ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by mortal 9/2/2021, 23:32

https://narod.hr/svijet/ina-vukic-balkanski-auschwitz-bio-je-u-srbiji-a-ne-u-hrvatskoj?fbclid=IwAR3Gws01B4_wEsTLXkygZ7mFM1pWp1kQ14373R423nRBRiJzgo-nJ-_FLwE


Ina Vukić: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!


Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Ina-vukic-zidovi-u-beogradu-696x464Foto: Ina Vukić, commons.wikimedia.org; fotomontaža: narod.hr
Srbija i dalje glumi žrtvu ubojstava iz Drugog svjetskog rata i sada svijetu pokazuje svoju iskvarenu želju da Srbe ubijene u Drugom svjetskom ratu priključi broju žrtava holokausta unatoč tome što je i sama provodila najgori mogući stupanj holokausta – stvarajući državu bez Židova! Masovno je ubijala druge tijekom Drugog svjetskog rata, počinila je genocid i etničko čišćenje 1990-ih u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini! Još uvijek ima “prijatelje” diljem svijeta koji će joj pomoći u promoviranju laži i poluistina kako bi prikrila vlastite zločine protiv čovječnosti, kako iz duboke povijesti, tako i one iz 20. stoljeća.


1 od 4
 
 

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Serbian-Nazi-collaborators-WWII-520x420

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Svg%3E

Foto: commons.wikimedia.org

Židovi u Beogradu, holokaust


Srpski nacistički fašisti blisko su surađivali s njemačkim nacističkim dužnosnicima kako bi Beograd sredinom 1942. godine postao prvi europski grad ‘Judenfrei’. Srpski čelnik Milan Nedić boravio je u službenom posjetu Adolfu Hitleru 19. rujna 1943., šireći i zagovarajući ideju da Srbija nije mjesto za Židove i zahvalivši se “Führeru” na odluci da istrijebi židovski narod u Europi. I jesu – između 90 i 94% srpskih Židova istrijebljeno je u raznim koncentracijskim logorima diljem Srbije do polovice 1942. godine.

Adolf Hitler zahtijevao je od Ante Pavelića Nezavisne Države Hrvatske da Hrvatsku očisti od Židova (da i Hrvatska bude Judenfrei), no Hrvatska nikada nije bila na “Judenfrei” putu potpunog istrebljivanja Židova, iako je imala rasne zakone.
> LA Times o filmu ‘Dara iz Jasenovca’: ‘Cinično je da Srbija ovim želi do Oscara’


> Variety srpskog kandidata za Oscara proglasio ‘zamaskiranom propagandom koja cinično zlorabi holokaust’
Gideon Greif, autor knjige “Jasenovac – Auschwitz Balkana”, koju je očito naručila srbijanska vlada, samo je još jedna poveznica antihrvatskog propagandnog lanca koji izlazi iz Srbije, šireći se svijetom poput odvratnog smrada podstavljenog srpskom nacionalističkom platformom Velike Srbije (primjeri iz nedavne prošlosti takve propagande uključuju srpsku izložbu u siječnju 2018. u New Yorku ‘Pravo da se ne zaboravi’, zatim film ‘Dara iz Jasenovca’ u siječnju 2021…)
Iako je sveučilišni profesor, Gideon Greif nema nikakvih problema s objavljivanjem brojeva žrtava u logoru Jasenovac u Hrvatskoj koji nemaju utemeljenje u istini ni u činjeničnom istraživanju (on možda pripada onima koji će takvo istraživanje nazvati „revizionizmom“, jer bi ih takvo istraživanje dokazalo lažljivcima!). Broj žrtava koje on navodi dovedeni su do smiješnih i fizički nemogućih brojeva, koji očito služe i služile su agendi srpske i komunističke Jugoslavije da se čitava krivnja za holokaust u bivšoj Jugoslaviji svali na Hrvatsku kako bi jugoslavenski komunisti, uglavnom vođeni Srbima, među ostalim, mogli govoriti da su “oslobodili” Hrvatsku 1945. godine. Gideon Greif se u svojoj odluci da Jasenovac nazove „balkanskim Auschwitzom“ ne bavi temeljitom usporedbom broja ili postotka Židova i ostalih koji su stvarno stradali u Jasenovcu s brojevima ili postocima Židova i ostalih koji su stvarno stradali u koncentracijskim logorima iz Drugog svjetskog rata u Srbiji ili, ako želite, koncentracijskim logorima diljem Jugoslavije. Možda zato što bi u tom slučaju morao zaključiti da je Srbija, a ne Hrvatska, bila preuzela vodstvo u progonu Židova i u postotku istrijebljenih domaćih Židova. Da je Greif proučavao cijelu Jugoslaviju, ne dajući izmišljenom broju žrtava nikakvu važnost, shvatio bi da je “balkanski Auschwitz” zapravo bio u Srbiji, a ne u Hrvatskoj. Srbija je bila ponosna sama na sebe i svoje brojne koncentracijske logore putem kojih je istrijebila i ostala očišćena od Židova, a Nezavisna Država Hrvatska to nije, niti je takva ikada željela biti.


U svojoj se raboti Greif neprestano poziva na takozvanu Nezavisnu Državu Hrvatsku Drugog svjetskog rata kako bi sebi valjda dao nekakvo opravdanje (ne čini mi se kao osoba koja bi barem radi moralne odgovornosti tražila opravdanje po tim pitanjima) tome što se u svojem pisanju nije bavio Jugoslavijom u cjelini. Međutim, činjenica je da se Hrvatska u travnju 1941. proglasila neovisnom, ali nije bila u potpunosti međunarodno priznata kao neovisna ili suverena država. Stvarnost je bila takva da se dio hrvatskog naroda borio za hrvatsku neovisnost tijekom Drugog svjetskog rata (i nije uspio), a dio hrvatskog naroda kojem su se pridružili i Srbi, borio se za zadržavanje Hrvatske u jugoslavenskoj federaciji (i uspio). Stoga se u obraćanju na holokaust u Hrvatskoj mora obratiti pažnju i na holokaust u Jugoslaviji i svim njezinim državama kako bi se povijesti dalo zasluženo mjesto utemeljeno na istini i činjenicama.
Gideon Greif u ovoj knjizi podupire srpski put izopačenosti na kojem Srbi neprestano lažu svijetu da je 500.000 ili više Srba ubijeno u Drugom svjetskom ratu u Jasenovcu i nastavljaju nasilno vezivati Srbe uz žrtve holokausta! Nema nam smisla tražiti provjeru ili potvrdu tih podataka jer ih nema. Nema nijedan izvor tih divljih brojki koji se temelji na činjenicama, ali onih koji se temelje na političkoj mašti i političkom propagandom ima na pretek. Broj žrtava objavljen putem evidencije Memorijalnog centra Jasenovac je da je tamo stradalo 47.627 Srba, 11.116 Židova itd. Niti blizu brojki koje Greif u toj knizi pokušava progurati kao istinu. Trenutačna istraživanja i nedavna istraživanja povijesnih dokumenata počinju pokazivati mnogo manji broj žrtava u Jasenovcu nego što je gore naveden, a vjerujem da bi veći dio tog trenutnog istraživalačkog rada na činjenicama trebao ugledati svjetlo dana u publikacijama u nadolazećim godinama.
Milijun žrtava Jasenovca?!


Gideon Greif kaže svijetu da je dobio informacije o broju žrtava u Jasenovcu / Hrvatskoj tijekom Drugog svjetskog rata i da se on penje na oko milijun; kaže da je ubijeno oko 800.000 Srba, oko 40.000 Židova… ali ne kaže da su informacije koje je dobio informacije od osoba koje su do tih brojki došle nagađanjima, procjenama i pretjerivanjima brojeva žrtava iz političkih razloga, niti da su ti brojevi činjenice provjerljive u bilo kojem objektivnom obliku ili formatu. Nastavlja reciklirati brojeve Srba koji su navodno ubijeni u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj, a koji nemaju apsolutno nikakvo utemeljenje u činjenicama i istini. Pa ipak, desetljećima su ih iznosili Srbi i jugoslavenski komunisti na način koji bi zasramio i nacističkog Josepha Goebbelsa i njegov PR pristup: “Izgovarajte dovoljno veliku laž i ponavljajte je, ljudi će na kraju povjerovati u nju… “.
Dakle, svijet, ako želi istinu o holokaustu, jednostavno si ne može priuštiti oslanjanje na pisanja Gideona Greifa, jer su njegovi tekstovi selektivni kada je u pitanju Drugi svjetski rat, koriste izmišljeni ili procijenjeni broj žrtava i stoga su po mojem viđenju primarno politički obojeni i prevarantski.
Evo isječka istine iz usta preživjele žrtve holokausta u vezi sa Srbijom i njezinim pokušajima tijekom posljednjih nekoliko godina da rehabilitira mesara srpskih Židova tijekom Drugog svjetskog rata – premijera Srbije Drugog svjetskog rata Milana Nedića. (https://constantinereport.com/the-serbian-nazi-collaborators-of-ww2/)
Yahalom Kashny, 4. rujna 2010.: „Kao preživjela žrtva holokausta, sve me više uznemirava srpska revizionistička propaganda na internetu.


Zločini hrvatskih ustaša bili su strašni, ali srpski četnici su surađivali s njemačkim nacistima u Drugom svjetskom ratuSrbija je bila nacistička marionetska država u Drugom svjetskom ratu koju je vodio Milan Nedić, srpski fašistički suradnik.
Ugnjetavanje Židova u Srbiji započelo je prije dolaska Hitlerovih okupacijskih snaga. Šest mjeseci prije nacističke invazije na Jugoslaviju, Srbija je dobrovoljno donijela zakon kojim se ograničava sudjelovanje Židova u gospodarstvu, obrazovanju i zapošljavanju. Godinu dana kasnije, 22. listopada 1941., glavni grad Srbije, Beograd, financirao je antisemitsku ‘Veliku antimasonsku izložbu’.
Srpski nacifašisti usko su surađivali s njemačkim nacističkim dužnosnicima kako bi Beograd postao prvi europski grad ‘Judenfrei’. Srbijanski čelnik Milan Nedić boravio je u službenom posjetu Adolfu Hitleru 19. rujna 1943., šireći ideju da Srbija nije mjesto za Židove i zahvalivši se ‘Führeru’ na odluci da istrijebi naše ljude u Europi.
Tijekom cijelog rata srpski četnički pokret ostao je gotovo potpuno neaktivan protiv okupacijskih snaga i sve je više surađivao s Osovinom, gubeći svoje međunarodno priznanje kao jugoslavenska snaga otpora.
Dana 20. prosinca 1941., vrhovni zapovjednik srpske četničke vojske, Draža Mihailović, izdao je ‘upute’ svojim jedinicama, ocrtavajući svoju misiju stvaranja etnički čiste Srbije i počinjenja genocida nad nesrbima, posebno bosanskim Muslimanima koji su se u velikom broju pridružili partizanima. Prema Mihailovićevim uputama, cilj četničke vojske je:
‘Stvaranje Velike Jugoslavije, a unutar nje i Velike Srbije, etnički čiste unutar granica Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srijema, Banata i Bačke; Čišćenje svih nacionalnih manjina (uključujući Židove) i protudržavnih elemenata s državnog teritorija; Stvaranje izravnih zajedničkih granica između Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Slovenije čišćenjem bošnjačkog stanovništva iz Sandžaka i bošnjačkog i hrvatskog stanovništva iz Bosne i Hercegovine; naseljavanje područja koja su Srbi i Crnogorci očistili od nacionalnih manjina i protudržavnih elemenata (treba uzeti u obzir siromašne, nacionalno domoljubne i poštene obitelji).’
Uz blagoslov Adolfa Hitlera, srpski nacistički suradnici osnovali su srpsku Državnu gardu koja se sastojala od oko 20.000 srpskih fašista, u usporedbi s 3.400 njemačke policije u Srbiji. Njihova misija bila je loviti i ubijati Židove, Cigane i druge nesrbe.
Drugi zapovjednik Milana Nedića bio je Dimitrije Ljotić. Ljotić je osnovao Srpsku fašističku stranku i organizirao srpski SS dobrovoljački korpus koji je lovio i ubijao Židove, Cigane i Muslimane. Državljani Srbije dobili su novčane nagrade za hvatanje ili ubijanje Židova.
Koncentracijskim logorom Banjica uglavnom su upravljali srpski nacisti koji su sa sadističkim zadovoljstvom ubijali Židove. Logor je stvoren preuređivanjem vojarni 18. pješačke divizije SS-a Srbije. Financije za ovu konverziju nisu donijeli Nijemci, već općinski proračun Beograda.
Operacija Halyard često se navodi kao ‘dokaz’ da četnici nastavljaju snažnim pro-savezničkim simpatijama za spašavanje čak 500 oborenog savezničkog zrakoplovnog osoblja. Međutim, učinili su to jer su za svako spašavanje plaćeni u zlatu. Partizani i ustaše spasili su savezničke zrakoplovce, i također su plaćeni u zlatu. Izgubivši svu savezničku potporu u korist partizana (zajedno s priznanjem kralja Petra II.), i očitim porazom Osovine u Europi, srpski nacistički suradnik Draža Mihailović učinio je sve da sebi povrati potporu saveznika i da im se prikaže u povoljnom svjetlu. Međutim, saveznici su bili svjesni da Mihailovićeve trupe spašavaju njemačke i ustaške avijatičare od partizana (kako je naznačeno u izvješću Nedićeve vlade iz veljače 1944.), a u drugim su prilikama čak lovili savezničke avijatičare u ime okupacije sila osovine.
Srpske surađivačke snage, koje je podupirala srpska fašistička vlada, tijekom tog razdoblja također su uključivale stranku ZBOR i Srpski dobrovoljački zbor predvođen Dimitrijem Ljotićem te skitničku četničku frakciju Koste Pećanca. Srpski gestapo, službeno poznat kao 1. beogradski specijalni borbeni odred, bio je posebna srpska SS policija koja je osnovana u Srbiji u Drugom svjetskom ratu.
Tek nakon povlačenja Nijemaca i svrgavanja s vlasti Nedićevog režima u listopadu 1944. godine, Srbi u Srbiji počeli su se u velikom broju pridruživati partizanima. Ti novi partizani uključivali su desetke tisuća bivših srpskih nacističkih suradnika koje su privukla Titova obećanja o amnestiji…
Umjesto da truju internet poluistinama i izravnim lažima, vrijeme je da se Srbija i Srbi suoče sa stvarnošću i priznaju da su surađivali s nacistima i počinili genocid nad židovskim i bosansko-muslimanskim stanovništvom u Drugom svjetskom ratu. Neka vam Bog oprosti, ali židovski narod neće.”
Haris Deutsch, član Židovske općine Beograd, rekao je u listopadu 2016. da će udruga pozvati svjedoke koji će svjedočiti o Nedićevom aktivnom sudjelovanju u holokaustu na tekućim saslušanjima za rehabilitaciju. (https://www.haaretz.com/world-news/europe/belgrade-jews-oppose-rehabilitation-of-world-war-ii-era-prime-minister-1.5452773)
“Oko 90 posto židovskog stanovništva u Srbiji ubijeno je dok je Nedić bio na vlasti, a Beograd prvi grad u Europi koji je proglašen očišćenim od Židova.
Rehabilitacija bi predstavljala obezvrjeđivanje neospornih povijesnih činjenica i uvredu za sve žrtve i preživjele holokausta,” rekao je Deutsch.
Srbija i jugoslavenski komunisti lažu svijet od 1945. u vezi istinskih činjenica o žrtavama Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj i Srbiji, osiguravajući svojim službenim “državnim” stavom da Hrvatska dobije glavninu krivnje po pitanju žrtava. I izmislili su broj žrtava u Hrvatskoj do razine koja je zasigurno šokirala svijet te Hrvatima prišila nezasluženu etiketu ubojica! Danas Hrvatska doživljava zastrašujući nedostatak političke i vladine volje koja bi ispravila te nepravde počinjene nad hrvatskim narodom iz Drugog svjetskog rata. Ta je tužna stvarnost takva zato što su bivši jugoslavenski komunisti, bivši srpski agresor iz 1990-ih odnosno njegovi simpatizeri u Hrvatskoj, na pozicijama moći i vlasti. I onda Hrvatska još ima i neke glasne Židove poput Ognjena Krausa, predsjednika Židovske zajednice Zagreb, bivšeg komunista i današnjeg mentalnog komunista, koji, čini mi se, spada u neku posebnu vrstu Židova (možda čak i pretvarani Židov), nešto poput Greifa – t.j. nemojte dirati Jugoslaviju/Srbiju, samo udarajte po Hrvatskoj kada je holokaust u Jugoslaviji u pitanju! Možda je Kraus na ovom putu jer je njegov otac Božidar Ivo bio komunistički državni tužitelj u Jugoslaviji koji je sudjelovao u progonu i lažnim, izmišljenim optužbama protiv blaženog kardinala Alojzija Stepinca!? Njihovom političkom programu obrane ubojite komunističke Jugoslavije i Srbije odgovara da se u tome ne referiraju na Jugoslaviju Drugog svjetskog rata kao cjelinu, već da se samo usredotoče na Hrvatsku i neprestano vrte skandalozne laži i divlje, lažne, šokantne brojke žrtava. Gledati kako Gideon Greif očito povlači ovu liniju prijevare sa Srbima i komunistima, baš kao što to čini Efraim Zuroff iz centra Simon Wiesenthal, otvara nam oči i, vjerujem, postaje poticaj za one koji su ustrajni u istraživanju povijesne istine Jasenovca i drugih navodnih stratišta u NDH, uključujući i onih punih žrtava komunizma i Srpske politike u Hrvatskoj.

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14465
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 9/2/2021, 23:58

Kad bi se mi bavili s time tko je više Židova ubio onda bi se to svelo na neko prepucavanje tko je manji odnosno tko je veći zločinac , dal ustaše il ti nedičevi četnici a to nekako nema smisla jer ispada ko da oćeš reč : Evo ustaše su manje klale pa su oni onda bolji.

Već u samom startu to je odma glupa rasprava.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by mortal 10/2/2021, 00:13

@RayMabus wrote:Kad bi se mi bavili s time tko je više Židova ubio onda bi se to svelo na neko prepucavanje tko je manji odnosno tko je veći zločinac , dal ustaše il ti nedičevi četnici a to nekako nema smisla jer ispada ko da oćeš reč : Evo ustaše su manje klale pa su oni onda bolji.

Već u samom startu to je odma glupa rasprava.
nisu samo nedićevi četnici ubijali iliti klali kako ti kažeš
rasprava nije glupa nego je izvučena iz činjenica koje se ne spominju a koje su jako bitne posebno sad kad se srbi i dalje služe podvalama ne samo u međusobnom odnosu sa Hrvatima nego i pred cijelim svijetom
tebi ako je glupo makni se sa teme
i opet si fulao u komentaru
spominješ ustaše i nedićeve četnike  a isto tako smo oboje zaboravili navesti najveće zločince i masovne ubojice partizane !!!!

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14465
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 00:16

I šta očekuješ od mene ? Da trošim energiju na to kako su eto i ovi ubijali Židove i Rome i ostale uključujući i Srbe komuniste kako bi dokazao šta točno ?

Da nisu ustaše tako crne kako ih ovi žele prikazati. To ko nešto : Eto i oni su klali , nismo mi baš tako loši kako oni o nama pričaju.

Hvala al ne bih.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by mortal 10/2/2021, 00:21

@RayMabus wrote:I šta očekuješ od mene ? Da trošim energiju na to kako su eto i ovi ubijali Židove i Rome i ostale uključujući i Srbe komuniste kako bi dokazao šta točno ?

Da nisu ustaše tako crne kako ih ovi žele prikazati. To ko nešto : Eto i oni su klali , nismo mi baš tako loši kako oni o nama pričaju.

Hvala al ne bih.
od kuda ti pomisao da išta očekujem od tebe
pročitaj tekst i komentiraj tekst ako želiš, ako ne makni se sa teme
glupo da ti to moram napisati uopće 
izbaci frustracije negdje drugdje , ne hebi !

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14465
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 00:22

Kad mi odgovore na pitanja zbog čega je ako već oni tvrde da je Jasenovac Aušvic Balkana židovka iz Splita odvedena na pogubljenje u Srbiju

https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Tina_Morpurgo

U Jasenovcu nije bilo mjesta ili šta ? Manjak soba a u vas slobodni apartmani ?

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by mortal 10/2/2021, 00:23

@RayMabus wrote:Kad mi odgovore na pitanja zbog čega je ako već oni tvrde da je Jasenovac Aušvic Balkana židovka iz Splita odvedena na pogubljenje u Srbiju

https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Tina_Morpurgo

U Jasenovcu nije bilo mjesta ili šta ? Manjak soba a u vas slobodni apartmani ?
šta si joj ti
čuvar snova ??
saberi se
oni tvrde istinu, a tebi ako ne paše tvoj probem

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14465
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 00:29

@mortal wrote:
@RayMabus wrote:I šta očekuješ od mene ? Da trošim energiju na to kako su eto i ovi ubijali Židove i Rome i ostale uključujući i Srbe komuniste kako bi dokazao šta točno ?

Da nisu ustaše tako crne kako ih ovi žele prikazati. To ko nešto : Eto i oni su klali , nismo mi baš tako loši kako oni o nama pričaju.

Hvala al ne bih.
od kuda ti pomisao da išta očekujem od tebe
pročitaj tekst i komentiraj tekst ako želiš, ako ne makni se sa teme
glupo da ti to moram napisati uopće 
izbaci frustracije negdje drugdje , ne hebi !
Nemoj se ljutit al ti si onako malo i nacionalistički nabrijana a takvi obično nemaju baš neku inteligenciju.

Ti bi se sad s njima svađala oko toga po šemi , eto i vi ste klali nismo mi tako loši.

Prvo ustaše nismo mi pa mi uopće ne pada prestavljat ih u šemi eto nisu oni tako loši jer ste i vi klali a možda i više pa su oni eto bolji od vas.

Ja imam kritički um pa neka mi objasne zašto je stanovnik Splita dakle druge države odveden u Nedićevu Srbiju na pogubljenje a ne u Jasenovac pošto eto ovi u Beogradu tvrde da je Jasenovac najveći konc logor.

Izvolite gospodo iz Beograda očitovat se po ovom pitanju.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 00:34

Mortal ti jednu stvar ne kužiš. Između ostalog. Ne radi se tu samo o priči ustaše četnici već i o tome šta je njihov logor smješten u samom glavnom gradu Srbije i oni žele to zataškati da su kao stanovnici grada u vrlo kratkom roku pobili više od desetak tisuća svojih sugrađana židovske vjeroispovijesti.

Od tud dolazi ta silna energija iz Beograda da se Hrvate prikaže kao najveće i po mogućnosti jedine krvoloke na Balkanu.Ne laje pas radi sela nego radi sebe.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by mortal 10/2/2021, 00:36

@RayMabus wrote:Mortal ti jednu stvar ne kužiš. Između ostalog. Ne radi se tu samo o priči ustaše četnici već i o tome šta je njihov logor smješten u samom glavnom gradu Srbije i oni žele to zataškati da su kao stanovnici grada u vrlo kratkom roku pobili više od desetak tisuća svojih sugrađana židovske vjeroispovijesti.

Od tud dolazi ta silna energija iz Beograda da se Hrvate prikaže kao najveće i po mogućnosti jedine krvoloke na Balkanu.Ne laje pas radi sela nego radi sebe.
ah, sad znaš i to da ja ne kužim ....
laku noć

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 14465
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 00:51

Neprijatelja nikad ne udaraš tamo gdje on želi. To je zamka.

Udariš ga tamo di mu je najslabija točka tako da mu se cijela konstrukcija raspadne jednim udarcem.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 01:01

Isto bi mogao i pitati za Sarajevo tj zašto je veliki broj Židova od tamo završio u logoru u Srbiji a ne u NDH čiji su nominalno bili dio.

No neću jer će netko pričati kako je zemljopisno blizu.

Sad mi objasni za Split koji to nije.

Muk.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 01:05

No response.

Posebno šta su trpani u vagone i tako deportirani iz Splita. U prevodu prošli su kroz taj Jasenovac.

E sad ili taj Jasenovac nije bio veliki pa nije mogao to primit ili je vladala gužva pa onda ćemo tamo di ima slobodnih soba.

Iz nekog razloga cijelo vrijeme ste imali tih slobodnih soba za viškove iz NDH.

Brzo ste se rješavali "turista".

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 01:11

Kako god okreneš izgleda da ste bili puno vještiji u ubijanju od ustaša jer smo vam mogli slati svoje viškove.

Čestitamo.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 01:25

Šta je gore ? Jel kad nekome pričaš o Jasenovcu a to je neko selo u Hrvatskoj za kojeg stranci nikad nisu čuli ili kad kažeš da je Beograd bio centar za ubijanje Židova na prostoru Jugoslavije ?

Beograd se lako pamti. Stranci su čuli za to i znaju šta je to.

Kvarim vam imidž ? E pa jbg. Vaš problem.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by pizzon 10/2/2021, 01:44

samo postoji jedna  " mala "
razlika.
logori u srbiji bili su pod
direktnom kontrolom ss 
nrmaca, kao u poljskoj,norveskoj
ili grckoj itd.
ligori u hrvatskoj bili su logori
ndh kao nezsvisne drzave.
u svim ligorima pod kontrolom
ss-a logorasi su bili jevreji i
pripadnici pokreta otpora.
u ndh, primarno logori su sluzili
za unidtenje nehrvati.
sto  je jos gore od logora 
sav prostor ndh bio je jedno
veliko gubiliste.
to sto vi kenjate o logorima, znaci,
pas laje vetar nosi.
i to je ono sto vas Jebe
srbija nema bilo kakav
problem sa vasim igrokazom
pizzon
pizzon

Posts : 2241
2020-04-21


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 01:47

A nije to poanta. Poanta je da je Beograd centralni konc logor za područje Jugoslavije dakle i područje NDH.

Kužiš ne ? Malo da vam rušimo imidž. Imidž ne. 

Da vratimo ovo šta vi nama cijelo vrijeme radite. To je poanta.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by pizzon 10/2/2021, 01:59

nema sta da kuzim
svi logori u okupiranoj
evropi bili su dora logori
pod kontrolom nemackog
ss.a
logori u ndh bili su hrvatski.
ndh nije imala status okupirane
teritorije.
pizzon
pizzon

Posts : 2241
2020-04-21


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by RayMabus 10/2/2021, 02:04

@pizzon wrote:nema sta da kuzim
svi logori u okupiranoj
evropi bili su dora logori
pod kontrolom nemackog
ss.a
logori u ndh bili su hrvatski.
to je cinjenica.
Prosječni stranac ti ne kuži razliku među plemenima na Balkanu.

Al zna šta je Beograd i lako se pamti da ste bili centralni konc logor za područje Jugoslavije uključujući i tu NDH

Te sitnitice tipa niste vi oni su , to ti njima objašnjavaj , ne meni.

Mi smo svi ustaše. Ne moraš se trudit nama išta objašnjavati. Mi vas ne volimo.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 117737
2014-04-11


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by Ringo10 10/2/2021, 03:50

Dobro, da budemo posteni Srbija je bila cisto okupirana i pod direktnom upravom Nijemaca.
Tako i logori u Srbiji. Sajmiste je bilo u NDH Ali pod Njemackoj upravom.
Polozaj Srbije je ipak bio mnogo drukciji od NDH.
Ringo10
Ringo10

Posts : 14063
2015-09-24


Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum