, primjerice film Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida"?
- To nema nikakve veze. Pozdravljam snimanje filma kolegice Žbanić o Srebrenici, o tom strašnom zločinu. Mi Srbi kao narod moramo izraziti duboko poštovanje prema tim žrtvama. Kao i kajanje za ta ubojstva. U filmskom svijetu ne smije biti nikakve utakmice prema žrtvama bilo kojeg zločina. "Darom" smo htjeli odati počast onima koji su umrli u jasenovačkim logorima. Poštovanje svim žrtvama, ali poštovanje i srpskim žrtvama!
Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe 16023138
Predrag Antonijević na setu "Dare".
 Film Danas/Aleksandar Letić

Postoje li u filmu Hrvati koji su bili žrtve ustaškog režima, jer mnogi su mu se suprotstavljali i stradali zbog njega, pa i u samom Jasenovcu?
- Imate u filmu više Hrvata koji itekako pomažu Srbima, što je važno. Ako gledate na zlikovce – to su ustaše. Ljudi u uniformama i s ideologijom koja nikome nije donijela ništa dobro. Upravo zato bilo bi suludo i nepravedno film proglasiti antihrvatskim. Najbolje ga je pogledati pa onda detaljno analizirati.

Priznali ste da ste jednu ulogu ponudili prijatelju, hrvatskom glumcu, koji vas je odbio doslovno rekavši da će ga ubiti. Možete li nam otkriti koga ste zvali?
- Ne želim to kazati. Ponajviše radi njega da mu ne stvorim neugodnosti.
Zbog njegova odbijanja niste dalje tražili hrvatske glumce?
- Poslije te reakcije zaista nisam želio ljude uvaljivati u nezgodne situacije. Da sutra imaju neke probleme. Dat će Bog da se snimi novi film na ovu temu pa ćemo svi zajedno, i hrvatski i srpski glumci, igrati u filmu o Jasenovcu.
Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe 16023130
Redatelj u Hrvatskoj planira napraviti novinarsku projekciju filma.

Koliko ste dugo tražili djevojčicu Biljanu Čekić koja tumači Daru? Kako je ona doživjela svoju ulogu?
- Našli smo je između tisuću i pol djece na području sela Potkozarja. Htjeli smo djecu koja dosad nisu imala glumačkog iskustva. Biljana se izdvojila i s njom smo imali pun pogodak, ima neobičan talent za glumu i jedno je hrabro dijete. Kao da dolazi iz vremena Jasenovca. Uz nju imamo još nekoliko djece, svi su oni sa sela. Za vrijeme pauze ne bi na mobitelima igrali igrice nego bi istrčali na livadu i tamo razgovarali. Ne znam kako bi se neko drugo dijete iz urbane sredine nosilo s ovakvom pričom.
Odakle ste najviše crpili povijesne informacije?
- Mnogo je ljudi bilo uključeno u taj proces. Namjera nam je bila da nikako ne idemo u nešto što nije bilo točno. Na samom početku filma ima jedna scena koja se uistinu dogodila baki jedne naše poznate srpske glumice. Dakle, sve što je u filmu, stvarno se dogodilo. Konkretno, nije se desilo Dari, ali jest nekim drugim Darama. Ne postoji scena koju nismo deset puta provjerili, što se kaže. Dosta smo informacija crpili iz jasenovačke dokumentacije koja je završila u Republici Srpskoj i kasnije u Washingtonu, u tamošnjem muzeju holokausta, da bi se sada nalazila i u Hrvatskoj. Mi smo se služili podacima dostupnima u Americi. Držali smo se samo dostupnih i autentičnih dokumenata. Američki State Department nam je dosta pomogao. Pisali su i vašoj ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek da će se raditi film, jer ovo je američka koprodukcija, pa nas je ona uputila na građu iz jasenovačkog muzeja, koju smo mi već imali. 
Film je sniman u malom mjestu pored Sombora, u vjerno napravljenoj replici Jasenovačkog koncentracijskog logora. Jeste li razmišljali da snimate na nekoj autentičnijoj lokaciji, na nekim mjestima u Hrvatskoj?
- Kako ne. To nam je bila velika želja, ali moram priznati da nismo naišli na odobravanje kod hrvatske ministrice Obuljen jer nam nije potrčala u susret. Nije bilo nikakvog odgovora u smislu: "Dođite, dobrodošli ste da se dogovorimo", već nas je samo uputila na građu u jasenovačkom muzeju. Da je s njene strane bilo malo više mudrosti tome bi se pristupilo zajednički. Volio bih da Hrvatska jednom napravi film o Jasenovcu, to bi još bilo i najbolje.
Koliki je budžet filma? Ako se ne varam, Vlada Republike Srbije i Filmski centar osigurali su više od dva milijuna eura financijske podrške za snimanje.
- Baš tako. Nije to neki veliki budžet, ali je bio dovoljan za realizaciju svega što smo zamislili. Malo je skuplji, ali opet ne previše u odnosu na druge filmove.
Izbor Dare za srbijanskog kandidata za Oscara izazvao je dosta negativnih reakcija, neki smatraju da je trebao konkurirati film "Otac" Srđana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Kako se nosite s tim kritikama? Zašto su ga u Beogradu dočekali na nož?
- Srđan Golubović je imao neistinit i nekorektan napad na mene. Uopće ne znam kako je do toga došlo. Dara se legitimno kvalificirala kao srpski kandidat za Oscara. On je, valjda, zamislio da bi baš njegov film trebao ući, uz još pet filmova koji su konkurirali. Na kraju je bio treći što nije za podcjeniti, no budimo realni, bilo je i boljih uradaka. Određena strukovna udruženja su počela blatiti Daru, s time da moram reći kako su na čelu tih udruženjasam Golubović i njegova supruga Jelena Mitović. Kao i prijateljica Mila Turajlić, koja je pet minuta pred glasanje za Oscara, izašla iz komisije ne bi li srušila film. Nijedno relevantno srpsko udruženje nije osporilo film.
Očekujete li da će "Dara" ući u konkurenciju najboljeg stranog oscarovskog filma?
- Sada će to biti teško. Pogotovo nakon napisa u američkim medijima ne bi li se time zbunili glasači. Unatoč tome film će i dalje postojati, proći će to sve, ali Dara će ostati.
Prije tri godine režirali ste film "Uspavanka za vojnike". Nakon svečane premijere novinarima ste rekli da je Aleksandar Adem Vuchiqi cijelo vrijeme bio na rubu suza. Je li imao prilike pogledati "Daru"?
- Pogledao ga je prije mjesec dana. Svidio mu se. Nisam pričao s njim, ali čuo sam da je rekao da je sve dobro prikazano.

Kada film kreće u redovnu kino distribuciju?
- U Americi je već krenuo, a što se tiče ovih prostora, sve ovisi o koroni. Mi smo htjeli s njime izaći još prošle jeseni, ali nije se moglo.
Gotovo pola života živite u Americi. Zašto ste otišli iz Srbije?
- Vodila me znatiželja. Znao sam da u Hollywoodu ima velika planina, zašto bih se cijeli život penjao na Avalu, idem probati malo tamo. To je bio glavni razlog.  S vremenom sam postao dio tog holivudskog miljea, koliko god ja malen bio.
Biste li mjenjali život u Los Angelesu za onaj na ovim prostorima?
- Sad mi je dom u Americi, ipak sam tamo 30 godina. Volim doći u Srbiju, u svoje rodne Užice. Odrastao sam čuvajući ovce, praveći sir i kajmak. Ja sam onaj koji je vrlo rano naučio kositi, orati i kopati, musti ovce...
Volite li doći u Hrvatsku?
- Bio sam prije nekoliko godina, brodom sam išao po otocima. U posljednje vrijeme nemam puno vremena jer mnogo radim, ali svakako bih volio doći.
Imate li prijatelja među Hrvatima i što oni kažu na sve?
- Mnogi još nisu imali prilike vidjeti film. Svaki pametan čovjek prvo će ga pogledati pa tek onda formirati mišljenje. Samo ga glupi ljudi formiraju unaprijed. A ja se u Hrvatskoj družim samo s pametnim ljudima.
Koga cijenite od hrvatskih glumaca i redatelja, koji vam je nadraži hrvatski film?
- Nisam ih puno gledao, ni vaših ni naših. Dugujem zato ispriku hrvatskim, srpskim, a bogami i bosanskim kolegama. Ostao mi je sjećanju "Ustav Republike Hrvatske" s pokojnim Nebojšom Glogovcem redatelja Rajka Grlića. Ne bih nikoga izdvajao, imate puno talentiranih glumaca. I dat će Bog da jednom svi skupa surađujemo!


[/size]

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14371
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by mortal 9/2/2021, 23:51

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe u intervjuu za ‘Slobodnu‘: ‘Dara iz Jasenovca‘ nije antihrvatski uradak, razdvaja ustaštvo od hrvatstva
_______________________________
znači nije imao u planu posvađati Hrvate i Srbe
nego Hrvate i partizane 
koji bolesnici

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14371
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by vuksadinare 10/2/2021, 03:40

@mortal wrote:Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe u intervjuu za ‘Slobodnu‘: ‘Dara iz Jasenovca‘ nije antihrvatski uradak, razdvaja ustaštvo od hrvatstva
_______________________________
znači nije imao u planu posvađati Hrvate i Srbe
nego Hrvate i partizane 
koji bolesnici
Kak je onaj rekao..99,9 % srba pa cak navodno i liberalni smatraju da su hrvati porijeklom srbi a veliku srbiju smatraju pod normalno :)
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 83951
2015-09-08


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by jastreb 10/2/2021, 07:33

Kao nekakav ljubitelj filma,dao bih jedan prijedlog koji bi film o Jasenovcu bez ikakve sumnje doćero na najbližeg kandidata za Oskara.

Znači o Jasenovcu bi trebalo snimiti film u kojem bi se svakako isticalo i osudilo ustaško zlo.

No to zlo nije bilo isključivo usmjereno prema Srbima. trebalo je tu ubaciti i Hrvate,muslimane,Židove,Rome,antifašiste,jednog Miškinu,pa one nevine slovenske katoličke svećenike,Mila Boškovića,Mitra Trifunovića-Uču, Ziju Dizdarevića...

U početku filma ja bih prikazao dolazak u logor,zatim pljačku logoraša,ubijanje za dobrodošlicu.

Bilo bi dobro kao glavni lik ne stavljati neku nevinu i nemoćnu žrtvu poput Dare Bubamare ili starca Vukašina iz Klepaca,već npr. Egona Bergera,Židova, ,činovnika iz Nove Gradiške,zatim Branka iz Janje kod Bijeljine,Srbina,te Hrvata iz Sinja i partizana Antu Bakotića,koji pripremaju pobunu i bijeg.

U filmu bih prikazao junaštvo logoraša,a ne samo puku žrtvu(kult herojstva,a ne kmečanja) prilikom pobune i proboja. Klanje ustaše mate Živanovića na brijannju od strane brice Davida Atijasa,čime je počeo proboj,a koja scena bi bila vrhunac filma koja bi publiku digla na noge poput gola Ljubomira radanovića 1983.u Splitu.

Film bih završio ulaskom partizana u Jasenovac u travnju 1945. i gonjenjem ustaških zlotvora prema Zapadu.

Filmovi koji promoviraju kukanje,a ne junaštvo po meni nisu pobjednički filmovi.
jastreb
jastreb

Posts : 31679
2014-04-22


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by jastreb 10/2/2021, 07:41

@mortal wrote: 
znači nije imao u planu posvađati Hrvate i Srbe
nego Hrvate i partizane 
koji bolesnici
Zar partizani nisu bili Hrvati???  Zar su Nazor, Gošnjak, Marko Orešković, Josip Mažar-Šoša, Stjepan Filipović i Tito bili Makedonci,ili Tatari?
jastreb
jastreb

Posts : 31679
2014-04-22


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by mortal 10/2/2021, 09:04

@jastreb wrote:
@mortal wrote: 
znači nije imao u planu posvađati Hrvate i Srbe
nego Hrvate i partizane 
koji bolesnici
Zar partizani nisu bili Hrvati???  Zar su Nazor, Gošnjak, Marko Orešković, Josip Mažar-Šoša, Stjepan Filipović i Tito bili Makedonci,ili Tatari?
one koji su izvršili udruživanje s nehrvatima radi  izdaje i pokolja svog naroda i uništenja Hr države ne nazivam Hrvatima nego partizanima

pogledaj danas srbe
svi znaju da je RS nastala na zločinu, ali nitko je niti ne poništava za sad niti su izvršili masovni pokolj nad njima kao kaznu
naravno i ti šutiš na to

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14371
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by jastreb 10/2/2021, 09:20

@mortal wrote:  
one koji su izvršili udruživanje s nehrvatima radi  izdaje i pokolja svog naroda i uništenja Hr države ne nazivam Hrvatima nego partizanima 
One koji su izvršili udruživanje sa nehrvatima poput Švaba i Talijana i prodali pola hrvatske obale,ne nazivam Hrvatima nego ustašama.
jastreb
jastreb

Posts : 31679
2014-04-22


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by mortal 10/2/2021, 09:46

@jastreb wrote:
@mortal wrote:  
one koji su izvršili udruživanje s nehrvatima radi  izdaje i pokolja svog naroda i uništenja Hr države ne nazivam Hrvatima nego partizanima 
One koji su izvršili udruživanje sa nehrvatima poput Švaba i Talijana i prodali pola hrvatske obale,ne nazivam Hrvatima nego ustašama.
konji glupi neuki 
jesi ikad čuo za Rapalski ugovor
kad je potpisan i tko je bio u ekipi koja je odlučivala o tim gradovima  tj Hr obali
a s kim će Hrvati surađivati boli te kurac doslovno!!!

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14371
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by jastreb 10/2/2021, 09:59

@mortal wrote:
@jastreb wrote:
@mortal wrote:  
one koji su izvršili udruživanje s nehrvatima radi  izdaje i pokolja svog naroda i uništenja Hr države ne nazivam Hrvatima nego partizanima 
One koji su izvršili udruživanje sa nehrvatima poput Švaba i Talijana i prodali pola hrvatske obale,ne nazivam Hrvatima nego ustašama.
konji glupi neuki 
jesi ikad čuo za Rapalski ugovor
kad je potpisan i tko je bio u ekipi koja je odlučivala o tim gradovima  tj Hr obali
a s kim će Hrvati surađivati boli te kurac doslovno!!!
Znam za Rimske ugovore u kojima je ušati poglavnik dao Talijanima skoro cijelu Dalmaciju,Sušak,,dijelove Gorskog kotara,Krk...Talijanima. Međimurje i Baranju Mađarima.

Znači i ono što je ostalo od Rapalskih ugovora dao je Latinima.

Naravno da je prave Hrvate smetala suradnja sa Hitlerom i Musolinijem i zbog toga je i najveći broj Hrvata bio na strani NOP-a.

Poglavnik je imao jednu dobru stranu,a to je da je najveći broj Hrvata i Srba na području NDH svojim kretenlucima ,praktički potjerao partizanima.
jastreb
jastreb

Posts : 31679
2014-04-22


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by FRANK 10/2/2021, 10:39

@jastreb wrote:Kao nekakav ljubitelj filma,dao bih jedan prijedlog koji bi film o Jasenovcu bez ikakve sumnje doćero na najbližeg kandidata za Oskara.

Znači o Jasenovcu bi trebalo snimiti film u kojem bi se svakako isticalo i osudilo ustaško zlo.

No to zlo nije bilo isključivo usmjereno prema Srbima. trebalo je tu ubaciti i Hrvate,muslimane,Židove,Rome,antifašiste,jednog Miškinu,pa one nevine slovenske katoličke svećenike,Mila Boškovića,Mitra Trifunovića-Uču, Ziju Dizdarevića...

U početku filma ja bih prikazao dolazak u logor,zatim pljačku logoraša,ubijanje za dobrodošlicu.

Bilo bi dobro kao glavni lik ne stavljati neku nevinu i nemoćnu žrtvu poput Dare Bubamare ili starca Vukašina iz Klepaca,već npr. Egona Bergera,Židova, ,činovnika iz Nove Gradiške,zatim Branka iz Janje kod Bijeljine,Srbina,te Hrvata iz Sinja i partizana Antu Bakotića,koji pripremaju pobunu i bijeg.

U filmu bih prikazao junaštvo logoraša,a ne samo puku žrtvu(kult herojstva,a ne kmečanja) prilikom pobune i proboja. Klanje ustaše mate Živanovića na brijannju od strane brice Davida Atijasa,čime je počeo proboj,a koja scena bi bila vrhunac filma koja bi publiku digla na noge poput gola Ljubomira radanovića 1983.u Splitu.

Film bih završio ulaskom partizana u Jasenovac u travnju 1945. i gonjenjem ustaških zlotvora prema Zapadu.

Filmovi koji promoviraju kukanje,a ne junaštvo po meni nisu pobjednički filmovi.
Kad citam tvoje pizdarije odmah se sjetim kako su hrvatski velikani Maks Dinko Ljubo I ivan Ico odradili slab posao. Steta

_________________
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK
FRANK

Posts : 15868
2015-09-13


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by jastreb 10/2/2021, 10:41

@FRANK wrote: 
Kad citam tvoje pizdarije odmah se sjetim kako su hrvatski velikani Maks Dinko Ljubo I ivan Ico odradili slab posao. Steta
Hahahahaha,uvijek me dobrano nasmiješ.
jastreb
jastreb

Posts : 31679
2014-04-22


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by FRANK 10/2/2021, 11:06

@jastreb wrote:
@FRANK wrote: 
Kad citam tvoje pizdarije odmah se sjetim kako su hrvatski velikani Maks Dinko Ljubo I ivan Ico odradili slab posao. Steta
Hahahahaha,uvijek me dobrano nasmiješ.
Steta sto mi nisi u ratu dosao pred oci sa tim pizdarijama kako bih se samo slatko nasmijao.

_________________
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK
FRANK

Posts : 15868
2015-09-13


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by Ringo10 10/2/2021, 11:20

Hajde ne glupiraj se toboznji ustasa MADE IN COSTARICA
Ringo10
Ringo10

Posts : 14006
2015-09-24


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by vuksadinare 10/2/2021, 11:45

@Ringo10 wrote:Hajde ne glupiraj se tobožnji ustasa MADE IN COSTARICA
Ko je po tebi ovdje pravi ustasa
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 83951
2015-09-08


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by FRANK 10/2/2021, 11:55

@Ringo10 wrote:Hajde ne glupiraj se toboznji ustasa MADE IN COSTARICA
Ja uopce nisam ustasa.
Kako cu to bit kad sam rodjem 1974.
Samo znam i tvrdim da su hrvatski heroji maks ĺuburic i dinko sakic a ne izdajnici poput stipe fikipovica i one stoke lole ribara

_________________
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK
FRANK

Posts : 15868
2015-09-13


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by kaya 10/2/2021, 12:22

@FRANK wrote:
@Ringo10 wrote:Hajde ne glupiraj se toboznji ustasa MADE IN COSTARICA
Ja uopce nisam ustasa.
Kako cu to bit kad sam rodjem 1974.
Samo znam i tvrdim da su hrvatski heroji maks ĺuburic i dinko sakic a ne izdajnici poput stipe fikipovica i one stoke lole ribara
Ovaj šakić ti je bio teški govnar i lopov.
Maznuo zlato i zapalio s njim.
kaya
kaya

Posts : 28494
2015-08-15


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by vuksadinare 10/2/2021, 12:56

@kaya wrote:
@FRANK wrote:
@Ringo10 wrote:Hajde ne glupiraj se tobozni ustasa MADE IN COSTARICA
Ja uopce nisam ustasa.
Kako cu to bit kad sam rodjem 1974.
Samo znam i tvrdim da su hrvatski heroji maks ĺuburic i dinko sakic a ne izdajnici poput stipe fikipovica i one stoke lole ribara
Ovaj šakić je bio teški govnar i lopov.
Maznuo zlato i zapalio s njim.
Zapravo Sakic i nije bio sadist rekao bi vise jedna veruija sindlera kojeg je zanimalo samo da zaradi..u biti ratni profiter ugladjenih manira..i upravo za vrijeme njegovog zapovjedanja logorom bilo je najmanje zlocina i torture logorasa..ali je tjerao logorase da proizvode ono gdje je on zaradjivao a tom lovom je podkupljivao vrh ndh-a...no nije se svidjao luburicu i pavelicu pogotovo luburicu...ali uzivao je zastitu kvaternika..kad je kvaternik pao ekspresno je maknut sa mjesta zapovjednika logora
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 83951
2015-09-08


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by mortal 10/2/2021, 13:46

@kaya wrote:
@FRANK wrote:
@Ringo10 wrote:Hajde ne glupiraj se toboznji ustasa MADE IN COSTARICA
Ja uopce nisam ustasa.
Kako cu to bit kad sam rodjem 1974.
Samo znam i tvrdim da su hrvatski heroji maks ĺuburic i dinko sakic a ne izdajnici poput stipe fikipovica i one stoke lole ribara
Ovaj šakić ti je bio teški govnar i lopov.
Maznuo zlato i zapalio s njim.
čak i da je zar je trebao zlato ostaviti komunjarama
mislim da je zlato dobro sakriveno još i danas

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14371
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by jastreb 10/2/2021, 15:08

@mortal wrote:
@kaya wrote:
@FRANK wrote:
@Ringo10 wrote:Hajde ne glupiraj se toboznji ustasa MADE IN COSTARICA
Ja uopce nisam ustasa.
Kako cu to bit kad sam rodjem 1974.
Samo znam i tvrdim da su hrvatski heroji maks ĺuburic i dinko sakic a ne izdajnici poput stipe fikipovica i one stoke lole ribara
Ovaj šakić ti je bio teški govnar i lopov.
Maznuo zlato i zapalio s njim.
čak i da je zar je trebao zlato ostaviti komunjarama
mislim da je zlato dobro sakriveno još i danas
A gdje je i kako i od koga to zlato nabavio?
jastreb
jastreb

Posts : 31679
2014-04-22


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by kaya 10/2/2021, 15:14

@jastreb wrote:
@mortal wrote:
@kaya wrote:
@FRANK wrote:
Ja uopce nisam ustasa.
Kako cu to bit kad sam rodjem 1974.
Samo znam i tvrdim da su hrvatski heroji maks ĺuburic i dinko sakic a ne izdajnici poput stipe fikipovica i one stoke lole ribara
Ovaj šakić ti je bio teški govnar i lopov.
Maznuo zlato i zapalio s njim.
čak i da je zar je trebao zlato ostaviti komunjarama
mislim da je zlato dobro sakriveno još i danas
A gdje je i kako i od koga to zlato nabavio?
Od Židova bogae, što misliš da su oni deportirani dalje za zlatom. To su im sve oduzeli i slali Paveliću. Šakić si je sam uzeo i malo prije.
kaya
kaya

Posts : 28494
2015-08-15


Back to top Go down

Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe Empty Re: Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum