ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SDA: Nećemo dozvoliti formiranje trećeg entiteta

Go down

SDA: Nećemo dozvoliti formiranje trećeg entiteta Empty SDA: Nećemo dozvoliti formiranje trećeg entiteta

Post by Hektorović on 22/11/2020, 23:42

SDA: Nećemo dozvoliti formiranje trećeg entiteta
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2020/11/22/1378918/thumbs/873x400.jpg]SDA: Nećemo dozvoliti formiranje trećeg entiteta 873x400[/url]
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dadik izjavio je jučer da čelništva SDA i HDZ-a imaju tajni dogovor o gradnji trećeg entiteta, nakon čega je vrh Stranke demokratske akcije burno reagirao.
Izjava Milorada Dodika izrečena u intervjuu na Face TV kako postoji "tajni dogovor između Izetbegovića i Čovića o trećem entitetu" je nebuloza i potpuna neistina, plasirana s ciljem da se skrene pažnja sa suštinskih tema, tvrde iz SDA.
- To je jasno svakome ko iole prati politička dešavanja u Bosni i Hercegovini, te je stoga bespredmetan pokušaj pojedinih poličara i dijela medija da od te lažne izjave prave ozbiljnu političku temu. SDA je mnogo puta jasno naglasila da nikada, ni pod bilo kojim okolnostima, neće dozvoliti formiranje tzv. trećeg entiteta, niti će pristati na izmjene Izbornog zakona koje bi vodile u dodatne etničke podjele.Tu ne postoje nikakve dileme- naveli su iz SDA.
Hektorović
Hektorović

Posts : 17802
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum