ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

gasi mjesalicu motaj kablove

Go down

gasi mjesalicu motaj kablove  Empty gasi mjesalicu motaj kablove

Post by debotoijusto on 20/11/2020, 19:18

TTS SPORT Centar Varaždin, koji je nedavno postao poznat u široj javnosti jer je prkosio odlukama lokalnog Stožera, danas je najavio da se zatvara, a 17 radnika će potpisati otkaz.
Podsjetimo, direktorica TTS Centra Mia Ivanković je prije desetak dana u razgovoru za HRT objasnila zbog čega je Centar tada odlučio reći "ne" odluci lokalnog stožera.

"Naše nezadovoljstvo je krenulo jer su mjere koje su donesene potpuno besmislene. Ne možete vi na eci-peci-pec ljudima zatvarati poslove, a da ih pritom ne obeštetite. Ne možete donijeti epidemiološke mjere, a da pritom ne donesete kompenzacijske mjere. I to mjere koje će stupiti odmah. Ovo je već četvrta stvar koju su nam oduzeli, a da nam nisu kompenzirali. Smanjili su nam kvadraturu u fitnessu, smanjili su nam kvadraturu u kafiću, smanjili su nam radno vrijeme kafića, a sad bi nam zabranili da rekreativcima zabranimo zakup. Uz sve to, nema komunikacije. Nitko nas nije zvao, pitao za savjet, za naš prijedlog mjera. Sve se u tišini radi, a mi bi samo trebali šutke gledati, tolerirati i ne buniti se. Mislim da je bilo dosta", rekla je.

"Kako su danas 20.11.2020. donesene rigorozne mjere za cijelu VŽ županiju obavještavamo vas da se nakon punih 11 godina rada TTS Sport centar kompletno zatvara. Nažalost, svih 17 djelatnika će danas potpisati poslovno uvjetovan otkaz i idu na burzu na teret države najmanje 3 mjeseca, a tvrtka TTS Sport d.o.o. ide u mirovanje. Vjerujemo da će se mnogi privrednici u županiji odlučiti na isti korak jer je to najbolje i najbezbolnije rješenje i za djelatnike i za tvrtke. Radnici su bili naše najveće bogatstvo, ali velika većina pogođenih mjerama već mjesecima generira minuse i više to ne mogu izdržati pa i pod cijenu otpuštanja", stoji u Facebook objavi TTS Centra."TTS Sport centar je upozoravao župana i državni stožer da svaku donesenu epidemiološku mjeru u ISTO VRIJEME MORA pratiti i protumjera jer je nemoguće ispunjavati financijske obaveze u ovim okolnostima. Nažalost ovo je 5. i konačna mjera koju ne prati niti jedna protumjera, a g. Božinović je najavio, citiramo „da će se o protumjerama TEK razgovarati na vladi“. To znači da će protumjere biti aktivne puno prekasno jer su trebale stupiti na snagu prije ili u isto vrijeme kad i epidemiološke mjere. Žao nam je da je nacionalni stožer pokleknuo pred napadima župana VŽ županije ali ih i razumijemo s obzirom da znamo s kim su imali posla", napisali su iz TTS Centra.

"Ovim putem javno pozivamo župana Radimira Čačića da na jednako agilan način kako je predložio i dogovorio ove rigorozne mjere isto tako agilno osigura iz proračuna županije protumjere za sve pogođene mjerama u županiji i to u roku od 5 dana. Pod protumjerama ne mislimo samo na plaće djelatnicima kako je to bilo u proljeće već i sve troškove koje smo sami podmirili u proljeće bez ikakve pomoći države ili županije, a koji su nam svima generirali velike minuse", naveli su.
"Ako to ne bude tako vjerujemo da će doći do financijskog kolapsa većine pogođenih mjerama i da će se već sljedeći tjedan burza rada u Varaždinu zatrpati otpuštenim radnicima jer će privrednici zbog stalnih divljanja s mjerama u županiji staviti firme u mirovanje, a radnici će pasti na teret države. Vidimo se sljedeće godine, a vi dragi naši djelatnici, klijenti i simpatizeri ne zaboravite u 5. mjesecu na izborima tko vam je uzeo kruh iz usta", zaključuju u objavi.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zatvara-se-sportski-centar-u-varazdinu-koji-je-prkosio-stozeru-17-ljudi-ide-na-burzu/2232158.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 22487
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum